16 hours ago16 hr Sedeo sam sa čovekom koji je blizak sa Filipom pre pola sata, kaže da on baš hoće da ostane i da ne veruje da će dobiti dobru NBA ponudu.Inače, to je sudbina svih nižerazrednih timova, gradiš oko najboljeg i uvek ti nad glavom visi krater koji će da nastane ako taj najbolji uznapreduje na next level. Živelo se sa tim nekako, ali ovo sa koledž ugovorima od po 2-3 miliona evropskim timovima uzima svu preostalu autentičnost. EL je kod nas isključivo plod "dobre volje" SNSa da zloupotrebi mučenike koji tome pripisuju smisao života.Nama je Eurocup po meri, da u sezonama kada nam se poklopi da neki wundrkind odigra kod nas poslednje maloletničke godine i da eventualno kroz osvajanje EC uđemo u EL. Ovo dovođenje i preplaćivanje afirmisanih EL igrača je budalaština koja ima uporište samo u SNS varijaciji hleba i igara. Zašto ne bi dali 5 miliona naših para i još 20 za tim? Jebe im se.
15 hours ago15 hr 24 minutes ago, kralj said:Sedeo sam sa čovekom koji je blizak sa Filipom pre pola sata, kaže da on baš hoće da ostane i da ne veruje da će dobiti dobru NBA ponudu.Inače, to je sudbina svih nižerazrednih timova, gradiš oko najboljeg i uvek ti nad glavom visi krater koji će da nastane ako taj najbolji uznapreduje na next level.Živelo se sa tim nekako, ali ovo sa koledž ugovorima od po 2-3 miliona evropskim timovima uzima svu preostalu autentičnost. EL je kod nas isključivo plod "dobre volje" SNSa da zloupotrebi mučenike koji tome pripisuju smisao života.Nama je Eurocup po meri, da u sezonama kada nam se poklopi da neki wundrkind odigra kod nas poslednje maloletničke godine i da eventualno kroz osvajanje EC uđemo u EL. Ovo dovođenje i preplaćivanje afirmisanih EL igrača je budalaština koja ima uporište samo u SNS varijaciji hleba i igara. Zašto ne bi dali 5 miliona naših para i još 20 za tim? Jebe im se.Zvezda i Partizan su ove godine prihodovali skoro po 8 miliona evra od ulaznica, te cifre bi mogli samo da sanjaju i jedni i drugi kad ne bi nudili vrhunski kosarkaski proizvod. Te lenje price o SNS-u koji upumpava desetine miliona zbog "hleba i igara" su vec pocele ozbiljno da smaraju. Bez tog proizvoda i tih prihoda kad bi Zvezda presla u Evrokup, koji kao i Evroliga njije profitabilno takmicenje i ucescem u njemu se dobija i manje nego u Evroligi, imala bi mediokritetski tim koji ne bi mogao da osvoji to takmicenje i zavrsio bi u prosecnosti dok se na kraju ne bi ugasio. To je delom zbog prihoda a delom i zbog toga sto niko od eminentnih stranaca koji imaju kvalitet za Evroligu ne bi hteo da dodje a domace talente ionako ne mozes da zadrzis. Nama iz Mege u SAD idu klinci koji jos nisu savladali osnove kosarke a mi mastamo o vunderkindovima da nam se poklope njihove dobre maloletnicke sezone. To su gluposti.I sta uopste znaci da je nama Evrokup mera? Ko je to merio i po kojim kriterijumima? Prazne price i urbani mitovi koji jos uvek na sport gledaju ocima od pre 30-40 godina, isto kao i fudbalu. Edited 15 hours ago15 hr by harper lee
15 hours ago15 hr Ako je prosečna cena ulaznice za Zvezdu 25€, a manja je, za 8 miliona € potrebno je prodati 320 hiljada karata. Nije realno.Sponzori 99% javna preduzeća i "državni privatnici".FK CZ predvođen onom Sodomom i Gomorom je realnija priča od KK.
15 hours ago15 hr Just now, sigurnost said:Ako je prosečna cena ulaznice za Zvezdu 25€, a manja je, za 8 miliona € potrebno je prodati 320 hiljada karata. Nije realno.Sponzori 99% javna preduzeća i "državni privatnici".FK CZ predvođen onom Sodomom i Gomorom je realnija priča od KK.Ne znam sta oni vode pod tih skoro 8 miliona prihoda od ulaznica ali to su cifre koje su pominjali i Ostoja i Bagzi. Sedam i nesto, nije osam, ali u tom je rasponu.Uzgred, 17 puta 18.000, koliko je otprilike prosek posete i Partizana i Zvezde, plus minus par stotina, je 306.000 prodatih ulaznica. Nije toliko nerealno.
15 hours ago15 hr 4 minutes ago, harper lee said:Ne znam sta oni vode pod tih skoro 8 miliona prihoda od ulaznica ali to su cifre koje su pominjali i Ostoja i Bagzi. Sedam i nesto, nije osam, ali u tom je rasponu.Uzgred, 17 puta 18.000, koliko je otprilike prosek posete i Partizana i Zvezde, plus minus par stotina, je 306.000 prodatih ulaznica. Nije toliko nerealno.Oduzmi sezonske i 2-3 hiljade besplatnih karata koje dobijaju sponzori.
15 hours ago15 hr 1 minute ago, sigurnost said:Oduzmi sezonske i 2-3 hiljade besplatnih karata koje dobijaju sponzori.Napisao sam taj post pre klipa koji je @kurjak postavio, tacna poseta je nesto preko 310.000 za sezonu. I to se otprilike uklapa u iznos koji sam pomenuo. Plus je to samo poseta u Evroligi. Edited 15 hours ago15 hr by harper lee
15 hours ago15 hr 7 minutes ago, harper lee said:Napisao sam taj post pre klipa koji je @kurjak postavio, tacna poseta je nesto preko 310.000 za sezonu. I to se otprilike uklapa u iznos koji sam pomenuo. Plus je to samo poseta u Evroligi.poseta i broj prodatih karata nije isto.broj prodatih karata van EL je zanemarljiv i to po ceni od 500 dinara.
15 hours ago15 hr 1 hour ago, kralj said:Živelo se sa tim nekako, ali ovo sa koledž ugovorima od po 2-3 miliona evropskim timovima uzima svu preostalu autentičnost. ovo je, zapravo, nova realnost.ko se snadje ,moze da uspe.
14 hours ago14 hr 47 minutes ago, harper lee said:Zvezda i Partizan su ove godine prihodovali skoro po 8 miliona evra od ulaznica, te cifre bi mogli samo da sanjaju i jedni i drugi kad ne bi nudili vrhunski kosarkaski proizvod. Te lenje price o SNS-u koji upumpava desetne miliona zbog "hleba i igara" su vec pocele ozbiljno da smaraju. Bez tog proizvoda i tih prihoda kad bi Zvezda presla u Evrokup, koji kao i Evroliga njije profitabilno takmicenje i ucescem u njemu se dobija i manje nego u Evroligi, imala bi mediokritetski tim koji ne bi mogao da osvoji to takmicenje i zavrsio bi u prosecnosti dok se na kraju ne bi ugasio. To je delom zbog prihoda a delom i zbog toga sto niko od eminentnih stranaca koji imaju kvalitet za Evroligu ne bi hteo da dodje a domace talente ionako ne mozes da zadrzis. Nama iz Mege u SAD idu klinci koji jos nisu savladali osnove kosarke a mi mastamo o vunderkindovima da nam se poklope njihove dobre maloletnicke sezone. To su gluposti.I sta uopste znaci da je nama Evrokup mera? Ko je to merio i po kojim kriterijumima? Prazne price i urbani mitovi koji jos uvek na sport gledaju ocima od pre 30-40 godina, isto kao i fudbalu.U fudbalu je stvar drugačija, utoliko što još uvek postoji kompetitivni momenat, doduše klimav i diskriminišući, koji klubovima ostavlja mogućnost da rezultatima dođu do prilike da se takmiče s najboljima. Zvezda u fudbalu ima smisla u Ligi šampiona otkad postoji Staza šampiona gde je i izvodljivo da bude zdravo sportski konkurentna i ekonomski održiva. Naravno, pod uslovom da za trenutak zaboravimo na parazite koji joj akaju račune i brišu profit.U košarci je, kao što bi bilo i u fudbalu da su pravila ista, devijantno da blizanci ulaze u tržišnu trku s Realom i Barselonom, i love elitne igrače čim se pojave na tržištu. Eurocup bi smanjio prihod od karata, naravno, ali bi smanjio i minus koji se svake godine na kraju zacrveni. A talenti, koji i dalje iz nekog razloga ništa manje niču ovde, afirmisali bi se kroz večite a ne uprkos njima.Nisu to nikakve gluposti. To je suština. Kod mene su ta dva sveta odavno pomirena: 1.Racionalni – da država konačno prestane da sipa tri bolnice godišnje u crnu rupu pod geslom „sportskih brendova“, ma koliko to krindž zvučalo onima u ložama. 2. Emotivni - da se na tribine vrate ljudi koji vole klub i sport, umesto ovih nesrećnika koji na utakmice dolaze da ispune životne zavete.
14 hours ago14 hr 11 minutes ago, sigurnost said:poseta i broj prodatih karata nije isto.broj prodatih karata van EL je zanemarljiv i to po ceni od 500 dinara.Da. Hiljade sponzorskih karata, hiljade Delija i svercera koji ulaze besplatno, bla, bla,... Ne bih stvarno da se bavim tim vecnim napamet temama, cifre koje sam pomenuo su iz klubova pa ti odluci za sebe da li ces u njih da verujes ili neces. Poenta iz mog odgovora Kralju ostaje ista, ne da nista ne bismo dobili prelaskom u Evrokup (koji nam je po forumskom svetonazoru nekakva misteriozna mera) vec bismo se ugasili kao ozbiljan klub i pretvorili u Cibonu ili Split. Nije da na svom primeru nismo vec videli kako to tacno izgleda. Kapiram da postoje ljudi koji vise vole da gledaju nizerazrednu kosarku i neke "talente" koji se saplicu o sopstvene noge ali takvih zaludjenika je malo i imaju takvih klubova i skoli kosarke na desetine u Beogradu gde mogu da gledaju to sto zele. Vecina ipak vise voli da gleda vrhunsku kosarku koja je takva kakva jeste u Evropi i zato su sve te price o povratku korenima, tradicionalnim kosarkaskim centrima i talentima koji bujaju na sve strane samo zal za nekim drugim vremenima kada je kosarka bila na granici amaterizma.Ista je prica tamo na fudbalu. Kad vidim post tipa "nije LS za nas, nama je mera LE" smesta mi se prisere. Svaki normalan navijac svakog normalnog kluba zeli da se klub za koji navija takmici u najvisim mogucim rangovima takmicenja jer je kvalitet tih takmicenja veci od drugih. Vrlo je jednostavno. Neki to mogu, neki ne mogu, mi za sada ocigledno mozemo jer se takmicimo i u LS i u Evroligi. Kome se to ne svidja jer Terzic, Covic, SNS, kurac, palac, jednostavno ne mora da gleda i toliko o tome.
14 hours ago14 hr 1 minute ago, kralj said:U fudbalu je stvar drugačija, utoliko što još uvek postoji kompetitivni momenat, doduše klimav i diskriminišući, koji klubovima ostavlja mogućnost da rezultatima dođu do prilike da se takmiče s najboljima. Zvezda u fudbalu ima smisla u Ligi šampiona otkad postoji Staza šampiona gde je i izvodljivo da bude zdravo sportski konkurentna i ekonomski održiva. Naravno, pod uslovom da za trenutak zaboravimo na parazite koji joj akaju račune i brišu profit.U košarci je, kao što bi bilo i u fudbalu da su pravila ista, devijantno da blizanci ulaze u tržišnu trku s Realom i Barselonom, i love elitne igrače čim se pojave na tržištu. Eurocup bi smanjio prihod od karata, naravno, ali bi smanjio i minus koji se svake godine na kraju zacrveni. A talenti, koji i dalje iz nekog razloga ništa manje niču ovde, afirmisali bi se kroz večite a ne uprkos njima.Nisu to nikakve gluposti. To je suština. Kod mene su ta dva sveta odavno pomirena: 1.Racionalni – da država konačno prestane da sipa tri bolnice godišnje u crnu rupu pod geslom „sportskih brendova“, ma koliko to krindž zvučalo onima u ložama. 2. Emotivni - da se na tribine vrate ljudi koji vole klub i sport, umesto ovih nesrećnika koji na utakmice dolaze da ispune životne zavete.A evo ga i tugaljivi radikalski argument o bolnicama, skolama i klubovima. Jeste, ova drzava nista u zivotu ne radi osim sto gradi bolnice i skole, jos samo kad bi prestala da daje pare kosarkaskim klubovima lecili bismo se kao u Hjustonu. Sustina do jaja.
13 hours ago13 hr 3 hours ago, Borca said:Bolomboy sa dozvolom kluba otputovao u Ameriku na dodatne medicinske preglede, medicinski tim opet "briljira".pre verujem da je sada izvesno da ne moze da igra do kraja sezone, pa ga pustaju jer nema potrebe da sedi ovde, samo nece tako da kazu.
13 hours ago13 hr 12 minutes ago, Nikodije said:pre verujem da je sada izvesno da ne moze da igra do kraja sezone, pa ga pustaju jer nema potrebe da sedi ovde, samo nece tako da kazu.Da, pretpostavljam da je tako nesto u pitanju. Nas medicinski tim nema nikakve veze s tim jer on niti daje finalnu dijagnozu niti leci igrace kad dodje do komplikovanijih i ozbiljnijih povreda, to se radi u nasim ili evropskim klinikama u zavisnosti od slucaja. Medicinski timovi po klubovima uglavnom sluze kao prva pomoc, rade osnovnu dijagnostiku, uz tim su za svaki slucaj da reaguju ako dodje do povreda na treninzima i utakmicama, pomazu oko oporavka i slicno, niko od njih ne ocekuje da budu pokretni klinicki centar u jednoj osobi.
13 hours ago13 hr 1 hour ago, harper lee said:A evo ga i tugaljivi radikalski argument o bolnicama, skolama i klubovima. Jeste, ova drzava nista u zivotu ne radi osim sto gradi bolnice i skole, jos samo kad bi prestala da daje pare kosarkaskim klubovima lecili bismo se kao u Hjustonu. Sustina do jaja.Ne znam da li je sustina do jaja, ali jeste sustina. Nije KKCZ i sipanje novca u nju jedini niti najveci problem ali je svakako deo problema. Naravno da drzava ne treba da placa profesionalni sport i naravno da je to "hleba i igara". Ja nisam prestao da navijam za Zvezdu ni kad je Uvalin trenirao. Ovo sto se radi ne prilici situaciji u kojoj je nasa zemlja i samo sluzi kako bi se pakao u kom zivimo zamaskirao u dovoljnoj meri da neko pomisli kako ima smislen i lep zivot.Ne treba se sprdati na ovo sto @kralj pise.