Jump to content

KK Crvena Zvezda 2024/25

Featured Replies

Ja imam neki, nazovi, fetis, da nas sportski direktor izvuce nekog anonimusa i da taj pokida sezonu. Svestan sam da je to jako tesko i da se u tom kontekstu jedan Yago dos Santos moze nazvati ubodom. Jednostavno danas se sve zna.

Ono sto mi mozemo da radimo je da hvatamo relativno nematore igrace koji su dokazano dobri ali su imalil ili neku baksuznu povredu ili proveli par sezona u zapecku u nekom velikom timu gde su imali ili malu minutazu ili losu ulogu. Kao recimo sto smo uboli sa Bolomboyem.

Ostalo se sve vec zna. Skauting ti odrade agencije. Menadzeri nude igrace svima.

Nije to football manager pa kopas po bazi podataka da nadjes wonderkida.

Juce neko pominje Procidu. Ne znam da li se lik sprdao ili ne. Nista licno ali koj ce nam kurac taj? Ako cemo atletski potentnog poluciglasa, evo nam ga Djurisic pred nosom.

previse smo bogati da bismo izvlacili anonimuse i nadali se da ce da pokidaju sezonu. kkcz i kkp su u gornjem domu el po visini biudzeta. za sada oba blizanca lose barataju velikim parama, nadam se da smo spremni da ucimo na greskama i osvezimo sportski sektor boljim poznavaocima trzista.

Edited by Nikodije

EL je prepuna matorih i istrošenih igrača, nema više šta da se skautira.

Fener doveo matorog Mekaluma, Makabi Tayusa ... nema izbora.

Krpiće se tako još koju godinu, a kako će dalje, nisam pametan.

Od mlađih igrača ni traga, nula.

Meni Partizanov roster, kad smo vec kod baratanja novcem, deluje mnogo smislenije, i pametnije biram. Jasno je da kod njih isto nesto ne stima. Da li je to Zoc koga je vreme pregazilo, pa ne ume da izvuce najvise iz dobro selektirane ekipe. Da li je to nesto peto...ne znam, ali mislim da su i oni i mi omanuli sezonu u Evroligi, iako oni svakako vise, ocigledno.

Kod nas mi je malo jasnije. Imamo mnogo bagaza, previse parazita i zasluznih gradjana u ekipi, pa kada se poklopi da se sa tih par pojacanja koje trener stvarno dovodi, promasi, nema ko da vadi kestenje iz vatre. Tako dobijemo ovo sto imamo.

njihov roster je i prosle godine smislenije biran, pretprosle takodje... ali oni izgleda imaju neki drugi problem, a to je covek na klupi koji je postao balast. no necemo da trolujemo.

4 minutes ago, kurjak said:

EL je prepuna matorih i istrošenih igrača, nema više šta da se skautira.

Fener doveo matorog Mekaluma, Makabi Tayusa ... nema izbora.

Krpiće se tako još koju godinu, a kako će dalje, nisam pametan.

Od mlađih igrača ni traga, nula.

Pa nema NBA 10 000 klubova, ima ih 30, a ni tih 30 nece imati po 10 000 igraca u rosteru nego 15 do 20.

Sta hocu da kazem, pa uvek ce iz NBA da preliva. Nekad manje nekad vise kvalitetno. Ali prelivace, imace da se odabere.

Dobrim radom moze mnogo da se postigne. Ne mozes da zadrzis Doncica ili slicno, ali svakako od Lazica mozes napraviti korisnog clana rotacije ako ima, a on ima, dobru radnu etiku. Ne mozes naravno napraviti rezultat sa 10 Lazica, ali je Lazic potreban svakom treneru.

Tako da, ne bojim se ja toga. Pre se bojim cinjenice da se vise niko ne vodi idejom da Rim nije izgradjen za jedan dan. Ne. Svi bi odmah i sad.

Pa jedan BC Pariz je produkt planskog dugog rada. Oni ce sad naravno imati problema jer ce ih bogati ocerupati. Ali ovo sto su postigli postigli su u jednom procesu od 3-4 godine kontinuiranog rada.

Da mi to razumemo kao navijaci i kao ljudi, mi Alimpijevica nikad ne bismo otpustili, do dana danasnjeg. Ali za to mora da postoji klub kao privatna svojina. A ne da zavisi od navijacke grupe i ulizivanjima istim.

3 minutes ago, Nikodije said:

njihov roster je i prosle godine smislenije biran, pretprosle takodje... ali oni izgleda imaju neki drugi problem, a to je covek na klupi koji je postao balast. no necemo da trolujemo.

Nije to trolovanje. Vrlo je moguce da to vise nije to, ali to oni nek resavaju. Ali svakako ti to niko nece zameriti, ako iskreno napises. Zasto bi bilo trolovanje?

Just now, JPM said:

Nije to trolovanje. Vrlo je moguce da to vise nije to, ali to oni nek resavaju. Ali svakako ti to niko nece zameriti, ako iskreno napises. Zasto bi bilo trolovanje?

pa ovo je kkcz topik, ne treba ovde da se bavimo sa problemima kkp. mada, poslovne politike dva kluba mogu i treba da se uporedjuju, jer funkcionisu na istom podneblju i sa otprilike istim parama. oni imaju bolju sportsku politiku, ali nisu to pretocili u rezultat osim prve el godine.

17 minutes ago, Nikodije said:

previse smo bogati da bismo izvlacili anonimuse i nadali se da ce da pokidaju sezonu. kkcz i kkp su u gornjem domu el po visini biudzeta. za sada oba blizanca lose barataju velikim parama, nadam se da smo spremni da ucimo na greskama i osvezimo sportski sektor boljim poznavaocima trzista.

Sve tačno, samo ne bih baš rekao da smo gornji dom, pre negde srednji dom. Grci, Turci i dva Španca su za nas nedostižne visine, Monako verovatno isto. Mi tu možemo da natplatimo i da se đoramo sa Baskonijom, Milanom, Bajernom...

Just now, goofs said:

Sve tačno, samo ne bih baš rekao da smo gornji dom, pre negde srednji dom. Grci, Turci i dva Španca su za nas nedostižne visine, Monako verovatno isto. Mi tu možemo da natplatimo i da se đoramo sa Baskonijom, Milanom, Bajernom...

mi nemamo problem sa porezima, na sta zapadnjacima odlazi ogroman deo budzeta, dakle mozemo vise da trosimo na plate i po platama smo svakako top8.

4 minutes ago, Nikodije said:

pa ovo je kkcz topik, ne treba ovde da se bavimo sa problemima kkp. mada, poslovne politike dva kluba mogu i treba da se uporedjuju, jer funkcionisu na istom podneblju i sa otprilike istim parama. oni imaju bolju sportsku politiku, ali nisu to pretocili u rezultat osim prve el godine.

Pa eto mozemo da uporedjujemo, upravo jer su budzeti i okolnosti slicni, kako su oni a kako mi upravljali novcem. To nije klubastvo, mislim da niko nece zameriti.

Mislim, vidi se jasno kad neko hoce da troluje a kada je ok rasprava, to je bar jasno.

4 minutes ago, goofs said:

Za Grke, Spance i Turke mogu da se slozim. Za Francuze i Nemce nikako. Oni imaju veoma visoke poreze, pa tako cak i ako su im budzeti veci, igraci nisu placeni vise netto.

Nekad je razvojna liga plaćala igrače po 35k za sezonu, to se promenilo, pa sad ne trče u Evropu kao nekad.

Samo je izraelska liga davala po par ozbiljnih igrača za EL, toga više nema, a neće ni biti.

Odliv evropskih talenata ne vredi komentarisati, to je posebna priča.

Mrka kapa što se tiče budućnosti EL.

buduci seleri kep (ako zazivi kako je isplaniran i ne bude promena) favorizovace ekipe koje imaju kvalitetan domaci pogon igraca, pa bi za nas bilo bitno kada bismo mogli da napravimo barem igrace u rangu dobrica, mitrovica ili davidovca, ali nisam optimista

Edited by Nikodije

Izbor se svodi na manje loša rešenja.