Wednesday at 12:073 days Just now, harper lee said:Pa, odluci se, druze.ako kazem da imamo dovoljno dobrih igraca, ne znaci da smatram kako smo jedan od tri favorita za titulu, druuze.
Wednesday at 12:183 days 1 minute ago, uini said:da ne ponavljam upis za kurjaka, od svega napisanog moze da se poredi sa zvezdom samo bajern, odnosno, neigranje luchifera i bukera.i gde su zavrsili, mesto ispred nas i sa njima dvojicom igrali produzetak, mozda i pogurani da bi nas izbacili bez bolomboya.samo potvrdjujes ono sto ja-vuchic tvrdim.Uini, Lesor je pocetak sezone odigrao kao najbolji centar ne Panatanaikosa vec Evrolige.Niko ne tvrdi da povredjivanje igraca nije faktor, naravno da jeste, samo kazem da taj faktor nije faktor poredjenja ako je rasporedjen na sve ili vecinu takmicara. Da je Bolomboj bio zdrav verovatno ne bismo ni igrali plej-in vec plej-of, da je Lesor bio zdrav Panatanaikos mozda ne bi bio treci vec prvi, svaki navijac svakog kluba moze tako da argumentuje ali to je gubljenje vremena. Sad pamet u glavu i trogodisnju licencu pa neka u ABA ligi igraju igraci sa klupe da nam se ne bi opet desilo da nam vazan igrac ispadne iz sezone jer Podgorica ne moze da dotera onu svoju dusegupku od hale. Simoc sam odgovorio @Ivo Petović -u kad se pitao sta ce nam Kabengele pored zivog Bolomboja upravo na tragu te dve povrede koje su Dzoelu upropastile sezonu. I ako hoces veruj ako neces ne moras, previse utakmica, premalo vremena za trening i izmedju sezona i tokom sezone, godina proizvodnje, sve su to jako vazni faktori ne samo kad su potencijalne povrede igraca u pitanju vec i duzina oporavka posle povreda. Postoji nesto u biologiji sto se zove starenje i kod ljudi koji ne pomeraju dupe iz fotelje a kamoli kod profesionalnih sportista koji organizam konstantno izlazu stresu.
Wednesday at 12:213 days 1 minute ago, harper lee said:Uini, Lesor je pocetak sezone odigrao kao najbolji centar ne Panatanaikosa vec Evrolige.Niko ne tvrdi da povredjivanje igraca nije faktor, naravno da jeste, samo kazem da taj faktor nije faktor poredjenja ako je rasporedjen na sve ili vecinu takmicara. Da je Bolomboj bio zdrav verovatno ne bismo ni igrali plej-in vec plej-of, da je Lesor bio zdrav Panatanaikos mozda ne bi bio treci vec prvi, svaki navijac svakog kluba moze tako da argumentuje ali to je gubljenje vremena.
Wednesday at 12:213 days 1 hour ago, harper lee said:Ima. Zvezda. Mogli biste vec jednom da se naviknete na novu realnost da je malo klubova koji placaju igrace vise od nas i to ne sve igrace vec samo one elitne, poput Nana, Vezenkova i tako tih likova. Znas koliko klubova u Evropi bi, na primer, dalo milionski ugovor i platili obestecenje od 800 hiljada za Miler-Mekintajera? Jedan. U tom klubu i igra. Mi smo i Kampacu nudili nominalno veci ugovor od Reala ali njima je nesto dugovao pa su to valjda prebijali i otisao je tamo za manje pare i zbog porodice. Panter je sa F4 Evrolige dosao u Partizan da igra Evrokup i sam je u jednom intervjuu na pitanje zasto je to uradio rekao da takve pare nije dobijao ni od koga.Bice sigurno interesovanja za Filipa ali bas da vidim koliko ce klubova biti spremno da pljune, recimo, 1.5-2 miliona za obestecenje i mecuje ili pojaca njegov ugovor iz Atine. Mi smo spremni, za te druge koji ce "masno platiti za njegov potpis" videcemo. Petrusev je imao strasnu sezonu u Zvezdi ali nije slucajno sto su mu dve ubedljivo najbolje sezone u zivotu bile u Beogradu i on zna da to nije slucajno. On je u Zvezdi go to igrac i ima ogromnu slobodu, zato je i izgledao kao top 3 centara u Evroligi, u Olimpijakosu je bio cetvrta opcija na svojoj poziciji.Tesko ce se navijaci naviknuti da budu optimisti, pesimisticki pogled uvek izgleda kao realniji. I jesenas je isto bilo da nema sanse da Oly pusti Petruseva, ne zanosite se i sl, pa je dosao. Pa nema sanse Zvezda bez Petruseva (pa i Bolomboja) protiv Oly-ja, pa je dobila oba puta. Tako da je ovo spustanje ocekivanja oko Petruseva u fazonu suvise dobro da bi bilo istinito (iako je sasvim realno), da ne bi bili posle razocarani ako se ne desi..
Wednesday at 12:293 days 12 minutes ago, uini said:ako kazem da imamo dovoljno dobrih igraca, ne znaci da smatram kako smo jedan od tri favorita za titulu, druuze.Ali stvar i jeste u tome da nemamo dovoljno dobrih igraca. Mi smo ubrzali dovodjenje Petruseva kad se Bolomboj povredio, doveli smo Brauna kad se Daum povredio, nije da nismo reagovali na te povrede i nismo previse izgubili zbog prvih 8-9 igraca koji su bili glavna karika u rosteru. Postajalo je kriticno kad smo morali da posezemo prema kraju klupe na kojoj su sedeli nezainteresovani Teodosic, nemocni Dobric, Jago koji je propao kao zeton i penzionisani Lazic. Drugo, mi govorimo o ligi gde je razlika izmedju prvog i desetog bila 4-5 pobeda do pred sam kraj takmicenja, pre ovog poslednjeg stinta nakon Kupa mi smo bili u igri za prva cetiri mesta. Tesko da se tu moze govoriti o ne znam kakvoj razlici u kvalitetu. Jednostavno, od tri od cetiri igraca koje sam nabrojao u prethodnom postu ocekivali smo mnogo vise od onoga sto smo dobili i to je napravilo razliku kad je krenuo zamor materijala. Zamisli da je sinoc Dobric a ne Karcenko bio taj koji bi sa 11 poena iskoristio to sto fokus odbrane nije bio na njemu vec na drugim igracima.
Wednesday at 12:313 days ne svidja mi se kako vodis diskusiju ovih dana, ne pamtim te takvog. lakonski ignorises odgovore koji ne prijaju tvojoj logici, blago pomeris stative i furas dalje. nije to harperli mog detinjstva zavitlavam se naravno ali ne mogu tako da pricam.
Wednesday at 12:353 days 10 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Tesko ce se navijaci naviknuti da budu optimisti, pesimisticki pogled uvek izgleda kao realniji. I jesenas je isto bilo da nema sanse da Oly pusti Petruseva, ne zanosite se i sl, pa je dosao. Pa nema sanse Zvezda bez Petruseva (pa i Bolomboja) protiv Oly-ja, pa je dobila oba puta. Tako da je ovo spustanje ocekivanja oko Petruseva u fazonu suvise dobro da bi bilo istinito (iako je sasvim realno), da ne bi bili posle razocarani ako se ne desi..Zvezda ima ogroman budzet za nase prilike i jedan od desetak budzeta u Evropi, isto kao i Partizan. Taj veliki budzet je do sada Covic zloupotrebljavao da preplacuje svoje igrace, ako to Drcelic uspe da presece veoma dobar tim se moze napraviti za 14-15 miliona koliko imamo za prvi tim. S obzirom na nasu "poresku politiku" vrlo je malo igraca u Evropi za koje ne bismo mogli da se pobijemo s drugim klubovima. Bice teze i skuplje sledece godine kad udju Dubai i oni drugi Izraelci ali nije nemoguce, u Evropi nema 50 klubova koji su bogatiji od nas vec desetak.
Wednesday at 12:363 days 4 minutes ago, uini said:ne svidja mi se kako vodis diskusiju ovih dana, ne pamtim te takvog. lakonski ignorises odgovore koji ne prijaju tvojoj logici, blago pomeris stative i furas dalje.nije to harperli mog detinjstva zavitlavam se naravno ali ne mogu tako da pricam.Koje odgovore?
Wednesday at 14:083 days Može da se priča o povredama Bolomboja i Dauma, lošem tretmanu od strane sudija kroz celu sezonu, greškama u selekciji i neispunjenim očekivanjima od strane određenih igrača, pre svega Kenana, lošoj sreći neizvesnom završnicama, ali mi smo u stvari zakasnili desetak dana sa ulaskom u peak forme i to nas je koštalo plejofa. Btw, mislim da smo u 2025 dobili jednu jedinu utakmicu sa manje od 5 razlike, protiv Partizana. Računam i ABA i EL.
Thursday at 08:192 days Zvezda će morati da plati 22 hiljade evra za utakmicu u Minhenu. Od toga je 14.000 kazna zbog ponašanja navijača crveno-belih na tribinama SAP Gardena koji su ubacivali predmete na teren i zbog uvredljivih skandiranja. Sa 8.000 sankcionisan je Nemanja Vasiljević, generalni menadžer kluba sa Malog Kalemegdana, zbog nepoštovanja sudija tokom utakmice.