April 5Apr 5 50 minutes ago, uini said:šta je tačno posao sporckog direktora? to je kao GM u nba, sad slutim po upisu?? ali niej baš jer i evropa i srbija???Pa valjda, onaj neophodni link izmedju tutubana na mestima rukovodioca kluba s jedne strane, i trenera, stafa i igraca pod ugovorom, koji su tu da ispune ciljeve kluba s druge strane. Drugim recima, dovoljno strucno i iskusno lice iz sporta kojim se bavi, sa propratnim menadzerskim skilovima, koje pre svega, na zahtevane ciljeve i strategiju, postavljene od strane menadzmenta (koji voli, a ne poznaje predmetni sport na profesionalnom nivou) bira i ugovara trenera i ostali kadar, a zajedno sa njima igrace. Igrace naravno, zahteva trener, opet, za svoju neku sliku i ideju ispunjenja postavljenog zadatka. Al generalno, da, osnovni problem ovih drzavnih projekata sa neizvesnoscu finansiranja jeste nemogucnost postavljanja dugorocnijih ciljeva, a onda ovi direktori klubova, po vokaciji neuki za basket, ne gube previse energije da privole osobu kojoj ce trebati malo vise od godinu dve da isporuci rezultate. Mislim, GM bi trebao, uz trenera, ofkors, biti mastermind stvaranja uspesnog kluba, s razlikom sto je on nekako stabilnije vezan za klub. Naravno, pricamo o sporckom direktoru sa vizijom i skilom da radi u smeru ispunjenja te vizije, ne o Milanu Dozetu.
April 5Apr 5 1 minute ago, uini said:znaci sporcki direktor po tebi nije jednako GMNe bi trebalo. GM je manje okrenut sportskom delu, više organizaciono sa ligama i takmičenjima.Čović je bio sve i svja. Predsednik, GM, SD, trener, skaut i ekonom ako zatreba.Nije tu bilo prostora za druge.
April 5Apr 5 @MeanM@ , zvuci insajtful i zanimljivo ali mi treba neki fewliners, sta taj covek radi?? ne bih opterecivao teodosija nekim protokoloranim titulama, moze za to jera kapiten, zlatko bolic i ostala zgadija
April 5Apr 5 Just now, kurjak said:Ne bi trebalo. GM je manje okrenut sportskom delu, više organizaciono sa ligama i takmičenjima.Čović je bio sve i svja. Predsednik, GM, SD, trener, skaut i ekonom ako zatreba.Nije tu bilo prostora za druge.ovo je korak dalje ka razresavanju misterije
April 5Apr 5 7 minutes ago, uini said:ovo je korak dalje ka razresavanju misterije Da nije propisano pravilnikom EL, Zvezda ne bi ni imala GM i SD ...
April 5Apr 5 5 minutes ago, uini said:@MeanM@ , zvuci insajtful i zanimljivo ali mi treba neki fewliners, sta taj covek radi?? ne bih opterecivao teodosija nekim protokoloranim titulama, moze za to jera kapiten, zlatko bolic i ostala zgadijaPa recimo od Covica/Drcele/Ostoje… saznaje sta ovi hoce, jasno definisan cilj. Objasnjava im koliko je i da li je to realno sa aspekta struke koju ovi ne poznaju. Kad to utvrde i nadju prihvatljivu dozu realnosti u definisanim okvirima, ide sa tim svojim zadatkom ka izboru strucnog kadra za tako nesto. Pri tome razmisljajuci, tj vec znajuci (jos na koraku ubedjivanja Drcele da nema nista od F4 za te pare) o parametrima trenera i igraca koji mogu da doprinesu cilju.Juri trenera prezentujuci mu ciljeve i svoje ideje o nacinu da se isti ostvari. Kad nadje sa nekim konsenzus, nastavljaju pricu o igracima koji to mogu da iznesu.Poenta je da je ovim pristupom vec na ovom koraku dosta toga postavljeno na zdrave noge.Gazde na poziciji Covica/Ostoje su dovoljno normalni ljudi da se ovome ne mesaju u posao, ali traze odgovornost, trener i staf su zasticeni od ovih prvih i bave se svojim konkretnim poslom.Skida u mnogome tereta sa trenera i predstavlja sustinsku podrsku, a onda ovaj moze da se maksimalno bavi timom, taktikom i sl.Mislim, pisem i pitam se da li mozda podjebavas :), al taj sporcki direktor je negde u osnovi uspeha normalnog profi sportskog kluba. Jasan deo odgovornosti i cvrsta granica izmedju sportista profesionalaca i vlasnika/upravljaca sa parama Edited April 5Apr 5 by MeanM@
April 5Apr 5 Nekada je posao SDa bio da bude uspešan u sastavljanju tiketa da bi se skupljale pare za igrače.
April 5Apr 5 Nas GM jedini u klubu ima pristup katalogu™Kao ona jedina kasirka sto zna sifru za avokado Edited April 5Apr 5 by Ratamahatta
April 5Apr 5 11 minutes ago, Milošica said:Nekada je posao SDa bio da bude uspešan u sastavljanju tiketa da bi se skupljale pare za igrače.Dobra stara vremena..
April 5Apr 5 Jbg morao je CMM da ide na mrtvog Larkina na -1. Nije nereseno pa da se zeza. Ako je brinuo za vreme šta bi bilo da je kontra 2 na 0 jel i tad treba da smiri. Ovako čista njegova greška. Da je Jago imao tu loptu sada bi pravili drugačije kalkulacije.U svakom slučaju naravno da je uspeh plejin,jedino što sa 9/10 mesta put vodi na Oli i to bez Petruševa, i to nakon verovatno dva gostovanja.
April 5Apr 5 Popular Post Uini bi bio idealan gm Čovićeve kkcz. Voli Zvezdu i nema pojma šta bi mu bio posao.
April 5Apr 5 11 minutes ago, Nikodije said:Uini bi bio idealan gm Čovićeve kkcz. Voli Zvezdu i nema pojma šta bi mu bio posao.@uini Sta ti je rek`o.... Edited April 5Apr 5 by kronostime
April 5Apr 5 3 hours ago, *edited by mod said:U svakom slučaju naravno da je uspeh plejin,jedino što sa 9/10 mesta put vodi na Oli i to bez Petruševa, i to nakon verovatno dva gostovanja.Barcokas se znoji i privrće noćima
April 5Apr 5 Sad i zvanično imamo bolji skor u gostima nego u Areni, tako da nama domaći teren nije prednost kao ostalim ekipama nego hendikep.Kad mi igramo u Areni, to je da čovek place od muke.. Bože sta sam ti zgrešio da me ovako kažnjavas.. tako izgleda naša košarka u Areni.. ali zato u gostima imamo šanse protiv svake ekipe..Ja da se pitam, ako već ne može u Pioniru, igrao igrao bih sve radije kao gost.. tako imamo daleko veće šanse za prolaz.. protivnik je nebitan Edited April 5Apr 5 by Maximili
April 5Apr 5 1 hour ago, Maximili said:Kad mi igramo u Areni, to je da čovek place od muke.. Bože sta sam ti zgrešio da me ovako kažnjavas.. tako izgleda naša košarka u Areni..Osim što su nam dva najgora poraza ove sezone u Madridu i Istanbulu a najgora utakmica odigrana u baš tom Pioniru protiv Makabija.