Jump to content

KK Crvena Zvezda 2024/25

Featured Replies

4 minutes ago, ducca said:

Ne sporim da se pored Tavaresa nije imalo šta tražiti u reketu, ali onda znaš da treba da igraš sa jakom spoljnom linijom, da počneš sa najboljim šuterima meč i da se 2 dana pripremaš za to, da se šutiraju trojke do iznemoglosti i akcenat baci na akcije sa brzim protokom lopte, takodje i na zagrevanju da se prangijaju trojke više no inače, jasno je bilo da ćemo od toga živeti ili umreti sinoć. I dalje mi je jebeno neverovatno da komentator pre podbacivanja kaže kakvu će Real odbranu igrati, a naš stručni štab i igrači zatečeni (jer je FP bukvalno to izjavio). Možda bi isto bilo i da su znali i spremili se malo bolje za tu zonu, nećemo nikad saznati, ali uradi sve što je do tebe u pripremi utakmice, a ne da se 40 minuta prilagodjavaš.

I onda Sfera za to niko ne pita na onome što se, valjda samo pro forme, zove konferencija za novinare, nego par opštih mesta da bi se zapljunulo dvoje-troje prisutnih i to je to. Možda ga sledeći put pitaju Plavšić ili Aleksić nešto smisleno jer sad su i oni portal pa taman.

Druze, probao je sve i svakog. Poceli smo utakmicu sa 4 od 5 igraca koji su blizu 40% suta za tri ove sezone. Posle dva i po minuta je usao Teodosic da cita zonu i igrao u komadu deset minuta, sto se nije desavalo ove sezone. Problem je sto bas nikog osim Kodija nije hteo sut. Bilo je jasno posle minut i po da cemo imati problema sa tom zonom kad je Petrusev sa centralne pozicije promasio dve trojke otvorene kao na treningu pred utakmicu, da je ubacio bar jednu od te dve Tavares bi morao da izadje iz reketa i imali bismo druga resenja. Ovako su nas prinudili da resavamo sutem za tri, kockali se i isplatilo im se.

Drugo, nije nam igrao Mitrovic koji jedini od nasih centara zna da razigra sa visokog posta, pretpostavljam da bismo i to probali da je on bio u rosteru.

Trece i poslednje, kapiram da svako ima pravo na svoje misljenje ali ljudi su se malo previse opustili u ocenama toga koliko u odnosu na njih o kosarci zna i koliko pazljivo sprema utakmice trener koji je dva puta igrao F4 i vodio je par vrhunskih evroligaskih ekipa. Petrusev je inace izjavio da su se iznenadili sto je Real poceo utakmicu zonom a ne zonom kao tipom odbrane generalno. Naravno da je strucni stab znao da Real ume da stane u zonu, za razliku od popularnog misljenja oni gledaju utakmice protivnika i skautiraju ih.

2 minutes ago, MeanM@ said:

To pustanje suta nasim bekovima je vrlo mogucr bila njihova svesna odluka i plan za prvih 5 min, a zasnovana na skautingu Reala koji je negde u sveskama imao belesku da se bekovima Estrella Roje stisnu jajca kad je tvrdo. Tako da je to planski pristup trenera&co Reala.

Zasto se ta jaja periodicno stiskaju to je opet, pitanje za Sfera i drugare.

Ja se ponavljam, al mene kopka i dalje olako dozvoljenih -14 na pocetku, u prva 3-4 min. Nema bre kosa unutra. Po cenu bonusa u 3. min. Jos je Tavares idealan za to, ume da se unervozi kad ga svesno i mucki sprecavaju faulovima, i automatski predravlja manji problem. Mislim to je ne redak plejof pristup kojim pokrivas i 0-11 sut u napadu i prilagodjavanje na utakmicu, pogotovo kad si underdog.

Da, skauting se pravi tako sto neko kaze da se igracima tima X stisnu muda kad je tvrdo u prva dva minuta utakmice na domacem terenu. Ne zajebavaj.

A desavalo se, ne kosta ih puno da probaju. Svejedno, i da je slucajno bilo, tj zbog njihove lose odbrane, oni su posle 4 min imali +14 koje smo mi jurili do kraja utakmice.

Kazem, meni deluje kao veci problem sto nismo pristupili drugacije u odbrani u tom periodu.

Edited by MeanM@

Toliko nas je zona iznenadila da smo 5-6x ostali sami na sutu za 3p. To sto nismo mogli vola da ubodemo nema veze sa iznenadjenoscu zonom

Već sa time što su se na početku svi sasrali ko grlice.

Mislim da se nisu sasrali, nego je koncentracija bila misaona imenica. Nevjerovatno je da onoliko profesionalaca, sa dobrim procentima za 3, masi potpuno otvorene suteve zaro sto su se "sasrali".

mašili su zato što su bili zatečeni realovom zonom koja nije ono šta su spremali, tako da su ušli u nervozu i improvizaciju.

o tome govori petrušev sasvim jasno jer /netačno/ navodi da real to nije igrao dugo.

to valjda zatvara dalju priču o skautingu reala od strane stručnog štaba kkcz.

"Iznenadili su nas zonskom odbranom na svom terenu, koju nisu igrali dugo. Nismo to očekivali. Tu su napravili razliku, pogodili su prve šuteve. Dok smo se mi privikli, već je bilo 10-15 razlike"

Telegraf.rs
No image preview

Petrušev o pesnicama Tavareša: "Neće sudije valjda nama d...

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Real Madrida 78:72 u meču 32. kola Evrolige.

Kapiram frustraciju - teško da postoji scenario košarkaške utakmice gori po živce od onog što smo gledali protiv Reala, ali preteruje se s dijagnozama preko svake mere. Istina je da je utakmica katastrofalno otvorena i da se ideja s Dedom na Tavarešu pretvorila u košmar koji je opstao do samog kraja.

Ipak, Zvezda je, uprkos očajnom šutu, uspela da stigne do egala i bila na dva zicera (od nekih 6-7 promašenih) od pobede.

Meni je najveća zamerka Sferopulosu to što forsira Nedovića u neizvesnim završnicama. Ne samo sada, nego i inače. Razumem da je roster koncipiran tako da on rešava takve situacije, kao napadač koji preti na više načina, ali čovek je dokazani natural born loser, rešio je samo nesrećni komšiluk, i to tako što je dobio loptu sam u korneru.

Pre više od 2 godine.

Nego, jel smo popravili malo insajderski kapacitet ovom najnovijom migracijom sa drugog foruma?

Spominje li se Đuričić za dogodine, zna li iko?

@kralj , srecom, niti jedan "insajder" nije presao, a ako ti je do toga,, citaj tamo markosa, on covek zaista ima infoe i uvide a ne kobajagi.

Sigurno, vazda dođu najgori. srdoc

Ma razmišljam naglas kako smo spucali pare na Nedovića i Dobrića umesto za te pare Mitska Zver + Kostić.

A čim se setim Kostića, bespuća me neminovno odvedu do Đurišića.

Sad baš razmišljam, odlaskom Bogdana i Hantera, možda mu se i otvara dogodine.

Nadam se bar da neće Karisa potpisivati.

5 hours ago, kralj said:

Nego, jel smo popravili malo insajderski kapacitet ovom najnovijom migracijom sa drugog foruma?

Spominje li se Đuričić za dogodine, zna li iko?

Jok, bukvalno nemam pojma o bilo kakvim razmisljanjima kluba oko pojacanja.

Markos je skoro pominjao onog Hoarda iz Makabija, ali kad sam ga pitao na PP nije odgovrio tako da mozda nije bio dobar izvor ili se bezveze spradao.

Mnogo su odvratni ovi retro Vujadin Subotic dresovi

Em je dizajn pakao, em je nijansa crvene depresivna do jaja, em smrdi na jebeno gubitnistvo

Ako se vec moralo - uzeo bih onaj 98/99 dres u kom Milenko Topic za razliku od saigraca natenane ne bezi u svlacionicu u Zagrebu dok gadjaju svim i svacim, vec kao friski prvak vasione svesno i slavodobitno emituje svoj big dick energy na najneprijateljskijem od svih kosarkaskih bojnih polja

Edited by Ratamahatta

Стварно каква љепотица од дреса wub

Vlade-Divac-Crvena-zvezda-1024x769.jpg

Kakvi bednici.

https://meridiansport.rs/kosarka/evroliga-zvezda-partizan-ugovori/