Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2024/25

Ros

Recommended Posts

Posted (edited)

Malo kasnim sa komentarom za finale kupa, samo par konstatacija

1) Glupo je ovo tretirati ko neki pokazatelj snaga obzirom na realnu činjenicu da je Partizan bio mnogo "oslabljeniji" nego Zvezda.

2) Zvezdin pozicioni napad u crunch time-u, bez Petruševa, je kriminalan. Svaki napad sam unapred predvideo i znao da će biti loš. Logično je da se igra za Kenana koji jedini može da kreira šut, ali ako ta akcija ne prodje, rezervne varijante nema. Kalina, je nažalost, prošao svoj trenutak kad je mogao da napravi prednost sa posta. Zbog ovoga je Sfero i radio izmene odbrana-napad na kraju...doduše ne znam šta će Nedović tu, pošto Kenan može da uradi isto što i on u napadu, a nije igrač manje u odbrani. Ono što je važnije, Sfero je primoran da menja dva najbolja igrača u celom timu odbrana-napad. Toliko o selekciji tima i kompromisima.

3) Partizan je i u ovom rosteru imao 3 igrača koji mogu da reše i probiju prednju liniju. Karlik je zverčina, istetovirao bih ga da igra za Zvezdu. Sterling me malo razočarao sa nekim rešenjima. Vašington je bio kriminalan...btw ne znam zašto Bonga nije igrao, on im je bio potreban.

4) Sjajan je način kako su uvek tražili najgoreg Zvezdinog defanzivca za pikove. U normalnim situacijama to je uglavnom bio Dobrić, ali ona petorka na početku 4/4 s Teom, Nedom, Dobrićem, Dedom i Babom, zbunila ih je toliko da nisu znali koga da gadjaju u napadu...sve je bilo na izvol'te, ali i nije moglo da traje duže od par minuta.

4) 0 problema sa sudjenjem, praktično sve odluke su bile dobre...malo su napujdali Robiju bez potrebe. Čista pobeda Zvezde, nasumanutija odluka je onaj faul u napadu Petruševa.

5) Sa punim sastavima - u seriji na 5 utakmica, prednost dajem Partizanu, pod uslovom da ih Robija adekvatno pripremi. Prošli derbi u EL su se usrali ko grlice. Mi imamo prednost pod košem, ali i neverovatnu situaciju da dva najbolja igrača igraju na istoj poziciji. Nadam se da će ih Sfero, kad zatreba, držati zajedno na terenu.

Edited by Ivo Petović
  • +1 5
Posted
18 hours ago, Ros said:

uzece nam fiba titulu :angry:

Nisu nadlezni

• Haha 1
Posted
19 hours ago, Ivo Petović said:

istetovirao bih ga

Screenshot2025-02-18202118.png.de3c9ccc6411d42a14e0c7acd94d553c.png

• Wub 1
  • Haha 1
Posted

„Baš sam danas razgovarao sa malim Kostićem. Kažem, što nisi igrao u Nišu, kad smo osvojili prvo mesto? Odgovorio je: „Igrao sam na narednom prvenstvu“. On je inače rođen 2006. godine. Pitam ga, koje ste mesto osvojili? Kaže: „Srebrnu medalju, izgubili smo od Nemačke“, kazao je Pešić, koji je potom Kostića upitao:

„Od Nemačke ste izgubili, pa da li je moguće? Kako od Nemačke da izgubite. Znači, Nemačka je zlatna, a vi srebrni?“

„On kaže, pa kouč, oni su svetski prvaci, kako ste vi izgubili“, prepričao je Kostićev odgovor selektor Pešić.

Screenshot_147.jpg

• Wub 1
  • Haha 7
Posted
42 minutes ago, Wilde said:

„Baš sam danas razgovarao sa malim Kostićem. Kažem, što nisi igrao u Nišu, kad smo osvojili prvo mesto? Odgovorio je: „Igrao sam na narednom prvenstvu“. On je inače rođen 2006. godine. Pitam ga, koje ste mesto osvojili? Kaže: „Srebrnu medalju, izgubili smo od Nemačke“, kazao je Pešić, koji je potom Kostića upitao:

„Od Nemačke ste izgubili, pa da li je moguće? Kako od Nemačke da izgubite. Znači, Nemačka je zlatna, a vi srebrni?“

„On kaže, pa kouč, oni su svetski prvaci, kako ste vi izgubili“, prepričao je Kostićev odgovor selektor Pešić.

Screenshot_147.jpg

Dobro,ocekivano.Ako se ne varam poklopio se pariz i u18 u Finskoj.

Bukvalno smo mi igrali utakmicu protiv izraela ako se ne varam do 23 i 30  a finale bilo tipa u 18-19h.I imali smo tri povredjenja igraca.

A dva puta smo dobili nemce mesec dana pre toga.

• +1 1
Posted

takodje smo favoriti u sistemu, idemo tekmu po tekmu.

• +1 1
Posted

4-i šetač iz zelene šume se vraća kući svojoj

ne znam da li nam je to dobro ili ne?

Posted

ako se analizira uz premisu da ce svi igraci odigrati u skladu sa svojim mogucnostima i da ce treneri sve dobro pripremeti onda partizan i jeste blagi favorit. njihova prednosti u napadackom talentu spoljne linije i fizikalijama krilnih igraca su znacajnije i lakse za eksploaticaju od zvezdine prednosti na petici. medjutim, zvezda ih pobedi tri puta za redom, od toga su dve utakmice imale veliki znacaj i odigrane su na all-in u smislu ulozene energije i prireme. dzons dobije slom zivaca, ne mogu da izvedu aut dva puta, nedovic naprasno dobije napad inteligencije u poslednjim sekundama, teo vasrkne na 10 minuta, prosle godine ih Jago sve pretrci i polozi preko ruke, teo zvekne neku trojku sa 9 metara, pocnu umobolno besomucno da napadaju bolomboja ... sve to treba ukalkulisati. neuporedivo lakse je za derbi spremiti Dedu, Kenana i Bolomboja od Pokua, Vasingtona i Tarjika Dzonsa. uz to robija histerise na covica i sudije danima pre i posle utakmice sto mora ostati igracima u malom mozgu, a sfero je smiren. i eto ga 3-0 uz pobede za trofej i razliku izmedju borbe za plej-in i mesto u prva 4, a ukupno tih 11:3 i svi vs. 0 trofeja. razlika koju im donosi povoljan match up je dovoljno mala da se istopi jer imaju psihicki labilnije igrace i trenera kome tesko padaju godine bez trofeja i koji je na sebe preuzeo prepucavanje sa predsednikom saveza i sudijskom organizacijom. nema tu jasnog favorita po meni i domaci teren ce u aba verovatno na kraju presuditi. cak bih se usudio reci da bi zvezda bila veci favorit ako bi na kraju bila prva.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Oni su još veći favoriti bili prošle sezone pa je radila metla. Sfero ih majstorski svaki put uvuče u rvanje u blatu gde se njihove primadone nikako ne snalaze.

• +1 5
Posted
On 16. 2. 2025. at 0:10, Barrister said:

Nije njihov sukob, Lazić je bio ljut zbog bacanja flaša i topovskih udara na klupu Zvezde, Ilić ga je smirivao. Videlo se na slikanju sa peharom gde su bili jedan pored drugog da je sve ok. Tako da će komšije na društvenim mrežama morati da traže drugu temu za skretanje pažnje sa još jednog poraza "najvećeg".

Koga briga ako i ovu eksploatisu? Neka ih...

Posted

Tim koji u sebi ima Kalenica, Teoa i Dedu nece izgubiti nijedan domaci trofej. 

Kakve god sezone da imaju, koliko god bili u igrackom declineu i koliko god bili... Deda. :D

Karakterno smo jaci, Partizan bi nas ugazio u NBA 2K, ali u stvarnom zivotu i ne bas. 

• +1 1
  • Wub 3
Posted (edited)

@Heaviside, sve sto si napisao je i moj vajb osim da ce domaci teren presuditi.

bas zato sto mislim da imamo ekipu & trenera koji znaju da hendluju stvari na vrucim terenima na strani. malo im i rastu zubi u tim situacijama

edit

a i ova ekipa partizana je solidno labilna medju nosiocima [za sada], za razliku od punter-leday-xy osovine, pa im ponekad domaci teren bude vise teret nego pomoc.

Edited by uini
  • +1 1
Posted

Uz sve to, imam utisak da ovaj tim Zvezde igra skoro pa isto u gostima i na domacem terenu, isti stav ista energija, sto je nesto posebno i do sada nije cesto vidjeno,

• +1 4
Posted (edited)

+ zaboravljate da je Partizan lagano u top8 timova u Evropi trenutno. Tukli smo ih i kodnas, i kodnji i naulicu

Tako da vise ona omalovazavajuca doskocica za Dobrica i Dedu kako su dobri samo za domacu upotrebu poprilicno nema smisla, i jedan i drugi tim bi osvojili svaku domacu ligu u Evropi osim spanske, turske i grcke. A u prve dve bi verovatno i finale igrali, Monakou i Parizu su pokazali di se tele veze, i jedni i drugi. 

Vraski nas je tesko pobediti, zajebani smo k'o konj. Necu ni da mastam na sta bi to licilo da nam i trojke idu. Otprilike kao kad bi J Lo imala sise 

Edited by Ratamahatta
  • +1 2