harper lee Posted Saturday at 11:03 Posted Saturday at 11:03 53 minutes ago, garmonbozia said: Pošteno ste izrudarili ovu pobedu. Komentar Kalinića imao pozitivnog uticaja na Petruševa, neke igrače moraš malo u ego da dirneš da bi se digli. Spanulis zabo kad je Petrušev pravio decu, najjače da će njega da čuva Blosongejm. Subjektivni osećaj da je u tom stintu Petrušev bio fauliran jedno 10 puta. Ta niska petorka sa Blosongejmom ih je vratila u utakmicu i preokrenula rezultat, s necim je Spanulis morao da se kocka i zamalo mu je uspelo. Motrejunas je jednostavno previse spor za Petruseva a Papajanis koji je i inace drvo se sinoc nije pojavio na utakmici, izgledao je kao amater. Poenta je da nista manje poena Petrusev ne bi ubacio da ge je cuvao neki od Monakovih centara, verovatno bi dao i vise od ovih 29.
Eleniko Posted Saturday at 11:13 Posted Saturday at 11:13 (edited) Aj sad da isrespektujemo odbranu koju je u zadnjem napadu od 24 sekunde odigrao Gedraitis bez faula na Jamesu koji je jedva u clutch šutu dobacio do obruča. Sad mi ortak koji ima sezonsku iza zvezdine klupe rekao da je u tajm autu Sfero vikao hard difens no faul no contact no faul a to je ono što je Gidra i odigrao. Edited Saturday at 11:14 by Eleniko 4 1
levi Posted Saturday at 11:19 Posted Saturday at 11:19 (edited) 13 minutes ago, Eleniko said: Aj sad da isrespektujemo odbranu koju je u zadnjem napadu od 24 sekunde odigrao Gedraitis bez faula na Jamesu koji je jedva u clutch šutu dobacio do obruča. Sad mi ortak koji ima sezonsku iza zvezdine klupe rekao da je u tajm autu Sfero vikao hard difens no faul no contact no faul a to je ono što je Gidra i odigrao. tu je bilo i malo sreće jer je Janis stavio Dobrića da čuva Jamesa, koji bi ga verovatno rešio bez većih problema kao mnogo puta do sada, ali su oni iz nekog razloga hteli da iznude preuzimanje, i kad ga je preuzeo Rokas onda je shvatio da se zajebao aili je bilo kasno Edited Saturday at 11:27 by levi 8 1
harper lee Posted Saturday at 11:37 Posted Saturday at 11:37 Zanimljivo je koliko match-up ponekad nekog igraca za kojeg mislis da nije znacajan za tim ili da igra lose ucini neophodnim. Uveren sam da bismo i Fener dobili da su mogli da igraju Nedovic i Daum. Daum je i u Istanbulu u situaciji kad nas je Fener stizao a mi bili u jednoj od onih nasih serija gluposti i nesnalazenja, mislim negde na sredini trece cetvrtine (dosli su na 42:45, tako nekako), ubacio nekoliko poena zaredom, uhvatio i pospremio par skokova u napadu i maltene svojerucno odbio poslednji napad Fenera da se vrati u utakmicu a Nedovic je jedan od samo par nasih igraca koji moze da resi sutem, prodorom ili iznudjivanjem faulova kad ga preuzme visi igrac. Braun se jos uvek ne snalazi i muci se da pronadje nacin da bude koristan u napadu tako da mi prakticno igramo bez klasicne cetvorke, sto je NHD maksimalno eksploatisao u Beogradu. Nedovic nam posebno fali i zbog toga sto se Dobric posle povrede vratio u stetocinski mod a taman je pre toga uhvatio ritam i odigrao par odlicnih utakmica. Ovogodisnja Evroliga je izuzetno zanimljiva, zanimljivija nego ikad, ali nesto ce ipak morati da se menja u kalendaru jer ovaj ritam utakmica je ucinio da povrede preterano kroje tabelu. Ne secam se da li se ikada ranije desavalo da iz kola u kolo ekipe prijavljuju po cetiri-pet povredjenih igraca a da to vise nikog ne iznenadjuje. 2
harper lee Posted Saturday at 11:38 Posted Saturday at 11:38 3 minutes ago, Lord Stef said: Nije li ga Kalinic preuzeo? Nije, Giedraitis ga je preuzeo i ustopovao. 3
Valk Posted Saturday at 12:30 Posted Saturday at 12:30 Ja sam videla Dobrića na njemu, i Gidru kako tek prilazi, verovatno sam prsla kad sam ih pobrkala. Ili čitam brojeve kontra.
garmonbozia Posted Saturday at 12:58 Posted Saturday at 12:58 1 hour ago, harper lee said: Ta niska petorka sa Blosongejmom ih je vratila u utakmicu i preokrenula rezultat, s necim je Spanulis morao da se kocka i zamalo mu je uspelo. Motrejunas je jednostavno previse spor za Petruseva a Papajanis koji je i inace drvo se sinoc nije pojavio na utakmici, izgledao je kao amater. Poenta je da nista manje poena Petrusev ne bi ubacio da ge je cuvao neki od Monakovih centara, verovatno bi dao i vise od ovih 29. Jeste i verovatno je Spanulis hteo da ih ispoštuje do kraja, ali je postalo kontraproduktivno jer je Petrušev unosio dole igrače Monaka. 1
garmonbozia Posted Saturday at 12:59 Posted Saturday at 12:59 1 hour ago, harper lee said: Nije, Giedraitis ga je preuzeo i ustopovao. Baš sam to komentarisao sa drugarom ciganom jer smo zajedno gledali utakmicu. Neverovatno da je Džejms tu isforsirao preuzimanje jer je Dobrić tu bio dosta lakša meta od Litvanca. 1
harper lee Posted Saturday at 13:03 Posted Saturday at 13:03 1 minute ago, garmonbozia said: Baš sam to komentarisao sa drugarom ciganom jer smo zajedno gledali utakmicu. Neverovatno da je Džejms tu isforsirao preuzimanje jer je Dobrić tu bio dosta lakša meta od Litvanca. Sta znam, napad pre toga je ubacio izuzetno tezak sut preko Dobrica koji ga je stigao ali je promasio rampu pa je mozda kontao da ce lakse izaci na kraj protiv tezeg igraca. Ne verujem da Majk Dzejms posebno skautira protivnicke no-name defanzivce pa da zna koliko je Dobric busan a Gidra nije, nije on taj tip igraca. 2
harper lee Posted Saturday at 13:15 Posted Saturday at 13:15 Obicno kritikujemo publiku iz raznih osnova pa je red pohvaliti ih sinoc za onaj veliki aplauz igracima Monaka posle utakmice. Bilo je tu i olaksanja zbog toga sto smo ih ipak pobedili i svi znamo da bi bilo skroz drugacije da je rezultat bio drugaciji ali svejedno je ispala lepa slika i igraci Monaka su bas bili iznenadjeni. Motejunas je u jednom trenutku zacudjeno pogledao prema publici i otpozdravio joj aplauzom, posle cega se aplauz sa tribina jos pojacao. Pozdravio nas je i Vito Braun ali kako je igrao on nas je ionako ispozdravljao za sve pare jos tokom utakmice. Monaku je mnogo trebala ova pobeda posle onog volsebnog poraza protiv Bajerna i dali su sve od sebe, tako da je nekako ispalo lepo sto ih je publika koja navija za protivnika ispostovala i nagradila za taj trud. 5
Valk Posted Saturday at 13:23 Posted Saturday at 13:23 (edited) Bio je lep pozdrav i igračima Pariza. Deca su jurila Hifija za fotku a i naređala se u špalir kod tunela da se "overe", uglavnom su igrači Pariza i bacali pet klincima. Izgleda da smo sposobni da ispoštujemo timove sa kojima nemamo nikakav lični konflikt. Bože pomozi pa bar neka dobra stvar od sajko publike. Edited Saturday at 13:25 by Valk 7
DameTime Posted Saturday at 13:24 Posted Saturday at 13:24 2 hours ago, harper lee said: Ta niska petorka sa Blosongejmom ih je vratila u utakmicu i preokrenula rezultat, s necim je Spanulis morao da se kocka i zamalo mu je uspelo. Subjektivni osećaj je da ova taktika uvek upali Čim je vratio Blosomgejma rekoh toeto, sada će biti zajebano. Petrušev index 70, ludilo! Nestvarno je napadački talentovan. Jasno je i da ga mnogo fauliraju (a retko šta se svira), ali mislim da previše energije troši na sudije. Meni je bila baš dobra tekma, mislim interesantna. Bilo je tu cripple fight momenata, samo se čini da su više bili iznuđeni dobrom odbranom na obe strane. Na kraju ste pošteno izrudarili pobedu; doprineo je malo i James koji je pošto-poto morao da igra pored ekipe.
harper lee Posted Saturday at 13:47 Posted Saturday at 13:47 11 minutes ago, DameTime said: Subjektivni osećaj je da ova taktika uvek upali Čim je vratio Blosomgejma rekoh toeto, sada će biti zajebano. Petrušev index 70, ludilo! Nestvarno je napadački talentovan. Jasno je i da ga mnogo fauliraju (a retko šta se svira), ali mislim da previše energije troši na sudije. Meni je bila baš dobra tekma, mislim interesantna. Bilo je tu cripple fight momenata, samo se čini da su više bili iznuđeni dobrom odbranom na obe strane. Na kraju ste pošteno izrudarili pobedu; doprineo je malo i James koji je pošto-poto morao da igra pored ekipe. Te odbrane s nizim igracima, pogotovo switch odbrane, su sve bolje i bolje jer ih treneri sve cesce koriste i vise se uvezbavaju. Gubis na visini i masi ali dobijes na mobilnosti i brzini kod preuzimanja, udvajanja i agresivnosti na lopti. I nizi igraci su danas atletski mnogo sposobniji nego sto su bili, desetak santimetara u visini ne pravi vise toliku razliku a ta agresivnost na lopti skracuje vreme napada i teze je i treba vise vremena dovesti centra u poziciju blizu obruca gde moze da iskoristi visinsku prednost. Za komunikaciju sa sudijama se slazem ali ne mislim da ce se to promeniti, Petrusev ima malo taj nadobudni karakter a nije igrac koji se oseca komforno u kontaktu i svaki malo jaci kontakt dozivljava kao faul koji treba da dobije. 1
Recommended Posts