Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2024/25

Ros

Recommended Posts

Posted
10 minutes ago, Eleniko said:

imaš litijum, afrički miraz i sve ostalo gde dijaseraši šoraju sa visine po nama srbskim bednicima koji zagađujemo evropske vrednosti, od ekologije i kajmaka do basketa.

Ne baš evropske, ali zapadne vrednosti nalažu reakciju na puko polaganje lopte u koš kada je utakmica rešena, za suknjicu bi letele piksle. Naročito što je stvar lična.

https://youtu.be/RCNPvl7aScs?si=XQPJXrfc-f-O3WMt

Posted
15 minutes ago, kralj said:

U kulturu sporta je već uveliko utkano da konzumenti, pa i akteri ne žele da vide ni omalovažavanje poraženog protivnika. Pratiš NBA imaš milijarde primera ovog tipa. Čak i kad izostane reakcija poput ove, igrač koji je u datom slučaju provlačio kroz noge neretko biva provučen kroz toplog zeca od strane trenera i saigrača sa autoritetom.

Igrači jure druge igrače?

Ne, kad ti neko proturi loptu kroz noge ti moraš da ostaješ ukopan u mestu naredne 24 sekunde. Ako se pomeriš sledi suspenzija.

• +1 1
Posted
27 minutes ago, kralj said:

U kulturu sporta je već uveliko utkano da konzumenti, pa i akteri ne žele da vide ni omalovažavanje poraženog protivnika. Pratiš NBA imaš milijarde primera ovog tipa. Čak i kad izostane reakcija poput ove, igrač koji je u datom slučaju provlačio kroz noge neretko biva provučen kroz toplog zeca od strane trenera i saigrača sa autoritetom.

Ne znam koji NBA ti gledaš iskreno. Tamo se sve svodi na tome da nekom uteraš i to mu staviš do znanja, npr. zakucaš mu u facu, baciš ga na pod crossoverom itsl.

Za mene je presudno da li je nešto košarkaški potez ili nije. Čak i onaj klip sa Arizom je ok, tvrd faul u trenutku, nema problema, shit happens. Da te neko obiđe, pa da ti se onda upali lampica, pa da juriš igrača po terenu da ga odvališ, to je već nešto drugo.

Posted
33 minutes ago, Heaviside said:

Podrazumeva se da onaj ko upravlja takmičenjem može da odluči da odluči da suspenduje igrače za nesportski faul. Dok se to ne desi preporučujem odbojku. 

Ili NBA. Što je ono što bi Evroliga žarko želela da bude.

Posted
2 minutes ago, Venom said:

Da te neko obiđe, pa da ti se onda upali lampica, pa da juriš igrača po terenu da ga odvališ, to je već nešto drugo

Prosto Larkin je brz igrač, i Kalina nije stigao odmah da ga omlati. Ne vidim krucijalnu razliku između odmah omlaćivanja, i 3 sec kasnije.

Uostalom, evo neka @uini kaže svoje mišljenje, kladim se da mogu da ga potpišem.

• +1 1
Posted
4 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Prosto Larkin je brz igrač, i Kalina nije stigao odmah da ga omlati. Ne vidim krucijalnu razliku između odmah omlaćivanja, i 3 sec kasnije.

Uostalom, evo neka @uini kaže svoje mišljenje, kladim se da mogu da ga potpišem.

Za mene je to krucijalna razlika, jer je razlika između igranja košarke i želje za gužvanjem face. Jednoj od te dve stvari je mesto na košarkaškom terenu, drugoj u recimo oktagonu. 

Posted
15 minutes ago, Venom said:

Ne znam koji NBA ti gledaš iskreno. Tamo se sve svodi na tome da nekom uteraš i to mu staviš do znanja, npr. zakucaš mu u facu, baciš ga na pod crossoverom itsl.

Za mene je presudno da li je nešto košarkaški potez ili nije. Čak i onaj klip sa Arizom je ok, tvrd faul u trenutku, nema problema, shit happens. Da te neko obiđe, pa da ti se onda upali lampica, pa da juriš igrača po terenu da ga odvališ, to je već nešto drugo.

Ostavio sam klip gde imaš 20ak detalja kako nastaje frka kad se omalovažava poraženi protivnik kad je utakmica rešena. Izgrednika cipelaraju svi, od komentatora, preko protivnika do saigrača. Ovde je samo interesantno to da ako ti sportsko-viteški osigurač iskače na nameran faul, kako to da ti ne iskače na provlačenje suknjice na minut do kraja i 15 razlike. Tek to nije sport.

• +1 1
Posted
26 minutes ago, Venom said:

Za mene je to krucijalna razlika, jer je razlika između igranja košarke i želje za gužvanjem face. Jednoj od te dve stvari je mesto na košarkaškom terenu, drugoj u recimo oktagonu. 

Iskreno, ne vidim razlog zašto opravdavaš afekt u jednom slučaju, a u drugom ne. Verovatno i Jokić pogrešio kad je mlatnuo onog brata Morisa, jer mu je trebalo par sekundi da ustane. Vreme za afekt prošlo.

• +1 1
Posted
48 minutes ago, Venom said:

:pera:

kralju.

Posted
1 hour ago, Mindaugas Žukauskas said:

sto bas ja? iskljucio sam se ko sisica na 52-57, nisam gledao kasnije; kalinari nije sisica

ne znam, to ponizavanje u sportu, koje je samo sebi svrha se uvek vracalo manje ili vise kafanska tuca potezom, bilo da je fuca ili basket. kapiram po opisu da nije tolika drama

inace, grafikon igre redom po cetvrtinama, 1 odlicno 2 dobro 3 lose 4 odustali

• +1 1
  • Hvala 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
11 hours ago, Eleniko said:

živ nisam da vidim kako će sfero da reši problem koji se otvorio povratkom bolomboja

petrušev ne može više da igra 4, on je zbog toga otišao iz olyja i danas je tamo završio

pogotovo kad dođe JB3 koji je mnogo veća kajla od njega

opet ćemo da ga izgubimo bezveze

ima li neki info o dobriću ili se čeka sutra

Ja tu ne vidim problem, Bolo & Filip da dele minute na 5, tako da Babu gledamo sto manje, ili najbolje uopste ne gledamo, neka pegla ABA...

• +1 4
Posted (edited)
39 minutes ago, Eleniko said:

To je odgovor na bezobrazluk, ima i ničim izazvanih epizoda omiljenog košarkaškog sina pa se ne sećam tolike frke ovde:

Emocije su na visokom nivou kod poraza kao što je bio sinoć, ili Denverovih 0-4 te godine, frustracuja lako izleti iz igrača, jasno je da mi svi ovde pišemo bez ikakvog iskustva igranja takmičarskih utakmica (ako neko i jeste odograo nešto to svakako nije bilo previše velike važnosti), lako je sačuvati glavu sa meka divana uz pivce i smoki. Zato mi je ovo bacanje kamenja na Kalinu malo too much, posebno jer se iskontrolisao u svoj vrelini trenutka i udario po rukama u regiji gde je i lopta plus bodycheckovao, verovatnoća da povredi igrača takvim startom je minimalna (da se desila svakako bi ga trebalo suspendovati). Ono sa čim imam problem su prljavštine poput bacanja u kolena igračima (posle čega taj igrač pauzira mesecima) ili namerno podilaženje u doskočnu regiju zarad izvrtanja zglobova, vidjali smo to na ovim prostorima do nedavno i na jednoj strani brda kritikovali a na suprotnom to podvodili pod borbenost, sad isti ti lajkuju kritiku ovog starta Kaline. Licemerje PPP-a at it’s best. 

Najjače je što su i Larkin i Kalina i EL zaboravili na taj momenat, ali ovde će se raspredati o tome do Božića. 

Edited by ducca
  • +1 4
Posted

nije bilo nikakvog licemerja ppp, istaknuti grobari su vrlo uredno pisali o kalini sinoć, bukvalno za potpis /mindi i gorgonzola/.

i tu je rasprava trebalo da stane ali su se prazilukaši probudili.

• +1 1