ducca Posted Friday at 10:27 Posted Friday at 10:27 EL utakmica nije mesto za vadjenje Mitra iz kanala, u prvom poluvremenu je Alba prišla na 2 razlike, većina drugih protivnika bi kaznila te minute ozbiljnije. Nek hvata formu i osećaj u rukama u ABA, za sada ne vredi drugačije. Petrušev sa svim manama je izgledao kao zver na 5 kad je ušao u odnosu na Mitra. 1
harper lee Posted Friday at 10:51 Posted Friday at 10:51 12 minutes ago, ducca said: EL utakmica nije mesto za vadjenje Mitra iz kanala, u prvom poluvremenu je Alba prišla na 2 razlike, većina drugih protivnika bi kaznila te minute ozbiljnije. Nek hvata formu i osećaj u rukama u ABA, za sada ne vredi drugačije. Petrušev sa svim manama je izgledao kao zver na 5 kad je ušao u odnosu na Mitra. Protiv vecine drugih protivnika ne bi bilo ni vadjenja Mitrovica iz kanala a ni argument da je u jednom trenutku u prvom poluvremenu bilo 2 razlike na utakmici na kojoj se rezultat sve vreme do pred kraj kretao izmedju 7 i 17 poena razlike ne deluje kao nesto sto se moze iskoristiti jer ni u jednom jedinom trenutku nije delovalo da postoji ikakva mogucnost da dovedemo pobedu u pitanje. Dolazi nam period u kojem cemo u osam dana odigrati cetiri utakmice uz dva evroligaska gostovanja a Petrusev nije u potpunosti spreman, to su izjavili i on i Sferopulos, besmisleno je opterecivati velikom minutazom pojedine igrace zbog dusevnog mira navijaca koji bi da dobijamo utakmice 30 razlike da se oni ne bi stresirali. Mitrovic je u uzasnoj formi i igra jako lose ali mi na centru trenutno imamo jednog nedovoljno spremnog igraca koji je tek dosao i jednog koji se jos uvek uci i privikava na evroligasku kosarku. Nije da tu imamo neku stabilnu rotaciju od dva top centra pa da mozemo da ignorisemo i zaboravimo na klupi treceg centra. Uostalom, kad "vadjenje iz kanala" i Mitrovica i Davidovca nije uspelo vise se nisu ni vracali u igru, nije da su obojica igrali po 25+ minuta. 1
harper lee Posted Friday at 10:59 Posted Friday at 10:59 2 hours ago, uini said: nije prvi put ni ove a ni prosle sezone, da igramo neke minute sa tri pg/sga u postavi. donosilo nam je to bericet i u tekmama koje su bile daleko neizvesnije nego ona sinoc; jutros je princeton ostavio redak post na voxu, bar je ne uspevam da ga primetim kada random pregledam; uglavnom, pejstovacu samo poentu, jer mislim da je evergrin znacajna: Da bi se kritikovao trener i vodjenje utakmice, fokus bi trebao biti u kontroli i disciplini tima, mijenjanje tempa sa razlicitim postavkama, reakcije ekipe poslije TO, specijalne akcije, adaptiranje odbrambenih sistema itd. Kritikovanje izmjena i osjecaja utakmice, vrijeme pozivanja TO.. je kita jedna obicna. Ja ovu petorku nisam video od pocetka sezone ni u ABA ligi, plus je bila na parketu bas u momentima kad je Gonzales izveo najvisu petorku koju je imao na raspolaganju pa su se desavale smesne stvari da Teo cuva Olindea na trojci. OK su petorke sa tri undersized beka ali ne bas u kombinaciji sa laznom cetvorkom i laznom peticom, imali smo bas problema sa skokom i generalno u defanzivi u tom periodu pa je i rezultat krenuo da "curi". Siguran sam da je Sferopulos imao neku ideju sa tom petorkom ali ona se jednostavno nije pokazala uspesnom, nakon par minuta i on je to uvideo pa je uveo Kalinica umesto Tea i odmah zatim (ako se ne varam) Giedraitisa umesto Davidovca i CMM-a umesto Jaga. 1
Dankan Ajdaho Posted Friday at 11:14 Posted Friday at 11:14 11 hours ago, harper lee said: Pokusava da ga vrati na kakav-takav nivo jer do povratka Bolomboja ili dovodjenja novog igraca previse smo tanki unutra. Mitrovic nije ne znam kakav igrac ali nije ni toliko los koliko lose igra u poslednje vreme. Sferopulos izgleda ima naviku da u prvim poluvremenima izrotira mnogo igraca kako bi osetio ko je u kakvoj formi pa onda drugo igra sa skracenom rotacijom, veceras je i od Luke a posebno od Davidovca brzo odustao. Mitrović je fizički propao ranije nego što je to uobičajeno, zato tako i izgleda na terenu, to je osnovni razlog. On je i onako uvek imao slabe fizikalije, a kako matori to je sve gore i gore. Doslovno ne može od babe devojka da se napravi.
harper lee Posted Friday at 11:23 Posted Friday at 11:23 5 minutes ago, Dankan Ajdaho said: Mitrović je fizički propao ranije nego što je to uobičajeno, zato tako i izgleda na terenu, to je osnovni razlog. On je i onako uvek imao slabe fizikalije, a kako matori to je sve gore i gore. Doslovno ne može od babe devojka da se napravi. Ne moze covek fizicki da propadne u par nedelja. Mislim da je propao u samopouzdanju onog trenutka kad je shvatio da se Bolomboj na duze povredio i da ce morati da istupi, a.k.a. sahranila su ga ocekivanja. Mitrovic je vidno pao upravo nakon povrede Bolomboja kad nam je bilo najvise potrebno da preuzme deo tereta u reketu. 4
Ivo Petović Posted Friday at 11:32 Posted Friday at 11:32 Kod Mitrovića je problem samopouzdanje, ne neko propadanje fizičko. Meni je on možda najdraži igrač iz te domaće osnove, dugo je bio legit EL igrač mimo svih prognoza, svakome se desi kanala samopouzdanja (ili skoro svakome). Mislim da je njegov problem sa samopuzdanjem bio i taj što je Bolomboj igrao kao jedan od top 3 centara lige, možda čak i kao broj 1, pa se videla mnogo velika razlika kad on ode na klupu. Ume to da bude zajebano. Petrušev je bio odličan juče u prvom poluvremenu, čak i defanzivno. Imao je onaj jedan propust kad je dopustio da mu se centar Albe uguzi dole, pa je pravio faul...ostalo je sve bilo solidno. U drugom poluvremenu je malo pao sa koncentracijom. Veliko pojačanje, šteta za povredu Bolomboja, bilo bi ekstra gledati ih zajedno na terenu (uz Dauma i poneke specijale sa Kalinom i Giedraitisom na 4), to je sva unutrašnja linija koja je potrebna. 8
ducca Posted Friday at 11:42 Posted Friday at 11:42 (edited) 53 minutes ago, harper lee said: Protiv vecine drugih protivnika ne bi bilo ni vadjenja Mitrovica iz kanala a ni argument da je u jednom trenutku u prvom poluvremenu bilo 2 razlike na utakmici na kojoj se rezultat sve vreme do pred kraj kretao izmedju 7 i 17 poena razlike ne deluje kao nesto sto se moze iskoristiti jer ni u jednom jedinom trenutku nije delovalo da postoji ikakva mogucnost da dovedemo pobedu u pitanje. Dolazi nam period u kojem cemo u osam dana odigrati cetiri utakmice uz dva evroligaska gostovanja a Petrusev nije u potpunosti spreman, to su izjavili i on i Sferopulos, besmisleno je opterecivati velikom minutazom pojedine igrace zbog dusevnog mira navijaca koji bi da dobijamo utakmice 30 razlike da se oni ne bi stresirali. Mitrovic je u uzasnoj formi i igra jako lose ali mi na centru trenutno imamo jednog nedovoljno spremnog igraca koji je tek dosao i jednog koji se jos uvek uci i privikava na evroligasku kosarku. Nije da tu imamo neku stabilnu rotaciju od dva top centra pa da mozemo da ignorisemo i zaboravimo na klupi treceg centra. Uostalom, kad "vadjenje iz kanala" i Mitrovica i Davidovca nije uspelo vise se nisu ni vracali u igru, nije da su obojica igrali po 25+ minuta. Niko ne očekuje 30 razlike, ali ne treba ni 15 razlike pustiti niz vodu igranjem sa 4 igrača na parketu. Ako ništa bar je ta Alba vazda dolazila u Beograd rasterećeno i pružala najbolje partije u sezoni, da im je par otvorenih trojki ušlo kao što nije, meč bi ušao u klackalicu, možda bi se ušlo u nervozu i bespotrebno dovelo do potencijalno tesne završnice. OK probao je sa Mitrom u Q1 i izgledalo je baš loše, zato mi je preslikan pokušaj u Q3 izgledao suvišno, makar za sinoćnu utakmicu, videlo se da nije spreman i forsiranje po svaku cenu može samo još više da ga gurne pod vodu sa samopouzdanjem. Slažem se da je potreban timu i da treba da se vrati makar na nivo s početka sezone, ali sinoć je bilo baš sve pogrešno u vezi sa njim. Nemamo luksuz da potcenimo nijednog protivnika i iskoristimo ga za razigravanje veterana, sinoć je prošlo fino i bezbolno ali sledeći put ne znam baš... U krajnjem slučaju i Petruševu trebaju minuti u nogama da uhvati zalet, puno će biti bitniji u nastavku sezone, a čak i na 5 može da pruži više od Mitra pa mi je zato njegovo sedenje do nekog 13. minuta i ulazak sa klupe kao 11. igrača bilo veliki wtf sinoć, srećom uhvatio je ritam u nekom momentu i konačno zaličio na nešto, iako to i dalje nije na nivou onoga što može i što je potrebno timu. Govor tela njegov u prvim mečevima je bio baš loš, glava pognuta, nulta emocija, deluje mi da je sinoć malo prokinuo sa kanalom i to će puno više značiti u nastavku za tim i rotaciju od Mitrovog vadjenja (koje je potrebno naravno takodje ako ne dodje petica uskoro). Bolomboj btw juče konačno vidjen bez štaki, ali sa ortozom, ne izgleda to dobro uopšte nažalost. Edited Friday at 11:44 by ducca
Jesper23 Posted Friday at 11:46 Posted Friday at 11:46 Kad se samo sjetim kako je Dalibor Ilić hapsio naše bekove dok je igrao za Igokeu. Ne mogu da vjerujem da od dečka nema koristi, barem u tom defanzivnom sektoru. Nadao sam se da može postati domaća verzija Mo Fajea, ali teška priča.
harper lee Posted Friday at 12:00 Posted Friday at 12:00 15 minutes ago, ducca said: Niko ne očekuje 30 razlike, ali ne treba ni 15 razlike pustiti niz vodu igranjem sa 4 igrača na parketu. Ako ništa bar je ta Alba vazda dolazila u Beograd rasterećeno i pružala najbolje partije u sezoni, da im je par otvorenih trojki ušlo kao što nije, meč bi ušao u klackalicu, možda bi se ušlo u nervozu i bespotrebno dovelo do potencijalno tesne završnice. OK probao je sa Mitrom u Q1 i izgledalo je baš loše, zato mi je preslikan pokušaj u Q3 izgledao suvišno, makar za sinoćnu utakmicu, videlo se da nije spreman i forsiranje po svaku cenu može samo još više da ga gurne pod vodu sa samopouzdanjem. Slažem se da je potreban timu i da treba da se vrati makar na nivo s početka sezone, ali sinoć je bilo baš sve pogrešno u vezi sa njim. Nemamo luksuz da potcenimo nijednog protivnika i iskoristimo ga za razigravanje veterana, sinoć je prošlo fino i bezbolno ali sledeći put ne znam baš... U krajnjem slučaju i Petruševu trebaju minuti u nogama da uhvati zalet, puno će biti bitniji u nastavku sezone, a čak i na 5 može da pruži više od Mitra pa mi je zato njegovo sedenje do nekog 13. minuta i ulazak sa klupe kao 11. igrača bilo veliki wtf sinoć, srećom uhvatio je ritam u nekom momentu i konačno zaličio na nešto, iako to i dalje nije na nivou onoga što može i što je potrebno timu. Govor tela njegov u prvim mečevima je bio baš loš, glava pognuta, nulta emocija, deluje mi da je sinoć malo prokinuo sa kanalom i to će puno više značiti u nastavku za tim i rotaciju od Mitrovog vadjenja (koje je potrebno naravno takodje ako ne dodje petica uskoro). Bolomboj btw juče konačno vidjen bez štaki, ali sa ortozom, ne izgleda to dobro uopšte nažalost. "Dobro se osećam, imam određeni broj minuta i plan po kojem igram, zato mi je žao što nisam mogao više vremena da provedem na parketu, da pomognem ekipi. Ali, imamo neki plan i sve ide kako treba. Nadam se da ću za nekoliko sedmica biti na 100 odsto, večeras sam se dosta umorio u drugom poluvremenu, baš sam ostao bez energije. To je normalno, nisam bio u preteranom treningu sa Olimpijakosom posle Superkupa, ali biće sve kako treba uskoro“, naglasio je Petrušev posle susreta sa Panatinakosom pre nedelju dana. Ovo je izjavio Petrusev pre nedelju dana.
uini Posted Friday at 12:59 Posted Friday at 12:59 s'jedne strane je ta izjava npr petruševa koja nam je dostupna a sa druge strane čuđenje oko rotacija. jasno je valjda da je roster nekakav živ organizam i da se sve šteluje na duže staze, ukoliko je moguće. u tom smislu mi je besmislena žalopojka oko raspodele minuta na tekmi koju smo imali od početka do kraja, kao da je random aba 4
Dankan Ajdaho Posted Friday at 16:23 Posted Friday at 16:23 4 hours ago, harper lee said: "Dobro se osećam, imam određeni broj minuta i plan po kojem igram, zato mi je žao što nisam mogao više vremena da provedem na parketu, da pomognem ekipi. Ali, imamo neki plan i sve ide kako treba. Nadam se da ću za nekoliko sedmica biti na 100 odsto, večeras sam se dosta umorio u drugom poluvremenu, baš sam ostao bez energije. To je normalno, nisam bio u preteranom treningu sa Olimpijakosom posle Superkupa, ali biće sve kako treba uskoro“, naglasio je Petrušev posle susreta sa Panatinakosom pre nedelju dana. Ovo je izjavio Petrusev pre nedelju dana. Ček bre, zašto nije bio u punom treningu u Oliju???
VoodooDerina Posted Friday at 16:24 Posted Friday at 16:24 Mislim da je imao i neku sitnu povredu posle superkupa.
Ratamahatta Posted Friday at 18:21 Posted Friday at 18:21 (edited) Baba, Deda, Dobric Edited Friday at 18:22 by Ratamahatta 1 3
Hele Posted Saturday at 11:05 Posted Saturday at 11:05 (edited) Prva na tabeli je Barsa protiv koje smo izgubili posle produzetaka uz dosta disktutabilnih sudijskih odluka. Drugi je Fener koji smo dobili u gostima. Treci je Zalgiris protiv koga smo pokradeni u gostima i izgubili kosem u poslednjoj sekundi. Na sve to, uvek nam je neko bio povredjen, a ni roster nam nije bio kompletiran. Lepa je sansa ova sezona, definitivno moze sa svima da se igra. I cini mi se da smo dosli na neki nivo da rutiniramo protivnike iz donjeg dela tabele protiv Albe, od kojih smo nekada gubili, i da se previse gleda u sitna crevca. Naravno da je bilo gresaka, ali ono je vise licilo na neku ABA ligasku utakmicu. I tamo ce nam se desiti porazi, ali vidi se razlika u klasi. A trebalo bi i dodatnim uigravanjem, oporavkom od povreda i sa pojacanjima i da se ti kiksevi smanje na minimum, ako ne i u potpunosti eliminisu. Edited Saturday at 11:06 by Hele 4
Recommended Posts