3 hours ago3 hr 40 minutes ago, harper lee said:Uslovi i atmosfera su toliko dobri da bi trebalo pocistiti kompletnu operativu u klubu osim mozda Nebojse Ilica jer ta grupa likova nije lojalna predsedniku Zvezde vec predsedniku KSS koji je zamislio da istovremeno bude i predsednik Zvezde ali neformalni, a zajedno s operativom i grupu igraca koji vec desetak godina zive od Zvezde i to dobro, na ugovorima koje ne bi mogli ni da sanjaju u drugim klubovima.Ovo ti je od pamtiveka ovako. Ovo su najbolji uslovi RELATIVNO u odnosu na ranije. Nisu odlični.Ja ne čekam da vidim leđa Janisu, samo imam sve manje argumentacije da ga podržim. Na kraju, klub je taj koji će odlučiti šta ćemo sa trenerom, a i taj isti trener niti radi za male pare niti je uboga sirotinja da mora da pristaje na nametnuti roster.Ovaj drugi pasus ti je skroz tačan, da ga ne citiram, dugačko je. Opet se svodi na to da je trener bio svestan u šta ulazi. To ti je kao kad neko mirne duše uđe u SNS radi svoje lične koristi i zaposlenja a onda mu nije zgodno što mora da ide na kontramitinge, da lepi plakate i da se blamira u ćacilendu. To je sve isti paket. Pristao si na to.43 minutes ago, harper lee said:Sustina je da ako Sferopulos ode a operativa kluba opstane u ovom sastavu to ce biti znak da Covic dr Nebojsa jos uvek drzi klub cvrsto u svojim sakama i da cemo i sledece godine gledati isti scenario samo sa drugim trenerom i drugim strancima. Dakle, izbor je Sferopulos ili Covic, kao sto je ranije bio izbor Sasa Obradovic ili Covic, Ivanovic ili Covic, kao sto ce sutra biti izbor XY ili Covic.Tačno. I gledaćemo isti scenario, samo sa drugim ili istim trenerom. I poturaće nam se priča da je prvo cilj plej of EL, pa je onda cilj daj šta daš, pa je onda cilj ABA pa je onda cilj ipak samo KLS... i tako u krug.Ja ponovo kažem, ne znam šta ćemo sa Janisom. Neka ostane. Nema problema. Samo ja ne vidim ništa mnogo dobro što je on uradio ove sezone. Ali da ni drugi neko ne bi uradio, verovatno si u pravu. Jel to dovoljan argument da bi čovek ostao na klupi? Ne znam...
3 hours ago3 hr 1 minute ago, JPM said:Ja ponovo kažem, ne znam šta ćemo sa Janisom. Neka ostane. Nema problema. Samo ja ne vidim ništa mnogo dobro što je on uradio ove sezone. Ali da ni drugi neko ne bi uradio, verovatno si u pravu. Jel to dovoljan argument da bi čovek ostao na klupi? Ne znam...ma daj, nemoj biti taj lik. sferopulos zna znanje, da se sudi o njemu na konto ovog finisa abe i klsa je sumanuto. ovde i teorije zavere mogu da krenem da ispucavam, koliko je sve ovo glupoevropliga je bila nestabilna (pisali smo celo prepodne zasto) ali je bilo zaista dobrih momenata i to u izvesnom trajanju Edited 3 hours ago3 hr by uini
3 hours ago3 hr Ja ne vidim. Neka bude da nisam dobar poznavalac košarke. Ja ne vidim, ne znači da je to tako.Bilo je dobrih momenata u Evroligi, tačno. Rezultatski gledano. Igra skoro uvek nikakva.ABA tragična, nikad gora.KLS nebitan ali nikad gori.Kup dobar, pobeđen Partizan.Ne znam šta @uini želiš da napišem? Ja sam napisao iskreno. Skroz je ok da se neko ne složi. Utakmice sa Spartakom nisu izgubljene nesrećno. Rutinirali su nas kao da smo neki drugoligaš. Nismo vola uboli u šutu. Potpuno potonula ekipa. Ne znam, možda su ga bušili.
3 hours ago3 hr pa nisu izgubljene plejof serije nesrecno ni u aba ni u kls.bukvalno su nas pomle sa terena za 2 ili 3 klase slabije ekipene idem vise na vox, pa ne mogu da se bavim time da li si i ti bio u toj izrazito vecinskoj grupi koja je proslo leto bila u fazonu, kao i tviter - jebes titule u kls/aba, samo iskorak u evroligi prija.iskorak nije bio dovoljan ali samo zlonameran covek ili nemac pojma, nije video da smo mi igrali egal sa najboljima i neretko pobedjivali.sad kada nema abe i kls, sad je sferopulos i sezona katastroflna, jer nisu uzeti trofeji.hajde da budemo dosledni, jel je tabela evrolige merodavna, kao sto tvrde zeljko i navijaci zvezde proslog leta ili je sve od slucaja do slucaja?igramo evroligu jos tri godine sigurno, to je nekakav olimpijski ciklus ako racunamo i ovu sezonu
3 hours ago3 hr 5 minutes ago, uini said:pa nisu izgubljene plejof serije nesrecno ni u aba ni u kls.bukvalno su nas pomle sa terena za 2 ili 3 klase slabije ekipePa kako ovo tumačiš?
3 hours ago3 hr 3 hours ago, Hele said:Stvar je jednostavna - otišla legenda i odmah raspad.Da je bar tu malo da posavetuje, ali ne, on je suvi profesionalac, kad je u KSS- onda je u KSS-u i nema uplitanja.Ruku stavljam u vatru da je rezultat u kls-u, a verovatno jednim delom i u aba rezultat Čovarinog uticaja.Izbušio je Grka preko svojih pulena, to je više nego očigledno.Drčelić da ima gram pameti i integriteta rasterao bi kompletnu upravu i sve domaće igrače kao mačke s jebišta.
3 hours ago3 hr Just now, JPM said:Pa kako ovo tumačiš?kada si mnogo bolji od dve ekipe a ne igraš na jednu dobijenu, nego eto, na dve, mora da postoji neki vanterenski razlog zašto je to tako komotno izgubljeno. da li je to bol u qrcu ili neka teorija zavere, ne umem da špekulišem, jer nemam ni blizu dovoljno informacija na temu.ali svakako nije to zato što su cerovina i wright i kamenjaš, postali bolji od petruševa, cmma i rendom trećeg igrača zvezde, niti je lex luthor iz budućnosti bolji od sferopulosa
3 hours ago3 hr 2 minutes ago, Dankan Ajdaho said:Ruku stavljam u vatru da je rezultat u kls-u, a verovatno jednim delom i u aba rezultat Čovarinog uticaja.Izbušio je Grka preko svojih pulena, to je više nego očigledno.Drčelić da ima gram pameti i integriteta rasterao bi kompletnu upravu i sve domaće igrače kao mačke s jebišta.pa to je ta teorija zavere, pitanje je da li je to šovarin uticaj ili umanjenje čovarinog uticajamnogo se groznih stvari desilo a vezane su za važnije stvari od košarke, pa kontam da je teško tvrditi išta kategorički
3 hours ago3 hr Teren ne kaže tako. Na terenu, Budućnost nas je odrala u prvoj utakmici a Spartak u obe.Ja uopšte ne ulazim u teorije zavere, OVO se desilo. To smo svi videli, sad možemo da nagađamo o uzrocima.
3 hours ago3 hr 13 minutes ago, JPM said:Ja ponovo kažem, ne znam šta ćemo sa Janisom. Neka ostane. Nema problema. Samo ja ne vidim ništa mnogo dobro što je on uradio ove sezone. Ali da ni drugi neko ne bi uradio, verovatno si u pravu. Jel to dovoljan argument da bi čovek ostao na klupi? Ne znam...Nije uopste stvar u tome. Janis je dokazano odlican trener, dokazao se i pre nego sto je dosao kod nas, ali nije jedini odlican trener u Evropi i verovatno bismo mogli da nadjemo drugog trenera slicnog kvaliteta. Cavi Paskval je free agent, Sasa Obradovic je slobodan, Itudis ce verovatno biti slobodan, nije da nema ozbiljnih glava na trzistu. Ali nije stvar u tome, svaki trener ce imati isti problem ako se ne izvrse ozbiljni rezovi u organizaciji i razjebe ovaj privatluk i volontarizam koji je ostao u klubu obezglavljen kad im se gazda polakomio na mesto predsednika KSS i formalno otisao iz kluba. Covic dr Nebojsa je vec ove godine postrojavao zaposlene i razbijao namestaj samo na nagovestaje da se donose odluke koje on nije aminovao, on takve stvari nece prestati da radi a ima previse svojih ljudi u klubu, cak i medju igracima. Zato je, na primer, doveden Dobric nakon zakljucivanja rostera protiv misljenja prvog trenera i bez ikakve potrebe za tim. Rezultat je da si dobio nezadovoljnog Dobrica koji ne ume da igra na maloj minutazi i Giedraitisa bez prave uloge i minutaze nego ga saljes da krpi gde ti zafali.Janis je iskusan trener i zna veoma dobro da sa gazdama klubova mora da cinculira i to cinculiranje se na kraju njemu obilo o glavu do te mere da su mu razni maloletni i/ili maloumni dripci slali pretnje na drustvenim mrezama pa je morao da gasi profil na X-u. On jeste previse toga dozvolio nekim igracima ali kad ti neko dozvoli da pravis sranja nije prvi krivac on vec ti koji pravis sranja i od tebe treba da pocne seca. Oni nisu deca u osnovnoj skoli vec profesionalci koji su veoma dobro placeni da rade posao za koji su placeni i to da li su smoreni, umorni, nezadovoljni, da li im se igra ili im se ne igra, nista od toga ne sme da bude opravdanje. Zato sam ja toliko kivan na Petruseva. Imas igraca koji ti otvoreno kaze da mu je mesto u NBA i da mu je sve drugo ispod casti da igra pa pokaze nula odgovornosti prema svakoj utakmici koja nije Evroliga i svadja se sa sudijama jer ne pokazuju dovoljno postovanja prema njegovom kraljevskom velicanstvu. Imas Teodosica koji je presedeo celu sezonu a onda iznenada odlucio da mu se vise ne igra u situaciji kad nam je prvi plej povredjen i nije se ni pojavio u KLS. Nije to samo do njih dvojice, taj povredjeni plej koji bi u nekoj drugoj situciji mozda i igrao pod blokadama ce da se zapita za cije babe zdravlje ce da rizikuje zdravlje jer se velikom Teodosicu vise ne igra kosarka pa ne bi da ga cimaju iz kafane. Neodgovornost je zarazna bolest.Popularno je reci da riba smrdi od glave, zato je neophodno pre svega rascistiti sportski sektor u upravi kluba i zahvaliti se funkcionerima i igracima koji su u klubu jer su dobri sa Covicem. Radonjic je dobio nogu onog trenutka kad je javno postavio pitanje kompetencije nekih struktura u klubu i tako nagazio Covica, Obradovic i Ivanovic nisu hteli ni da se osvrcu na to vec su jednostavno otisli kad su videli s cim imaju posla. Sada Covic vise nije formalno u klubu i doslo je vreme da prestane da kadrira, to je prioritet svih prioriteta. Da li ce Janis sa klupe obaviti tu tranziciju ili neki drugi trener nije ni toliko bitno, sve su to jako dobri treneri i ako im se daju odresene ruke znaju kako da sastave i vode tim.
2 hours ago2 hr Ovaj tim je odvratno izgledao na pripremnim u Rusiji, odvratno izgledao kad je pobeđivao, izgubio svaku utakmicu koju je mogao da izgubi, opet izgledajući odvratno.2 protiv Olimpijakosa, Monako i Barsa u gostima i Bajern kući jedine utakmice sa nekom smislenom igrom.Čović, goveđa glava Drčelić, tipični direktori naprednih skarabudževina Dozet i ovaj što ga zovete Bagzi sve stoji.Ali na kraju sve ostaje na treneru i na igračima.Ako trener koji za sve traži alibi, jači su od nas, Zvezda samo jednom igrala plejof njanjanja..., a na kraju ga omlati Spartak sa Tejićem, Gordićem i Momirovim i sve što on ima da kaže je biče bolje, ne zaslužuje da bude poliven kofom govana, ne znam ko zaslužuje.Trener koji za pleja izabere Mekintajera i Jaga, a cele sezone igra pozitivni napad?Igrači koji ili imaju milionske ugovore ili kao domaća osnova služe za pranje para?"Nemamo motiva, predugo sezona"Kofa govana, braćo!Radije ću gledati Cveleta lavlje srce, Ticu i Rebiča u Fiba kupu i borbi za 8. poziciju ABA lige.
1 hour ago1 hr Meridian Sport Srbija - Kladioni...Drčelić opširno o pojačanjima, Sferopulosu, Teodosiću, Pe...Govoreći za Sportal, predsednik kluba Željko Drčelić dotakao se najvažnijih tema, počevši od planiranja igračkog kadra za narednu takmičarsku godinu, koji će,
1 hour ago1 hr Imaš gomilu klubova tog ranga pa gledaj, ko ti brani. Preporučujem baš Spartak. Zdrava priča i taman nivo osmog mesta u ABA što tebi više odgovora od ovoga gde imamo pozitivan skor sa skoro svim najboljim timovima evrolige i gde nam plejof izmakne za dlaku zbog neobjašnjivog pada forme iako smo dobar deo sezone bili u prvih 4-5 ekipa Evrope. Ovde se izgleda osim nipodoštavanja ovogodišnje evroligaške sezone zaboravlja i prošlogodišnje metlanje gospodina Obradovića od strane Sfera. Toliko o tome da njegov metod rada ne prolazi u Srbiji i da mora da se nonstop diže tenzija ne bi li se tu bio uspešan. Čovek je dokazao da može sa Zvezdom da pravi dobre rezultate plus sav rad pre Zvezde i njegovo trenersko umeće i sposobnost da se uklopi u Srbiji niko pošten ko prati košarku duže od devet meseci ne dovodi u pitanje. Jedino što se može dovesti u pitanje je da li Sfero može da kontroliše konkrentno ovaj roster, da li uopšte ima dostupnih trenera koji bi to mogli da garantuju i da li nam se isplati da zadržavamo jezgro tima kome očigledno treba specifičan tip trenera da bi funkcionisali kao disciplinovan profesionalni tim. Lično se ne bih uopšte udubljivao u ta razmatranja nego bi iz principa razbio ovaj roster koji po čisto igračkim karakteristikama i nije preterano loše selektiran, ali ima previše igrača sa velikim egom i ležernim pristupom a bez dovoljno suvog kvaliteta kojim bi to pokrili. Uz to verovatno ima i nekih međusobnih sukoba.
19 minutes ago19 min Ako stvarno počnu da dovode najbolje EL igrače tipa Jamesa i Monekea, tačno ću početi da navijam protiv.Što se tiče selekcije, falio je pre svega Miša od prošle godine. Ovaj Karter mi deluje kao igrač koji ne može da smeta, ali nama pre svega fali igrač koji će da vrti pik (vrti ga i Karter, ali sa primarnim ciljem da isprovocira svič i napadne centra) i hrani Petruševa.3&D na dvojci (Kenan je kao profil okej, samo je imao slabu sezonu, upitnu motivaciju i potpuni defanzivni fijasko), Kalina, Nwora i Filip.Mada vidim doveli nam Ojeleyea. Pretpostavljam da onda od Nwore nema ništa, il se pravi stvarno neki CSKA pa će Gidra da leti.