6 hours ago6 hr 13 minutes ago, assignment said:To sa Dzejmsom je zbog tuce u nocnom klubu, different cup of tea.... Ovo sa Realom se iskreno ne secam...I njega su napali zbog boje kože? Zašto da ga suspenduju, pa on se samo branio, nije čak ni flašu koristio. Edited 6 hours ago6 hr by Jesper23
6 hours ago6 hr Ovaj sastav je zreo za kompletnu rekonstrukciju, kao što je Robija učinio lani. Raskurcati ovu skupinu lelemuda, ostaviti samo Kapitena Ljudinu i graditi sasvim novi tim oko njega.
5 hours ago5 hr 2 hours ago, JPM said:Nema sta da se kuka sad. Selekcija ekipe je ocajna. Prestari smo, istroseni i neambiciozni. Nije bilo igraca koji bi da se dokazuje a ima nekog talenta, u ove dve utakmice. Cak je i domaca osnova odavno matora, ne interesuje ih.Poznato je nepisano pravilo da za uspeh treba da imas savrsen spoj mladosti i iskustva. Iskustvo da zna kako pristupiti utakmici, mladost da hasluje kad treba. Mi smo jednostavno matori.mislis da bi nam taj spoj mladosti & iskustva doneo bolji plasman od playina u el? posto smo za buducnost ili spartak svakako znacajno jaci, smesno mi je da o tom delu uopste diskutujemoevo zeljko je promenii ceo sastav, igraci u najboljim godinama, svi hustleri, ima u iskustva a opet su imali losu sezonu, ta aba nesto da zamaze oci, tj regularno svaka zvezdina takvy u 10ak godina.
5 hours ago5 hr 7 minutes ago, uini said:mislis da bi nam taj spoj mladosti & iskustva doneo bolji plasman od playina u el? posto smo za buducnost ili spartak svakako znacajno jaci, smesno mi je da o tom delu uopste diskutujemoevo zeljko je promenii ceo sastav, igraci u najboljim godinama, svi hustleri, ima u iskustva a opet su imali losu sezonu, ta aba nesto da zamaze oci, tj regularno svaka zvezdina takvy u 10ak godina.Iskreno...jebem li ga da li bi. Sigurno bisno energetski bili bolji ali to nije garant rezultata.S tim u vezi meni deseto mesto u EL iskreno nije nista posebno, nadali smo hajp jer smo ispred Partizana.
5 hours ago5 hr samo kazem da je kompleksnije od "mladosti & iskustva"jesmo matori ali nas je najvise sjebalo to sto se bolomboy povredio na duze pa onda do kraja sezone, ostale da ne pominjemoa on nam je arguably najvszniji igrac i u top3 najbolja Edited 5 hours ago5 hr by uini
5 hours ago5 hr Slažem se da nas sjebalo sa Bokijem, ali na to ne možeš da utičeš. Evo recimo, Nilikina je težak baksuz, čovek nije mogao da uhvati ritam cele sezone, a on da je zdrav može da hapsi sve od 1 do 3 pozicije. Strašan defanzivni potencijal.Na šta možeš da utičeš je selekcija.Fejl je Kenan uparen sa NedomFejl je Dobrić na Gidru i KalinuFejl je Yago kao rezervni plej, njemu treba ogromna minutaža.Fejl nam je DaumMnogo grešaka blus onda i baksuzne situacije i eto.
5 hours ago5 hr Kad se već osvrćete na Partizan u "a kako oni" stilu, sve što treba kao referenca je izjava Ajzeje Majka:“Živim od košarke – to je samo po sebi ogromna privilegija. Kad se probudim i vidim sve što se dešava u svetu, shvatim koliko sam srećan što radim ovo što radim. Sednem u kola, krenem na trening i samo mi klikne u glavi – živim od košarke. To je sva motivacija koja mi treba. Kad mi ponestane fokusa, napišem sebi podsetnik na patike, da ne zaboravim koliko sam zapravo blagosloven. Duga je sezona, ali ima ljudi kojima je mnogo teže.”Kad budu i naši igrači ovako razmišljali, igraće sezonu do kraja kako treba.
5 hours ago5 hr Ok, nije baš reprezentativno citirati lika koji je uspeo da bude beskorisniji od nekog 12. igrača rotacije, ali slažem se sa mentalitetom.
5 hours ago5 hr Preteruje se malo sa mračenjem, da, bio je loš završetak sezone, ali nije smak sveta. Imali ste (mislim da ne grešim) najbolji rezultat u EL od uvođenja ligaškog sistema, minus ona krnja sezona sa Rusima, uz to i taj peh da Bolomboja nije bilo skoro pola sezone.Imajte u vidu i da je ova Budućnost odlično posložen tim, sa dobrim trenerom, finale su igrali bez najboljeg igrača, a i Spartak je zajeban, dobio je već Zvezdu jednom u ligi i niko se nije naigrao u Subotici. Moglo je to da se dobije, naravno, ali u okolnostima kraja sezone, emotivne ispražnjenosti i činjenice da svi po medijima pričaju kako je ovo mikimaus takmičenje realno je i da se izgubi. Partizan igra sa sastavom u koji bih i ja upao da sam se muvao malo više oko kluba.Teranje Sferopulosa bi bila greška i jedan vrlo čovićevski potez.
5 hours ago5 hr Rezultat KKCZ u Evroligi je sve samo ne uspeh. To što je bolji u odnosu na prethodnu sezonu ne znači da je uspeh.Tim je užasno selektiran, od prvog dana do dan danas imamo 5-6 igrača koji su ili potpuno podbacili ili nemaju ulogu. Dakle, roster je nametnut treneru ili trener nema pojma sa strukom. Mislim ipak ovo prvo.Nije preterivanje. Zvezda nikad nije ovako loše sezone imala u ABA i KLS. Nikad. A spram ulaganja ovo je ništa drugo nego fijasko.
5 hours ago5 hr 18 minutes ago, Valk said:Kad se već osvrćete na Partizan u "a kako oni" stilu, sve što treba kao referenca je izjava Ajzeje Majka:“Živim od košarke – to je samo po sebi ogromna privilegija. Kad se probudim i vidim sve što se dešava u svetu, shvatim koliko sam srećan što radim ovo što radim. Sednem u kola, krenem na trening i samo mi klikne u glavi – živim od košarke. To je sva motivacija koja mi treba. Kad mi ponestane fokusa, napišem sebi podsetnik na patike, da ne zaboravim koliko sam zapravo blagosloven. Duga je sezona, ali ima ljudi kojima je mnogo teže.”Kad budu i naši igrači ovako razmišljali, igraće sezonu do kraja kako treba.Sjajna izjava Majka i po meni jedino pravo razmisljanje ne samo za dobro placene profesionalce u kosarci vec i u drugim sportovima.Svakako da nece svaki dan i odlazak na trening biti u ovom "modu" posto imaju ljudi i briga u privatnom zivotu koje uticu na njih ali je po meni ispravno razmisljanje da budes motivisan i da svom dobro/odlicno/fenomenalno placenom poslu pristupas maksimalno moguce. Edited 5 hours ago5 hr by Borca
5 hours ago5 hr 18 minutes ago, JPM said:Na šta možeš da utičeš je selekcija.Fejl je Kenan uparen sa NedomFejl je Dobrić na Gidru i KalinuFejl je Yago kao rezervni plej, njemu treba ogromna minutaža.Fejl nam je DaumMnogo grešaka blus onda i baksuzne situacije i eto.1 canaan uparen sa nedovićem je bio logičan izbor, jer je takođe igrač sa dobrom prangijom, koji može nešto da iskreira za sebe a imao je i reputaciju dobog defanzivca, uprskos visini, tj nizini. defanzivno je ispao baš ispod svoje reputacije, pravio faulove bez mozga i tako. takođe smo pominjali pre starta sezone da može biti problem to što su i on i yago ewoxi.što se napada tiče, uprkos twitter-pregalaštvu u kojem je canaan meme-lik koji stalno promašuje, uporedi ovu sezonu u zvezdi sa prethodne dve u olyju i videćeš da je prošle nešto bolje šutirao ali da je i u zvezdi bio sasvim dobar na temu, dok je bio zapravo bolji od pretprošle u olyju.2 dobrić je bio nepotreban ali ujedno i nije fejl, zato što n to mesto onda dolazi neko ko ni ne ulazi u igru. dobrić je besmisleni bonus, što samo po sebi nije fejl, jer, da se ne lažemo, nije kao da ćemo da razvijamo klince.3 slažem se da je yago fejl, samo ne zato što mu treba ogromna minutaža, već zato što jednostavno nije EL kalibar4 daum je fejl koji sa povredio jako jako davno i vratio se za finiš el sezone. ne znam da li je fejl kada igrač ne igra praktično 3/4 sezone, tj kako se to ceni. uostalom, reagovali smo dovođenjem potpuno drugačijeg igrača, koji je, mislim da je to konsenzus, isporučio.sve u svemu, nije to mnogo grešaka, iako je bilo u startu jasno šta su nam potencijalni problemi. a iako su potencijalni problemi bili snažno amplifikovani povredom top 2-3 igrača rostera i usput drugim ranjavanjima, opet smo uspelu u jednom delu sezone da igramo egal sa svakom ekipom u EL i zapravo da dobijamo one najbolje, iz samog vrha.sve mi to govori da selekcija nije bila idealna ali ni katastrofalna, kao što se sada pretstavlja, pošto onda ne bi ni bili u prilici da nešto uradimo u el.aba i kls tekme u plejofu su čista sramota, bez ikakvog opravdanja, jer smo igrali protiv ekipa koje su značajno slabije od nas.
5 hours ago5 hr Stvar je jednostavna - otišla legenda i odmah raspad.Da je bar tu malo da posavetuje, ali ne, on je suvi profesionalac, kad je u KSS- onda je u KSS-u i nema uplitanja.
4 hours ago4 hr ovde ima i jedan objektivni faktor, a to je nenormalnost same lige, odnosno kls.predugo su se igrači hladili i bili bez utakmice i to je takođe faktor. npr. da je serija igrana nakon završetka polufinala abe i ispadanja od Budućnosti, negde sam uveren da bi drugačije završila, pošto su igrači bili u pogonu, odnosno na radnoj temperaturi i uspeli bi na suv kvalitet i formu da pobede u seriji na tri tekme.pored toga i pravila same lige su kretnska jer ne možeš da koristiš ceo igrački kadar, već samo jedan deo. dakle, em imaš ohlađene igrače, em oskrnavljen roster. pa sve to skupa ne može da vodi nekoj spektakularnoj košarci. nisam primetio da Efes npr. igra svoj plejof sa skraćenim rosterom. bukvalno su pravila i tajming lige tako namešteni kao da je bio cilj da bude što lošija košarka. ako je inetres domaće košarke da bude što lošija, onda je ovo ok. zapravo je cela sezona prilično nenormalna ako se posmatra dimamika igranja. imaš periode gde utakmica smenjuje utakmicu i gde su ogromni napori za igrače, pa onda imaš periode kad ne igraš utakmicu par nedelja ili mesec dana. to je sve samo nije normalno.