Jump to content

KK Crvena Zvezda 2024/25

Featured Replies

+9 bešiktaš 2 minuta do kraja

Koliko je tužno da polufinale turske lige izgleda tako, a polufinale srpske ovako

• Replies 15.1k
  • Views 752.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• harper lee
    harper lee

Ako mi dozvoli cenjeni ciganski auditorijum savetovao bih da se okanete rasprava o tome ko je kriv i "ko nas majku mu zavadi" na komsijskom topiku. Zaboravite cak i najdobronamernije postove jer dobra

• Кристофер Лумумбо
    Кристофер Лумумбо

Odlican je podcast sa kalinom. Kaze ovaj, imamo sada segment gde pustamo klipove a ti nam dajes siri kontekst. Kaze kalina pazi koji klip pustas 😂

• jeste da se primilo ovo pederu, nažalost, ali radije bih da mu se skandira ''huljo žvalava!'' jer mu je HULJA leglo ko budali šamar. ta reč je izmišljena za njega, u rečnicima njegova slika da stoji p

Posted Images

2 minutes ago, Heaviside said:

Koliko je tužno da polufinale turske lige izgleda tako, a polufinale srpske ovako

Vrh je cela serija, ja se drogiram.

Možemo li da kupimo ovog Metjuza iz Bešiktaša?

Bitno da se nismo obrukali na kraju, -12 sasvim podnosljivo

Utakmice posle Minhena dovoljno govore o tome zasto smo usrali motku nakon onih 16:10 u Evroligi. Ovo je ekipa bez karaktera i bez odgovornosti, cim su svi drugi poceli da igraju za pozicije i trofeje mi smo se ugasili i izgubili sve must win utakmice. Posle ovoga bih Petrusevu umesto 2.3 miliona po sezoni dao 2.3 karte za avion do Atine. Picke bezobrazne, svi umislili da su igracine a samaraju ih poluamateri i bivsi igraci 20 razlike na domacem terenu.

57 minutes ago, Heaviside said:

njima je turska liga kao našim klubovima aba

ne bi ni oni mogli da igraju ovako da između el i nacionalne lige imaju još jedno čitavo ligaško takmičenje, sa 30 utakmica plus plejof

Sferopulos poseduje jednu retku osobinu, što zaista malo kome uspeva, da od svakog igrača izvuče sve ono najgore što poseduje i da to sinergijski uklopi timski tako da to izgleda još puno gore no što jeste.

6 minutes ago, Ted said:

njima je turska liga kao našim klubovima aba

ne bi ni oni mogli da igraju ovako da između el i nacionalne lige imaju još jedno čitavo ligaško takmičenje, sa 30 utakmica plus plejof

poređenje nije fer jer je aba međunarodno takmičenje u kome će sledeće godine učestvovati klubovi iz 8-9 zemalja a ne nacionalna liga kao što je Turska.

Ali da, poznato mi je da ta liga postoji i da je njeno postojanje jedan od razloga totalne devalvacije značaja nacionalnog prvenstva Srbije, ali mi to činjenicu da jedna Turska neuporedivo ozbiljnije shvata svoju košarkašku ligu od Srbije ne čini manje tužnom.

da ne bude zabune, poznata mi je i činjenica da je sa Ćokijem na čelu saveza i njegovim ljudima na čelu KLS nemoguće da se tu nešto promeni.

a i ne bih se složio da je turskim navijačima i klubovima njihova liga ono što je nama aba. moj je utisak da njima to znači značajno više nego nama aba, ali priznajem da se radi samo o utisku pa i nema smisla preganjati se oko toga. u svakom slučaju se porede babe i žabe tj. međunarodno takmičenje sa nacionalnom ligom.

3 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Sferopulos poseduje jednu retku osobinu, što zaista malo kome uspeva, da od svakog igrača izvuče sve ono najgore što poseduje i da to sinergijski uklopi timski tako da to izgleda još puno gore no što jeste.

Prestani da citiras samog sebe sa X-a.bee

Vazi, hajde sad svi da padnemo na staru Covicevu foru busenja trenera preko svoje "domace osnove" jer dolazi prelazni rok pa bi on malo da se igra dovodjenja pojacanja. U ovom sastavu ovde je tri-cetiri igraca trebalo da potegnu jer Jago, Lazic, Dobric i Luka Mitrovic ne mogu da dobiju ni ekipu zenske gimnazije a ta ekipa koja je trebalo da potegne pokazala je ozbiljan nivo kurcobolje, u cemu je inace prednjacio Kalinic kojeg je ocigledno bolelo spolovilo za ovu utakmicu. Ako ekipi nije dobar ovaj trener sta bi tek radili kod nekog gonica robova (sto bih im tacno uradio, neko da im izvadi mast dok sami ne odustanu od ugovora i pobegnu iz kluba) poput Ivanovica ili Radonjica? Jebes pricu o Sferopulosu, ako igraci koji igraju za milion+ evra godisnje dozvole da ih ovako isamara prosecna ekipa pred svojom publikom to onda nije do trenera vec do karaktera igraca. Isto bi se ovako zajebavali kod bilo kojeg drugog trenera.

Ovaj stipa sudiju i dobija tri utakmice kazne, onaj drugi gadja publiku, treci pravi promaju sireci ruke prema sudijama svaki put kad ga neko pipne a ne dobije faul, cetvrti nece da potrci i digne ruku u odbrani, svi odreda ove godine igraju za milion i vise po sezoni. Dao bih im kurac za ova dva meseca da iskopaju oci. Bednici. Malo su zvizduka dobili, trebalo je da dobiju kisu upaljaca po glavi i krompir na blagajni, pa neka razmisle s kim se zajebavaju.

Just now, Heaviside said:

poređenje nije fer jer je aba međunarodno takmičenje u kome će sledeće godine učestvovati klubovi iz 8-9 zemalja a ne nacionalna liga kao što je Turska.

Ali da, poznato mi je da ta liga postoji i da je njeno postojanje jedan od razloga totalne devalvacije značaja nacionalnog prvenstva Srbije, ali mi to činjenicu da jedna Turska neuporedivo ozbiljnije shvata svoju košarkašku ligu od Srbije ne čini manje tužnom.

da ne bude zabune, poznata mi je i činjenica da je sa Ćokijem na čelu saveza i njegovim ljudima na čelu KLS nemoguće da se tu nešto promeni.

a i ne bih se složio da je turskim navijačima i klubovima njihova liga ono što je nama aba. moj je utisak da njima to znači značajno više nego nama aba, ali priznajem da se radi samo o utisku pa i nema smisla preganjati se oko toga. u svakom slučaju se porede babe i žabe tj. međunarodno takmičenje sa nacionalnom ligom.

ne slažem se da su babe i žabe u pitanju.

u pitanju su drastično različite okolnosti, pošto Turska sama ima više stanovnika nego gore pobrojane države skupa. plus ima dva EL kluba koji su EL osvjali u više navrata ako samo posmatramo par godina u nazad. plus ima još nekoliko ozbijinih klubova i ima tu okolnost da se u košarku investira. pri tome, koliko mi je poznato ne radi se o državnim klubovima. sve te okolnosti govore u prilog tome da imaju jaku nacionalnu ligu.

u našem regionu imamo gomilu državica koja je nastala kao posledica disperzije jedne veće države. radi se uglavnom o košarkaškim sredinama koje imaju jaku istoriju, dobar potencijal, ali su svaka pojdinačno nesposobne da oforme bilo kakvu ozbiljnu košarkašku ligu. dakle, ni jedna ne može da ima ono što ima Turska (ili Španija npr) i to nije pitanje organizacione nesposobnosti, nego je naprosto faktička situacija. jedini način da postoji jaka liga jeste ova priča sa regionalnom ligom. ja to posmatram kao jedan aspekt Jugoslavije koji je neformalno preživeo raspad države. iako to niko neće da kaže ni za živu glavu, negde postoji prećutno razumevanje o tome. pošto se projekat pokazao uspešnim, priključuju se i klubovi iz drugih, mahom nekošarkaških sredina. što je samo dokaz da je cela priča ok, odnosno košarkaški atraktivna.

odnosno. liga jeste međunarodna formalno, ali sa vrlo jakim lokalnim vajbom i definitivno se razlikuje od klasičnog međunarodnog takmičenja pod okriljem fiba ili uleb. termin nacionalna ovde ne može da se koristi nikako, pošto je po tim pitanjima tekla krv. zato koristim termin domaća, odnosno više mi taj termin odgovara za abu, nego međunarodna liga. da se poslužimo diplomatskim rečnikom, više od nacionalne, manje od međunarodne. ili sui generis liga.

sa aspekta našh klubova koji učestvuju to jeste supstitut za nacionalnu ligu, odnosno refleksija lokalnih političkih (ne)prilika i zajedničkog interesa, koji ipak postoji.

11 minutes ago, harper lee said:

Prestani da citiras samog sebe sa X-a.bee

Vazi, hajde sad svi da padnemo na staru Covicevu foru busenja trenera preko svoje "domace osnove" jer dolazi prelazni rok pa bi on malo da se igra dovodjenja pojacanja. U ovom sastavu ovde je tri-cetiri igraca trebalo da potegnu jer Jago, Lazic, Dobric i Luka Mitrovic ne mogu da dobiju ni ekipu zenske gimnazije a ta ekipa koja je trebalo da potegne pokazala je ozbiljan nivo kurcobolje, u cemu je inace prednjacio Kalinic kojeg je ocigledno bolelo spolovilo za ovu utakmicu. Ako ekipi nije dobar ovaj trener sta bi tek radili kod nekog gonica robova (sto bih im tacno uradio, neko da im izvadi mast dok sami ne odustanu od ugovora i pobegnu iz kluba) poput Ivanovica ili Radonjica? Jebes pricu o Sferopulosu, ako igraci koji igraju za milion+ evra godisnje dozvole da ih ovako isamara prosecna ekipa pred svojom publikom to onda nije do trenera vec do karaktera igraca. Isto bi se ovako zajebavali kod bilo kojeg drugog trenera.

Ovaj stipa sudiju i dobija tri utakmice kazne, onaj drugi gadja publiku, treci pravi promaju sireci ruke prema sudijama svaki put kad ga neko pipne a ne dobije faul, cetvrti nece da potrci i digne ruku u odbrani, svi odreda ove godine igraju za milion i vise po sezoni. Dao bih im kurac za ova dva meseca da iskopaju oci. Bednici. Malo su zvizduka dobili, trebalo je da dobiju kisu upaljaca po glavi i krompir na blagajni, pa neka razmisle s kim se zajebavaju.

Plus milion

Skanadal od ponašanja od strane igrača i potpuno je nebitno da li bi neki mađioničar našao metod da profesionalne košarkaše ubedi da igraju košarku kao profesionalci. Prošlo je vreme šamaranja i ucena zabranom transfera. Nema prosto mehanizama za to, ali nadam se da postoji mehanizam da se drakonski novčano kazne za ovo brukanje.

Radonjić bi možda isterao nekoliko njih sa utakmice u svlačionicu, neko bi možda prestao da vodi utkamicu i momentalno podneo ostavku kao tomić, ali nema spasa ako igrači ne poseduju minimum profesionalne etike ako već ne vole dovoljno samu igru i nadmetanje po ovoj vrućini. Sram ih bilo, pogotovu ove najplaćenije domaće igrače.

2 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Zato je tu verni Žitko, čeka kao zapeta puška.

3 hours ago, Heaviside said:

Btw Alinpiju centarski par čine Plavšara i Emanuel Teri lol to je za beneficirani radni staž realno, a on se sa njima bori za titulu prvaka Turske. Lazarevački bog košarke.

...a za Sfera kažu da je "player's coach" i da ga zato igrači vole. Prevedeno na srpski to znači da im dozvoljava da drkaju kurac umesto da se bave poslom za koji su masno plaćeni.

Mada, za ovaj kls mi nije nešto bitno šta će da urade. Čović sere da je aba prevaziđena (iako je komično kada Čović za nešto kaže da je prevaziđeno), pa eto, neka Spartak i FMP igraju finale, šta fali.

Edited by Nikodije

Pa upravo tako, nije ovaj njihov stav pao s Marsa. Trener koji iole drži do sebe neće dozvoliti da mu igrači upadnu u ovakvu letargiju, skloniće neku trulu jabuku, na nekog vikati, nekog moliti, ali će generalno napraviti takvu atmosferu u timu i svlačionici da je ovakav pristup ne neprihvatljiv, nego nemoguć, nezamisliv. Ovo im je deseto ovakvo brukanje od starta sezone. No accountability, što bi rekli braća Englezi. Svaki put je bilo bez posledica, zašto bi sad bilo drugačije.

nije da branim sferopulosa ali postoji i tzv front office, koji ima pravo i sferopulosu i igracima da skrene paznju, odvojeno ili zajedno.