15 hours ago15 hr 19 minutes ago, uini said:kako je to uopste moguce? pri cemu vasa nije dzon stokton, vec skorer koji ume da asistira iz nekih 2na2 akcija, zasto bi ti smetao jokic, kada ne bi ni cistim plejmejkerimaKako ne bi? Strategija Denvera je toliko fokusirana na Jokićev plejmejking, u toj meri se insistira na cutterima da neretko bude borba za goli život preneti loptu. Ako se cilja Marej kao pandan Vasi, Marej je mnogo bolji igrač bez lopte. Gledao sam skoro neku naprednu statistiku, svaki Marejev kanal direktno je povezan s padom 2-on-2 produkcije s Jokićem.Vasin pik ima drugačije prioritete (što je i normalno jer je Jokić unikat, a od svih reprezentativnih saigrača Vasa mora najviše da modifikuje svoju igru i da žrtvuje svoj najveći forte, plus su malo prvenstava i odigrali skupa).Ali, kao što rekoh, i on je počeo da se prilagođava.
15 hours ago15 hr Da ne bude zabune, naravno da bi Vasin pik sa Jokićem bio ubitqčniji nego sa Petruševim, ali bi se Vasa u drugom slučaju osećao mnogo bolje. Btw, za Petruševa je idealan fit, blago bih se zabrinuo što izgleda da obojica nisu baš u vinklu.
15 hours ago15 hr 33 minutes ago, goofs said:Pa valjda ce bolje da se spremi kroz repku i Euro nego da nesto ne igra i samostalno trenira kao sto je i do sada ne igrao i samostalno trenirao.Ako misliš na treninge tokom sezone to je skroz drugi sport od individualnih letnjih priprema za sezonu.Reprezentativne akcije u baš retkim slučajevima se ispostavljaju kao dobre pripreme za sezonu, uglavnom igračima treba pola sezone da se opasulje. Najbolji odgovor na dilemu je protivljenje NBA klubova reprezentativnim akcijama. Sigurno to ne bi bio slučaj da veruju da će igrači bolje da se spreme za sezonu i više napreduju nego da prođu letnji program koji su oni iskreirali. Teo je u onoj emisiji sa Šarencem u LAu pričao o tome koliko bi bio bolji igrač da je bar po neko leto posvetio individualnim pripremama i propustio reprezentaciju.
14 hours ago14 hr 33 minutes ago, kralj said:Ako misliš na treninge tokom sezone to je skroz drugi sport od individualnih letnjih priprema za sezonu.Reprezentativne akcije u baš retkim slučajevima se ispostavljaju kao dobre pripreme za sezonu, uglavnom igračima treba pola sezone da se opasulje. Najbolji odgovor na dilemu je protivljenje NBA klubova reprezentativnim akcijama. Sigurno to ne bi bio slučaj da veruju da će igrači bolje da se spreme za sezonu i više napreduju nego da prođu letnji program koji su oni iskreirali. Teo je u onoj emisiji sa Šarencem u LAu pričao o tome koliko bi bio bolji igrač da je bar po neko leto posvetio individualnim pripremama i propustio reprezentaciju.To je sve tačno, samo važi za igrače koji su u konstantnom takmičarskom ritmu i ižvakani od duge sezone, ali nažalost to nije Vasa. On je za dve godine tamo odigrao možda 60ak poštenih utakmica, sezona mu se završila u aprilu, a bila je takva da mu nije ni potreban odmor od nje. Njemu treba da igra ozbiljne košarke, više nego nekog individualnog rada i kondicioniranja (mada ima vremena za oba). Siguran sam da bi se Lejkersi usrali od sreće kad bi Luka stavio njih ispred Slovenije, ali isto tako sam siguran da je malo koga briga šta će Vlatko Čančar da radi ovog leta. Teo nikad u karijeri nije imao ovakvu bleju, odnosno onda jednom kad je bilo naznaka da bi je moglo biti je prebegao nazad u Evropu.
14 hours ago14 hr 15 minutes ago, goofs said:To je sve tačno, samo važi za igrače koji su u konstantnom takmičarskom ritmu i ižvakani od duge sezone, ali nažalost to nije Vasa. On je za dve godine tamo odigrao možda 60ak poštenih utakmica, sezona mu se završila u aprilu, a bila je takva da mu nije ni potreban odmor od nje. Njemu treba da igra ozbiljne košarke, više nego nekog individualnog rada i kondicioniranja (mada ima vremena za oba).Siguran sam da bi se Lejkersi usrali od sreće kad bi Luka stavio njih ispred Slovenije, ali isto tako sam siguran da je malo koga briga šta će Vlatko Čančar da radi ovog leta.Teo nikad u karijeri nije imao ovakvu bleju, odnosno onda jednom kad je bilo naznaka da bi je moglo biti je prebegao nazad u Evropu.Te 3-4 kompetativne utakmice ga sigurno neće vratiti u takmičarski ritam. Za Čančara se slažem, ali to je zato što se na njega ozbiljno ne računa, da se računa, za predstojeću sezonu bi bilo bolje da ne igra, bilo da se klub kiji na njega računa zove Denver ili Makabi.Mada Čančar nije dobra paralela, jer ovo pominjem samo zato što mi Vasa deluje prilično zapušteno. Pripreme i turnir reprezentacije mu u tom smislu neće ni blizu pomoći kao ozbiljan letnji dril.Ne navijam da ne igra, meni je repka za dva stepenika važnija od Zvezde.
14 hours ago14 hr Pod uslovom da je ponuda tačna, to je ultimativna prilika da dođe jer nije kao da će negde dobiti značajno više para, sem u Hapoelu gde se verovatno nikome ne ide.
13 hours ago13 hr Preko 3 miliona godišnje i to na tri godine mislim da nema niko u Evroligi osim možda Vezenkova i Larkina ako nemaju kraće ugovore. Znam da James ima 3 miliona i da su samo njih dvojica plaćeniji od njega. Mislim da u svetlu ograničenja plata on nigde ne može da dobije znatno veće pare od toga tako da ne bi trebalo da bude ozbiljnijih prepreka ako mu se uopšte vraća u Beograd i tih 10 miliona zaista postoji. Što se repke tiče, ovo nam je jedinstvena prilika da posle 24 godine osvojimo zlatnu medalju čega mora biti svestan i Vasilije i sve drugo je sekundarno. Za totalno zapuštenog igrača je neupitno bolje da trenira po programu skrojenog za njega umesto da mu dani odlaze na taktičke treninge i sastanke, ali ostaje nam samo da se nadamo da je proleće i početak leta iskoristio da se fizički i tehnički dovede red pošto ne verujem da je toliki debil da se odjavi sa ovog prvenstva ne bi li se bolje spremio za Evroligu u kojoj je svakako superstar sa ogromnim garantovanim ugovorom i gde će u najgorem scenariju imati po 20 minuta dok ne uđe u formu.
12 hours ago12 hr KKCZ je angažovao tri F4 trenera, jednog finalistu EC, jedino se ne menjaju menadžeri u kombinacijama sa sportskim sektorom, igrači monopolisti kroz čije se plate pere lova i interesno povezani huligani. Nema sumnje da bi i Vasa služio kao alibi tom bašibozuku, bio bi sa iste strane kao i dokazani treneri pre njega, dok ne osvane na naslovnoj Informera u niskom startu. Nezahvalni Vasa. Sfero je lud ako pristane da mu pomenuti biraju tim za sledeću sezonu.
12 hours ago12 hr 56 minutes ago, Heaviside said:Za totalno zapuštenog igrača je neupitno bolje da trenira po programu skrojenog za njega umesto da mu dani odlaze na taktičke treninge i sastanke, ali ostaje nam samo da se nadamo da je proleće i početak leta iskoristio da se fizički i tehnički dovede red pošto ne verujem da je toliki debil da se odjavi sa ovog prvenstva ne bi li se bolje spremio za Evroligu u kojoj je svakako superstar sa ogromnim garantovanim ugovorom i gde će u najgorem scenariju imati po 20 minuta dok ne uđe u formu.Trenira na Kosutnjaku na trim stazi svako jutro sa nekim kondicionim trenerom. Fizicki izgleda prilicno fit, mozda zbog toga sto je osisao ono runo nesrecno
12 hours ago12 hr 2 hours ago, *edited by mod said:Pod uslovom da je ponuda tačna, to je ultimativna prilika da dođe jer nije kao da će negde dobiti značajno više para, sem u Hapoelu gde se verovatno nikome ne ide.Navodno mu je gazda Hapoela rekao da će prebaciti svaku drugu ponudu koju dobije. I Janakopulos mu je nudio jak ugovor, boga pitaj šta je tu bilo.
10 hours ago10 hr 1 hour ago, Malvo said:Navodno mu je gazda Hapoela rekao da će prebaciti svaku drugu ponudu koju dobije. I Janakopulos mu je nudio jak ugovor, boga pitaj šta je tu bilo.Gazda Hapoela mora da prebaci svaku ponudu svakog igrača i opet mu to ne garantuje da će imati jači tim nego prošle sezone.
4 hours ago4 hr Trenutno u Izraelu uopste nije sigurna situacija, tako da ja ne vidim neki motiv igraca da tamo idu osim naravno ako nemaju druge ponude ili je ponuda iz Izraela dva puta jaca od sledece.Zaista jeste jedinstvena prilika za Micica ili Gudurica da odigraju par sezona kod nas, na visokom nivou i za velike pare. Kako su te pare usle u klub je druga stvar, ali de facto je ta prilika sada.
3 hours ago3 hr 9 hours ago, Malvo said:Navodno mu je gazda Hapoela rekao da će prebaciti svaku drugu ponudu koju dobije. I Janakopulos mu je nudio jak ugovor, boga pitaj šta je tu bilo.Ali samo Drčela može da ponudi zemljište za zidanje zgrada i kompleksa. Ako Vasa i dođe, biće zbog toga, ne zbog ljubavi, tima ili šta ti ja znam čega još.
3 hours ago3 hr Nema to veze sa ljubavi al te pretpostavke o gradnjin su bas pausalne. Sto ne bi uzeo pare umesto da se drnda sa gradnjom? Ne kazem da nece i to biti na stolu, nego ne razumem zasto mislite da ce svaki sportista odmah za to da se hvata? Narocito kad je kao vasa u situacijinda moze da bira gde ce i sta ce...Sustinski on bi dosao ovde za nesto manje pare nego sto mu nude recimo fener ili monako. I to ne nuzno iz ljubavi vec iz prostih razloga koji takodje uticu na igrace -bio bi kod kuce, igra za domaci klub itd. Ako je ponuda negde drugde znacajno veca, ode on tamo, nije lud covek. Sem sto nece u hapoel ni za 5m, jer mu se ne stavlja glava u itudisov stan...