Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2024/2025: Zvezdina tri kralja

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

kakvi problemi, igraće samo domaću ligu, mogu da istrpe jednog klinca u odbrani

• Hvala 1
Posted

Veliki je luksuz imati polusezonu u kojoj klub može da se posveti afirmisanju klinaca.

Da ne grešim dušu, od Stankovićevog pokušaja sa Gavrom, Veljom, Čupom i Njegošem, do danas, u većoj ili manjoj meri smo taj luksuz za to i koristili.

Posted
35 minutes ago, levi said:

kakvi problemi, igraće samo domaću ligu, mogu da istrpe jednog klinca u odbrani

Mimovica, recimo.

Posted

Prvo, ne sumnjam da ce Terzic i kompanija da ostave Zvezdin tim ranjiv u odbrani da bi u letnjoj pauzi pkusali da navrat-nanos skrpe odbranu.  Terzic voli da zaradi novac, ali voli da ima i jak roster.  Pogledajte Zvezdin tim, daleko je najjaci u ligi.  To je postao ne zahvaljujuci nerazumnoj politici kupo-prodaje igraca, vec naprotiv planskoj.

Ocekujem da ce u timu biti cetvorica stopera (trenutno imamo petoricu).  Spajic i Milosavljevic zasigurno, a verovatno i Lekovic i Drkusic.  Nema svrhe slati Drkusica nazad u Zenit pre isteka pozajmice na kraju prolecne sezone i ostati samo sa trojcom stopera.  Zvezda nije vratila Djurica iz Pazara sa pozajmice sto ukazuje da osim Djige tesko da ce neko drugi od stopera da ode.

Posted
2 minutes ago, Milosh76 said:

Mimovica, recimo.

Mimović je starter, Leković je povratnik iz inostranstva, ima standardnu sezonu u senoirskom fudbalu. Može uz njih da se da se uvodi još neki pravi junior

Posted

To sto Lekovic ima sezonu iza sebe ne znaci da ima kvalitet da igra u paru sa Milosavljevicem. 

Mislim da sam jasno napisao 😁 : nadam se da imaju plan, i da nece pored prodaje Djige, uslediti povratak Drkusica u Zenit, jer je, ma koliko veliku bodovnu prednost imali, neozbiljno da se ostane sa samo Spajicem+ dva mlada igraca.

I naravno da je luksuz I da treba da se mladi igraci postepeno uvode u seniorski fudbal, ali samo pod uslovom da imaju kvalitet,  a ne samo zato sto su mladi.

Ima i ona druga strana, da ce na leto biti promenjen kompletan stoperski par ( najverovatnije ide i Spajic) i da je isuvise kratak vremenski period  do pocetka kvalifikacija da se uigraju.

Posted

Zbog toga treba sad da krenu da ga uigravaju. Pa ako se ispostavi da jedan visi, dovesti na leto.

Za sve koje dovedu, procena je da imaju kvalitet. Neki krenu dobro, pa se ispostavi da su nedorasli, neki obrnuto. Zajedničko je da im treba davati u kontinuitetu šansu da bismo imali jasnu sliku, pa i po cenu da se prospe neki bod. Forsiranje Drkušića mi nema ama baš nikakvog rezona.

Posted

Forsiranje Drkusica ima smisla isto onoliko koliko i forsiranje Spajica.  Obojca su iskusni stoperi, sa dobrim medjunarodnim iskustvom, i obojca odlaze nakon zavrsetka prolecne sezone.  Drugo, nista manje znacajno, je sto mladi stoperi treba da igraju sa jednim iskusnim stoperom.  Prema tome, Drkusica vidim u timu i u prolecnoj sezoni osim ako Djiga ne bude prodat.  U vezi Lekovica, meni je on slaba karika jer mu je igra nogama daleko slabija od igre glavom, plus je vrlo spor igrac.  Ukoliko bih birao koji od trenutne petorice stopera treba da ode, ja bih rekao Lekovic daleko pre ostalih.

Uzgred, ja ne sumnjam da postoji plan za Zvezdin tim.  Kvalitet igraca i igre u poslednjih nekoliko godina idu tome u prilog.  S druge strane, u jednom trenutku, ce ovaj Zvezdin tim da pocne da pokazuje simptome Mancester Sitija.  Ne zato sto nemaju plan ili zato sto je trener los, vec zato sto su istrosene sve ideje i prednosti koje su ih dugo drzale u dominantnom polozaju.

Posted

Zar nije Spajić rekao da hoće da mu deca idu u Srbiji u školu? Ili završava karijeru?

Posted

Spajicu je rano da zavrsava karijery (31 godinu star), ali on nema buducnost u Zvezdi.  Otici ce kad mu istekne ugovor na kraju prolecne sezone.

Posted

Preminuo Dušan Maravić

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dušan Maravić preminuo je u 85. godini, saopštio je najtrofejniji srpski klub.

"Sa velikom žalošću FK Crvena zvezda obaveštava celokupnu javnost da je 6. januara na Badnje veče preminuo nekadašnji legendarni fudbaler Dušan Duda Maravić u 85. godini života. Crvena zvezda izražava duboko saučešće porodici Maravić", stoji u objavi na sajtu Zvezde.

• Tužno 2
Posted

Legenda koju nisam gledao kako igra. Valjda će nam @Dimitrije preneti svoja sećanja.