Mil@n Posted Saturday at 02:27 Posted Saturday at 02:27 Ne znam da li je veliki brat ili šta već, večeras (poslednjih par sati) su mi izašla dva klipa na instagramu na ovu temu. Drugi je razgovor Šurlana i Malog. Spominje se izvesni veliki šef i potražuju se pare, slušao sam ga i pre. A ti poslušaj ako nisi pa zamisli koliko se takvih razgovora odvilo od kada su ovi na vlasti, što sa takvima, što sa sudijama, što sa predsednicima saveza, itd, itd... To su stotine i stotine ako ne i hiljade... Pa mi onda reci da to nema i nije imalo nikakav uticaj na rad i rezultate fk czv gde je politička vlast jasno uticala tj "doprinela" radu i uspesima kluba. 2
harper lee Posted Saturday at 03:20 Posted Saturday at 03:20 10 minutes ago, Mil@n said: Ne znam da li je veliki brat ili šta već, večeras (poslednjih par sati) su mi izašla dva klipa na instagramu na ovu temu. Drugi je razgovor Šurlana i Malog. Spominje se izvesni veliki šef i potražuju se pare, slušao sam ga i pre. A ti poslušaj ako nisi pa zamisli koliko se takvih razgovora odvilo od kada su ovi na vlasti, što sa takvima, što sa sudijama, što sa predsednicima saveza, itd, itd... To su stotine i stotine ako ne i hiljade... Pa mi onda reci da to nema i nije imalo nikakav uticaj na rad i rezultate fk czv gde je politička vlast jasno uticala tj "doprinela" radu i uspesima kluba. Prestani, molim te, poceo si da se blamiras. Znam ja ko je Vucic i za sta je sve sposoban sto puta bolje nego ti a ako zelis da pises o tome imas temu o njemu gore na politici. Batali me s tim tugaljivim opstim mestima jer to mene ne moze da impresionira u diskusiji. Postavio sam ti konkretna pitanja vezana za FK Crvena Zvezda i tu famoznu gurku koja od Zvezde pravi dugogodisnjeg sampiona Srbije u fudbalu, ako ne mozes da odgovoris na ta pitanja onda bolje napusti raspravu umesto sto nagadjas da se nesto sigurno desilo jer, eto, Vucic je takav covek. Dakle, navedi jednu jedinu stvar od 2017. godine otkad pocinje Zvezdin uspon, jedan jedini podatak koji dokazuje da je to sto pises istina. Stvarno nemam nameru da dalje pisem kilometarske postove a da mi ti odgovaras s tim detinjastim "zapitaj se sta je sve moguce" sastavima za peti razred osnovne skole, niti imam nameru da se pitam sta je sve moguce jer nemam kristalnu kuglu a i da imam ne znam u nju da gledam. Ono sto zelim je da bilo cime potkrepis to sto tvrdis inace nikakva rasprava o tom pitanju nema smisla. Ja ti tvrdim iz onoga sto znam o poslovanju kluba, a znam veoma dobro sticajem okolnosti, da Vucic nema nikakvog uticaja na dnevno poslovanje kluba, na odnose Zvezde sa drugim fudbalskim subjektima u Srbiji, na Zvezdine rezultate ni u Srbiji ni u Evropi i da svime sto vidis ili ne vidis u Zvezdi upravlja Zvezdan Terzic. Zvezda nema potrebe za bilo kakvim Vucicevim intervencijama, niti se on bavi time sta Terzic radi sve dok mu ovaj isporucuje sta treba, osim sto povremeno dodje na neke vece Zvezdine utakmice. To su za Vucica sitne stvari a Terzic je dovoljno mocan, dovoljno povezan i dovoljno lojalan Vucicu da sve sto njemu ili Zvezdi treba obavi sam a da niko ne mora da ga kontrolise na dnevnom nivou. Fudbal generalno a narocito u Srbiji je mocvara puna mutnih radnji u kojoj se Terzic odlicno snalazi. Naravno da ovaj uzlet Zvezde nije posledica njegovog genijalnog menadzmenta, usralo nas je sa Milojevicem u prvom mandatu dok smo imali jadan koeficijent samo tako, ali on je dovoljno iskusan da to sto ga je usralo maksimalno iskoristi, sto Djuric u Partizanu iz raznih razloga ili nije umeo ili nije odradio do kraja. Sve ovo sto vidis oko tima i infrastrukture je zaradio klub, to jest njegov sportski sektor, Terzic je samo bio dovoljno pametan da to sto je zaradjeno ulozi u gojenje svoje zlatne koke, ne zbog nekog Zvezdinog interesa vec kako bi ubuduce zaradjivao vise, umesto da raskurca celu stvar kao sto su uradili ovi veselnici u Partizanu. Ti shvatas da smo mi ove godine samo od UEFA bonusa za sebe uzeli oko 28 miliona evra, sto je vise nego sto vredi bilo koji drugi roster u Srbiji, ukljucujuci i Partizanov koji po transfermarketu vredi 28.2 miliona (dakle, ispod 22-23 miliona realno). Fudbal je u Evropi tako postavljen, bogatiji klubovi dele vise para i prave bolje transfere, sto vise vreme prolazi sve je veca razlika izmedju njih i ovih siromasnijih a nas uzlet se dogodio upravo u vreme kad je u fudbalu najvise novca. Takodje, Zvezda sada posle Stutgarta ima koeficijent 42.000 sto je 44. mesto u Evropi a to mesto garantuje odlican zreb za LS jer mnogi klubovi koji imaju veci koeficijent su iz najjacih liga a nisu konkurentni za titule u svojim zemljama. Moze veoma lako da se desi da i sledece godine udjemo direktno u grupnu fazu a to je preko 25 miliona da ne odigramo jedan jedini minut evropske utakmice. Znas li kolika je prednost u Srbiji da u odnosu na konkurenciju startujes sezonu sa 25 miliona vise od drugih klubova? A mi pisemo bajke ovde o gurkama i famoznim parama sa budzeta koje Vucic sipa u klub. Daj malo ukljuci mozak. Bila bi epska sramota da Zvezda s tolikom prednoscu izgubi titulu od bilo koga ali ta prednost je posledica para koje dolaze van Srbije a ne nekakvih politickih gurki. I Bajern zato izgubi titulu jednom u sedam-osam godina, Siti takodje, o PSG-u da i ne govorim. Neuporedivo skuplji timovi cesto gube utakmice od siromasnijih ali ne gube cesto takmicenja jer su takmicenja duga i kvalitet na kraju obicno ispliva kad se podvuce crta od 30+ kola. Naravno, moze da se dogodi neki Lester pa da se prave dokumentarci o tome ali koliko cesto se to desava dovoljno govori to sto se taj njihov rezultat smatra jednom od najvecih senzacija u istoriji evropskog klupskog fudbala. 5
Popular Post TS-CS Posted Saturday at 11:28 Popular Post Posted Saturday at 11:28 prenebregava se uticaj staarog zvezdasa Čeferina i da crveno bela "renesansa" zapravo krece njegovim uzurpiranjem fotelje prvog coveka vrhovne mafijaske organizacije u fudbalu ... ne vidite sumu od drveta sve je to jedna globalna urota zemlja zove mars kšššš zemlja zove mars ..... 10
harper lee Posted Saturday at 13:47 Posted Saturday at 13:47 Jos jedna stvar se potcenjuje, pisao sam o tome odavno, sportski sektor u Zvezdi iz senke zapravo vodi Marko Marin. Terzic nije imao taj plan kad ga je pozvao da dodje, pretpostavljam da je jos dok je ovaj igrao kod nas video kakvu reputaciju i kontakte ima i zvao ga je da u Zvezdi organizuje skauting sluzbu. Kad se ispostavilo da je Marin po karakteru vise Nemac nego Srbin, da je ambiciozan, uporan, vredan i pedantan, brze-bolje mu je izmisljena formalna funkcija koja do tada nije postojala ali se u realnosti sastoji iz poslova koje obicno obavlja sportski direktor. Nas formalni sportski direktor Mrkela je avanzovao u jagnjecu brigadu a.k.a Muju iz cuvenog vica "a ti Mujo nahrani svinje i nista ne diraj". Sve promene u organizaciji sportskog sektora i dela infrastrukture koji se bavi igracima je osmislio i izgurao Marin, Terzic je samo preuzeo zasluge za sebe kako bi iskreirao sliku u javnosti o svom dalekovidom menadzerskom instinktu. Njegova zasluga je ipak u tome sto je pustio Marina da radi kad je shvatio kakve ideje i kakvo iskustvo ima i dao pare za sve sto je ovaj trazio. Znam da nije lako poverovati jer smo navikli na drugacije, trange-frange poslovanje ali u ovom trenutku Zvezda gleda igrace za letnji prelazni rok 2025. godine i sprema listu potencijalnih kandidata da zamene igrace projektovane za prodaju. Neke igrace i klubove smo vec kontaktirali i raspitujemo se za cenu. Nije to nista neobicno za ozbiljne klubove ali nas "skauting" se do Marina svodio na ono sto su nam nudili "prijateljski" menadzeri a pratili su se samo domaci igraci koji igraju u inostranstvu pa ako neko zaluta u karijeri ili je mator pokusavamo da ga dovedemo. Svaki put kad Mrkela na predstavljanju nekog novog igraca kaze "dugo smo pratili ovog igraca" iskidam se od smeha, za vecinu od njih zna tacno toliko koliko mu doture na papiru koji treba da izdeklamuje novinarima. Zanimljivo je da smo se, verovatno delom zahvaljujuci kontaktima sa Zenitom, malo orijentisali i na "rusko" trziste koje ima razvijene kontakte sa klubovima i menadzerima iz Juzne Amerike i odatle dovodi gomilu zanimljivih igraca. Po onome sto gledamo kao prioritet kad su pozicije i profili igraca u pitanju deluje da se na leto oprastamo od oba startna stopera i na Lakijevu radost Ndiajea. Pretpostavljam i da Silas nece ostati jer je njegov plan da se vrati u Stutgart iako dok je Henes tamo trener to ce se tesko desiti ali i ako ga otkupimo uradicemo to samo da bismo ga preprodali, sto znaci da se nemojte iznenaditi ako aktiviramo otkupnu klauzulu u slucaju da do juna obezbedimo ponudu vecu od 10 miliona i odmah ga prosledimo dalje. Plan je da sa ta cetiri transfera obezbedimo 20 miliona zarade i damo sebi luft da ne prodajemo Maksimovica na prvu ponudu vec sacekamo vise od 12 miliona koliko smo vec dobijali za njega. Od omladinaca ce na zimske pripreme pored poznatih lica Sremcevica, Sljivica, Milosavljevica, Lazara Jovanovica i Avdica koji bi trebalo da je izasao iz povrede po prvi put ici jos par igraca, Kostov i jos jedan desni bek (zaboravio sam mu prezime, nesto tipa Strahinja Stojacic, Stojkovic, tako nekako). Krajem januara cemo verovatno zavrsiti sa LS i osigurati titulu tako da bi trebalo dosta njih da udje u rotaciju na prolece. 4
sigurnost Posted Saturday at 14:58 Posted Saturday at 14:58 3 hours ago, TS-CS said: prenebregava se uticaj staarog zvezdasa Čeferina i da crveno bela "renesansa" zapravo krece njegovim uzurpiranjem fotelje prvog coveka vrhovne mafijaske organizacije u fudbalu ... ne vidite sumu od drveta sve je to jedna globalna urota zemlja zove mars kšššš zemlja zove mars ..... Lakovića ako se sete, sete ... 3
roux senyurt Posted Saturday at 15:34 Posted Saturday at 15:34 taj decak kostov izgleda da ima potencijal da postane paklen igrac
hrkljush boys_2 Posted Saturday at 15:38 Posted Saturday at 15:38 (edited) Guteša - Mimović, Djiga, Drkušić. Seol - Kanga, Dalcio - Silas, Maksimović, Radonjić - Ndiaye. Od 17h u Lučanima. Edited Saturday at 15:38 by hrkljush boys_2
harper lee Posted Saturday at 15:52 Posted Saturday at 15:52 5 minutes ago, roux senyurt said: taj decak kostov izgleda da ima potencijal da postane paklen igrac Ima. Decko je 2008. godiste i prakticno je jos uvek kadet a ovo mu je ako se ne varam vec druga sezona u omladincima. Neki vibe Dejana Stankovica kad je Deki bio klinac je oko njega, po nacinu igre, ponasanju i cvrstini u duelu nikad ne bi rekao da je toliko mlad. Nije tako krupan kao sto je Stankovic bio u njegovim godinama ali kad ga gledas tacno te podseca na Dekijeve mlade godine. Opasna prangija, pas, vizija i pregled igre, brzina odigravanja, kontrola lopte. Gledali su ga skauti Barselone a ako neko zna da namirise i izgura mladog igraca to je La Masija.
harper lee Posted Saturday at 15:53 Posted Saturday at 15:53 14 minutes ago, hrkljush boys_2 said: Guteša - Mimović, Djiga, Drkušić. Seol - Kanga, Dalcio - Silas, Maksimović, Radonjić - Ndiaye. Od 17h u Lučanima. Bice nerviranja sa ovim krilima protiv bunkera Mladosti. Seol i Djiga ce da umru na terenu, mucenici duplu sihtu zaradjuju ove godine.
harper lee Posted Saturday at 16:00 Posted Saturday at 16:00 Vidju terena u Lucanima. Traktor prop'o.
harper lee Posted Saturday at 16:07 Posted Saturday at 16:07 Neka su oni stavili kvalitetnu podlogu na teren bez drenaze. 1
kralj Posted Saturday at 16:20 Posted Saturday at 16:20 Horor je teren, mada je bilo i gorih. Nadahnuti smo, još jedan pa da svi prežive.
harper lee Posted Saturday at 16:27 Posted Saturday at 16:27 7 minutes ago, kralj said: Horor je teren, mada je bilo i gorih. Nadahnuti smo, još jedan pa da svi prežive. Da je stari teren ovo bi bilo odlozeno, ovako ipak nekako moze da se igra.
Dimitrije Posted Saturday at 16:33 Author Posted Saturday at 16:33 Teren ce kako utakmica tece da bude sve gori. Mi da damo jos bar jedan u prvom poluvremenu jer cemo u drugom da napadamo na strani gde se stvara ogromna lokva. A to da smo dobili dobar teren (vestak) u Lucanima je puj pike ne vazi.
Ratamahatta Posted Saturday at 16:36 Posted Saturday at 16:36 5 hours ago, TS-CS said: prenebregava se uticaj staarog zvezdasa Čeferina i da crveno bela "renesansa" zapravo krece njegovim uzurpiranjem fotelje prvog coveka vrhovne mafijaske organizacije u fudbalu ... ne vidite sumu od drveta sve je to jedna globalna urota zemlja zove mars kšššš zemlja zove mars ..... 2
Recommended Posts