John Dies at the End Posted November 28 Posted November 28 5 minutes ago, MiddleClass said: Koga smo mogli dovesti? Omerovica? Zaboravio da napisem, Balsa Popovic. Moje misljenje je da je i trenutno daleko ispred Ilica i da ima jos mnogo prostora za napredak.
harper lee Posted November 28 Posted November 28 4 minutes ago, John Dies at the End said: Zaboravio da napisem, Balsa Popovic. Moje misljenje je da je i trenutno daleko ispred Ilica i da ima jos mnogo prostora za napredak. To je ovaj mali iz OFK?
dragance Posted November 28 Posted November 28 23 minutes ago, harper lee said: Gutesa je OK golman ali sumnjam da ce dobaciti dalje od karijere Manojlovica i golmana te klase Znam da “ne odgovaraš” meni, ali niko ne gleda da se što pre otarasimo Glazera, već je nesiguran i kiksara odnedavno (prevashodno zbog povrede). Treba dati šansu mladjima da stasaju, ne može se igrati sa jednim golmanom u domaćoj ligi, a sa drugim u LŠ. 1
John Dies at the End Posted November 28 Posted November 28 12 minutes ago, harper lee said: To je ovaj mali iz OFK? Aha
harper lee Posted November 28 Posted November 28 8 minutes ago, John Dies at the End said: Aha Da, on je dosta talentovan golman ali nije ni blizu Glazera tako da nismo mnogo ispustili. Ideje o mladim igracima koji mogu da nam budu dugorocno resenje treba odmah zaboraviti jer su besmislene. Svaki mlad igrac na bilo kojoj poziciji koji pokaze ekstra kvalitet ce biti prodat cim se postigne odgovarajuca cena jer mladi igraci imaju najvecu cenu u odnosu na kvalitet, tako da se ne moze racunati ni na jednog mladog igraca da nam moze biti dugorocno resenje. Mislio sam da govoris o ovom golmanu Celsija koji je briljirao na poslednjim utakmicama reprezentacije, pricalo se da smo zainteresovani da ga mi pozajmimo od Celsija ali to se ocigledno izjalovilo.
Jesper23 Posted November 28 Posted November 28 (edited) Zaista sam za forsiranje mladih igrača, ali pozicija golmana je ultra zajebana. edit: Ima li ko kakav info o ovom Strahinji Stojkoviću, desni bek. Edited November 28 by Jesper23
dragance Posted November 28 Posted November 28 12 minutes ago, Jesper23 said: Zaista sam za forsiranje mladih igrača, ali pozicija golmana je ultra zajebana. Svakako, ali ako su druga rešenja Ilić ili roviti Glazer, biram klinca odmah. U Rusiji je bio odličan. 1
harper lee Posted November 28 Posted November 28 23 minutes ago, Jesper23 said: Zaista sam za forsiranje mladih igrača, ali pozicija golmana je ultra zajebana. edit: Ima li ko kakav info o ovom Strahinji Stojkoviću, desni bek. Ja, recimo, nisam. Pristalica sam toga da treba da igra najbolji tim. Forsiranje mladih igraca nama sluzi samo da bismo im nabili cenu, kao i vecini drugih klubova naseg ranga, a skauting je sada toliko razvijen da to koliko neko od njih ima minuta s prvim timom skoro uopste ne utice na cenu. Stavise, desavalo nam se da i nakon sto prodamo nekog klinca avansno dobijemo instrukcije od tih novih klubova da li i koliko oni mogu i treba da igraju dok su jos uvek kod nas. Mi smo klub koji je ove godine prihodovao 92 miliona evra a klubovi s tolikim prihodom nisu razvojni vec takmicarski klubovi. S druge strane, cim vidis da za nekog od mladih igraca niko nije zainteresovan taj sigurno nema ekstra kvalitet i pitanje je koliko moze da bude deo rotacije kluba koji igra LS. To su sve neke stvari zbog kojih polako treba da napustamo visedecenijsku mantru i fascinaciju forsiranjem mladih igraca kao posebnim kvalitetom koji dobro govori o klubu. Ko od njih ima kvalitet da igra u prvom timu treba da igra na onom nivou za koji je sposoban i to je sve. Kakvu korist mi kao klub, osim finansijsku, imamo od toga kakav igrac ce biti Kosta Nedeljkovic? Odigrao je odlicno sest meseci, otisao za velike pare, klub koji ga je kupio mu je odredio terapiju za resavanje nekih problema koji su pretili da se pretvore u hronicne pa je drugih sest meseci kod nas presedeo s izgovorom da je povredjen. Isto vazi i za Mijatovica, isto ce sutra vaziti za Maksimovica. Sadasnja politika da se klinci forsiraju zbog cene u velikoj meri je deo tih 92 miliona prihoda koje sam pomenuo i to je OK, za tu svrhu ih treba forsirati. Ali nadati se i ocekivati da ce neko od njih ostaviti dublji igracki trag u Zvezdi je uzaludna nada i jos uzaludnije ocekivanje. Zato ce u Zvezdi igrati Bukari, Hvang ili Silas a da bi oni igrali neki Mijatovic ili Nedeljkovic ce uvek morati da budu prodati kako bi mogli da platimo ekstra kvalitet pomenutih igraca. Moze nama to da se svidja li ne ali tako funkcionise savremeni fudbal a mi smo na nivou lanca ishrane na kojem smo i u skladu s tim moramo da izvucemo najbolje sto mozemo za sebe.
Dimitrije Posted November 28 Author Posted November 28 Ja bih radije gledao nespremnog Glazera nego Gutesu i ilica. Onaj gol koji je primio Gutesa Glazer bi odbranio i rovit i nespreman. 1 1
Jesper23 Posted November 28 Posted November 28 I meni je djelovalo da je lopta išla po sred gola, ok žabica, zajebana, ispod noge, ali mislim da se ono moglo skinuti.
dragance Posted November 28 Posted November 28 Bio je previše ulevo da bi ono skinuo jer je kasno video loptu i ugao je bio preveliki.
harper lee Posted November 28 Posted November 28 8 minutes ago, Jesper23 said: I meni je djelovalo da je lopta išla po sred gola, ok žabica, zajebana, ispod noge, ali mislim da se ono moglo skinuti. Uhvatio ga je na "krivoj nozi", bacio se iz mesta reda radi. Nije ono laka lopta za odbraniti jer je Spajic pokusajem intervencije vise stete nego koristi napravio time sto je poskocio i zaklonio golmana ali vidjali smo i Glazera i Borjana da onakve lopte skidaju bez problema. Gutesa je OK golman, bio je odlican na onom turniru u Rusiji a mislim da je i u nasoj ligi na nekoj utakmici skinuo par zicera, nije ekstra klasa kakvom su ga svi proglasili posle ove utakmice na kojoj je doslovno imao tri intervencije. Ima veliku "senku", krupan je i lepo se postavlja, cini mi se da je malo spor na nogama i da nije bas pouzdan kod visokih lopti. Protiv Zenita je primio gol plasiranom loptom sa dvadesetak metara, sut je bio veoma precizan ali se stekao utisak da je Gutesa kasnio sa bacanjem na loptu, sto i jeste odlika golmana koji su malo "tezi" na nogama i treba im vise vremena da se pokrenu. Uostalom, imamo bivseg golmana ovde koji moze preciznije da proceni koliko je Gutesa dobar. Meni se Draskic ono malo sto sam ga gledao mnogo vise dopao, za njega mislim da ima materijala za vrhunskog golmana. Sad, kod tih mladih talenata se nikad ne zna, Nemanja Radonjic da nije lud i nedokazan proveo bi celu karijeru u Premijer ligi a kako sada stvari stoje najpametnije bi mu bilo da sedi u Zvezdi do kraja karijere jer nigde nije uspeo sa svojim lelemudaskim odnosom prema sopstvenoj karijeri.
sigurnost Posted November 28 Posted November 28 Gol je krivica prvo Seola, onda Spajića. Da li je Guteša mogao odbraniti? Da, ali nije bitno. Najveći Gutešin kvalitet, koji sam ja juče mogao videti, je igra nogom. Tu je klasa iznad Glazera, koji je svakako bolji golman od njega.
harper lee Posted November 28 Posted November 28 3 minutes ago, sigurnost said: Gol je krivica prvo Seola, onda Spajića. Da li je Guteša mogao odbraniti? Da, ali nije bitno. Najveći Gutešin kvalitet, koji sam ja juče mogao videti, je igra nogom. Tu je klasa iznad Glazera, koji je svakako bolji golman od njega. Druze, Glazer je doveden pre svega zbog igre nogom inace bi nam jos uvek branio Borjan. 2
sigurnost Posted November 28 Posted November 28 Just now, harper lee said: Druze, Glazer je doveden pre svega zbog igre nogom inace bi nam jos uvek branio Borjan. Ali se tu nije proslavio.
Recommended Posts