Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2024/2025: Zvezdina tri kralja

Dimitrije

Recommended Posts

Nadovezao bih se na Dimitrija... Ne pamtim kad smo slabijeg golmana od ovog Ilica imali na golu, a svasta smo na tom golu mogli da vidimo. Borjan i Glazer su nas ipak navikli na neki nivo, gde su tu i tamo znali da prime neki kiks gol, ali uglavnom su donosili neke top odbrane, koje su na ovakvom nivou preko potrebne jer dizu ekipu koja je u klincu sve vreme. 

Ovaj Ilic je jedva za donji deo JSLa. Toliko vezan za liniju, osrednji refleksi, lose procene... Ok, jeste ovo Barsa i ono Monako itd, ali njegov doprinos je nepostojeci, a u situaciji gde si u konstantnom pritisku, potreban je golman koji ce da nesto i odbrani. Jeste Rodic zakasnio za igracem, ali gde je golman na lopti koja pada u peterac kod prvog gola? Da li je moguce da radi kao skretnicar kod vecine golova gde lopta prolazi u rasponu njegovih ruku/nogu? Iskreno, ne razumem zasto ne brani mali Gutesa, koji je sasvim lep utisak ostavio u Moskvi. Ne tvrdim da bi on bolje branio, ali bar je mlad golman pa bih i mogao da razumem. A verujem da bi bio bolji, ako ni zbog cega drugog a ono zbog mentaliteta koji ima jer je igrao ceo zivot u Zvezdi. Mi juce gubimo 5-1 a on svaku loptu razvlaci, odugovlaci, krade covek vreme... Pa nek nas nabiju i 10-0, al takvo jajarenje je meni najneprihvatljivije u Zvezdi. Ej, branis 5-1...

Sve ostalo je ispricano. Miloje je dobar trener u svojoj kategoriji. Ovo je ipak neka druga dimenzija i igra je toliko brza da ti njegovi dupli blokovi samo slucajno mogu da donesu rezultat. 

Tragicno je sto u srpskom fudbalu gotovo da nema trenera koji ima indicije da razmislja o modernoj igri i ne daj Boze ofanzivnom pristupu. Ima jedan, Deki Stankovic, koji eto nije usao u LS tri puta, ali je Zvezda najbolje utakmice igrala bas protiv najjacih rivala Milana i Rendzersa, gde se videla razlika izmedju ovoga sto radi Miloje i onoga sto bi trebalo da radi Zvezda (nije uopste tema ni rezultat ni to da su ovi rivali jaci od tog Milana i Rendzersa, vec u pristupu fudbalu)... 

I finalno... mi smo nas tim sklopili 1. septembra. 5-6 igraca, koji su nominalno starteri nisu ni bili tu pre avgusta, a mi kao autsajderi bi morali da trazimo svoju  prednost na nekoj uigranosti. Pa da nam 1 ili 2 igraca upadnu u neki sistem i unaprede ga. Mi ni to nemamo...

Slede nesto laksi rivali, ali se plasim da cemo tim dupli blok pristupom slicno proci. Sem YB koje je tu negde, ostali rivali su znacajno jaci od nas. Nisu mozda Barsa, ali i dalje je to par dimenzija iznad. Nada opet postoji dok se utakmica ne zavrsi, tako da, nadacemo se :)

Naslov na Mozzartsportu - Parni valjak pregazio Zvezdu.:rolf:

Muceni ljudi, ko zna koliko dugo su spremali taj naslov za slucaj da Partizanu jednom svane.

• Haha 3
27 minutes ago, adasevic said:

I finalno... mi smo nas tim sklopili 1. septembra. 5-6 igraca, koji su nominalno starteri nisu ni bili tu pre avgusta, a mi kao autsajderi bi morali da trazimo svoju  prednost na nekoj uigranosti. Pa da nam 1 ili 2 igraca upadnu u neki sistem i unaprede ga. Mi ni to nemamo...

Nasa uigranost nema veze s tim kad smo se okupili vec koji timovi igraju od srede do nedelje. Iz nekog neverovatnog razloga mi smatramo da je grehota da oni koji nisu u prvih 11 stalno sede ne klupi i da postoji neka vrednosna razlika izmedju toga ko startuje a ko ulazi sa klupe, pa svaki igrac mora da skupi odredjeni broj startova da se valjda ne bi naljutio. Zato jedan isti tim od pocetka sezone nije odigrao dve utakmice zaredom, igraci se "odmaraju", "cuvaju za jake utakmice" i sve u svemu "nema potrebe da se lome po nasim njivama". Zbog tih dugih pauza za pojedine igrace i stalnog tumbanja tima tako sto se igraci izvode na teren ne na osnovu svog profila vec na koga je dosao na red u rotaciji i ko se predugo sushio na klupi nama stoperi i vezni igraci igraju bekove, vezni igraci krila, krila bekove ili napadace, desi se da po pola tima ne igra na pozicijama na kojima su najjaci nego onde gde nominalno mogu da igraju kako bi se formalno postavila neka zamisljena formacija. Protiv Vojvodine su nam se dva igraca bukvalno sudarila na terenu. Istina bilo je i povreda ali i drugi timovi imaju povrede i rotiraju timove pa se ne primecuje da postoji razlika u tome sta igra prvi tim a sta igraci sa klupe, igra se u istom sistemu i izmene igraju isto ono sto i igraci koje menjaju.

Nas fudbal je prepun nekih sumanutih urbanih mitova i opstih mesta koji se po medijima recikliraju kao zakucane fudbalske istine a igraci ih ponavljaju kao papagaji. Nije mi bilo prijatno kad sam, na primer, cuo izjavu Maksimovica da on zeli da pokaze da je bolji igrac od Jamala, znao sam da nece moci da prdne. OK dete, veliki si talenat, ali sve sto si do sada uradio u karijeri je jedan spektakularan gol iz prekida i par dobrih poteza na nekoliko utakmica a uporedjujes se sa igracem koji je sa 17 godina bio starter u sampionu Evrope i igrao znacajnu ulogu u timu koji je na EP pokazao da je u svojoj igrackoj klasi u odnosu na najbolje reprezentacije Evrope. Saberi se malo.

• +1 1
8 hours ago, Dimitrije said:

Nama pod hitno treba golman.

Koliko sam razumeo Milojevica, Glazer, Mimovic i Ivanic se posle ove reprezentativne pauze koja sledi vracaju u tim.

1 hour ago, Hroničar said:

Dinamo iz Zagreba je pokazao svima kako može da se igra i dobija sa manjim budžetom, mislim da Dinamo ima manji budžet i od Zvezde. I manite me te priče kako je imao lakši raspored, jednostavno Dinamo se u domaćem prvenstvu ne oseća baš tako lagodno kao Zvezda u našem, dobili su Salcburg u gostima i onda izgube kući od Osijeka 2:4. A Zvezda igra pešaka naše prvenstvo, evo najsvežiji primer gostovanje Vojvodine koja je najavila žestok otpor pre utakmice, pa nisu dva puta prešli pola. Jednostavno, liga koju Zvezda igra je toliko smešna, da se nedostaci vide kada se odmerimo sa ekipama iz Lige sampiona.

Nasa liga jeste smesna ali ima malo i do toga kako je igramo i sa kako sklopljenim timovima. Niko nama ne brani da igramo i pritiskamo u visokom ritmu bez obzira na rezultat 90 minuta umesto sto igramo da bi Katai oborio rekord u golovima, da bi se Radonjic izdrkavao na terenu i samog sebe povredio pred bitnu utakmicu, da bi se Rodic iskljucivao na 2:0 jer ga vise ne zanima da igra, da Kanga iz besa ne bi lomio inventar i pretio da ce da ode jer ne igra a da se onda oko takvih igraca i pravila o dva bonusa nakaradno sklapa tim od onoga sto je na raspolaganju.

Mi smo, bojim se, vec izgubili Milsona ili cemo ga uskoro izgubiti zbog Milojeviceve fascinacije two-way igracima, iako svaki put kad udje pokaze da je bolji igrac od konkurencije na njegovoj poziciji. Milson je los defanzivac ali defanziva se ne sastoji samo od individualne moci igraca vec i od taktike i organizacije igre bez lopte. Vecina ovih klinaca iz Barselone fizicki deluje kao da su bili na strogom postu od pocetka zivota pa se ipak ne primecuje da su inferiorni u defanzivi. Mi smo drugi gol primili nakon sto je Ndiaje, pod faulom doduse, izgubio loptu na sredini terena od cetvorice u odnosu na njega fizicki inferiornih igraca koji su ga napadali kao osice dok mu nisu uzeli loptu. Svakog od njih pojedinacno Ndiaje moze u zubima da nosi i da igra fudbal ali dobro pokrivanje terena i mobilnost igraca Barselone nadoknadili su njihovu fizicku inferiornost. Niko ne moze da me ubedi da su Jamal ili Pedri individualno vrhunski defanzivci, ovaj stoper sto ga je Spajic pocepao kopackom ima 19 godina.

• +1 2

17 година има мали Кубарси као и Јамал, сумануто је на ком нивоу играју за те године.

Иначе је овако прошао синоћ

Spoiler

84957FAE-7C69-424C-9552-394752182AA8.thumb.png.3e27f555bb2c30455228edc9af616547.png

боље би се провео да су га моткама дохватили ови мандрили са севера

• Hvala 1
10 minutes ago, sigurnost said:

Nije mi jasno kako Spajić nije dobio crveni.

Nije ga video, mali je glavom naleteo sa strane. Spajic se ziv pojeo zbog tog starta, videlo se.

3 minutes ago, harper lee said:

Nije ga video, mali je glavom naleteo sa strane. Spajic se ziv pojeo zbog tog starta, videlo se.

definitivno ga nije video, ali  su ova dva idiota sa arene non stop srala da zvezda mora grublje. to je nerviralo cak i cigane sa kojima sam gledao.

• +1 2
3 minutes ago, Papovac said:

definitivno ga nije video, ali  su ova dva idiota sa arene non stop srala da zvezda mora grublje. to je nerviralo cak i cigane sa kojima sam gledao.

Zvezda jeste igrala premekano, to su uzusi te Milojeviceve zone kojom pokusava da se odbrani, ovo je prosto nesrecan slucaj i desio se u guzvi kod prekida.

A komentatori su posebna prica, "ja sam Nemanja Matic" na RTS-u je bio jos gori.

Nemanja Matic je vikao GOOOOOL dok jos ni gosa nije izleteo, i kod ponistenog i kod prvog

Edited by Ratamahatta

gledam reprizu. vas su zapravo, unistili kunde i jamal. fenomenalno igraju na toj strani. ni jaci timovi ne bi prosli bolje. uz to nenormalna forma rafinje i iskustvo levandovskog, koji se pritom ispromasivao.

38 minutes ago, Ratamahatta said:

Nemanja Matic je vikao GOOOOOL dok jos ni gosa nije izleteo, i kod ponistenog i kod prvog

Na RTS-u je citavo prvo poluvreme isao ton ispred slike.