Zico Posted October 22 Share Posted October 22 2 hours ago, Milošica said: Ko? Au kakvo neznanje... Link to comment
Godfrey Posted October 22 Share Posted October 22 Ma kakva sprema, o čemu vi pričate. Sparingujete u domaćoj ligi sa polu-amaterima, a bijete se sa world-class borcima kad dodje dan borbe I onda kao analazira se kako je fakin Ivanić odigrao protiv Radničkog iz Niša, kako se onaj mali otvarao i nudio, kakav dribling ima taj i taj Ima boljih načina da provodite subote 1 Link to comment
Dimitrije Posted October 22 Author Share Posted October 22 23 minutes ago, Hroničar said: Nemam potrebu da bilo koga impresioniram, niti se podsmevam, ne gledam domaci fudbal jer nemam volje, niti zelje da gledam ligu u kojoj se prvak zna unapred, samo sam prokomentarisao nasu fizicku spremu na osnovu ove utakmice koju sam gledao veceras. Oooo! Link to comment
Dankan Ajdaho Posted October 22 Share Posted October 22 3 hours ago, Dimitrije said: Rekoste da 3 godina niste gledali domaci fudbal a na evropski samo nagvirite. li jeste? Ili to samo ovde da impresionirate ostatak PPP elitista? Dosta rekreativaca može da trči i više od 90 minuta, što sa našim fudbalerima nije slučaj, oni mogu uglavnom po 45. Link to comment
John Coltrane Posted October 23 Share Posted October 23 6 hours ago, Dimitrije said: Podsmesi, zgrazavanje, posprda, pridikovanje i psovke kada kola krenu nizbrdo je nesto vrlo ruzno u ljudskom karakteru. Neki se prosto nadmecu u tome ko ce vise da prednjaci. 7 hours ago, Dimitrije said: Ne ovde je podela na puvandere i oni koji to nisu. Link to comment
dragance Posted October 23 Share Posted October 23 6 hours ago, Dankan Ajdaho said: Dosta rekreativaca može da trči i više od 90 minuta, što sa našim fudbalerima nije slučaj, oni mogu uglavnom po 45. Dajem 100 maraka rekreativcu koji koze da trči sa i bez lopte na terenu 90 minuta protiv bilo kojeg poluprofesionalnog fudbalera. Nije isto trčanje i trčanje na terenu. 4 Link to comment
Eleniko Posted October 23 Share Posted October 23 10 hours ago, Ratamahatta said: Barselona u sastavu Tata Buskec, Oleger, Pujol, Abelardo , Serdji, Gvardiola, Bakero, Sin Buskec, Cavi, Iniesta, Djordi Krojf bi tuko ovu Zvezdu za dve nedelje Zavisi koji tata Buskec, za tim bez golmana ipak nema šansi čak i protiv ovakvih cigosa. Link to comment
sigurnost Posted October 23 Share Posted October 23 3 hours ago, Eleniko said: Zavisi koji tata Buskec, za tim bez golmana ipak nema šansi čak i protiv ovakvih cigosa. Jel živ Zubizareta? Link to comment
assignment Posted October 23 Share Posted October 23 15 hours ago, dragance said: Ovaj forum, a iznenadjujuce (u stvari i nije) ova tema je dno. Šta vi očekujete od jednog ispodprosečnog evropskog tima protiv Monaka i ostalih aždaja sa budzetom od najmanje 10 puta većim od našeg? U Europa League bi bili standardni i dobri, ali od ovoga se uči i napreduje eventualno. Imamo to što imamo. Za bolje nemamo platežnih mogućnosti. Skrenuo bi ti paznju na to koliko je novca uslo preko UEFE od kada smo u prvom mandatu sadasnjeg sefa struke poceli da postepeno rastemo... Plus sto se uzelo na transferima. Ne trosi se racionalno, povratak Miloja je npr veoma losa odluka. Naravno to ne znaci da mozemo da placamo kao Monako, Minhen ili Madrid. Ali ima se dovoljno da se ne skupljaju petarde po Evropi... 3 Link to comment
dragance Posted October 23 Share Posted October 23 (edited) 32 minutes ago, assignment said: Skrenuo bi ti paznju na to koliko je novca uslo preko UEFE od kada smo u prvom mandatu sadasnjeg sefa struke poceli da postepeno rastemo... Plus sto se uzelo na transferima. Ne trosi se racionalno, povratak Miloja je npr veoma losa odluka. Naravno to ne znaci da mozemo da placamo kao Monako, Minhen ili Madrid. Ali ima se dovoljno da se ne skupljaju petarde po Evropi... Sve ja to razumem, ali to je nedovoljno sada i odmah za LS. Bolji igraci nece da dolaze kod nas, sve i da im platimo koliko zele. To je do stanja fudbala u zemlji. Prodaja Hvanga, par povreda i sve to iskoci iz sina dok si trepnuo. Miniranje Bahara, tj njegov nepostojeci odnos sa igracima je doveo do sukoba, Miloje nije najbolji moguci trener - treba nam neko zvucno ime i sa renomeom medju fudbalskim starletama - ali ni to nije siguran recept za uspeh. Uzdam se u Marina da nauci iz svega ovoga i da se kockice i malo srece sloze za godinu dve. Do tada, daj sta das. Sigurno da bi LE bilo bolje takmicenje za nas, ali iskustvo i ovakva pumpanja su neophodna ako uspemo da naucimo iz njih. Sta bi Seltik trebao da kaze, pa i Dinamo za prvo kolo? Evo i Dortmund je popio petardu. Razlike izmedju top timova i naseg ranga je ogromna. Ne zavaravajte se da Monako tu ne spada imenom i reputacijom. Edited October 23 by dragance typo 2 Link to comment
hrkljush boys_2 Posted October 23 Share Posted October 23 Samo što su to stvari koje se kod ovih što si ih pobrojao dese, a kod nas su trajno stanje. Nema sistema igre, taktika se i game plan mijenjaju iz minuta u minut, uvijek traje potraga za nekom deficitarnom pozicijom u timu po 2-3 sezone, kad se to riješi, onda iskrsne manjak na drugoj poziciji. Link to comment
Popular Post adasevic Posted October 23 Popular Post Share Posted October 23 Opsti utisak od sinoc je prilicno mucan. Od naseg raspada na sitne komade, preko gresaka koje se ponavljaju po ko zna koji put, do atmosfere ovde gde je postalo takmicenje ko ce nesto ruzno da napise... U principu kad vidis da je svaki drugi post od tsva, znas da je neki crni gavran na snazi Posto mi izvorni motiv za pisanje na forumima nije pljuvanje ili hajpovanje kao disciplina, ja cu da pisem ono sto mene zanima, a to je o samoj utakmici, pa kome se svidi, svidi, kome se ne svidi, nek je ziv i zdrav Dva poluvremena, kao dve potpuno razlicite utakmice, nije da se ne vidjaju na fudbalskim terenima, ali ovoliki kontrast bas dugo nisam video. Bilo je ovoga i protiv Intera, pa je logicno da se fizika namece kao jedno od objasnjenja, ali ne bihi bio siguran da je to toliko dominantan detalj. I protiv Intera je slom usledio u drugom delu, ali zbog glupih golova koje smo dali protivniku, a sama igra je bila znacajno bolja. Meni iskreno i pored tog poraza u Milanu nase izdanje nije bilo sramotno. Imali smo tada 11 suteva ka golu, imali gotovo izjednacn posed sa Interom, napravili 442 uspesna dodavanja... Sinoc u tom duhu bi prvo poluvreme, a na kraju 30% posed, 5 suteva i svega 158 dodavanja... Bas potpuna nemoc i nisam siguran da je losa fizicka sprema glavni krivac za ono sinoc. Hajde prvo da vidimo jel bilo nesto dobro? Mislio sam da nikad necu napisati, ali - Serif. Za 3 zivota nisam sanjao da moze onako da odigra prvih 45 minuta. Usrao je protivnicke bekove, pokupio sve lopte, izborio penal koji je majstorski i dao, uz malo srece je moga i do jos jednog gola. U drugom su ga malo vise udvajali, a uz kolicinu batina koje je dobio i ne cudi da je na kraju riknuo. Bilo je u tom prvom delu dosta dobrog pariranja igracima Monaka, cak je i delovalo da su oni usli u nervozu, jer od naseg gola pa do tog poslednjeg minuta nadoknade prvog dela gotovor i da nisu prisli nasem golu ozbiljnije. Stvarno je delovalo da igramo vrlo izjednacenu utakmicu gde cak rival treba da bude srecniji sto je nereseno, jer je prvi gol veliki kiks odbrane. Ostaje potpuna misterija zasto nije dosudjen penal nad Olajinkom, i ko zna kako bi se utakmica odrolala da se to desilo. Ali ni to nije nista novo kada smo mi u pitanju... I sve ode u Honduras kada je Spajic u mesto u 56. red tribina u poslednjim sekundama prvog poluvremena poslao Embolu na zicer. Sta god da pisemo o utakmici, tog momenta se zavrsilo, jer mi se u drugom polurvremenu prosto nismo pojavili... Kako je to izgledalo, 5-1 je jos dobar rezultat. Koncepcija naseg tima je pocetni problem u jednacini trazenja krivca. Imamo 3 beka u rosteru, od kojih je jedan ok (Seol), jedan zreo za penziju vec drugu godinu (Rodic) a jedan povredjen (Mimovic). Improvizacije na tim mestima nas dovode u konstante probleme, jer kada si vec tim sa dna kace u ovom elitnom rangu, onda moras da imas makar uigranu odbranu koja ce moci nesto i da zaustavi. A mi ne da nemamo uigranu odbranu, nego ne mozemo ni da sastavimo odbranu od odbrambenih igraca... Gobeljic, Milunovic, Pankov, Rodic mozda nije kvalitetnije od ovoga sto sad imamo ali je bilo uigranije. Znali su gde se ko krece i ko sta radi. Ovi momci nemaju taj luksuz... U vezi imamo dosta igraca, najvise krila, ali nemamo ni jednog zadnjeg veznog. Dalsio je to bio samo jedne godine na Kipru kod MIloja, a ostali ni toliko. NIje ni Hvang bio bas zadnji vezni, ali je igrac sa tolikim radijusom kretanja da moze da pokrije sve. Previse sve to stvara defanzivnih kratera koji se vide i na nizem nivou (domaca liga) ali tamo nema ko to da eksploatise. Na sve to, nemamo srece ni sa golmanom jer je Glazer povredjen usao u sezonu i kuburi sa povredom, a Ilic je prosto zalutali lik, gde ni njemu samom nije jasno otkud on na golu. Ne razumem ako su vec pustili Popovica i nisu imali neko resenje sto nisu dali sanasu Gutesi, ili nekom od klinaca, jer ovaj momak je bio suv prosek i kad je branio u Vozdovcu, a jos gori nakon toga... Neko pomenu da dobijamo dosta para od UEFA pa da bi morali da budemo konkurentni u LS... Mi smo konkurentni u nasem selu zbog tih para, pa ostali ni lasom ne mogu da nas uhvate. Ali u velikom gradu smo i dalje statisticka greska. Miloje tu nista nije ni doneo ni odneo. Znamo njegove limite, nije se to promenilo preko noci, na zalost tesko da ce se i promeniti ikada. Mozda i uspemo nekoga da iznenadimo, pa bude euforije, ali zalosnije od toga sto Miloje nema taj potrebni kvalitet je to sto ja ne vidim ko moze da nam ga donese... Domacih trenera nema, stranci dok se prilagode neko ce da ih izminira ili ce da popiju pedalu. Tu smo gde smo. Da me je neko pre 10 godina pitao jel bi pristao na ovakav status Zvezde u svetskom fudbalu ja bih oberucke prihvatio. Sada sam nezadovoljan. Recimo da bih najvise voleo da za 10 godina budemo bolji taman koliko smo sad bolji u odnosu na pre 10 godina 11 Link to comment
assignment Posted October 23 Share Posted October 23 32 minutes ago, dragance said: Sve ja to razumem, ali to je nedovoljno sada i odmah za LS. Bolji igraci nece da dolaze kod nas, sve i da im platimo koliko zele. To je do stanja fudbala u zemlji. Nije sada i odmah, pricamo o periodu koji traje vec 6-7 godina... Preko dolaska Dekija, pa do dolaska Bahara je kontinuitet na bolje postojao... Ovo za nasu ligu jeste validan argument, tu se na duze staze moze jedino podici nivo sa nekom fudbalskom ABA ligom... 11 minutes ago, adasevic said: Neko pomenu da dobijamo dosta para od UEFA pa da bi morali da budemo konkurentni u LS... Mi smo konkurentni u nasem selu zbog tih para, pa ostali ni lasom ne mogu da nas uhvate. Ali u velikom gradu smo i dalje statisticka greska. Miloje tu nista nije ni doneo ni odneo. Znamo njegove limite, nije se to promenilo preko noci, na zalost tesko da ce se i promeniti ikada. Mozda i uspemo nekoga da iznenadimo, pa bude euforije, ali zalosnije od toga sto Miloje nema taj potrebni kvalitet je to sto ja ne vidim ko moze da nam ga donese... Domacih trenera nema, stranci dok se prilagode neko ce da ih izminira ili ce da popiju pedalu. Nisam napisao konkurentni, nego da ne skupljamo petarde. A prvi u selu smo bili i 1998 kada niti smo igrali LS, niti smo prebacivali drugo kolo kupa UEFA, niti je bilo nekih para od UEFA kao danas.... Link to comment
Eleniko Posted October 23 Share Posted October 23 17 hours ago, Ratamahatta said: Barselona u sastavu Tata Buskec, Oleger, Pujol, Abelardo , Serdji, Gvardiola, Bakero, Sin Buskec, Cavi, Iniesta, Djordi Krojf bi tuko ovu Zvezdu za dve nedelje Nema šanse da ne možemo da dobijemo tim bez golmana, makar i penzionere Barse Link to comment
Nikodije Posted October 23 Share Posted October 23 2 hours ago, assignment said: Nije sada i odmah, pricamo o periodu koji traje vec 6-7 godina... Preko dolaska Dekija, pa do dolaska Bahara je kontinuitet na bolje postojao... Ovo za nasu ligu jeste validan argument, tu se na duze staze moze jedino podici nivo sa nekom fudbalskom ABA ligom... Nisam napisao konkurentni, nego da ne skupljamo petarde. A prvi u selu smo bili i 1998 kada niti smo igrali LS, niti smo prebacivali drugo kolo kupa UEFA, niti je bilo nekih para od UEFA kao danas.... Nema ništa od fudbalske aba lige, očigledno. Ali mogla bi liga da se unapredi kada bi se smanjila na 10 i kada Zvezda ne bi imala filijale u ligi. Ali pre će biti fudbalska aba nego to. 2 Link to comment
Recommended Posts