roux senyurt Posted October 2 Share Posted October 2 9 minutes ago, Dimitrije said: Sad bih trebalo da vas pitam sta biste vi uradili da ste bili na njegovom mestu? probao bih da ranije uputim pas otvorenom suigracu. u svakom slucaju, ne mislim da je moje misljenje narocito relevantno, ja sam navijac, imam privilegiju subjektivnosti . ne tvrdim da sam u pravu u mojoj kritici, coveka sam gledao nekoliko puta dok je igrao u milanu (nisam bas pomno pratio njegovu igru tada) i par utakmica ovde, ali to je ono sto sam primetio da je uradio nekoliko puta, a poslednji put to nas je kostalo gola Link to comment
MeanM@ Posted October 2 Share Posted October 2 10 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Ovakve greške rade i mnogo plaćeniji i iskusniji braniči/golmani u Premijer ligi. Više ima veze sa trenerom koji traži od njih nepaničenje u tom delu terena. Gvardioli je trebalo nekoliko godina da ovakve greške svede na minimum, a pritom raspolaže neograničenim budžetom. Uglavnom, vreme fudbala kada je bilo dovoljno samo izbiti loptu u aut je prošlo, protivnička ekipa će da te samelje, pogotovo u LŠ. Očekivanje da će branič CZ donositi perfektne odluke u svojoj trećini terena pod pritiskom kakav radi Inter je malo nerealno. Ma ne prihvatam :). One tri greske juce, Krunic, Spajic i Elsnik, su elementarne. Ko sto oni (napadaci) treniraju taj potez oduzimanja lopte igracu u presingu i anticipaciju njegove kretnje, tako i obrnuto, priprema odbrane treba da pokrije taj aspekt. Slazem se da ima ponajvise do trenera koji nije smatrao dovoljno vaznim da im skrene paznju na to. A s obzirom da smo tri gola primili iz slicnih gluposti, znaci da nikako nije doslo do mozga da je to potencijalno opasno. Nadajmo se da cemo napredak u tom smislu primetiti na prvoj sledecoj gde ce biti slicnih pritisaka na zadnju liniju. Link to comment
Meduzalem Posted October 2 Share Posted October 2 10 hours ago, assignment said: Zato sto si me nasmejao komentarom. Zajeban je taj emoticon, moze se razumeti ovako i onako... Na politici ga shvatam kao izsmejavanje, ovde na sportu kapiram da se tretira drugacije... Izvini ako sam ti povredio osecanja Ma kakvi, dok sam ja shvatio u čemu je fora, ode mi edit. Link to comment
Ted Posted October 2 Share Posted October 2 mene je sinoć njaviše iznenadio Simone Inzagi, postavom koju je izveo na teren. gledao sam Inter u subotu protiv Udinezea, mislim da je izvršio šest ili sedam promena. igrali su u subotu Lautaro, Tiram, Dimarko, Fratezi, Darmjan, Aćerbi.....mislim i Bisek. prvo sam pomislio da je malo potcenio Zvezdu, što naravno nije bilo tačno, jer nije ni pacer, ni neki tamo jls trener. Aćerbi je u godinama i jednostavno ne može da izdrži taj ritam, umsto Darmjana igrao je Damfris, što je apgrejd, Lautaro ima malo problema sa formom i kondicijom i nije hteo da ga forsira 2x90 minuta u četiri dana, ali ga je svakako planirao za neke minute, koje je i dobio, kao i Fratezi, pošto je Barela povređen (što je bilo povoljno po Zvezdu, ali ne i dovoljno). u stvari, na kraju se svodi na to da samo Dimarko nije dobio minute, jer je verovatno procenio da nema razloga da ga forsira i da je dovoljno da tu bude i drljavi Augusto. Taremi je pokazao zašto je u Interu. jbg. realnost je da Zvezda nama igrača koji bi mogao da bude rezerva u Interu, tako da je rezultat, na kraju krajeva, ispao realan. još je Zvezda i izašla u susret Interu i spakovala sama sebi par komada, te ih lišila potrebe da se troše više nego što jesu. 3 Link to comment
Mindaugas Žukauskas Posted October 2 Share Posted October 2 2 hours ago, MeanM@ said: Ma ne prihvatam :). One tri greske juce, Krunic, Spajic i Elsnik, su elementarne. Spajićevo je loš prijem, loša tehnika, nisam to ni komentarisao nego Krunića. 2 hours ago, MeanM@ said: Ko sto oni (napadaci) treniraju taj potez oduzimanja lopte igracu u presingu i anticipaciju njegove kretnje, tako i obrnuto, priprema odbrane treba da pokrije taj aspekt. Lepo zvuči u teoriji, ali kažem ti da svaki vikend gledam ovakve stvari u najjačoj ligi sveta. U prošlom kolu je golman Čelsija na sličan način poklonio 2 gola. A mogao je samo izbiti loptu u aut i ništa ne bi bilo. Da, ali moderni treneri ne daju da se izbacuje lopta, nego se traži rešenje po zemlji, po cenu greške. I uopšte nije to lako utrenirati, jer ima mnogo x i y, i igrač treba da čita situacije i donosi odluke u milisekundama. Negde odluke donosi Krunić, a negde Rodri, a i tom Rodriju se omakne pokoja loša. Uglavnom, poenta je da se previše žuči u tim momentima istresa na igrače, a trener koji mu je to tražio uopšte nije nevinašce. 7 Link to comment
tsva Posted October 3 Share Posted October 3 14 hours ago, Dankan Ajdaho said: Brat Điga RAZMIŠLJA o onome što radi (kao što na gifu pokazuje volovima da se koncentrišu), nije na autopilotu sve vreme, stoga i ne pravi maloumne greške. Razmisljao bi i Spajic da ima mozga 1 Link to comment
kralj Posted October 3 Share Posted October 3 Điga je pravio i gore greške, a o Nemanji Vidiću da ne govorimo. Ima malo od svega, malo smo lošiji od Intera gledajući suv kvalitet, malo nismo navikli na njihov perfidni pritisak koji čas deluje da ga nema i da se prepušta posed, čas tri igrača na metar od lopte. Malo nismo navikli da nas se pritiska na 30m od gola, malo i sporo donosimo odluke, malo i tehnički nismo najobučeniji tim na svetu. Ni meni se ne sviđa kako Krunić igra, vidi se da može mnogo bolje. Možda mu je prava pozicija jedno 15 metar ispred, kao što je igrao u Empoliju. U svakom slučaju, jeste nas Inter nadigrao, ali ni blizu u meri da to garantuje bilo kakvu, a ne ovako ubedljivu pobedu. Mi smo recimo daleko superiorniji bili u onoj Linglong 2:2 utakmici kada smo gubili 2:0 do pred kraj, nego što je Inter bio protiv nas. 1 Link to comment
kralj Posted October 3 Share Posted October 3 8 hours ago, Mindaugas Žukauskas said: Spajićevo je loš prijem, loša tehnika, nisam to ni komentarisao nego Krunića. Lepo zvuči u teoriji, ali kažem ti da svaki vikend gledam ovakve stvari u najjačoj ligi sveta. U prošlom kolu je golman Čelsija na sličan način poklonio 2 gola. A mogao je samo izbiti loptu u aut i ništa ne bi bilo. Da, ali moderni treneri ne daju da se izbacuje lopta, nego se traži rešenje po zemlji, po cenu greške. I uopšte nije to lako utrenirati, jer ima mnogo x i y, i igrač treba da čita situacije i donosi odluke u milisekundama. Negde odluke donosi Krunić, a negde Rodri, a i tom Rodriju se omakne pokoja loša. Uglavnom, poenta je da se previše žuči u tim momentima istresa na igrače, a trener koji mu je to tražio uopšte nije nevinašce. Ma naravno, šta je Džerar ovakvih grešaka napravio, mašio na svojoj polovini jedno 10 celih fudbala najmanje, ali stoji da je previše ovo za 1 utakmicu, bez obzira na okolnosti. Dovoljno su ovo dobri igrači da ne bi smeli da poklone 5 zicera za 90 min. Link to comment
Ted Posted October 3 Share Posted October 3 (edited) po Italijanskoj štampi, pozitivno su ocenjeni Glazer i Maksimović. Maksimović, naravno, zbog godina koje ima i potencijala koji pokazuje, kao i činjenice da se nije uplašio i da je ugrožavao Inter više nego stariji saigrači. Glazer, logično, zbog toga što je, kako konstatuju, spasao Zvezdu od težeg poraza. što svakako stoji, jer je barem u tri navrata skinuo mrtve šanse što se tiče prvog gola, šut je naprosto bio savršen, kao kompjuter da je nacrtao putanju lopte. ok, moguće da bi neki golman uspao da dohvati to, ali realno malo koji Edited October 3 by Ted Link to comment
kralj Posted October 3 Share Posted October 3 Da, zakoračio je ka sredini i to je bilo dovoljno. Neki duži i bolji golman bi skinuo, ali to bi bila spektakularna odbrana. Điga i Šerif su isto bili dobri. Link to comment
villiem Posted October 3 Share Posted October 3 Zar nije zakacila lopta minimalno nekoga 1 Link to comment
kralj Posted October 3 Share Posted October 3 Svakako nije kiks, a naročito ne u rangu slobodnjaka protiv Benfike. 4 Link to comment
Milosh76 Posted October 3 Share Posted October 3 (edited) Da nije Krunic promenio minimalno pravac lopti, stigao bi je Glazer, ovako... nema sanse. Da je neki glavatiji i visi stajao umesto Krunica, verovatno bi izbacio u korner, ovako je samo malo promenio pravac. Edited October 3 by Milosh76 Link to comment
Recommended Posts