Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2024/2025: Zvezdina tri kralja

Dimitrije

Recommended Posts

24 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Ne samo to, iako najmlađi pozadi, pokušao je da objasni ostalima suštinu.

VID_20241001_224133(0)(0)_4546148_1727815403000_-1926150931_converted_1.gif

Djiga ovde pokazuje da je ostao jedini iz tog srednjeg defanzivnog bloka koji nije poklonio gol Interu. 

2 hours ago, FPLS said:

A vala ni Djiga ispod 10, sinoc je izgledao kao Maldini.

Neverovatnom brzinom je napredovao. Od prvog dana je jasno da mu je visok plafon, ali sam ocekivao da ce mu trebati par sezona da prelezi decje bolesti i dostigne ovaj nivo. Ako ga je Marin skautirao i predlozio, svaka cast, zasluzuje da mu se oprosti Kulibali.

Bio je on bolji od Zlativojevog unuka i prosle godine, ali nije bilo popularno reci 

• +1 3

Kad smo kod Djige, bas je lepo gledati igraca kad ovako raste. Bukvalno je za 3 klase bolji igrac nego kada je dosao. Samo neka tako nastavi, smesi mu se lepa karijera...

Zapravo, tu vidis igraca koji radi i ne trudi se da izmislja toplu vodu i ne radi ono sto ne bi trebalo. Igra jednostavno i ne komplikuje. DA su svi nasi igraci uspeli tako sinoc da odigraju (mislim na komplikovanje), cenim da bismo se mnogo zadovoljniji vratili iz Milana...

• +1 9

Brat Điga RAZMIŠLJA o onome što radi (kao što na gifu pokazuje volovima da se koncentrišu), nije na autopilotu sve vreme, stoga i ne pravi maloumne greške.

• +1 1

Zvezdini igraci su pravili greske jer su pokusavali da igraju.  Da su se iskljucivo branili u niskom bloku, takvih gresaka ne bi bilo a opet bi izgubili.  Mozda ne 0-4 ali bi utisak bio mnogo gori.

• +1 1

Dobar igrač SHVATA kada ne sme da se igra ispred svog šesnaesterca. Nabeđena veličina precenjuje svoje sposobnosti.

• +1 4

A dobar igrac se i otvori igracu da loptom, krece se, nudi se xa dupli pas.

A kad Krunic/Spaji/Elsnik/bilo koji igrac FKCZ dobije loptu, dok pogleda i razmisli, 3 igraca Intera ga napadnu i naravno da izgubi loptu.

• +1 1

imao je krunic dosta vremena da se oslobodi lopte, ali meni se cini da on ima problem sa brzinom odluka koje donosi. cini se da ne razume znacenje  poslovice o vrapcu u ruci i goluba na grani, pa umesto da se zadovolji dodavanju unazad otvorenom igracu (ne secam se ko je to sinoc bio, ali je imao bas dosta vremena da to uradi), odlucio je da se okrene jos jedan krug oko svoje ose i izgubi loptu na ivici senaesterca. ovu neodlucnost, ili tendenciju da radije izabira komplikovani pas  sa manjim izgledom za uspeh, nego solidian sa vecim, vec sam primetio u ovih par utakmica koje je odigrao za nas, samo na nasu srecu to se desavalo mnogo vise na terenu 

• +1 1
1 hour ago, roux senyurt said:

imao je krunic dosta vremena da se oslobodi lopte, ali meni se cini da on ima problem sa brzinom odluka koje donosi. cini se da ne razume znacenje  poslovice o vrapcu u ruci i goluba na grani, pa umesto da se zadovolji dodavanju unazad otvorenom igracu (ne secam se ko je to sinoc bio, ali je imao bas dosta vremena da to uradi), odlucio je da se okrene jos jedan krug oko svoje ose i izgubi loptu na ivici senaesterca. ovu neodlucnost, ili tendenciju da radije izabira komplikovani pas  sa manjim izgledom za uspeh, nego solidian sa vecim, vec sam primetio u ovih par utakmica koje je odigrao za nas, samo na nasu srecu to se desavalo mnogo vise na terenu 

Da li verujete sta ste napisali?  Ispada ili da je Krunicev fudbalski IQ vrlo nizak pa iz toga slede greske, ili da nisu u pitanju greske vec da to Krunic cini s namerom da izgubi loptu.

1 hour ago, Dimitrije said:

Da li verujete sta ste napisali?  Ispada ili da je Krunicev fudbalski IQ vrlo nizak pa iz toga slede greske, ili da nisu u pitanju greske vec da to Krunic cini s namerom da izgubi loptu.

naravno da ne mislim da to radi namerno, a o njegovom fudbalskiom IQ ne znam nista, pisem o mom zapazanju o tom aspektu njegove igre. jednostavno njegove odluke pod pritiskom mi se cine lose/prespore

3 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Dobar igrač SHVATA kada ne sme da se igra ispred svog šesnaesterca. Nabeđena veličina precenjuje svoje sposobnosti.

Profesionalcu na nivou igranja LS ne treba H2H poluvreme protiv Intera da skonta da ne sme da overava loptu pred svojim golom brzinom puza.

Doduse, neki bi to nazvali ‘pokusavali da igraju’. Prasta se pokusavanje klinji u junior CL, a ne stopery i zadnjem veznom od po 30 godina. Oni znaju sta smeju pre utakmice. Oni i trener im.

• +1 1
1 hour ago, roux senyurt said:

naravno da ne mislim da to radi namerno, a o njegovom fudbalskiom IQ ne znam nista, pisem o mom zapazanju o tom aspektu njegove igre. jednostavno njegove odluke pod pritiskom mi se cine lose/prespore

Sad bih trebalo da vas pitam sta biste vi uradili da ste bili na njegovom mestu?

43 minutes ago, MeanM@ said:

Profesionalcu na nivou igranja LS ne treba H2H poluvreme protiv Intera da skonta da ne sme da overava loptu pred svojim golom brzinom puza.

Doduse, neki bi to nazvali ‘pokusavali da igraju’. Prasta se pokusavanje klinji u junior CL, a ne stopery i zadnjem veznom od po 30 godina. Oni znaju sta smeju pre utakmice. Oni i trener im.

Ovakve greške rade i mnogo plaćeniji i iskusniji braniči/golmani u Premijer ligi. Više ima veze sa trenerom koji traži od njih nepaničenje u tom delu terena. Gvardioli je trebalo nekoliko godina da ovakve greške svede na minimum, a pritom raspolaže neograničenim budžetom. Uglavnom, vreme fudbala kada je bilo dovoljno samo izbiti loptu u aut je prošlo, protivnička ekipa će da te samelje, pogotovo u LŠ. Očekivanje da će branič CZ donositi perfektne odluke u svojoj trećini terena pod pritiskom kakav radi Inter je malo nerealno.

• +1 5