harper lee Posted August 20 Posted August 20 4 minutes ago, JohnnyD said: Brutalno dobar i u isto vreme urnebesan prikaz igre Olajinke sa Monda: Piter Olajinka - 5,5 U sedmom minutu shvatio da na otvorenom terenu neće moći da se trka protiv desnog beka Bode Glimta. Kasnije u toku meča shvatio da ne može da se trka ni sa jednim igračem norveškog šampiona. Praktično se tu negde i završila njegova utakmica Zvezdina jedina sansa u revansu je dimenzija Marakane i nenaviknutnost njihovih igraca na sirinu i duzinu terena, te samo lose igranje "na strani" ovog tima. Kao i da Kanga pomogne Hvangu u sredini koji ne moze sam, i eventualno Katai da da neki otpadak i da se nadje kao Inzagi na pravom mestu u pravo vreme, jer samo on jos to moze u ovom timu. Bice 2:1 za Zvezdu ili malo realnije 2:2. E, samo nam jos Kanga i Katai fale protiv ovakvog tima. 6
tsva Posted August 20 Posted August 20 38 minutes ago, harper lee said: Verovatno ali ja zaista nemam snage da se po hiljaditi put bavim time kako je odigrao ovaj ili onaj igrac, kao da je to uopste bitno. Tragicni usud naseg fudbala je da se stalno bavimo time sta bi bilo da je ovaj igrao umesto onog, da smo postavili ovu formaciju umesto one i da li nam odgovara ovaj ili onaj rezultat na nekoj desetoj utakmici koju ne igramo mi nego neko drugi. To je skoro potpuno nebitno, nijedan igrac nece izgledati dobro ako je trener lose postavio utakmicu i tera ga da igra ono sto ovaj ili ne ume ili je u tome slabiji. Da li je trebalo Duarte a ne Ndiaje, Jovanovic a ne Ilic, Milson a ne Olajinka, Drkusic a ne Spajic, Dalsio a ne Elsnik, sve je to prazna prica. Siguran sam da vecina onih koja je gledala utakmicu ne bi znala da nabroji vise od tri igraca Boda pre nego sto je pocelo, niko nije ni primetio izmene koje je njihov trener pravio, ljudi jednostavno igraju u organizovanom sistemu gde svako igra svoju ulogu i trener ga postavlja na teren onde gde najvise moze da eksploatise svoje kvalitete. Mi se sa timom koji je tri puta skuplji od Boda prilagodjavamo njihovoj igri i postavljamo igrace ne da eksploatisu svoje prednosti vec da minimiziraju njihove. Svi smo znali da ce se to desiti kad se Milojevic vratio, on jednostavno tako gleda na fudbal i tako razmislja o utakmicama. Ja jednostavno ne volim takav pristup utakmicama i ne mislim da Zvezda treba tako da igra protiv ekipa ovog kvaliteta. Bodo je dobra ekipa, pogotovo je dobra na njihovom vestackom terenu koji priljezno pripremaju da bi istakli svoje prednosti, ali Zvezda ima bolje igrace i morala bi da se nametne i pokaze karakter. Ovako smo dosli u situaciju da oni zale za rezultatom i to s punim pravom jer su nas nadigrali u svakom smislu i zasluzili vise. Ja i dalje ne znam 3 igraca Bodea. Nisam video nin jednog koji ima individualnin kvalitet da igra u Zvezdi. Jedini koji je klasa je njihov trener koji od govana pitu pravi i jestiva je. Nas dunster bi od Mesija napravio Mirnesa Sisica 4
harper lee Posted August 20 Posted August 20 (edited) 15 minutes ago, Dimitrije said: Kada bi Zvezdin tim bio uigran, i Milojevica fudbalska filozofija bi imala smisla (voleli je, ili ne). Kada je tim neuigran, on onda rezultat zavisi od individualnih kvaliteta igraca. U tom slucaju, ja dajem primat igracima koji su dosada pokazali bolju formu. Kada imamo uigran sistem, onda je manje znacajno ko je trenutno na terenu. Iznimka je Glazer, njegovo prisustvo na terenu je imperativ. Ne radi se ovde o uigranosti vec o filozofiji igre koja je neprimenjiva na tip igraca koje imamo. Mi smo mogli da igramo fudbal bez lopte dok su nam u timu bili igraci poput Jovancica, Srnica ili Jovicica koji se lopte inace plase pa im i ne treba, sa igracima poput Hvanga, Ivanica ili Elsnika to ne moze da se igra. Kad ste vi videli Ivanica da dobije onakav zuti karton kakav je dobio sinoc? Covek je bio potpuno frustiran onim sto smo igrali, nije pipnuo loptu vise od sedam-osam puta za celu utakmicu. Ta prica o uigranosti je konstantni izgovor za nase trenere, kao da bismo igrali ne znam sta drugo da su igraci bolje uigrani. Edited August 20 by harper lee 3
Dimitrije Posted August 20 Author Posted August 20 Kada je tim uigran, igra je dovedena do automatizma. Makar to bilo 100% bunkerisanje, ako postoji automatizam onda je mnogo teze igrati protiv takve ekipe jer joj se igra tesko raspada kao sto se, na primer, danas Zvezdianigra raspala na pocetku 2. poluvremena. Sto se tice Milojevica, ja se potpuno slazem sa vasom ocenom, ali ne mislim da je Milojevic dunster kao sto ovdasnji anti- misle. Jednostavno, on je dobar trener za manje klubove i/ili za manja takmicenja (domaca liga, LK). Nije za klubove koji gaje aspiracije kao Zvezda a posebno ne za klubove sa drcnim navijacima.
Nikodije Posted August 20 Posted August 20 57 minutes ago, harper lee said: Ne radi se ovde o uigranosti vec o filozofiji igre koja je neprimenjiva na tip igraca koje imamo. Mi smo mogli da igramo fudbal bez lopte dok su nam u timu bili igraci poput Jovancica, Srnica ili Jovicica koji se lopte inace plase pa im i ne treba, sa igracima poput Hvanga, Ivanica ili Elsnika to ne moze da se igra. Kad ste vi videli Ivanica da dobije onakav zuti karton kakav je dobio sinoc? Covek je bio potpuno frustiran onim sto smo igrali, nije pipnuo loptu vise od sedam-osam puta za celu utakmicu. Ta prica o uigranosti je konstantni izgovor za nase trenere, kao da bismo igrali ne znam sta drugo da su igraci bolje uigrani. VM je uspeo svojevremeno čak i da Marka Marina, verovatno najboljeg igrača Zvezde u postbari Zvezdi, učini na terenu neupotrebljivim i nevidljivim, i sad taj isti Marko Marin je deo uprave koja vraća ovog lika na klupu. Neverovatno, oni kao da su se najeli bunika ili su totalno pošandrcali. 7
harper lee Posted August 21 Posted August 21 2 minutes ago, Dimitrije said: Kada je tim uigran, igra je dovedena do automatizma. Makar to bilo 100% bunkerisanje, ako postoji automatizam onda je mnogo teze igrati protiv takve ekipe jer joj se igra tesko raspada kao sto se, na primer, danas Zvezdianigra raspala na pocetku 2. poluvremena. Sto se tice Milojevica, ja se potpuno slazem sa vasom ocenom, ali ne mislim da je Milojevic dunster kao sto ovdasnji anti- misle. Jednostavno, on je dobar trener za manje klubove i/ili za manja takmicenja (domaca liga, LK). Nije za klubove koji gaje aspiracije kao Zvezda a posebno ne za klubove sa drcnim navijacima. Da, ali ste dali dve ocene/misljenja koje dovoljno govore da se ovde nalazimo u zacaranom krugu iz kojeg nema izlaska. Prva ocena je oko uigranosti tima. Mi ne mozemo da uigramo tim, sve i da su svi igraci dosli na pocetak priprema a svi znamo da to kod nas nece i ne moze biti slucaj. Pisao sam vec ranije o tome, mi mozemo da razvijemo te automatizme jedino ako nam primarni rok ubuduce bude zimski i ako kicmu tima ne prodajemo na leto po svaku cenu. U suprotnom cemo se svake godine ovako muciti i zajebavati. Posle ove utakmice bice pravo cudo ako ne prodamo Djigu odmah posle dvomeca a on je jedini stoper kojeg bas nikako ne smemo da prodamo ali Terzic ne razmislja o kompaktnosti tima vec o tome koji igrac postize najbolju cenu. Drugo, imamo preglomazan roster igraca slicnog kvaliteta koji svi hoce da igraju i onda Milojevic rotira li rotira iz kola u kolo u nasoj ligi da igraci ne bi bili nezadovoljni, skoro niko ne moze da uhvati kontinuitet sa timom i igraci lako ispadaju iz forme jer ne igraju. Usred sezone je intenzitet treninga manji i nema drugog nacina da igrac odrzava formu osim da redovno igra. Takticke varijante se uigravaju na treninzima i nije preveliki problem da igraci usvoje uloge koje imaju u timu i da se navikavaju na saigrace, pravi problem nije toliko u taktici koliko je u samopouzdanju igraca da mogu slobodno da igraju umesto da posle prve lose utakmice budu zaboravljeni na klupi. Mi dovedemo krilnog igraca od 4.5 miliona a utakmicu sezone na krilu nam pocinje vezni igrac koji nikad nije igrao na toj poziciji jer, pazi sad, trener nema poverenje da ce taj igrac od 4.5 miliona odgovorno obaviti takticke zadatke koji se stavljaju pred njega. Druga ocena je oko Milojevica. Slazem se da on nije dunster ali ako je trener za male klubove i slabija takmicenja i ne moze da se pokaze na ovom nivou isto je da li je dunster ili genije, nema nikakve razlike. Mi nemamo nikakve koristi od trenera sa filozofijom igre koja ne odgovara ne samo ambicijama kluba vec i tipu igraca koje trenira, jer ako trener ne moze da izvuce maksimum iz igraca koji mu ne odgovaraju onda je taj trener promasaj na klupi i treba ga zameniti. A onda se vracamo na to da isti trener garantuje osvajanje domace lige jer to ume i jer se takav fudbal kod nas igra i zatvorili smo krug. Sto vise vreme prolazi sve mi je vise zao sto se Bahar nije brze adaptirao na domacu ligu i sto se desilo sve ono sto se desilo u Izraelu pa mu je fudbal bio poslednja rupa na svirali. Navijao sam tada da uspe i najduze se nadao cak i kad su svi ovde jedva cekali da mu vide ledja, sinoc je postalo jasno zasto sam se tome nadao. Da je Bahar ostao svi ovi domaci zasluzni gradjani ne bi videli teren ali su u klubu dozvolili da Rodic proda derbi kako bi on ostao u klubu a ne Bahar i mi smo zavrsili s ovim oportunistom na klupi kojem stariji igraci diktiraju tim. Nama treba moderan strani trener koji ce da promeni nacin razmisljanja u nasem fudbalu ali to se nece desiti jer nas lokalni mafijaski kartel u fudbalu ne zeli da gubi svoje pozicije i kopace rukama i nogama da tog trenera miniraju, kao sto su radili Baharu. 6
Nikodije Posted August 21 Posted August 21 (edited) 9 minutes ago, Nikodije said: VM je uspeo svojevremeno čak i da Marka Marina, verovatno najboljeg igrača Zvezde u postbari Zvezdi, učini na terenu neupotrebljivim i nevidljivim, i sad taj isti Marko Marin je deo uprave koja vraća ovog lika na klupu. Neverovatno, oni kao da su se najeli bunika ili su totalno pošandrcali. ...a pre Marka Marina sjebao je karijeru i Lorenca Ebisilija npr, bukvalno ovaj nije mogao da se oporavi i ne znam da li je više uopšte igrao fudbal posle njega. Sad će da upropasti i Hvanga. Edited August 21 by Nikodije
Nikodije Posted August 21 Posted August 21 ...ako su već hteli da vrate VM trebalo je prvo da rasprodaju tim i dovedu najbolje igrače iz Niša, Čuke, Kragujevca i Kruševca, bilo bi bolje za sve. 1
harper lee Posted August 21 Posted August 21 5 minutes ago, Nikodije said: VM je uspeo svojevremeno čak i da Marka Marina, verovatno najboljeg igrača Zvezde u postbari Zvezdi, učini na terenu neupotrebljivim i nevidljivim, i sad taj isti Marko Marin je deo uprave koja vraća ovog lika na klupu. Neverovatno, oni kao da su se najeli bunika ili su totalno pošandrcali. Marin je ozbiljan radnik i zna sve sto treba da se zna na njegovoj poziciji u klubu ali i on je oportunista koji se dobro uvalio i utalio sa upravom pa nece previse da talasa. Milojevicu je jasno predoceno da mora da se menja i dobio je sansu, mucenik cak i pokusava, ali nije to bas tako jednostavno. On nije navikao da igra fudbal, on trazi rezultat kroz opstrukciju i prilagodjavanje i ne zanima ga kako mu tim izgleda sve dok pravi rezultat jer je navikao da ga samo rezultat drzi na klupi. On nije trener stvaralac koji ce da uspostavi superioran sistem igre, odabere igrace i dominira na terenu, on je trener takmicar koji pakuje igrace u svoju ideju kako da napravi rezultat na jednoj utakmici ili jednom dvomecu. Drugim recima, ako prodjemo Bodo a on ostane na klupi to ce zaista biti ruzno gledati, takav pristup ne pomaze protiv superiornih i dobro motivisanih ekipa. Bar ne sa ovim timom koji mu je dat na raspolaganje. 4
Dimitrije Posted August 21 Author Posted August 21 3 minutes ago, harper lee said: Da, ali ste dali dve ocene/misljenja koje dovoljno govore da se ovde nalazimo u zacaranom krugu iz kojeg nema izlaska. Prva ocena je oko uigranosti tima. Mi ne mozemo da uigramo tim, sve i da su svi igraci dosli na pocetak priprema a svi znamo da to kod nas nece i ne moze biti slucaj. Pisao sam vec ranije o tome, mi mozemo da razvijemo te automatizme jedino ako nam primarni rok ubuduce bude zimski i ako kicmu tima ne prodajemo na leto po svaku cenu. U suprotnom cemo se svake godine ovako muciti i zajebavati. Posle ove utakmice bice pravo cudo ako ne prodamo Djigu odmah posle dvomeca a on je jedini stoper kojeg bas nikako ne smemo da prodamo ali Terzic ne razmislja o kompaktnosti tima vec o tome koji igrac postize najbolju cenu. Drugo, imamo preglomazan roster igraca slicnog kvaliteta koji svi hoce da igraju i onda Milojevic rotira li rotira iz kola u kolo u nasoj ligi da igraci ne bi bili nezadovoljni, skoro niko ne moze da uhvati kontinuitet sa timom i igraci lako ispadaju iz forme jer ne igraju. Usred sezone je intenzitet treninga manji i nema drugog nacina da igrac odrzava formu osim da redovno igra. Takticke varijante se uigravaju na treninzima i nije preveliki problem da igraci usvoje uloge koje imaju u timu i da se navikavaju na saigrace, pravi problem nije toliko u taktici koliko je u samopouzdanju igraca da mogu slobodno da igraju umesto da posle prve lose utakmice budu zaboravljeni na klupi. Mi dovedemo krilnog igraca od 4.5 miliona a utakmicu sezone na krilu nam pocinje vezni igrac koji nikad nije igrao na toj poziciji jer, pazi sad, trener nema poverenje da ce taj igrac od 4.5 miliona odgovorno obaviti takticke zadatke koji se stavljaju pred njega. Druga ocena je oko Milojevica. Slazem se da on nije dunster ali ako je trener za male klubove i slabija takmicenja i ne moze da se pokaze na ovom nivou isto je da li je dunster ili genije, nema nikakve razlike. Mi nemamo nikakve koristi od trenera sa filozofijom igre koja ne odgovara ne samo ambicijama kluba vec i tipu igraca koje trenira, jer ako trener ne moze da izvuce maksimum iz igraca koji mu ne odgovaraju onda je taj trener promasaj na klupi i treba ga zameniti. A onda se vracamo na to da isti trener garantuje osvajanje domace lige jer to ume i jer se takav fudbal kod nas igra i zatvorili smo krug. Sto vise vreme prolazi sve mi je vise zao sto se Bahar nije brze adaptirao na domacu ligu i sto se desilo sve ono sto se desilo u Izraelu pa mu je fudbal bio poslednja rupa na svirali. Navijao sam tada da uspe i najduze se nadao cak i kad su svi ovde jedva cekali da mu vide ledja, sinoc je postalo jasno zasto sam se tome nadao. Da je Bahar ostao svi ovi domaci zasluzni gradjani ne bi videli teren ali su u klubu dozvolili da Rodic proda derbi kako bi on ostao u klubu a ne Bahar i mi smo zavrsili s ovim oportunistom na klupi kojem stariji igraci diktiraju tim. Nama treba moderan strani trener koji ce da promeni nacin razmisljanja u nasem fudbalu ali to se nece desiti jer nas lokalni mafijaski kartel u fudbalu ne zeli da gubi svoje pozicije i kopace rukama i nogama da tog trenera miniraju, kao sto su radili Baharu. Samo da se osvrnem na Bahara. Mene je on umeo da iznervira i to cesto, ali mislim da je dobar trener. Ostavio je tim koji je Milojevic doveo do titule. U tom periodu (prolecna sezona) tim je igrao dobar fudbal jer je u sustini bio Baharov tim. I trener pre Bahara, Milos Milojevic, je po mom misljenju bio dobar. Da ga Terzic nije prakticno oterao jer je zeleo trenersku azdaju poput Bahara, verujem da bi danas M. Milojevic bio dobar trener u Zvezdi. Skolovan je, stalno se usavrsavao, imao je svoju viziju kako tim treba da igra. Nije njegov tim uvek izgledao dobro, ponekad bas lose, ali na nekim teskim utakmicama (Ferencvaros, Trabzon i Monako u Beogradu) tim se dobro pokazao. Sada pravi odlicne rezultate u UAE ali to nije merilo. Mislim da ce Vladan Milojevic da ostane do kraja ove sezone ako donese titulu i da ce otici na kraju sezone jer rezltati u UEFA nece da budu onakvi kakve ocekuju i uprava i publika. Mozda ode i ranije ako u UEFA takmicenjima dozivimo rezultatsku blamazu. Moderan strani trener? Meni Kek pada na pamet ali zasto bi on dolazio u klub u kome nema strpljenja za trenere i gde je omiljena zabava navijaca pljuvanje trenera? Neka Zvezdi neki domaci. Eno im Nedjica iz Graficara, mozda Milijas ili cak Vujadin. To im je po meri.
harper lee Posted August 21 Posted August 21 4 minutes ago, Dimitrije said: Samo da se osvrnem na Bahara. Mene je on umeo da iznervira i to cesto, ali mislim da je dobar trener. Ostavio je tim koji je Milojevic doveo do titule. U tom periodu (prolecna sezona) tim je igrao dobar fudbal jer je u sustini bio Baharov tim. I trener pre Bahara, Milos Milojevic, je po mom misljenju bio dobar. Da ga Terzic nije prakticno oterao jer je zeleo trenersku azdaju poput Bahara, verujem da bi danas M. Milojevic bio dobar trener u Zvezdi. Skolovan je, stalno se usavrsavao, imao je svoju viziju kako tim treba da igra. Nije njegov tim uvek izgledao dobro, ponekad bas lose, ali na nekim teskim utakmicama (Ferencvaros, Trabzon i Monako u Beogradu) tim se dobro pokazao. Sada pravi odlicne rezultate u UAE ali to nije merilo. Mislim da ce Vladan Milojevic da ostane do kraja ove sezone ako donese titulu i da ce otici na kraju sezone jer rezltati u UEFA nece da budu onakvi kakve ocekuju i uprava i publika. Mozda ode i ranije ako u UEFA takmicenjima dozivimo rezultatsku blamazu. Moderan strani trener? Meni Kek pada na pamet ali zasto bi on dolazio u klub u kome nema strpljenja za trenere i gde je omiljena zabava navijaca pljuvanje trenera? Neka Zvezdi neki domaci. Eno im Nedjica iz Graficara, mozda Milijas ili cak Vujadin. To im je po meri. Ma, Bahar je isao u drugu krajnost, njemu su pomocnici komunicirali sa igracima i nije ostvario nikakvu konekciju sa timom. Nije Bahar jedini strani trener u dobrim godinama koji bi dosao da vodi Zvezdu. Mi sada vec dajemo ozbiljne pare za trenere, imamo veliku reputaciju kao klub i manje-vise garanciju da ce trener upisati titulu u rezime, plus je klub sada vec opremljen vrhunskim kapacitetima za trening, oporavak i svaku vrstu pracenja igraca. Treneri se skautiraju kao i igraci, treba napraviti listu potencijalnih kandidata i dobro se raspitati o ovima koji bi bili zainteresovani da dodju. Ne bi bio prvi put da strani trener napravi uspeh kod nas, Zenga je svojevremeno bio sasvim dobro resenje. Da se ja pitam gadjao bih nekog mladjeg Spanca koji nema klub u Primeri jer su nam oni bilizi po mentalitetu nego Nemci, Holandjani ili Skandinavci koji imaju more kvalitetnih trenera. 2
harper lee Posted August 21 Posted August 21 7 minutes ago, tsva said: Kek bi nam legao kao budali samar Kek je apgrejdovani Milojevic. Isti kurac, trener rezultata. Brzo biste i njega terali. 4
Recommended Posts