April 14Apr 14 5 hours ago, Eleniko said:Pa kad je na njemu radila Ana Ćurčin 🥳Hm? Može li još neki detalj?
May 16May 16 Nema ga na inače vrlo detaljnoj maketi EXPOa (čija je izrada jednoj domaćoj arh. kući plaćena 100k evra) koju je Mali juče prezentovao, na lokaciji koja je predviđena za akv. centar zeleni se prazna livada. Edited May 16May 16 by Klonfer
May 17May 17 oho honema više para od droge za pranje, ali naći će otac nacije već neko rešenje za delfinarijum jer on misli i na decu sa autizmom
May 17May 17 Da li je Akvatik centar isto sto i delfinarijum? Za Akvatik centar je dobijen projekat od madjara. Delfinarijum je spominjan u okviru nekih zabavnih parkova.
May 17May 17 Akvatik centar je za vaterpolo, plivanje, skokove u vodu i umetničko plivanje. Delfinarijum je za terapeutske delfine.Sve u svemu, odlična vest za masu ljudi koji nemaju termin za magnetnu rezonancu.
May 19May 19 Naslovi.netIzaberite ime maskote EXPO 2027 - Naslovi.netIz ovog preduzeća podsećaju da je EXPO 2027 Beograd, dobio svoja zaštitna lica, maskote, koje su predstavljene na Svetskoj izložbi u Osaki, a sada će dobiti i svoja imena! Kako se navodi u saopšten...Šteta što izgleda da nije moguće da se predlažu nova imena, već samo da se glasa između datih predloga. Inače bismo mogli da predložimo nešto tipa Mito i Korupcija, pa da napravimo akciju ko za Gusana Žigu.
Monday at 05:273 days Vratih se pre neki dan iz Japana a između ostalog sam bio i na Expo u Osaki. Većinom ću pisati o tome na topicu o Japanu, ali rekoh bolje da se ovde osvrnem na naše učešće.Vidim da se po medijima i društvenim mrežama potencira kako se na ulazak u paviljon Srbije čeka i redovima. To je istina. Zapravo čeka se u dva reda. Jedan za sam paviljon i tu je red od 20ak pa i do 90 minuta. Drugi red je za restoran gde se otprilike konstantno čeka oko 45minuta.Naravno kada se zagrebe malo, vidi se nešto drugačija slika. Za početak, sam EXPO u Osaki nije najsrećnije orgsnizovan, tako da su redovi u nekom trenutku praktično na svakom paviljonu, počev super marketa i prodavnica preko grupnih gde strpaju 10-15 zemalja koje nemaju svoje paviljone u jednu halu pa sve do onih najvećih i najpopularnijih (Francuska, USA i Nemačka) gde se većinu dana čeka i po 2+ sata. Što se samog paviljona tiče, zanimljivo je da na njemu ne radi baš niko iz Srbije što nije bio slučaj na prethodna dva Expa. Unutra su bili jedna afrikanka, jedan francuz i nekoliko japanaca. Videlo se da su volonteri pa sam odustao od toga da ih pitam nešto o njihovoj lepoj zemlji.Očekivano sam paviljon veze nema ni sa temom a tek ima neke blage veze sa Srbijom. Naravno osmišljen je kao trejler tj reklama za Expo 2027 iako nije taj rang. Npr Saudijska Arabija pravi naredni veliki Expo 2030 ali to ni jednom rečju ne može da se vidi na njihovom paviljonu.oncept naeg paviljona je igra tj kliker. Počinje sa nekom analognomm tablom koja prati pokrete i pravi silueteFiles.fmVID_20250514_160956013Visit this link to play the video:Posle ide random play deo, još više random deo sa zvučnim zidom gde neka žena sa jakim bosanskim akcentom na srpskom priča o igranju igara tipa jamba sa svojom decom.Ono što je glavni deo paviljona je opet taj neki prelaz iz analognog u digitalno, gde se dobije kliker koji se ubaci u mehanizama zidu, i onda kruži kroz skalameriju. Razlika je u tome što je kliker uglavnom iza ekrana pa kao svojim putem aktivira razne tačke tipa Tesla, Đoković, Vaterpolo, naučnici itd.To ovako izgleda Files.fmVID_20250514_161306847Visit this link to play the video: Files.fmVID_20250514_161429049Visit this link to play the video:
Monday at 05:313 days Taj gimmick sa klikerima se ponavlja par puta, onda ode deo napravi svoju verziju maskota za expo kao u nekoj igrici samo dosta slabije sa desetak preset izbora. Tu se dobije i random ime lika i za kraj stoje srpska i japanska zastava kao i gomila klikera običnjaka koji se dele na poklon.U restoran nisam zalazio samo sam spolja video da rade sve Japanci, da se prodaje gibanica i proja i da su nam za predlog pića u nacionalnom restoranu stavili Sangriju...