Jump to content

Programatorski vocap

Featured Replies

• Author

Ljudi u industriji su potpuno prsli sa AI. Bas totalno prsli.

Azure puca i dalje. Juce radili restore nekih baza i samo dobijes error Can not reach source. Support trazi milion sranja kad otvaras ticket. Kasnije se javili direktno na teams njihovi inzinjeri sa tog produkta ali oni nemaju pristup tom ticketu pa smo slali screenshotove. Bukvalno nemaju nikakvu ideju kako je to moguce da se desava. Na srecu nismo im rekli da je to bila samo nasa proba. Kakvi pajaci.

Odradio PoC u Javi za GraphQL jer koncern gura tu pricu. Naravno nikakav benefit za moj tim ili projekat uopste. Za sada necemo prelaziti.

Ista prica sa Kafkom i Pulsarom. Timovi koji odrzavaju tu infrastrukturu su gori nego prodavci od magle koji idu od vrata do vrata. Mi imamo RabbitMQ gde preko noci dobijemo 100ak poruka iz drugih sistema a ovi likove se polomise da nam pokazu kako Kafka ima moze milione po minuti da procesuira. Kaze kolega ne umire toliko ljudi u Austriji da nam to treba, (mi dobijemo poruku kad neko umre iz centralnog registra)

• Replies 170
  • Views 9.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ne verujem da ruski hakeri igraju ping pong s bazama, pošto niko ne zna gde je baza   

• Juce je kolega P dao otkaz posle 12 godina rada na istom projektu i neverovatno je kako je menadzment uspeo sjebati fantastican dugorocan projekat u manje od dve godine. Meni koji sam bio deo tog proj

Posted Images

Zasto mislis da ti problemi imaju veze sa AI ?

• Author
5 minutes ago, brusli said:

Zasto mislis da ti problemi imaju veze sa AI ?

A sorry do AI nisam cak ni dosao u ovom rantu. lolol

• Author

Evo javio se i strucnjak iz Azure i rekao da ne mozes raditi restore baze sa AMD na Intel procesoru.

fpalmPa zasto mi nudite samo tu mogucnost u drop downu.

Sad moramo migrirati glavnu bazu prvo na Intel, uz naravno downtime i rizik koji to nosi.

• Author

Dobra slika koja objasnjava zasto je C# najbolji jezik:

image.png

• Author
From: Steve Jobs. "Great idea, t...
No image preview

From: Steve Jobs. "Great idea, thank you."