Wednesday at 08:393 days 16 minutes ago, no_one said:Hvala na odgovoru, razmisljam da li da uzimam neki kurs ili da ucim na poslu, Zatvorili su nam ceo department u decembru pa sam i ja bio otpusten, nasao sam novu poziciju koja treba da pocne sredinom aprila. Oni koriste Team City, a ja sam sedam godina radio na Jenkins-u....Rekao bih da zavisi od toga koliko brzo očekuju da budeš produktivan i kakav je njihov interni onboarding. Svakako nije zgoreg proći neke tutoriale po netu za TC, premda verujem da jako zavisi od samog procesa koji je postavljen kako je @bags napisao. Imao sam svojevremeno senior developera u timu koji je odbijao da koristi standardne DevOps alate jer su lošiji od onih koje je sam pisao
Wednesday at 08:453 days Hvala i tebi @bags !Proci su za pocetak kroz tutorials za TC i Kotlin na jetbrains website-u, cisto da nisam tabula rasa kad krenem.
Wednesday at 09:533 days Author @no_one Kao neko ko se cesto morao petljati sa raznim CI/CD resenjima (CrusieControl, Jenkins, Bamboo, Azure Devops aka TFS, TeamCity, GitLab, Github Actions, ArgoCD) preko 20 god i ucestvovao u nekoliko migracija moje preporuke bi bile:1.) Svaki projekat bez obzira na tech stack mora biti u stanju da se builduje jednom komandom iz CLI ( naravno ukoliko je dostupan minimalni potreban runtime )2.) Idealno bi svi projekti trebali imati istu komandu (build.sh, build.bat, build.ps ili sta vec ) i readme.md i deploy.md koji barem u grubim crtama ima dokumentaciju za nekog koji nema pojma o projektu3.) Sav code za CI/CD Server mora biti takodje verzioniran u gitu (nista ne sme da bude u bazi)4.) Za service usera CI/CD apsolutno minimalan potreban set permisija na svim uvezanima sistemima (Git, Sonar, Artifactory, Helm, vlastitima serverima i fajls sistemima)5.) Uobicajeno pravlila za higijenu - dozovoliti instalaciju sto manje pluginova , minimalna integraciju bussines procesa i pojacan Disaster Recovery
Wednesday at 10:373 days Hvala @bags sto si odvojio vreme da napises svoja iskustva U prethodnoj kompaniji smo se pridrzavali 80-90% tvojih stavki, nadam se da ce nova biti slicna.