Jump to content
IGNORED

na putu za Eldorado, stanica 1 - Australian Open 2024

Ros

Recommended Posts

Posted
Just now, Filozof manijak said:

Ja ne radim u petak, pa vi vidite šta ćete :dance:

Ti mozes i kod lancie da odes. Bila sam, super je :D

Posted

Ne može, on navija za Španjolce :furious5:

Posted

Niko nije savrsen :D

Posted
23 minutes ago, Sandradjer said:

Niko nije savrsen :D

Xej! :mad:

• Haha 1
Posted
10 minutes ago, Lancia said:

Xej! :mad:

Ne mogu da te hvalim sad. Preterala sam, znas vec onu pricu za simpatiju, a toliko sam se trudila. Otici cu AA brzinom munje 

Posted (edited)

Alkarazov "neuspeh", koliko se to moze reci za nekoga njegovih godina i koji vec ima 2 slema, je direktna posledica overhajpovanja medija koji je direktna posledica zelje nekih struktura medija da se, ne nuzno svrgne Djokovic, vec da se nadje novi konkurent, u nedostatku Rafe i Federera. Ne mozemo da ih krivimo - teniski svet je navikao na veliki rivalitet, od Borga - Mekinroa, preko Edberga-Bekera, Agasija-Samprasa, do Federera-Nadala-Djokovica. A tu su onda i navijaci Federera i Nadala, koji "po defaultu" zele da Alkaraz preko noci postane novi teniski bog koji nece dati Djokovicu da vise osvaja titule i ostavi njihove ljubimce u jos vecoj prasini, kao i manjina ljudi koji iskonski ne vole Djokovica i nije im bitno da li je Alkaraz ili neko drugi ko ce da uzme titule, sve dok nije Djokovic. A godine prolaze, a Medvedev, Zverev, pre njih Tim... su fejlovali na slemovima.

U takvoj postavci stvari, nemoguce je da covek ostvari svoj maksimum. Razvoj sportiste je u velikoj meri put "underdoga", prolazis kroz blato da bi dosao do visina, i velikim delom zbog inata. Ali ne kada ceo svet ocekuje od tebe da pobedjujes i nizes titule, a jos uvek si u procesu razvoja. Ovo se ne odnosi samo na sport, odnosi se na popularnost u svakom smislu, mnogi su otisli u depresiju kada je svetlo upereno u njih, cak i kada su dokazani i mega-popularni. 

To je sa psihicke strane. A sto se tice cisto tenisa, Alkaraz ima prosecan servis, i upitnu kondiciju koja cesto ide nelogicnom nizbrdicom u mecu cak i kada mu rezultatski krene. Kao bokser koji se izduva nakon 5 rundi, iako i nije primio neke jake udarce, jednostavno noge mu postanu klimave. Zbog te dve stvari i njegovih 183cm, tesko ce mu biti na tvrdoj podlozi i u tri seta sa igracima poput Sinera, Zvereva.. a kojih ce biti jos puno. Tesko je reci, ali ja sam mu odavno prognozirao 5-7 slemova zbog tih razloga, i zato sto ga ne vidim da igra dugo preko 30e godine, jednostavno nije mi taj tip, mozda i gresim videcemo. Ali najvise zato sto se glupi mediji utrkuju u senzacijama, i plasiraju vesti o njegovih "40" slemova zbog kojih bih ja delio otkaze tim novinarima. Vrlo je prosto shvatiti da smo prisustvovali necemu sto ce se ponoviti tek za 50, 100 godina, ako i tad - da imamo trojicu najboljih svih vremena po svim statistikama, koji su miljama od ostalih po broju grend slemova, i da igraju u isto vreme i guraju jedni druge.  A sva trojica inadzije, i ozbiljni profesionalci. Mozda samo u teoriji izgleda da ce se neki igrac nakupiti slemova kada mu je "otvoren" put bez "konkurencije", ali sto kaze Bora, "malcice je drukcije u praksi".

Edited by JohnnyD
  • +1 9
Posted

Samo da se upišem da ću u SFu da navijam za Medvedeva, za NĐa - mnogo lakšeg protivnika u mogućem finalu u odnosu na Zvereva.

Posted

Minus jen

Uvek protiv krakatog

Posted

Kako cenite, kolike su sanse Sinera protiv Novaka i ko ce dobiti izmedju Mede i Zverka?

Posted

Kladionice cene 1,5 na Novaka i 1,65 na Medu. Mada bih ja rekao da su egal u oba slučaja, tj. neće mi biti iznenađenje ko god ode u finale, a i osvoji.

• Hvala 1
Posted

Mec Meda-Zverko moze biti bas dobar. Steta sto nije uvertira za Kljakin mec. A ne znam zasto ali dajem mnogo manje sanse Sineru nego drugi :) 

Posted

Daniela Hantukova i Na Li :wub: protiv Petkovicke i Majoli odigrale dubl. Pobedile starije. 

Danas u polufinalu nastupa naslednica Na Li

Posted

fun faact

meda vodi protiv saleta 11:7 

sutra ce im biti prvi mec na GS

Posted

udario Rus na PRusa!

• +1 2
  • Haha 3
Posted

Večeras navijam za Šabalenku. Ohladile su mi se simpatije za Koko posle pobedničkog govora na USO sa posvećivanjem titule hejterima, to mi je baš bezveze. Iz istog razloga mi je pao De Minor na top listi, nedavno se busao u tom fazonu.

• +1 2