bags Posted December 11 Author Posted December 11 3 minutes ago, Eleniko said: ne znam pošto je plomba u austriji sada ali u srbiji 30e tako da eto još jednog razloga za put do domovine Madjari (Sporon i Mosonmagyaróvár) su cak povoljnija i bliza opcija. Pogotovo za komplikovanije procedure i zahvate je razlika ogromna. Plus je kvalitet visi i usluga bolja. 5 minutes ago, Eleniko said: kako su to uspeli da razjebu ja nemam pojma Prvenstveno zbog ÖVP ekipe na nivou drzave koja zastupa interese top 0.05% najbogatijih i uspavanog SPÖ na nivou grada koji ima zacementiranih 40% sta god da uradi cak i bez obzira sto pola miliona ljudi u Becu ne sme da glasa. Pad je kao sto Heavi kaze postepen ali itekako i golim oko vidljiv na svakom koraku. 10 minutes ago, Heaviside said: Amalgam plombu je do sada pokrivalo obavezno osiguranje, tipa 30 evra su plaćali za to, a ove druge plombe su od 50 do 100 evra. Ne ide se za to u Srbiju jbg, imaju se neki životi ovde a i ne isplati se ni čisto finasijski za jedan pregled kod specijaliste ili plombu da se plaća put. Eventualno usput ako se već dolazi. Krune i implanti su već druga priča. Meni je jedno od najludjih pravila: Quote Die ÖGK bezahlt Zahnfüllungen aus Amalgam im Seitenzahnbereich. Weiße Füllungen aus Kunststoff werden nur für die Frontzähne bezahlt. Für Seitenzähne müssen Sie Füllungen aus Kunststoff (weiße Füllungen) privat bezahlen - auch bei einer Vertragszahnärztin bzw. einem Vertragszahnarzt. Bele plombe placaju samo za prednje zube. Ako radis kod privatnog onda ide preuzimaju 80% ali prema a tarifi a ne prema racunu. Posle gradjevinske mafije stomatoloska je najveca u Austriji. I sa uzivanjem gledam kako ogroman broj mladjih od 50 ih uspesno eskivira.
Popular Post Amos Posted December 11 Popular Post Posted December 11 Najači topik na forumu. Uvek proverim dvaput da li je naslov Mogadishu ili Beč. 12
Heaviside Posted December 11 Posted December 11 (edited) Malo smo pokupili austrijski manir kuknjave, pogotovu bags. Ta njihova osobina smara, ali mislim da takvo ponašanje ima i prednosti jer drastično smanjuje toleranciju na fuš u svim sferama života. Realno i treba da se diže frka čim malo padne kvalitet državnog zdravstva, školstva i takvih stvari. Edited December 11 by Heaviside 7
Mel Posted December 11 Posted December 11 3 minutes ago, Heaviside said: Malo smo pokupili austrijski manir kuknjave, pogotovu bags. Ta njihova osobina smara, ali mislim da takvo ponašanje ima i prednosti jer drastično smanjuje toleranciju na fuš u svim sferama života. Realno i treba da se diže frka čim malo padne kvalitet državnog zdravstva, školstva i takvih stvari. apsolutno. Ja sam veliku gresku pravila ranije sto mi je stav bio da je sve ok dok taljiga nekako. Sad bih drugacije.
Venom Posted December 11 Posted December 11 2 minutes ago, Heaviside said: Malo smo pokupili austrijski manir kuknjave, pogotovu bags. Ta njihova osobina smara, ali mislim da takvo ponašanje ima i prednosti jer drastično smanjuje toleranciju na fuš u svim sferama života. Realno i treba da se diže frka čim malo padne kvalitet državnog zdravstva, školstva i takvih stvari. Slažem se, dok se drži u vidu kontekst da nije najgore na svetu već samo gore i treba da se bune. Kad prestane da te bude briga možeš kod pogrebnika. Nije čak ni neki poseban austrijski specijalitet, svi su takvi. Ni u Srbiji niko ne kaže da je super jer je bolje nego u Nigeriji.
Kampokei Posted December 11 Posted December 11 13 minutes ago, Heaviside said: Malo smo pokupili austrijski manir kuknjave, pogotovu bags. Ta njihova osobina smara, ali mislim da takvo ponašanje ima i prednosti jer drastično smanjuje toleranciju na fuš u svim sferama života. Realno i treba da se diže frka čim malo padne kvalitet državnog zdravstva, školstva i takvih stvari. U Beču sam, verovatno ne slučajno, prvi put čuo ono "Die Lage ist hoffnungslos, aber nicht ernst". 4
FOX river Posted December 11 Posted December 11 1 hour ago, Heaviside said: Malo smo pokupili austrijski manir kuknjave, pogotovu bags. Ta njihova osobina smara, ali mislim da takvo ponašanje ima i prednosti jer drastično smanjuje toleranciju na fuš u svim sferama života. Realno i treba da se diže frka čim malo padne kvalitet državnog zdravstva, školstva i takvih stvari. Meni je zanimljivo kako se i kod nas kuka, ali se malo šta postiže tim kukanjem. U Austriji kukaju jer je bus u unutrašnjosti na sat vremena. Mi smo na 90km od Beograda bili spali na 3 busa dnevno tokom školske godine i 1 bus dnevno tokom raspusta. Naravno, teško je porediti jer pokrivenost i u austrijskim gradovima varira, ali svakako mnogi od njih nisu svesni kako im je dobro i ne znaju za mnoge pogodnosti. Prost primer, plaćaju struju/gas/internet/mobilni kod državnog/flagsnip dobavljača, a mogli bi da menjaju dobavljača periodično i ostvare popuste.
bags Posted December 11 Author Posted December 11 7 hours ago, FOX river said: Prost primer, plaćaju struju/gas/internet/mobilni kod državnog/flagsnip dobavljača, a mogli bi da menjaju dobavljača periodično i ostvare popuste. Minimalne su to razlike cak i kad se vezes na dve godine. Ja menjam u dve godine banku, mobilni (cuvam isti broj), gas i struju ali sve je to tanko. Mozda inicijalno kad predjes sa neke horor tarife. Kad vece pisem da dodam i dogadjaje od veceras: 1.) Odem u Billu kupim 9 artikala. 2 mesa pokvarena iako u roku jos 5 dana, krompir proklijao iskusno sakriveno u amblazi, jogurt pokvaren i jednom ne iskontrolisem jaja i kao po obicaju 3/10 napukla. Vratim se u Billu, pokazem racun i sve to pozovu sefa filijale on se izvine i vrati pare. I tako redovno i u Billi, Sparu i Hoferu... 2.) U nekim marketima stavljaju cene od sutra sa akcijama naravno to ne pise. Dodju ljudi na kasu i zale se. Medjutim ne prolazi jer cene vaze od sutra a oni moraju zakonski staviti veceras. Neko ostavi to sto je kupio ali vecina plati vecu cenu. 3.) Na nivou republike odluceno da nema povisice plata politicara. Medjutim grad Beca ide svojim i podize ionako ogromne plate za inflaciju. Obrazlozenje nemaju vise sednica do kraja godine da to sprece.
pantelia Posted December 11 Posted December 11 On 3. 12. 2024. at 17:11, pantelia said: Bagse i ostali, Ja sam bio za vreme poplava u septembru, i dolazim ponovo sredinom decembra, cuvajte se Stigao sam, brejs jorselvs
FOX river Posted December 11 Posted December 11 2 hours ago, bags said: Minimalne su to razlike cak i kad se vezes na dve godine. Ja menjam u dve godine banku, mobilni (cuvam isti broj), gas i struju ali sve je to tanko. Mozda inicijalno kad predjes sa neke horor tarife. Slažem se, kad jednom dotakneš te minimalne cene, onda ih održavaš promenama dobavljača svake dve godine. S druge strane, u firmi imam masu ljudi (raznih nacionalnosti), koji su na Wien Energie jer se boje da promene, uzmu flat mobilnu tarifu za 50ak€ mesečno jer su ih tako posavetovali u filijali. Otvorim im statistiku potrošnje, vidim da troše u proseku ispod 10GB mesečno. Pola naših je kod BAWAG-a, a BAWAG nit’ je jeftin, nit’ je dobar. Nažalost je takvo vreme da ugovori moraju da se kontrolišu i uvek iznova pregovaraju, a dobar deo ljudi to ne radi i firme koriste. 2
bags Posted December 12 Author Posted December 12 12 hours ago, pantelia said: Stigao sam, brejs jorselvs Jesi siguran da si u Becu? Vodostaj normalan. Vesti bez nekih ludila. Ne cujem sirene... 1
Recommended Posts