Jump to content
IGNORED

Pronađi me/Amber Alert

Zaboravan

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, morgana said:

jesu ekstremni slucajevi, ponasanje im ne ekstremno, kao da imaju crtu psihopatije ali govoreci o ostalom itekako se, po svemu sto mozemo znati, pretjeruje i egzotizuje, slazem se. cekam da neko pomene vlasku magiju kad se geografija vec namjestila.

s druge strane, prica o obicnim ljudima i banalnom zlu sluzi samo da olaksa jovani gligorijevic da napise tekst. oni nisu ljudi koje su okolnosti natjerale na zlocin niti su se konformirali nekakvoj drustvenoj atmosferi nego su napravili nepotrebno, svirepo i zlo ubistvo nad nemocnom osobom samo zato sto su se plasili kazne.

hana arent kao naj lepsi citat svecke knjizevnosti.

niko ne pominje, jer se podrazumeva :fantom:

jos je ovaj jedan iz zlota, zlot je poznati centar vlaske magije

pametnom dosta

nije tema nikako za zajebanciju, ali gledajuci kako i sta rade policija, mediji, drzavni vrh povodm ovoga, jedino nam ostaje od muke da se sprdamo

• +1 1
  • -1 1
Posted (edited)
4 minutes ago, б1lme3 said:

niko ne pominje, jer se podrazumeva :fantom:

jos je ovaj jedan iz zlota, zlot je poznati centar vlaske magije

pametnom dosta

nije tema nikako za zajebanciju, ali gledajuci kako i sta rade policija, mediji, drzavni vrh povodm ovoga, jedino nam ostaje od muke da se sprdamo

bijednici

dobar clanak: Hronologija beščašća

Edited by morgana
  • +1 1
  • Hvala 7
Posted
9 minutes ago, morgana said:

bijednici

dobar clanak: Hronologija beščašća

Prvo je u direktnom programu objavio vest o smrti devojčice, pa tek 17 minuta kasnije, takođe javno, upitao da li je obaveštena njena porodica

Ovo sam ja primetila u onom prenosu... grozno bukvalno!

• +1 3
Posted
24 minutes ago, Paul Gompitz said:

Nije mi jasno kako takvi ljudi mogu biti okarakterisani kao ekstremno siromasni i mentalno zaostali. 

Niko nije rekao mentalno zaostali, nego nizak IQ. 

• +1 4
Posted

Nisam gledala Vučića, ali ovo što stoji u članku je da čoveku pripadne muka. Ne da me nakon “manekenske piste” njegovo nečoveštvo čudi, ali mi je svejedno zlo što je takva osoba uzgamizala na najviše funkcije u državi.

P.S. Jesu insinuirali da je taj kraj “specifičan”, misleći upravo na to da je reč o Vlasima, ali nisu eksplicitno išli dalje u razradi svoje teze, mislim po komandi.

Zašto to mislim?

Pa zato što sam konstrukciju prvo čula od onog Žarka Popovića (ex pandur koji je bio zadužen i za uvidjaj Jelene Marjanović, pa tik potom penzionisan, ne skida se sa Hepija, Kurira, Informera), a onda ju je izuzetno slično, skovao i Cmolić.

Možda je kraj statistički, odnosno činjenično specifičan u pogledu neke vrste kriminala - ja to ne znam i ne sporim, ali mi je privuklo pažnju to kako su obojica istim rečima govorili o tome i na istoj tački stali, odnosno kako su na isti način ostali nedorečeni. Možda je slučajnost, a ja ludim, ali - upamtila sam.

• Hvala 1
Posted

Goveda šovinistička  jebem mu mater čipuljićku

• +1 4
Posted (edited)
1 hour ago, Shan Jan said:

Meni dozivotna ima smisla za najgora dela. Ono osude te na 40 pa u nekom pretresu kasnije smanje na 30 pa izaces zbog dobrog vladanja posle 20. 

To sa kaznama je vrlo pipava stvar. Oštre, teške kazne ne donose toliko dobroga kao što javnost percipira. Ljudi misle sad ako se ova dvojica nabiju na kolac u centru Bora, da više nikom neće pasti na pamet da uradi nešto sliĉno. Nije baš tako. U SAD su kazne drakonske, ali to ne dovodi do pada stope kriminaliteta kod njih, čak naprotiv. S druge strane imaš skandinavske zemlje sa veoma blagom kaznenom politikom i sa mnogo nižom stopom kriminaliteta.

Pitanje kažnjavanja je staro koliko i civilizacija. Krenulo se od krvne osvete, pa se prešlo na princip oko za oko, zub za zub, zatim smrtna i telesne kazne, da bi se došlo do današnjeg sistema sankcija koji nije tako brutalan i gde dominira kazna zatvora. Nije se bez razloga išlo ka ublažavanju kazni. Pitanje je šta se kaznom želi postići, prevencija ili gola osveta.

Edited by bejzbolka
  • +1 1
  • Hvala 1
Posted (edited)

Pa mislim da u slučaju Srbije to ne ide baš tom linijom, i da nisu bili poznati brojni slučajevi nepravde koja je prošla tek tako, a i da nismo bombardovani nasiljem svih oblika i porukom da se ono često isplati, možda i ovaj tragičan slučaj ne bi ispao tako mučan. A možda ni tragičan. Sve ovo što nam se već 12 i 32 godine dešava je ušlo narodu u krv, glavu, podsvest. Kaznena politika u Srbiji je pogrešna i ne služi ničemu.

Mislim, postoji praksa da se gotovo svakome kazna smanji za trećinu samo da ne pravi probleme u zatvoru. Nedelo i moguće učinjeno zlo prema nekome ne vredi pišljiva boba, smanjiće se kazna samo da zatvorskom osoblju lakše prođe posao. Strašne su to stvari.

Edited by Malvo
  • +1 2
Posted

Nasa losa kaznena politika se pokazuje na temu ovih silovatelja koji na kraju posle godinu dve su napolju i onda opet cine isto delo. 

Nemam dokaz ali mislim da drzava namerno ide ka nizim kaznama jer su pretrpani zatvori a novi su samo trosak. Nordijski model jeste odlican al on je jos skuplji. Drzava nece da da novac ni socijalnim slucajevima a sad ce da ulaze u ozbiljnu resocijalizaciju prestupnika.

Posted
2 hours ago, pt 2.0 said:

Nisam gledala Vučića, ali ovo što stoji u članku je da čoveku pripadne muka. Ne da me nakon “manekenske piste” njegovo nečoveštvo čudi, ali mi je svejedno zlo što je takva osoba uzgamizala na najviše funkcije u državi.

P.S. Jesu insinuirali da je taj kraj “specifičan”, misleći upravo na to da je reč o Vlasima, ali nisu eksplicitno išli dalje u razradi svoje teze, mislim po komandi.

Zašto to mislim?

Pa zato što sam konstrukciju prvo čula od onog Žarka Popovića (ex pandur koji je bio zadužen i za uvidjaj Jelene Marjanović, pa tik potom penzionisan, ne skida se sa Hepija, Kurira, Informera), a onda ju je izuzetno slično, skovao i Cmolić.

Možda je kraj statistički, odnosno činjenično specifičan u pogledu neke vrste kriminala - ja to ne znam i ne sporim, ali mi je privuklo pažnju to kako su obojica istim rečima govorili o tome i na istoj tački stali, odnosno kako su na isti način ostali nedorečeni. Možda je slučajnost, a ja ludim, ali - upamtila sam.

da prostiš, to sa specifičnošću kriminala u selima istoćne srbije u vezi sa smrću danke ilić je gomila bulšita.

• +1 4
Posted

Evo Vučić kaže ekskluzivno za Informer da će tražiti da se uvede smrtna kazna. Sreća pa to ne može jer smo se obavezali međunarodnim konvencijama.

Ali sam prilično siguran da bi ovde na nekom eventualnom referendumu za vraćanje na snagu telesnih kazni iz Dušanovog zakonika jedno 90% glasalo za. Lepo zvuči dok ne pogodi tebe ili nekog tvog.

• +1 4
Posted

Pitam se za te koji slave Dusanov Zakonik da li su ga citali. On se smatra nazadnim zakonom jer je jasno definisao potpuno razlicite kazne za kmetove i vlastelu. Npr:

55. O psovanju vlasteoskom: I ako vlastelin, ili vlasteličić, opsuje sebra, da plati sto perpera; ako li sebar opsuje vlastelina, ili vlasteličića, da plati sto perpera i da se osmudi.

• Haha 1
  • Hvala 2
  • -1 2