kud u maglu Simoviću Posted April 6 Posted April 6 14 minutes ago, pt 2.0 said: Deluje kao partijski poguran pozornik Bukvić koji voli da se slika za medije. nema šta da deluje pogotovu kada u paradnoj pandurskoj uniformi gostuje po nacionalnim frekvencijama i sipa hvalospeve o žvalavom bukvić 1/1 5
x500 Posted April 6 Posted April 6 15 minutes ago, pt 2.0 said: meni nije jasno to što navodite o iznuđenom priznanju za ubistvo… zašto bi policija imala poriv da ni iz čega sklapa konstrukciju o jezivom ubistvu i izdnuđuje takvo priznanje Mislim da "zaboravljas" da je na vlasti ON, poznatiji kao "Veliki manipulator". U slucaju naplatne rampe - ko je vozio, i ko je osudjen? U slucaju Hercegovacke - da li je to bila samovolja dezurnog policajca? U slucaju Jovanjica - ko ke stajao iza prozvodnje i prometa? U slucaju sina dr. Zeksa - koliko "svedoka" je videlo da je devojka prelazila na crveno? U slucaju one voditeljke RTSa, koliko svedoka je videlo dedu kako prrlazi ulicu van pesackog? Nadju 2 budale, oni priznaju delo, onda ode sud i bez svedoka i jakih materijalnih dokaza nema presude. Oni povuku priznanje, visa instanca/apelacioni sud obori presudu. Vreme ucini svoje i vesti oko sudjenja, za nekih 3 ili 5 godina, postanu kratka vest na 5oj strani.
vememah Posted April 6 Posted April 6 2 hours ago, ZerrorR said: Pitanje je da li će telo biti pronađeno. Na deponijama se skupljaju kojekakvi strvinari. I što više vremena bude prolazilo... Na stranu što je moguće da je ovaj što je premeštao telo, to učinio tako da ju je nemoguće prepoznati. Na televiziji i u serijama smo videli mnoge "kreativne" ideje kako to učiniti. Izgleda da i ovih dana drže takve lekcije novim naraštajima ubica. 2
pt 2.0 Posted April 6 Posted April 6 1 minute ago, Uskebasi said: Na osnovu onoga sto policija saopštava ne postoji nijedan dokaz, osim priznanja, da je izvrseno krivicno delo ubistva. Tesko delo protiv bezbednosti javnog saobracaja nije ubistvo. Opet kazem, ako se radi o alkoholicarima sa niskim iq, veoma je lako iznuditi priznanje Slažem se sa ovim, razumem pravne razlike kvalifikaciej dela i posledične razlike u visini kazne, ali mi i dalje ne odgovaraš šta ti misliš pod “iznudjeno priznanje”: - svesna ideja MUP da napakuju ubistvo ovim ljudima zato što je kazna za udariti pešaka vozilom nije velika ili - nekakve indicije da jesu ubice, koje su navele MUP sa ih ispituje u tom pravcu, pa su tokom procedure ispitivanja bili nekorketni? Ako je ovo drugo - kakve su druge indicije ovi iz MUP mogli imati? 1
Popular Post pbg12345 Posted April 6 Popular Post Posted April 6 14 minutes ago, pt 2.0 said: Cmolić tvrdi u emisiji koju sam gledala da je majka na tom snimku videla Danku, te da su morali da slede taj trag, ali da je jedna grupa sve vreme bila zadužena za granu istrage sa sumnjivim radnicima vodovoda. @all meni nije jasno to što navodite o iznuđenom priznanju za ubistvo… zašto bi policija imala poriv da ni iz čega sklapa konstrukciju o jezivom ubistvu i izdnuđuje takvo priznanje? uz pretpostavku da se telo pronadje, kolike su mogućnosti obdukcije nakon 12+ dana…? @Ayatollah moguće je da ih Cmolić nije sretao u svojoj izmaštanoj biografiji. Deluje kao partijski poguran pozornik Bukvić koji voli da se slika za medije. verujem da je jadna majka u svakom detetu makar malo videla i svoje dete nije meni problem sto su oni pratili i taj trag, vec na koji nacin je to predstavljno javnosti u nekom trenutku smo svi bili ubedjeni da je danka ziva i da se nalazi negde u evropi u "pratnji" one dve zene radnici vodovoda, po onom sto je poplicija nama predstavila, ne da su trebali biti sumnjivi, nego je "vristalo" da su direktno upleteni dakle imamo dva pijana radnika vodovoda, koji stoje ispred ulaza u dvoriste u kom je pre 15 minuta nestala mala danka imamo svedoka, majku koja ih je videla tu imamo dva nezavisna svedoka koja su videla danku na delu puta nedaleko odatle (u smeru njihvoog kasnijeg kretanja) imamo gps, koji kaze da su posle tog stajanja, narenih 100m vozili 5 minuta sa zaustavljanjem i imamo oca koji ih srece i potvrdjuje vremenski okvir(nezavisno od gps) i imamo gps trag njihovog zaustavljanja kod deponije nakon toga evo ne znam, jasno mi je da na osnovu toga ne moze da bude donesena presuda, da ne mogu ni da budu optuzeni, ali valjda po tome postoji velika opravdana sumnja i umesto da nakon toga imamo ako nista nadzor 24 sata dnevno nad njima, javnosti se saopstava da je danka skoro sigurno vidjena u austrij, a onda nekoliko dana po hapsenju da su ova dvojica gore, nakon svega onog, bila u prilici da (najmanje jednom) premestaju telo i da, sve to vreme, tabloidi, predvodjeni informerom, dakle po nalogu "drzavnog vrha" iz sata u sat iznose sve odvratnije tvrdnje i "stezu obruc" oko porodice, narocito majke sve, samo ne onako kako bi trebalo da se radi 13 1
duda Posted April 6 Posted April 6 Ja verujem da su ovi ljudi naleteli na dete autom, sve drugo je sf. Šta se dalje dešavalo, možda nikada nećemo saznati. Posle toliko dana i tolikog uznemirenja javnosti, možda je procenjeno da je slučaj tipa ugrožavanje bezbednosti saobraćaja nedovoljan za pobesnelu javnost i eto razloga za manipulacije. S tim da meni nije jasno, kako nešto takvo, trpanje tela u gepek (oni nikako nisu mogli da budu sigurni da je dete mrtvo) i izostanak pokušaja pomoći, može da se kvalifikuje kao narušavanje bezbednosti saobraćaja 5
bejzbolka Posted April 6 Posted April 6 5 minutes ago, pt 2.0 said: Slažem se sa ovim, razumem pravne razlike kvalifikaciej dela i posledične razlike u visini kazne, ali mi i dalje ne odgovaraš šta ti misliš pod “iznudjeno priznanje”: - svesna ideja MUP da napakuju ubistvo ovim ljudima zato što je kazna za udariti pešaka vozilom nije velika ili - nekakve indicije da jesu ubice, koje su navele MUP sa ih ispituje u tom pravcu, pa su tokom procedure ispitivanja bili nekorketni? Ako je ovo drugo - kakve su druge indicije ovi iz MUP mogli imati? Svesna ideja nekoga ko moze da naredi tuzilastvu i MUP-u da se ide u pravcu teškog ubistva, a ne onoga za šta postoje dokazi. Pitam se ko to može biti. 2
Popular Post Uskebasi Posted April 6 Popular Post Posted April 6 3 minutes ago, pt 2.0 said: Slažem se sa ovim, razumem pravne razlike kvalifikaciej dela i posledične razlike u visini kazne, ali mi i dalje ne odgovaraš šta ti misliš pod “iznudjeno priznanje”: - svesna ideja MUP da napakuju ubistvo ovim ljudima zato što je kazna za udariti pešaka vozilom nije velika ili - nekakve indicije da jesu ubice, koje su navele MUP sa ih ispituje u tom pravcu, pa su tokom procedure ispitivanja bili nekorketni? Ako je ovo drugo - kakve su druge indicije ovi iz MUP mogli imati? Ovo prvo. Pakuje se tesko ubistvo da bi se zadovoljila javnost, koja opravdano očekuje da ovi nece nikada biti pusteni na slobodu. Bez tela policija nema apsolutno nijednu indiciju da je dete bilo živo kad su je ubacili u auto 9 1
vememah Posted April 6 Posted April 6 (edited) Osumnjičenima pritvor do 30 dana, na saslušanju u tužilaštvu jedan je priznao, a drugi se brani ćutanjem. Uhapšeni su i otac i brat jednog od njih (rodbinske veze nisu navedene u saopštenju, ali su tako javili na RB1 u podnevnim vestima) jer su mu po tvrdnji policije pomogli da premesti telo na nepoznatu lokaciju. Quote Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R. D. (73) i D. D. (40). Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su D. D. (50) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora, saopštio je MUP. "Zbog postojanja osnova sumnje da su najverovatnije 28. marta ove godine počinili krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, R. D. i D. D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru", navodi se u saopštenju MUP-a. Podsetimo, S. J. i D. D. su kolege iz JKP Vodovod i oni su 26. marta devojčicu udarili službenim vozilom, a potom istim njeno telo odvezli na deponiju gde su ga prvobitno bacili. Potraga traje od prekjuče, a ispituje se i pretražuje da li je ono prebačeno sa tog mesta. Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić saslušani su sinoć u tužilaštvu, a tom pirilikom jedan od osumnjičenih je priznao zločin, dok se drugi branio ćutanjem. "Osumnjičena lica su saslušana u tužilaštvu, kojom prilikom je D. D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J.S. branio ćutanjem", navodi se iz Tužilaštva. Na predlog tužilaštva, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je odredio pritvor u trajanju do 30 dana. b92.net/info/hronika/11506/oglasio-se-mup-nova-hapsenja/vest Edited April 6 by vememah
Ted Posted April 6 Posted April 6 (edited) zapravo, ako idemo tom linijom, ne postoj ni jedan dokaz da je izvršeno teško delo protiv bezbednosti saobraćaja......odnosno trebalo bi ih pustiti dok se ne pronađu bolji dokazi niko nije video udaranje deteta kolima, a naravno ni ove druge radnje koje su (prema iskazima osumnjičenih) usledile ako idemo tom linijom do kraja, kako bi ih osudio za delo iz oblasti saobraćaja, nema tragova kočenja, nema tragova na licu mesta, nema tela, ne može da se utvrdi dal su nastupile tešeke telesne povrede ili smrt, dal je uopšte došlo do obaranja detet kolima. ako idemo dalje, to što nema tela može da znači i da je dete živo još uvek kod istrage, kada govorimo o sumnji, ide gradacija. za početak su dovoljni osnovi sumnje, za istragu osnovana sumnja (što je veći stepen) a na pretresu ta osnovana sumanja mora da bude potvrđena dokazima šta ima....pa ima činjenica da su dva svedoka potvrdila da je dete bilo na ulici u kritičnom trenutku.....plus dva osumnjičena koja su preko gps fiksirana na tu lokaciju u to vreme i nelogičnosti u njihovom kretanju (kreni, stani, okreni)......plus otac koji je naleteo na njih prilikom odlaska sa lokacije.....i njihovi iskazi (osumnjičenih). za policijsku istragu to je prilično. naravno, nedostaje telo i ključno je da se sada identifikuje ta lokacija Edited April 6 by Ted 2 1
Popular Post Ayatollah Posted April 6 Popular Post Posted April 6 Dakle, uhapsili su pomagače u premeštanju tela, ali nisu našli telo još uvek. Pa imaju li listinge sa baznih stanica za telefone svih ovih ljudi da vide gde su se kretali svo ovo vreme, naročito kad su signali sve trojice bila na istoj lokaciji. Policija nema pojma šta radi i gde udara. Osim sumnjivih priznanja, za sada nemaju apsolutno ništa. 13
Uskebasi Posted April 6 Posted April 6 Ovo postaje sve ludje. Navodno je suvozac priznao da je izasao iz vozila i zadavio dete koje je bilo zivo. On i njegova porodica su sakrili telo. Ovakav scenario u velikoj meri oslobadja krivice vozača, koji se branio ćutanjem
Shan Jan Posted April 6 Posted April 6 Narod trazi krv i vodja ce mu je dati. To naravno ne znaci da ovi nisu krivi. BTW, da li neko moze da se osudi samo na osnovu njegovog priznanja, bez materijalnih dokaza? 3
Uskebasi Posted April 6 Posted April 6 Just now, Shan Jan said: Narod trazi krv i vodja ce mu je dati. To naravno ne znaci da ovi nisu krivi. BTW, da li neko moze da se osudi samo na osnovu njegovog priznanja, bez materijalnih dokaza? Ne može 2 1
Svemir Zeka Posted April 6 Posted April 6 (edited) 20 minutes ago, Uskebasi said: Ovo prvo. Pakuje se tesko ubistvo da bi se zadovoljila javnost, koja opravdano očekuje da ovi nece nikada biti pusteni na slobodu. Bez tela policija nema apsolutno nijednu indiciju da je dete bilo živo kad su je ubacili u auto Kako bi se kvalifikovalo sakrivanje tela, ako su je udarili nenamerno, sa smrtnim ishodom, a zatim sakrivali telo? Na to sam mislila kad sam pitala da nam prevedete....šta se u ovom slučaju kvalifikuje kao teško ubistvo, a kako bi se kvalifikovali drugačiji ishodi. I @Teda sam htela ono da pitam, izvini što sam te preskočila Edited April 6 by Svemir Zeka
Recommended Posts