Jump to content
IGNORED

Pronađi me/Amber Alert

Zaboravan

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Filozof manijak said:

Ajde malo spusti loptu, i iskuliraj.

Kapiram emotivnu potrešenost zbog slučaja. 

Malo sam se raspitao kod prijatelja, pa iznosim ovde ono što mi je preneseno. 

Ova dvojica nisu ni psihopate ni socopate, u smislu da do ovog zločina niko o njima nije mislio na taj način, niti su bilo čime iskazivali psihopatske osobine.

Da li je toliko teško razmotriti ideju da su najobičniji ljudi, u ekstremnim situacijama sposobni da počine najgnusnije zločine?

Pisala sam o tome još koliko danas. Samo ne Arent, nego Majlgrem. Ali nije ni to. To što oni nisu pokazivali do sad, ne znači da nisu poremećeni, ako je tačno da su ubili dete. Da se ne ponavljam ukrug.

Za bold kapiraš i zašto je tako. 

Bolje da se isključim iz ovoga nadalje. 

Posted (edited)

@Patty Lee Rekla je, između ostalog, i nešto u smislu "ja sam majka i neke stvari ne želim da izgovorim"... ja sam je razumela da ona indirektno potvrđuje da je ono što je Cmolić rekao sigurno tačno...

Onda sam uzela da pogledam i Cmolića, od čije eksplicitnosti opisa (a i pretpostavke zašto tela nema) mi se okrenuo želudac.

Edited by pt 2.0
  • +1 3
  • Tužno 1
Posted
1 minute ago, Svemir Zeka said:

Pisala sam o tome još koliko danas. Samo ne Arent, nego Majlgrem. Ali nije ni to. To što oni nisu pokazivali do sad, ne znači da nisu poremećeni, ako je tačno da su ubili dete. Da se ne ponavljam ukrug.

Za bold kapiraš i zašto je tako. 

Bolje da se isključim iz ovoga nadalje. 

Bolje.

Posted
7 minutes ago, Filozof manijak said:

Da li je toliko teško razmotriti ideju da su najobičniji ljudi, u ekstremnim situacijama sposobni da počine najgnusnije zločine?

Da, teško je.

Ovo nije bila ekstremna situacija koja vodi surovom ubistvu deteta kao prvoj reakciji.

Ma šta ja pričam, ne postoji ekstremna situacija koja vodi tome da surovo ubiješ dete...

Ovo je bila situacija gde oni pravno verovarno ne bi bili krivi što je dvogodišnje dete ostalo bez nadzora i na seoskom putu podletelo pod auto.

• +1 9
Posted (edited)
7 minutes ago, pt 2.0 said:

Rekla je, između ostalog, i nešto u smislu "ja sam majka i neke stvari ne želim da izgovorim"... ja sam je razumela da potvrđuje da je ono što je Cmolić rekao sigurno tačno...

Onda sam uzela da pogledam i Cmolića, od čije eksplicitnosti opisa (a i pretpostavke zašto tela nema) mi se okrenuo želudac.

da, ja sam stekao utisak da policija nema nikave sumnje da se događaj odvijao onako kako je naveo prvo Gašić, a onda detaljnije i načelnik UKP

Edited by Ted
Posted
1 minute ago, Ted said:

da, ja sam stekao utisak da policija nema nikave sumnje da se događaj odvijao onako kako je naveo prvo Gašić, a onda detaljnije i načelnik i UKP

nema. zato što su obojica navodno sve priznali, i zato što im se priče poklapaju 1-1 u svim detaljima, osim u pogledu toga ko je ubio dete.

tu optužuju jedan drugog.

• +1 1
Posted
1 minute ago, pt 2.0 said:

Ovo je bila situacija gde oni pravno verovarno ne bi bili krivi što je dvogodišnje dete ostalo bez nadzora i na seoskom putu podletelo pod auto.

To je ono što je najgore u celoj priči. Svaki sledeci potez koji su napravili ih je dublje vodio u spiralu zla.  Tu se, po meni, vidi koliko su neinteligentni i glupi. 

Posted
Just now, pt 2.0 said:

Rekla je, između ostalog, i nešto u smislu "ja sam majka i neke stvari ne želim da izgovorim"... ja sam je razumela da potvrđuje da je ono što je Cmolić rekao sigurno tačno...

Iskr, ja sam celo njeno izlaganje razumela kao ekspertsko davanje odgovora na pitanje a da zapravo ne daš odgovor na pitanje, ta žena mi je inače jedna od retkih normalnih osoba koja na ovu temu u poslednjih desetak dana daje izjave. Izvini sad ako sam ti se nakačila s ovim, pokušavam da kažem da taj scenario tako kako ga je Cmolić prepričao je možda i 100% tačan, u ovom trenutku on to nikako ne može da zna, on ti bukvalno prepričava iskaze ovog polusveta, a novinarka je lepo postavila pitanje čemu to, zašto to radi? What is to be gained osim što će ljudima da se kovitla u stomaku.

• +1 2
Posted

Nisam ulazio u detalje slucaja jer jbg, grozno je. Ali ako je kao sto kaze @pt 2.0 ubica nize inteligencije, iz siromastva, maltretiran a jos i antisocijalan... moguce je da je panika zavladala od iracionalnog straha od posledica zbog udara deteta i da je u izmenjenom stanju svesti se odlucio na ono sto je mislio da ce njega da zastiti od kazne. 

Znam da je @Ted rekao da ovog ima u svakom drustvu ali meni deluje da je ipak i posledica prihvacenih drustvenih normi u danasnjoj Srbiji. Poput Ribnikara, provejava oportunizam i nasilje kao odgovor na sve.

• +1 4
Posted
18 minutes ago, pt 2.0 said:

Da, teško je.

Ovo nije bila ekstremna situacija koja vodi surovom ubistvu deteta kao prvoj reakciji.

Ma šta ja pričam, ne postoji ekstremna situacija koja vodi tome da surovo ubiješ dete...

Da, što je najluđe od svega, s obzirom na to su se kretali prilagođenom brzinom i da verovatno nisu mogli da primete tako lako malo dete na putu, odgovarali bi verovatno samo za vožnju u alkoholisanom stanju, odnosno samo vozač bi odgovarao.

• +1 5
Posted
2 minutes ago, Patty Lee said:

Iskr, ja sam celo njeno izlaganje razumela kao ekspertsko davanje odgovora na pitanje a da zapravo ne daš odgovor na pitanje, ta žena mi je inače jedna od retkih normalnih osoba koja na ovu temu u poslednjih desetak dana daje izjave.

Pa granično je okej, imho malo previše hvali Gašića i veliča Cmolića, a i opravdala je onog imbecila Milića za objavljivanje spiska prošlog maja, odnosno izjavila da je odgovornost onih koji su taj spisak zumirali i da su novinari morali da se drže sopstvenog kodeksa u toj situaciji.

Ovo po čemu ja sudim da je potvrdila Cmolićevu izjavu kreće od 17 min 30 sec.

u ovom trenutku on to nikako ne može da zna, on ti bukvalno prepričava iskaze ovog polusveta

To da, on prepričava njihova priznanja i kaže da se opis događaja u potpunosti poklapa.

a novinarka je lepo postavila pitanje čemu to, zašto to radi? What is to be gained osim što će ljudima da se kovitla u stomaku.

Poenta Insajderove emisije I jeste bila senzacionalističko izveštavanje medija o tom slučaju, pa je kao primer senzacionalizma, odnosno nepotrebno potresnih detalja čije iznošenje nema nikakav javni interes, navela i Cmolićevo gostovanje u jutarnjem programu Informer TV.

Ni ja ne znam koja je poenta Cmolićevog gostovanja u jutarnjem programu TV Informer, osim da zgrozi javnost, ubaci sebe kao jednog od vidljivih lica policije u medije valjda kao deo SNS ekipe, i što je deo emisije bio posvećen pljuvačini opozicije (Dobrica Veselinović žali dete tako što se veseli na koncertu Ide Prester nivo) i zabadanju eksera besmisla u mozak (deo kada ti direktor Srpskog telegrafa priča o tome u šta se svet pretvorio i ko su ti bezumnici koji i nakon izjave ministra idu po mrežama i pišu kako je dete sigurno oteto čim tela nema, i kako njemu nije jasno od čega je svet poludeo do te mere... to kao da ti sipač arsenika u random čajnike lamentira nad povećanim brojem trovanja... odvratna ljudska štroka).

• Hvala 1
Posted

Neobavestenost, i moguce glupost, ili manjak pameti je presudio - suvozac je verovatno u momentu pomislio da ce i on da najebe samo zato sto je sedeo tu, i da je bolje da zajedno prikriju zlocin nego da eventualno ostane bez posla i sta ti ja znam. Prosto neverovatno, ali ne postoji drugo objasnjenje iz hronologije koju znamo. 

Moguce i da mu je vozac rekao nesto u fazonu, i ti si kriv, sedeo si tu, zasto nisi gledao put i rekao da ide dete... i ovaj pomislio da ce da odgovara zbog toga. Ja ne vidim drugo objasnjenje, koliko god da su dobri "pajtosi".

• +1 2
Posted
16 minutes ago, Filozof manijak said:

To je ono što je najgore u celoj priči. Svaki sledeci potez koji su napravili ih je dublje vodio u spiralu zla.  Tu se, po meni, vidi koliko su neinteligentni i glupi. 

Moram ovo da dodam.

Moja mama je, noseći mene u stomaku, zamalo zgazila autom lika koji je izleteo između auta. Nije ga udarila, skrenula je i imala saobraćajku. To spominje ponekad i sad, skoro pola veka kasnije. S komentarom, zamisli šta je moglo da se desi, da ubijem čoveka. To je bio neki pijani lik (koga nije udarila). Slabije o tome da je mogla mene da pobaci tim prevrtanjem.

Znači, ljudi imaju izbor, i delovanja i odnosa prema nečemu što ti se, eto, desi. 

Oni su bili obični do toga dana, jer su bili neupadljivi. Više to nisu. 

Posted
33 minutes ago, pt 2.0 said:

@Patty Lee Rekla je, između ostalog, i nešto u smislu "ja sam majka i neke stvari ne želim da izgovorim"... ja sam je razumela da ona indirektno potvrđuje da je ono što je Cmolić rekao sigurno tačno...

A ne bi izmislio to, nije neki opskurni analitičar ili penzionisani policajac već zvaničnik mupa…

• +1 1
Posted (edited)
7 minutes ago, Svemir Zeka said:

Znači, ljudi imaju izbor, i delovanja i odnosa prema nečemu što ti se, eto, desi. 

Oni su bili obični do toga dana, jer su bili neupadljivi. Više to nisu. 

Naravno da ljudi imaju izbor. 

Nisu bili neupadljivi, nego su se odjednom našli u kritičnoj nikad ranije doživljenoj situaciji. I umesto da porazmisle i naprave pravi izbor, oni su alkoholnoj izmaglici impulsivno posegli za osnovnim životinjskim nagonom samoodržanja.

Moja 2 centa, ne moraju biti tačna.

I naravno da više nisu obični ljudi.

Edited by Filozof manijak