Popular Post Tsai Posted April 5 Popular Post Posted April 5 8 minutes ago, Carolostadien said: Ono što je prestrašno je da ova na tik toku ima preko 2000 komentara i golemom većinom su pozitivni. Dakle, nije to više ni "glasna manjina", nego su ljudi jednostavno poludjeli na svim razinama. To je samo posledica planskog sludjivanja naroda. Nista slucajno ni cudno. 15 1
vememah Posted April 5 Posted April 5 To je dosta uprošćen citat, evo celog: Quote The moment we no longer have a free press, anything can happen. What makes it possible for a totalitarian or any other dictatorship to rule is that people are not informed; how can you have an opinion if you are not informed? If everybody always lies to you, the consequence is not that you believe the lies, but rather that nobody believes anything any longer. This is because lies, by their very nature, have to be changed, and a lying government has constantly to rewrite its own history. On the receiving end you get not only one lie — a lie which you could go on for the rest of your days — but you get a great number of lies, depending on how the political wind blows. And a people that no longer can believe anything cannot make up its mind. It is deprived not only of its capacity to act but also of its capacity to think and to judge. And with such a people you can then do what you please. https://en.wikiquote.org/wiki/Hannah_Arendt 3 2
Paul Gompitz Posted April 5 Posted April 5 1 hour ago, Партибрејкер said: Pitanje je kako takvi notorni alkoholičari (kako policija kaže) mogu uopšte da rade u vodovodu i da zaduže službena kola. Ispada da je samo bilo pitanje vremena kad će ubiti nekog. Po navodima iz policije oni su sad i notorni alkoholicari i teska sirotinja “koja radi po citav dan” i intelektualno ometeni?? Zar se nije pisalo da se jedan od njih bavi planinarenjem? Ne zvuci mi kao hobi za teske alkoholicare i sirotinju. 2
bejzbolka Posted April 5 Posted April 5 (edited) 3 minutes ago, Paul Gompitz said: Po navodima iz policije oni su sad i notorni alkoholicari i teska sirotinja “koja radi po citav dan” i intelektualno ometeni?? Zar se nije pisalo da se jedan od njih bavi planinarenjem? Ne zvuci mi kao hobi za teske alkoholicare i sirotinju. To za planinarenje nije tačno, tabloidi su sa Fejsbuka skinuli sliku nekog čoveka koji planinari i objavili da je to jedan od osumnjičenih. Posle su se ispravili, ali napravili su čoveku pakao, pljušte uvrede i pretnje njemu i njegovoj porodici. https://www.facebook.com/100028494349450/posts/pfbid02iwszNJWk4vBB3RNppSYgqcKzsC2GmWBH1VF1JqWLjRW2qqDA6Gi3DdKYoxGP4qSml/?app=fbl Edited April 5 by bejzbolka 1 1
Filozof manijak Posted April 5 Posted April 5 1 hour ago, bestia said: Sto je neko napisao stranicama unazad.Kako je moguce da ovakva patologija dozivi 50g a da tokom zivota to ne ispolji nigde.To je meni "fascinatno"Njihovi postupci su toliko nenormalni i neubicajeni da je prosto nemoguce da oni nisu neke gadosti radili.Neko je pomenuo rat,mozda su bili na ratistu. Ja sam stanovišta da su obojica normalni ljudi koji su našli u ekstremnoj situaciji i pod dejstvom alkohola, panike i sveopšte društvene moralne urušenosti, izabrali najgoru moguću soluciju Jedan od te dvojice ima unuku sličnih godina kao i Danka. Užas 2
Moonwalker Posted April 5 Posted April 5 (edited) 7 minutes ago, Filozof manijak said: Ja sam stanovišta da su obojica normalni ljudi koji su našli u ekstremnoj situaciji i pod dejstvom alkohola, panike i sveopšte društvene moralne urušenosti, izabrali najgoru moguću soluciju Jedan od te dvojice ima unuku sličnih godina kao i Danka. Užas I meni lici na to. Banalnost zla po Hani Arent. Edited April 5 by Moonwalker 2
Popular Post Svemir Zeka Posted April 5 Popular Post Posted April 5 (edited) Šta znači normalni ljudi? I ovi su imali lanac komande od trećeg rajha a poslati su na neki npr Balkan, pa pucaj? Ajde sad, Hana Arent na sve pojave Nisu oni nikakvi "normalni ljudi" koji su skrenuli od opšteg beznađa, jer da je tako onda bi se ovo mnogo češće dešavalo, a ne dešava se. Dakle jedan mentalni deformitet su oni, kakav - ne znam tačno, ali poslednje što su oni je da su "normalni ljudi u nenormalnoj situaciji" Edited April 5 by Svemir Zeka 13 2
Svemir Zeka Posted April 5 Posted April 5 (edited) 14 minutes ago, Filozof manijak said: Jedan od te dvojice ima unuku sličnih godina kao i Danka Jebe se njemu za Danku, a i za unuku Edited April 5 by Svemir Zeka 6
namenski Posted April 5 Posted April 5 9 minutes ago, Svemir Zeka said: Ajde sad, Hana Arent na sve pojave Izvini, a sta predlazes? Psihologicarskatm objasnjenjatm sa sto vise umetnutih engleskih novogovornih izraza, da zvuci bas onako, a? 1
Svemir Zeka Posted April 5 Posted April 5 (edited) Hana Arent, stoprocentno. Nema bolje teorije od njene za ova dva gmaza.... Nije potrebna ni Hana Arent, nu psiholozi, ni moralizatori: i seljak na pijaci će da objasni bolje od svih - psihopata. Nisu ovde potrebne posebne sociologija, psihijatrija je mnogo primenjivija. Čuj molim te, zgazio dete, pa ga ubacio da ga baci na deponiju....a možda i udavio...a možda.... I sad da pitamo Hanu Arent malo o tome, dal je normalan Edited April 5 by Svemir Zeka 3
pt 2.0 Posted April 5 Posted April 5 Ako ja dobro razumem, ova majorka je potvrdila da je Cmolićeva priča tačna. Crno crnilo najcrnjeg zla. 3 1
Popular Post LaLinea Posted April 5 Popular Post Posted April 5 35 minutes ago, Filozof manijak said: Ja sam stanovišta da su obojica normalni ljudi koji su našli u ekstremnoj situaciji i pod dejstvom alkohola, panike i sveopšte društvene moralne urušenosti, izabrali najgoru moguću soluciju Jedan od te dvojice ima unuku sličnih godina kao i Danka. Užas Ne, ne moze normalan covek da udari kolima dete sa cuclom u ustima i da ne pokusa da pomogne, da ne pozove hitnu. Ne, ne moze normalan covek da baci dete na deponiju. Nema nista normalno ovde, i nema opravdanja, i nema te panike i moralnog posrnuca koji bi nekoga sa zrnom empatije nateralo na ove poteze. 13 1
Lord Protector Posted April 5 Posted April 5 (edited) 43 minutes ago, Filozof manijak said: Ja sam stanovišta da su obojica normalni ljudi koji su našli u ekstremnoj situaciji i pod dejstvom alkohola, panike i sveopšte društvene moralne urušenosti, izabrali najgoru moguću soluciju Jedan od te dvojice ima unuku sličnih godina kao i Danka. Užas Grešiš. Daleko su od normalnih ljudi, to su zlikovci. Edited April 5 by Lord Protector 2
Moonwalker Posted April 5 Posted April 5 (edited) 4 minutes ago, LaLinea said: Ne, ne moze normalan covek da udari kolima dete sa cuclom u ustima i da ne pokusa da pomogne, da ne pozove hitnu. Ne, ne moze normalan covek da baci dete na deponiju. Nema nista normalno ovde, i nema opravdanja, i nema te panike i moralnog posrnuca koji bi nekoga sa zrnom empatije nateralo na ove poteze. Aman ljudi, ima ljudi koji su na lecenju i uslovno nisu normalni pa ne bi ovo uradili. Ne mora biti klinicki lud, dovoljno je biti zao i bez kontrole impulsa. A takvih je puno koliko god vas toga plasilo. Edited April 5 by Moonwalker 2
Carolostadien Posted April 5 Posted April 5 50 minutes ago, bejzbolka said: To za planinarenje nije tačno, tabloidi su sa Fejsbuka skinuli sliku nekog čoveka koji planinari i objavili da je to jedan od osumnjičenih. Posle su se ispravili, ali napravili su čoveku pakao, pljušte uvrede i pretnje njemu i njegovoj porodici. https://www.facebook.com/100028494349450/posts/pfbid02iwszNJWk4vBB3RNppSYgqcKzsC2GmWBH1VF1JqWLjRW2qqDA6Gi3DdKYoxGP4qSml/?app=fbl Ti što linčuju su u suštini gotovo jednako bolesni. Na tom profilu su napadali i najgrublje vrijeđali ljude koji su pred 2 godine nešto komentirali ili lajkali, kao i one koji im pokušali ukazat da su blesavi.
Recommended Posts