Jump to content
IGNORED

Pronađi me/Amber Alert

Zaboravan

Recommended Posts

Posted (edited)
21 minutes ago, Paul Gompitz said:

Pricali su sa majkom prije toga, na 50m udaljenosti u istoj ulici. Znali su da je to njeno dijete.

Videli su majku i znali su da ona traži dete, a onda su ubacili dete u kola, iako su znali da će to dete da neko traži i da neko ko traži dete može da ih zaustavi za 100 metara ili 2 kilometra. Opet ima više smisla da su se samo udaljili bez deteta.

Edited by Ayatollah
  • +1 2
Posted

Ne mogu nigde da nađem da je majka pričala sa njima (a i meni je u glavi da jeste, ne znam odakle mi to), samo nalazim ono što je i Gašić rekao na konfrenciji - da ih je videla dok ju je tražila (ne znam sa koje udaljenosti), i to je videla jednog čoveka pored belog automobila.

Posted
3 minutes ago, Tsai said:

Pitanje je dal su oni uopste imali pojma o GPSu

Da ne znaju odavno bi dobili otkaz jerbo bi krali gorivo kao nezdravi..Kao sto se i radilo dok nije uveden gps.

• +1 1
Posted (edited)

Od 5. minuta major objašnjava i rekonstruiše kretanje…

Edited by mraki
Posted
11 minutes ago, Ayatollah said:

Videli su majku i znali su da ona traži dete, a onda su ubacili dete u kola, iako su znali da će to dete da neko traži i da neko ko traži dete može da ih zaustavi za 100 metara ili 2 kilometra. Opet ima više smisla da su se samo udaljili bez deteta.

Ostavili bi dijete na ulici i bilo bi savrseno jasno da ga je udario auto, a ulicom prosao samo njihov auto. I jos su rekli majci ko su i sta su radili. 

Posted (edited)
8 minutes ago, Paul Gompitz said:

I jos su rekli majci ko su i sta su radili. 

Ej, izvini a gde to nalaziš? Ja ne mogu nigde da iskopam da l im se obratila ili ih je samo videla.

edit: hoću reći nalazim samo ovu informaciju iz gornjeg videa, da ih je videla i tjt.

Edited by Patty Lee
Posted
8 minutes ago, mraki said:

Ima smisla, ali neverovatna slucajnost da u toj nedodjiji bas u tom trenutku nalete ova dva govnara, pa jbt :isuse:

• +1 1
Posted

Ja kako sam shvatio samo ih je videla . A oni naknadno objasnili policiji šta su radili tu .Pa je zato došlo do zabune

Inače čak mislim da su znali da traži dete krenuli bi da traže sa njom ,ma koliko sada deluje užasno  

Posted (edited)
16 minutes ago, Paul Gompitz said:

Ostavili bi dijete na ulici i bilo bi savrseno jasno da ga je udario auto, a ulicom prosao samo njihov auto. I jos su rekli majci ko su i sta su radili. 

Pa su umesto toga rešili da uzmu telo devojčice, i onda rizikuju da ih zaustavi neko i da pronađe telo u gepeku, pa su posle toga otišli na divlju deponiju gde bi ih neko takođe mogao videti, a svakako bi ih zabeležio GPS, i tamo bace telo koje je neko mogao da pronađe to popodne i poveže sa GPS-om i signalima njihovih telefona. Opet je bekstvo manje rizično - ako ne bi bilo nikakvih tragova na kolima, i ne bi bilo očevidaca i snimaka, imao bi samo sumnju da su oni to uradili, ali ne bi mogao da to i dokažeš.

Edited by Ayatollah
  • +1 3
Posted
18 minutes ago, mraki said:

Ona ne govori ovde punu istinu, tj. prećutkuje nešto. Ako ipak govori punu istinu, tj. ako je dete nastradalo samo od udarca automobila, onda nema govora o teškom ubistvu.

Posted (edited)

Gašić je na KZN izjavio da je suvozač (SJ) premestio telo deteta koje je bilo u nesvesti u vozilo, kao i da je ista ta osoba (SJ) iznela telo na deponiju.

DD je vozio i udario dete, a na deponiji je čuvao stražu kod automobila.

Nije precizirano na koga sumnjaju da se vratio i premestio telo.

Potpuno mi je nejasno zašto bi neko ko nije vozač i ko, dakle, ne bi odgovarao ni za šta, načini užasna krivična dela. 
Psihopate ne moraju biti inteligentni ali nisu altruisti i skloni podmetanju leđa za druge.

Ako je jezivi deo priče tačan, to je moglo da dođe kao podatak samo iz nečijeg priznanja.

Jedino što ima smisla jeste da to priznaje onaj koji to nije učinio i koji nije premestio telo, odnosno da on optužuje ovog drugog.

Ovaj drugi, pak, zna da tako nešto može da se dokaže eventualno samo ako nadju telo, i zato ne odaje gde je.

No, ja se iz dubine duše nadam da jezivi deo priče nije tačan. Ako je dete došlo k sebi, njima bi najjednostavnije bilo da ga negde ostave ili prosto vrate.

Edited by pt 2.0
  • +1 5
Posted
20 minutes ago, Ayatollah said:

Pa su umesto toga rešili da uzmu telo devojčice, i onda rizikuju da ih zaustavi neko i da pronađe telo u gepeku, pa su posle toga otišli na divlju deponiju gde bi ih neko takođe mogao videti, a svakako bi ih zabeležio GPS, i tamo bace telo koje je neko mogao da pronađe to popodne. Opet je bekstvo manje rizično - ako ne bi bilo nikakvih tragova na kolima, i ne bi bilo očevidaca i snimaka, imao bi samo sumnju da su oni to uradili, ali ne bi mogao da to i dokažeš.

Kako ne možeš da dokažeš? GPS kaže da su prošli baš tom ulicom u momentu kad je dete udareno. Na telu se vide povrede od udarca auta. Plus su ih neke kamere snimile da su prošli u to vreme a niko drugi osim onog Punta nije prolazio. Odmah bi krenula istraga bez da iko traži dete po šumi i našli bi ih za par sati.

Ovako kad nema tela vodi se da je nestanak, a da su bolje uklonili dokaze u kolima ko zna da li bi ikad bili osuđeni samo na osnovu stajanja kod deponije. Pomenuo je to gašić, bili su tamo manje od 2 min. ali to bi pravdali time da je opet neko od njih morao na nuždu. A i svakako su kasnije premestili telo na drugo mesto.

• +1 1
Posted
13 minutes ago, pt 2.0 said:

Nije precizirano na koga sumnjaju da se vratio i premestio telo.

Suvozač se vratio i premestio telo, u početku je savršeno sarađivao, onda odjednom ima ”blokadu”, povremeno se seti nekog random mesta pa ih uputi tamo, dakle, zajebava ih. A ovaj deo gde Cmolić teoretiše da je poenta celog igrokaza zato što je sa telom ”nešto gnusno urađeno”, kao, pa vi sad zamišljajte šta i to moglo biti... napalm.

• +1 3
Posted (edited)

ne treba tražiti previše logike u scenariju i ponašanju učesnika. kako bih rekao, logično je da je nelogičan. ovako mi se čini zato što je jasno da se ne radi o unapred pripremljenom i organizovanom zločinu. da se radilo o planu i organizciji onda bi ponašanje koje odudara od logike bilo veoma čudno. ovde se bukvalno, ako uzmemo da je oficijena verzija tačna u osnovnim postavkama, desilo da dva pripita majstora idu službenim autom da zamene vodomer, urade to, u povratku udare kolima dete, smeste ga u gepek, (najverovatnije) ubiju i ostave telo na divljoj deponiji, a docnije telo premeste.

mora se imati u vidu vremenski aspekt, odnosno činjenica da su odluke donošene, takoreć, u trenutku. drugo je kada se događaj analizira neknadno, pa se imaju u vidu sve okolnosti za koje se zna, pa se na osnovu toga izvlače zaključci o tome da li je logičnije bilo ovo ili ono ponašanje. ali u momentu kada je dete udareno kolima, dva nečoveka nemaju blagu predstavu o bilo čemu od navedenog niti su očekivali da udare dete (osim ako ga namerno nisu udarili). zapravo je odluka, kakva god da je, doneta bukvalno u nekoliko sekundi nakon udaranja deteta i verovatno od jednog učesnika, jer je premalo vremena bilo za dogovor i pravljenje plana. jedan je reagovao, drugi je pratio, odnosno nije se usprotivio. ne znam kakvi su lični odnosi između ova dva nečoveka ali me ne bi čudilo da je jedan bio dominantniji od drugog i u poziciji da svoju odluku nametne, a ovaj drugi skoloniji da se povinuje nego suprotstavi. ili su i jedan i drugi psihopate.

ovde je ključna odluka doneta u trenutku, a nakon toga se desio sticaj vrlo nesretnih okolnosti koji je doveo do toga da nisu odmah otkriveni ili se odali. kao što neko reče, da je otac naišao minut ranije, verovatno bi ih zatekao na delu i sprečio, pošto nije bio sam.

Edited by Ted
  • +1 3
  • Hvala 1