Jump to content
IGNORED

Pronađi me/Amber Alert

Zaboravan

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, pt 2.0 said:

Citiram sa portala “Vreme”

„Majka je Ivana Ilić je u 13.10 sa decom došla u Banjsku. Deca su se igrala u dvorištu. Poslednju sliku je poslala u 13.22. Sin joj je tražio vodu koja je bila u kolima, a dok je otišla do kola, videla je da Danke nema. Pozvala je muža u 13.41, a onda u 13.45 policiju koja je na lice mesta izašla u 13.59 i odmah krenula u potragu“, rekao je on.

Majka je oko 13.50 videla beli auto i muško lice pored vozila fiat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri. Kasnije je zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno“, rekao je ministar.“

Ovo ne može biti tačno. Ako je telo devojčice bilo na zadnjem sedištu preko alata, onda bi ga otac video kada ih je zaustavio. Uz to, ne verujem čak ni da su ova dvojica baš toliko imbecilni da voze telo deteta na zadnjem sedištu automobila, gde ga može videti bilo ko.

Posted

Ja ne razumem zašto vi ovde spekulisete o onome što je izjavio je*eni DJV kao da je istina. 

Posted (edited)
9 minutes ago, Ayatollah said:

Ovo ne može biti tačno. Ako je telo devojčice bilo na zadnjem sedištu preko alata, onda bi ga otac video kada ih je zaustavio. Uz to, ne verujem čak ni da su ova dvojica baš toliko imbecilni da voze telo deteta na zadnjem sedištu automobila, gde ga može videti bilo ko.

Službeno vozilo, moguće da zadnji deo nije providan uopšte.

Edited by mraki
  • +1 1
Posted

Kakva tuka od voditeljke, šta je ovo

Posted
1 hour ago, ragasto said:

Možda nisu bili sumnjivi komšijama i običnim građanima, tj. nama. Policija bi trebalo da na njih gleda drugačije. I još sa GPS uređajem u autu koji beleži svako kretanje, brzinu i zaustavljanje, nešto najlakše za kontrolu. 

I još ako su imali potvrdjeno da se dete kretalo putem i u kom pravcu, a sad ispada da jesu. 
Znajući to, svakako odmah najverovatnije zvuči ovakav scenario…

• +1 1
Posted

Sad svi znamo mnogo više pa smo naknadno pametni, da. Ali jbg, ovo je stvarno moglo da se brzo proveri.

@mraki

• +1 2
Posted

Razmisljam o Gasicevoj konferenciji danas, koliko je sve potresno bilo i da u skladu sa tim nije bilo ok da bas prvo pitanje bude kako su curile informacije u tabloide. Nekako nakon opisivanja slucaja u detalje, zvucalo je neprimereno.

U tom momentu je ostavilo utisak manjka interesovanja za to sto se desilo, a vise za neku medijsku bitku. U redu je skroz da bude kasnije pitanje, ali prvo nakon izlaganja, bas i ne.

• +1 5
  • Hvala 1
Posted (edited)

Koliko kapiram, imali su samo dva vozila koja su izašla iz naselja, ovo je jedno od ta dva, plus svedoke i snimke deteta na kameri da se kretala putem u tom pravcu.

Edited by mraki
Posted (edited)
14 minutes ago, ragasto said:

Sad svi znamo mnogo više pa smo naknadno pametni, da. Ali jbg, ovo je stvarno moglo da se brzo proveri.

@mraki

ja mislim da i jeste brzo provereno, ako sam dobro čuo/razumeo Gašić je rekao da su saslušani drugi dan, da ja auto zaplenjen (sa još 10 ili 15 drugih automobila), da na poligrafu nisu dobro prošli. sad, ako je auto čišćen ili su uklanjani dokazi, bilo je potrebno neko vreme da krim tehničari pronađu neki trag, da se trag proveri. kao i vreme da se pregledaju snimci sa svih kamera, signali mobilnog telefona i svi drugi dokazi. činjenica je i da je deponija pregledana više puta, što ukazuje da su imali indicije u tom pravcu

moj utisak je da su njih vrlo brzo fiksirali kao vrlo sumnjive, a uhapsili čim su imali dovoljno dokaza da bi mogao da se pokrene krivični postupak

telo još uvek nije pronađeno, a obdukcija može da pruži još neke vredne dokaze, potencijalo i ključne

Edited by Ted
  • +1 3
Posted
17 minutes ago, Defunctus said:

Razmisljam o Gasicevoj konferenciji danas, koliko je sve potresno bilo i da u skladu sa tim nije bilo ok da bas prvo pitanje bude kako su curile informacije u tabloide. Nekako nakon opisivanja slucaja u detalje, zvucalo je neprimereno.

U tom momentu je ostavilo utisak manjka interesovanja za to sto se desilo, a vise za neku medijsku bitku. U redu je skroz da bude kasnije pitanje, ali prvo nakon izlaganja, bas i ne.

+beskonačno

Ponekad imam utisak da sa svake strane drže neku agendu. Jezivo. 

• +1 5
  • Hvala 1
Posted
2 minutes ago, Svemir Zeka said:

+beskonačno

Ponekad imam utisak da sa svake strane drže neku agendu. Jezivo. 

imam identičan utisak

• +1 4
Posted
3 minutes ago, Ted said:

ja mislim da i jeste brzo provereno, ako sam dobro čuo/razumeo Gašić je rekao da su saslušani drugi dan, da ja auto zaplenjen (sa još 10 ili 15 drugih automobila), da na poligrafu nisu dobro prošli. sad, ako je auto čišćen ili su uklanjani dokazi, bilo je potrebno neko vreme da krim tehničari pronađu neki trag, da se trag proveri. kao i vreme da se pregledaju snimci sa svih kamera, signali mobilnog telefona i svi drugi dokazi. činjenica je i da je deponija pregledane više puta, što ukazuje da su imali indicije u tom pravcu

moj utisak je da su njih vrlo brzo fiksirali kao vrlo sumnjive, a uhapsili čim su imali dovoljno dokaza da bi mogao da se pokrene krivični postupak

telo još uvek nije pronađeno, a obdukcija može da pruži još neke vredene dokaze, potencijalo i ključne

Ok, 17 automobila od kojih sigurno nisu svi imali uređaje za praćenje. Dok sam na nekom starom poslu, pre x godina, kontrolisao izveštaje sa tih uređaja, bili su prilično precizni sa izveštajima. To je 2009, pre Google mapa, tada sam koristio Google earth i Plan plus; kretanja i stajanja su bila tačna u minut, potrošnja goriva (glavni razlog za ugradnju) isto, Google earth je imao odstupanja sa lokacije od tipa 2 metra, ne više od toga. I u Beogradu i u većem delu unutrašnjosti, tj. koliko sam tada mogao da uporedim.

Hoću da kažem da se ovde sa par klikova moglo utvrditi da su imali 2 stajanja u krugu od 100 metara. Pa tek posle deponija...valjda će biti neki nauk za ubuduće.

• +1 3
Posted

Ovim stvarima se ne pristupa sa manje ili više sumnjivo pa se onda manje ili više istražuju. 

Stotine ljudi su bili angažovani, radilo se pretrazi gadnog terena, prvedeno na razgovor desetine interesantnih™, svaki taj razgovor se vodio s pretpostavkom da je sumnjiv. 

Jbt oca su stavili na poligraf, njega i majku više puta ispitivali. 

Tema postaje kao tv happy i informer. :thumbdown:

• +1 1
Posted
1 hour ago, Ayatollah said:

Ovo ne može biti tačno. Ako je telo devojčice bilo na zadnjem sedištu preko alata

Dobro se sećam da je Gašić to drugačije formulisao na KZN, jer mi je njegova formulacija bila neobična (nije rekao gepek, ali zvučalo je slično)... Po mom sećanju on je rekao nešto u stilu "smestili telo pozadi, preko alata".

Evo i snimka RTS, sad sam proverila precizno njegovu izjavu, rekao je (od 05:13 na snimku):

"Automobilom je upravljao osumnjičeni DD, dok je SJ, koji je bio suvozač, izašao iz auta, otvorio vrata i telo devojčice, koja je bila bez svesti, prebacio u zadnji deo vozila, preko alata."

• +1 1
  • Hvala 2