Popular Post Партибрејкер Posted April 4 Popular Post Posted April 4 Znači taj auto je imao ugrađen GPS i tačno se znalo da je bio baš tu u vreme nestanka i da mu je neobično puno vremena trebalo da prođe od jedne do druge nadzorne kamere i zna se da je svratio do te deponije i tamo stajao 2 min. A ceo taj dan je svega par kola prošlo tom ulicom. I njima treba 10 dana da povežu neka lica sa nekim mestima, majko moja 11 1
arheolog1981 Posted April 4 Posted April 4 2 minutes ago, Партибрејкер said: Znači taj auto je imao ugrađen GPS i tačno se znalo da je bio baš tu u vreme nestanka i da mu je neobično puno vremena trebalo da prođe od jedne do druge nadzorne kamere i zna se da je svratio do te deponije i tamo stajao 2 min. A ceo taj dan je svega par kola prošlo tom ulicom. I njima treba 10 dana da povežu neka lica sa nekim mestima, majko moja Vrlo verovatno da su sumnjali više dana ali nisu izašli s informacijama dok nisu bili sigurni da mogu da imenuju optužene. Ne zaboravite da je tek forenzičkom analizom ustanovljeno da ima tragova krvi u kolima pa dok je iz laboratorije stigao nalaz čija je krv... 7
Popular Post pt 2.0 Posted April 4 Popular Post Posted April 4 (edited) Odmah su povezali sva lica (i vozila) sa mestom, ali pribavljanje materijalnih dokaza (za ubistvo) je pipava stvar koja, ako se odradi pogrešno a počinilac ne prizna - on/ona je slobodan čovek pred svim sudovima (videti pod Zoran Marjanović). Pribavljanje forenzičkog dokaza iz službenog automobila punog alata traži vreme. Još pre nekoliko dana (ona majorka u nedelju uveče na TV Pink, ako ne i ranije) je objavljeno da se pretražuju deponije. Dakle, išli su tim tragom odmah. Nažalost, to (saznanje da pretražuju deponije) je i ponukalo jednog pd učinilaca da ode i premesti telo. Policijska istraga nije Miss Marple zaključivanje uz hekleraj, zato što to nema težinu dokaza na sudu. Iz moje laičke vizure, ciljevi su bili, po redosledu prioriteta: - najhitnije naći devojčicu (koja ne može o sebi samostalno da se stara) živu. Otuda pretraga terena, ma koliko skupa bila, kao prioritet No. 1. - ako je počinjen zločin, izvesti SVE dokaze tako da se ne ugrozi budući sudski proces i počinilac ne bude usled toga oslobođen. - nužnost da se sledi SVAKI trag. Jer, nestalo je dete. - nužnost da se, u slucaju onog najgoreg, nađe telo. A to je moglo da bude nikada (usled zakopavanja na X lokaciji). EDIT. Uradili su jako dobar posao u razumnom roku. Posebno ako se ima u vidu da su paralelno tretirali različite scenarije, koji unekoliko zahtevaju i potpuno drugačije pristupe. Edited April 4 by pt 2.0 25 2
mraki Posted April 4 Posted April 4 (edited) Nisam ispratio sve, telo je premešteno sa deponije? Edited April 4 by mraki
Paul Gompitz Posted April 4 Posted April 4 4 minutes ago, б1lme3 said: meni ovo i dalje nista nije jasno dete je nestalo u nekom trenutku majka ga je trazila, pa pozvala muza, pa je on sa kolegama dosao (iz bora? ako da treba mu bar 10,15 min da stigne) i zatekao ubice maltene na licu mesta dakle sve to vreme, od nestanka, nesretno dete se muva tu negde, izvesno je jos uvek zivo kad majka zove oca i onda nailaze ovi, staju 2,5 minuta da pisaju, pa odmah potom krecu, udaraju dete i onda stoje 5 minuta?? to se sve desava bukvalno ispred tog dvorista gde je majka ili nisu verodostojno preneli informacije ili ubice i dalje nesto taje, ovo ovako nema nikakvog smisla Pritom im je majka rekla da je tu negdje dijete ali im to nije bio alarm da oprezno voze. Mozda su stvarno bili pijani, ali koji je qraz sa ovih troje iz sela koji su vidili da tako malo dijete samo ide po cesti i nije im tu nista bilo cudno. Troje! Od kojih jedna zena koja je vjerovatno imala neko iskustvo sa djecom, pa nije mogla misliti da je malu mama poslala u samoposlugu.
Svemir Zeka Posted April 4 Posted April 4 ^Da, valjda @bilmez Oni su valjda prvo stajali i pišali, onda krenuli dalje i tada udarili dete. Stavili je u auto, a zatim nailaze na oca. Tako sam ja shvatila. 4
Uskebasi Posted April 4 Posted April 4 4 hours ago, pt 2.0 said: Znam advokate koji to rade u parničnom postupku koji traje godinama, ne pričam napamet. Kod tuzbi protiv medija je specificno to da traju dugo, moze se ocekivati mala naknada štete (oko 100k), a troškovi mogu da budu enormni ako se izgubi parnica (10-20 puta veci nego potencijalna naknada stete). Malo ko se usudi da se uhvati u to kolo čak i ako ima advokata koji ce gratis da ga zastupa 1
pt 2.0 Posted April 4 Posted April 4 1 minute ago, mraki said: Nisam ispratio sve, telo je premešteno sa deponije? Poslednje što sam ja slušala (malo sam pukla i ne mogu više da vrtim vesti) je Gašić u 15h na KZN. On je tada izjavio da: - telo nisu našli; - dvojica osumnjičenih optužuju jedan drugog; - je registrovano vraćanje jednog od osumnjičenih na deponiju par dana kasnije. 1
morgana Posted April 4 Posted April 4 1 minute ago, Svemir Zeka said: ^Da, valjda @bilmez Oni su valjda prvo stajali i pišali, onda krenuli dalje i tada udarili dete. Stavili je u auto, a zatim nailaze na oca. Tako sam ja shvatila. filmski.
pbg12345 Posted April 4 Posted April 4 rece gasic, da su uvid u tu kameru koja im je dala kljucne podatke dobili tek nakon nekoliko dan jer je vlasnik kuce na kojoj je kamera u americi sad sam iscitao u tekstualnom obliku, vremenski niz, lakse je mnogo za ispratiti neverovatno da je najmanje dvoje razlicitih svedoka videlo dete kako seta ulicom, da je majka zvala muza/oca i policiju, a nije uspela dozvati/ugledati dete koje je ispred dvorista na ulici @Paul Gompitz propustio sam to da je majka razgovarala sa ubicama, koliko sam ja shvatio samo ih je videla da stoje ispred kapije sad mi se cini da sam negde procitao da je majka krenula u potragu u kontra smeru ulicom, ali vise nisam siguran
Popular Post ultra plasticni Posted April 4 Popular Post Posted April 4 2 hours ago, nautilus said: ne postoji način da se sada utvrdi da li su vozili brzo i da li su bili pijani. ja bi ih branio sa pričom da je dete iskočilo pred kola i da je nisu videli. verovatno ce biti neka loša kompromisna presuda. Mene jutros iz Kol Centra AKS zvali u pola 8 za sluzbenu odbranu, podrucje Viseg suda u Zajecaru. Odmah sam skontao o cemu se radi, pa sam odbio. Ne, ne bih ih branio ni u kom slucaju, nema sile te ili para. 15 1
Ted Posted April 4 Posted April 4 (edited) i meni deluje da je policija uradila dobar posao, ako se imaju u vidu sve okolnosti bila je tu još gomila tragova koji su se pratili, Gašić je pominjao Slovačku i njihovu policiju, odnonso proveru dojave da je dete viđeno na nekoj benzinskoj pumpi kod Bratislave sad je fokus na ovoj liniji koja je dovela do hapšenja, mogu misliti koliko toga je bilo u toku same istrage. ovu liniju su napipali prilično brzo, ali bili su potrebni i dokazi iz samog auta, odnosno krim tehnika i drugi dokazi o kojima je Gašić pričao suštinski, dete je ubijeno na licu mesta, da su ovi neljudi idetnifikovani u roku od 24h i prikupljeni svi dokazi, ishod bi bio isti. jedino što jedan od njih ne bi stigao da, po svemu sudeći, premesti telo na nepoznatu lokaciju Edited April 4 by Ted 4
pbg12345 Posted April 4 Posted April 4 i onaj prvi snimak, valjda jos na dan nestanka kad se pricalo o onom svetlo plavom cini mi se fiat puntu, pa se ispostavilo da je to komsija koji redovno prolazi tuda tad se pominjalo da je nesto kasnije na snimku vidjen otac kako dolazi kako onda vec tad nije na snimku bilo ovog automobila ubica u odlasku? 1
Recommended Posts