Jump to content
IGNORED

Pronađi me/Amber Alert

Zaboravan

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Carolostadien said:

Pa ovaj drugi dio lako moguće nažalost, a ovo prvo mi je ipak nepojmljivo. To i mene najviše muči. Kako je moguće da nitko nije vidio i čuo (osim ako je dijete puno dalje otišlo) a ovo kad je cijela zemlja okrenuta i prati taj slučaj pa teško mi je pojmit da je netko vidio i šutio. 

Ali ako ova dvojica mogu bit takvi, može i netko treći :/

Čuo šta? U pitanju su dete od dve godine i automobil. Mogli su da idu 10km na sat. Nije u pitanju sudar dva vozila. Ceo događaj od udarca do ubacivanja u kola je mogao da traje dva minuta.

• +1 6
Posted
Just now, pt 2.0 said:

Samo gonjenje na procesima dok ne bankrotiraju.

nazalost, pre ce bankrotirati roditelji.

Posted
6 minutes ago, Malvo said:

Jedni neće da se mešaju, drugi nisu uradili sve što treba.

Ovaj ishod, sa ovom urgencijom i ovim resursima, je morao da se reši za dva-tri dana.

Ma nema teorije, još uz ovoliku medijsku propraćenost slučaja da je iko od mešta išta video a ćutao.

• +1 2
Posted (edited)

Nije da je previše bitno sad, ali čini mi se da je ta kuća zadnja u tom naselju, a put se može kretati i dalje, u nenaseljenom pravcu.

Takodje vidim teorije i dalje da je majka morala videti, moralo je trajati duže.

Nije, mogla je tražiti sa te strane kuće i dvorišta, dok se dete i dalje kretalo ka putu. Pritom sav onaj otpad joj je svakako zaklanjao pogled.

Edited by mraki
  • +1 3
Posted
10 minutes ago, reg said:

Ceo događaj od udarca do ubacivanja u kola je mogao da traje dva minuta.

Manje od minut ako su u pitanju ovakvi neljudi cak i pijani.

• +1 2
Posted
6 minutes ago, mraki said:

Nije da je previše bitno sad, ali čini mi se da je ta kuća zadnja u tom naselju, a put se može kretati i dalje, u nenaseljenom pravcu.

Takodje vidim teorije i dalje da je majka morala videti, moralo je trajati duže.

Nije, mogla je tražiti sa te strane kuće i dvorišta, dok se dete i dalje kretalo ka putu. Pritom sav onaj otpad joj je svakako zaklanjao pogled.

Ona ako se zapetljala da trazi po grmlju i terenu, a za to vreme dete odmiche putem, to ti je dovoljno.

• +1 1
Posted
6 minutes ago, Djuro said:

Gube tabloidi na sudovima više nego što dobijaju, to im je trošak poslovanja. 

Sećam se price jednog kolege koji je radio u  kancelariji koja je zastupala tabloide, kako se preporodio kada je prešao u drugu kancelariju i počeo da dobija presude u korist klijenata. Takodje je imao anegdotu kako je urednik tabloida, nakon priče tužioca iz malog mesta da su mu upropastili život i da ga svi izbegavaju, pozvao tužioca da izađu u grad i da će on da mu pokaže Beograd. 

Posted (edited)
12 minutes ago, Djuro said:

Ne ako se nadje advokat koji bi bio voljan da radi na procenat.

edit.

Ovo je bilo toliko drastično uznemiravanje cele javnosti, ne čitam portale ali sam pogledala par Informer emisija (posebno ističem onu sa tzv. profesorom Darkom Trifunovićem, i njega bi lično trebalo tužiti jer je ono iživljavanje nad majkom bilo neopisivo), a verujem da smo svi svako malo proveravali jesu li je našli.

Ne gledaju i ne čitaju ljudi vesti o slučaju nestalog deteta zato što su morbidno radoznali, nego jer su prirodno zabrinuti budući da i sami ili imaju decu ili vole neku decu i jer opravdano žele da znaju da li postoji trafiking organizacija u Srbiji, odnosno od čega još u ovom paklu treba da strepe.

Ja sam toliko izvan sebe od svega,

toliko sam besna zbog silovanja koje svi trpimo i koje nema kraja ni u vremenu ni u dnu da ne mogu više da izdržim.

Ovo jednostavno ne može da prodje.

Govna lešinarska neljudska. 

P.S. I ne, nije mi normalno da neko baci dete na deponiju jer se uspaničio. Nije mi normalno ni najmanje, pogotovo ako oni nisu krivi za saobraćajnu nesreću (a ako vozač nije bio pijan onda verovatno nisu).

I sav umišljaj nakon toga - odvratno.

Edited by pt 2.0
  • +1 6
Posted

Ako je stvarno istina ovo da je bila živa i da su je zadavili to mi ozbiljno uzdrmava stav oko smrtne kazne...

• +1 6
Posted

Od mogućih, najteže što se moglo desiti. Negde pročitah sad da su ova dvojica privodjena na razgovor još pre nekoliko dana kao i svi čija su kola locirana u to vreme ali da nije bilo dokaza  jer nije bilo još forenzičke obrade i da su ih locirai kad su kola tako obradili.  Mi zamišljamo da su to veliki timovi kao u seriji  pa je sve gotovo za pola sata a nisu . kako stvari stoje to je već juče bilo izvesno ali se čekalo sa objavom.  Vučićević sad loži priču na drugu stranu, zatrpaće sve gnusodbe koje je  prethodno objavljivao , nikom ništa

Da u istim kolima sede 2 potpuno bezdušna čoveka  je  van svake pameti . Meni nezamislivo

pre skoro 30 godina sinčić moje drugarice je poginuo na isti način , imao je oko 3 godine i istrčao je iz  seoskog dvorišta na seoski put kao metak  kako deca već umeju gde je na njega naletelo vozilo, vozač nije pobegao, naprotiv, ali kao što neko reče  za sličan slučaj niko više nije bio i nije normalan iz te cele tužne priče  

• +1 3
  • Tužno 4
Posted (edited)

Dana 04.04.2024. godine, u 7 časova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila je zadržavanje J. S. (1974) iz sela Luka i D. D. (1974) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26.03.2024. godine lišili života dete Danku Ilić (2022), te da su time, kao saizvršioci, počinili krivično delo teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ u vezi čl.33 KZ.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru preduzima mere na pribavljanju i obezbeđenju dokaza potrebnih za vođenje krivičnog postupka protiv osumnjičenih za navedeno krivično delo, a o daljem toku postupka javnost će biti blagovremeno obaveštena.

blic.rs/vesti/hronika/ubicama-danke-ilic-odredeno-zadrzavanje-oglasilo-se-tuzilastvo/drh86ks

Teško ubistvo

Član 114

(1) Zatvorom najmanje deset godina ili doživotnim zatvorom kazniće se:

1) ko drugog liši života na svirep ili podmukao način;

2) ko drugog liši života pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju;

3) ko drugog liši života i pri tom sa umišljajem dovede u opasnost život još nekog lica;

4) ko drugog liši života pri izvršenju krivičnog dela razbojništva ili razbojničke krađe;

5) ko drugog liši života iz koristoljublja, radi izvršenja ili prikrivanja drugog krivičnog dela, iz bezobzirne osvete ili iz drugih niskih pobuda;

6) ko liši života službeno ili vojno lice pri vršenju službene dužnosti;

7) ko liši života sudiju, javnog tužioca, zamenika javnog tužioca ili policijskog službenika u vezi sa vršenjem službene dužnosti;

8) ko liši života lice koje obavlja poslove od javnog značaja u vezi sa poslovima koje to lice obavlja;

9) ko liši života dete ili bremenitu ženu;

10) ko liši života člana svoje porodice kojeg je prethodno zlostavljao;

11) ko sa umišljajem liši života više lica, a ne radi se o ubistvu na mah, ubistvu deteta pri porođaju ili lišenju života iz samilosti.

(2) Ko nabavlja ili osposobljava sredstva za izvršenje krivičnog dela iz stava 1. ovog člana ili otklanja prepreke za njegovo izvršenje ili sa drugim dogovara, planira ili organizuje njegovo izvršenje ili preduzme drugu radnju kojom se stvaraju uslovi za njegovo neposredno izvršenje,
kazniće se zatvorom od jedne do pet godina.

3. Saučesništvo u krivičnom delu

Saizvršilaštvo

Član 33

Ako više lica učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem ili iz nehata zajednički izvrše krivično delo, ili ostvarujući zajedničku odluku drugom radnjom sa umišljajem bitno doprinesu izvršenju krivičnog dela, svako od njih kazniće se kaznom propisanom za to delo.

https://www.paragraf.rs/propisi/krivicni-zakonik-2019.html

Edited by vememah
  • Hvala 1
Posted

Kako je ovo završeno, evo i mojih par reči.

Tema je izgubila smisao, tj onako kako sam mislio da treba poslužiti, možda razmisliti da jedan bude stvarno Pronađi me a druga otvorena za diskusiju, nagađanje, veštačenje i sl. 

I kunem se životom, jedna od prvih teorija mi je bila da je neko dete zgazio i u panici sklonio telo. Ne bi bilo prvi put, mislim da je skoro i bio takav slučaj, da li su sakrili telo, zapalili ili sl. 

Naravno ne očekujem da mi neko veruje, nije ni bitno.

Deteta nema, ovi lešinari koji su skupljali klikove, smišljali priče, nalazili svedoke... Da i oni tako skončaju. 

Može ban. 

Posted
10 minutes ago, pt 2.0 said:

Ne ako se nadje advokat koji bi bio voljan da radi na procenat.

da?

advokat ce da snosi sve troskove koji ce roditelji imati oko parnicnog postupka? takse, troskove vestacenja, putne troskove? 

i sve to u narednih X godina (X>10)?

ne verujem. 

• +1 1
Posted

Ova dvojica zasluzuju maksimalnu kaznu svakako, ali mi ne ulazi u mozak da neko moze da udari dete, da vidi da je zivo, i da ga zadavi dodatno na sred puta, koliko god da si pijan.