Carolostadien Posted April 3 Posted April 3 9 minutes ago, Defunctus said: Mogu samo da zamislim u kakvom paklu se nasla ova Rumunka u Austriji, ni kriva ni duzna. Filmska situacija kad se pojedincu nameste okolnosti da najebe i onda osedi dok razresi i objasni sve. Odlika danasnjeg vremena, uz silnu tehnologiju i dostupnost informacija se ocas posla neko optuzi, a treba 10x vise vremena da se opere od svega. Naravno, pazi komentare i festival idiotizma na Blicu: Spirit77 23:00 03.04.2024. Ako su njih dve eventirane da su bile na našoj granici onda je sve jasno, imaju slično dete, i zamenile ih, sada pokazuju svoje pravo, kažem ako su tačni navodi da su bile na našoj granici. maki 22:54 03.04.2024. sto nije ostavila sliku iz porodilista, bebe vec iz sadasnjosti Marlena 22:56 03.04.2024. Ipak se malo čudno slikala sa svojim detetom?! Tica 22:50 03.04.2024. Nek posalje neku stariju fotografiju sa detetom, a ne skorije... Pa da poverujemo.. Meri 22:45 03.04.2024. Suplja prica. Da je ona sinoc se javila kao sto kaze policiji koja joj se navodno izvinula kako onda da policija danas objavi Video snimke zena? Ovo dijete sa njenih slika ima svjetliju kosu nego djevojcica sa videa, vrlo vjerovatno Danka. Vjerovatno pokusaj da se neko izvadi..
Malvo Posted April 3 Posted April 3 (edited) Ovde može da ima smisla jedan mučan ali netragičan scenario da majka zna šta je s detetom, ali da ga nije prodala, već - sklonila. Iz kojih razloga, ne znam, možda planira razvod, možda to ima veze s ovom bebom koju nosi, ali ne postoji šansa da ona ne zna još nešto. Koji god scenario, osim onog najmučnijeg, zahteva dugi lanac ljudi u aktivnosti koja donosi više decenija robije. I otmica, i prodaja, sve to mora da se organizuje, da neko kontaktira nekog, da neko obezbedi nešto, neku komunikaciju, nešto. To je bizarno u ovom okruženju. Ona radi na pumpi. U pitanju je malo mesto. Da ne zvučim zlo, ali ko hoće i da krade i da kupuje decu - ima nažalost i na muku gomilu dece iz vrlo ugroženih porodica i mogućnost da sve to izvede i brže i lakše i da možda niko ni ne trepne. Ovo je sve nelogično. Ali jedna stvar mi je čudna i proverio sam: zaova je na dan nestanka objavila post u 15:29. Sa fotografijom koja je nastala tog dana. Verujem da jesu prečešljali komunikaciju u tih sat i po. Ali na njenom mestu bih pre trčao do tamo o od kuće do kuće proveravao da nije dete u nečijem dvorištu ili tako nešto, nego kačio FB post. Kad se vizualizuje ta situacija, to je gotovo bizaran potez. Edited April 3 by Malvo 2
Carolostadien Posted April 3 Posted April 3 Pa i prodaja možda još ima nekog smisla (iako je malo vjerojatna), ovo je bio pogrešan trag, ali AKO (što je veliki ako, ali koliko god jasno da neće govoriti sve, možda bi i policija mogla sad nakon devet dana polako već i otkriti neke konkretnije stvari) je majka zaista guglala granični prijelaz i ta neka krivična djela (i ako jest - koja?) pa to brisala, to bi moglo ukazivati baš na takvo nešto.
pt 2.0 Posted April 3 Posted April 3 (edited) 46 minutes ago, Malvo said: Ovde može da ima smisla jedan mučan ali netragičan scenario da majka zna šta je s detetom, ali da ga nije prodala, već - sklonila. Iz kojih razloga, ne znam Ti kao ja, u pokušaju da izađem iz najcrnjeg scenarija - koji me je opsedao kao najverovatniji od prvog dana kada sam čula za nestanak, smislila sam u glavi alternativnu priču po kojoj Danka nije dete tog oca nego ljubavnika i majka je sklanja kod oca deteta do razvoda. 46 minutes ago, Malvo said: Ali jedna stvar mi je čudna i proverio sam: zaova je na dan nestanka objavila post u 15:29. Sa fotografijom koja je nastala tog dana. Verujem da jesu prečešljali komunikaciju u tih sat i po. Ali na njenom mestu bih pre trčao do tamo o od kuće do kuće proveravao da nije dete u nečijem dvorištu ili tako nešto, nego kačio FB post. Kad se vizualizuje ta situacija, to je gotovo bizaran potez. Zaova je beše muževljeva sestra, ili bratova žena? Meni nije čudno, za okačiti sliku na FB treba minut, i ne isključuje i druge aktivnosti. Plus, to je već skoro 2h nakon prijavljivanja nestanka mužu/ policiji. Žao mi je pakla kroz koji je prošla ova Rumunka, ali sam totalno uvenula jer je to bio tračak nade… Edited April 3 by pt 2.0 2
Malvo Posted April 3 Posted April 3 (edited) 17 minutes ago, pt 2.0 said: Ti kao ja, u pokušaju da izađem iz najcrnjeg scenarija - koji me je opsedao kao najverovatniji od prvog dana kada sam čula za nestanak, smislila sam u glavi alternativnu priču po kojoj Danka nije dete tog oca nego ljubavnika i majka je sklanja kod oca deteta do razvoda. Ne mora čak ni to - u tim krajevima je običaj da se prilikom "preudaje" muško dete ostavlja u kući supruga ili čak dede i babe, a žensko povede sa sobom. Možda je uhvatila panika, izmiče vreme, nema kad da se razvede i dobije dete, pa izvela ovu akciju punu rupa. Objasnilo bi otkud joj podrška njenog dela porodice. Koliko god ovo neukusno izgledalo, smatram da je vrlo verovatnije i od prodaje i od otmice. Jedino verovstnije od toga je ono najgore, šta god da se desilo. Prodaja je sulud scenario, a u okviru te bolesne ideje nema logike da proda dete sa kojim je ostvarila vezu umesto onog koje joj je u stomaku. Otmica je takođe, u ovim okolnostima, teorija koja je suluda iz milion razloga. Alternative ovome su da imamo bandu otmičara dece ili serijskog ubicu. Na slobodi, neosumnjičene. Edited April 3 by Malvo 1
ljuttko Posted April 3 Posted April 3 Zaova je muževljeva sestra:) ja sam imala jedva promil nade da je dete iz Beča Danka, bilo bi toliko neverovatno sa raznim opcijama da se graničilo sa nemogućim. od starta mi je devojčica na prvom snimku izgledala starija, sličnost u kosi vezanoj u palmicu i bucmastom licu je tu ali ostalo.. nema. Sem toga nikako ne mogu da svarim ideju da roditelji ili jedno od njih svesno prodaju svoje dete . Čemu, zašto, nisu on porodica sa desetoro gladnih usta, nikakve logike nema No i moje razmišljanje je tek puko naglabanje. Ono što me užasno nervira je što po televizijama gostuju i daju nekakve ocene zaključke i prognoze osobe koje kao i ja nemaju ama nikakvog znanja o slučaju a i znanja uopšte iz kriminalistike, nekakve ekspertkinje i eksperti iz udruženja gradjana i Igor Jurić čije se znanje svodi na to da je otac ubijenog deteta. Bukvalno ga guraju i zovu na sve televizije, niko nema obraza da mu kaže šta o svemu tome misli zbog njegovog gubitka a on lupeta redom kako mu naidju ideje . I baš niko neće odgovarati zbog laži i izmišljanja, Glas Javnosti smo već zaboravili a za 2 dana i ove ostale na čelu sa informerom. 5
Misko Posted April 3 Posted April 3 6 minutes ago, ljuttko said: Zaova je muževljeva sestra:) ja sam imala jedva promil nade da je dete iz Beča Danka, bilo bi toliko neverovatno sa raznim opcijama da se graničilo sa nemogućim. od starta mi je devojčica na prvom snimku izgledala starija, sličnost u kosi vezanoj u palmicu i bucmastom licu je tu ali ostalo.. nema. Sem toga nikako ne mogu da svarim ideju da roditelji ili jedno od njih svesno prodaju svoje dete . Čemu, zašto, nisu on porodica sa desetoro gladnih usta, nikakve logike nema No i moje razmišljanje je tek puko naglabanje. Ono što me užasno nervira je što po televizijama gostuju i daju nekakve ocene zaključke i prognoze osobe koje kao i ja nemaju ama nikakvog znanja o slučaju a i znanja uopšte iz kriminalistike, nekakve ekspertkinje i eksperti iz udruženja gradjana i Igor Jurić čije se znanje svodi na to da je otac ubijenog deteta. Bukvalno ga guraju i zovu na sve televizije, niko nema obraza da mu kaže šta o svemu tome misli zbog njegovog gubitka a on lupeta redom kako mu naidju ideje . I baš niko neće odgovarati zbog laži i izmišljanja, Glas Javnosti smo već zaboravili a za 2 dana i ove ostale na čelu sa informerom. deo je sistema, druga mu kvalfikacija i ne treba..
bestia Posted April 3 Posted April 3 Posle potvde da devojcica iz Beca nije Danka.Ja ostajem pri tvrdnji da se ona negde izgubila ,ma koliko to nakon svih ovh pretrega deluje nemoguce. 1
Carolostadien Posted April 3 Posted April 3 Pa to čak i nije nemoguće generalno, bez obzira na potrage. Samo je nemoguće po maminoj verziji. Odnosno, nemoguće je da se tamo izgubila tj. potpuno nestala u roku od najviše minute. E sad, od početka postoji opcija da je mama bila duže odsutna (jel zaspala od zamora, jel se našla s ljubavnikom, jel se zagledala u neku glupost na mobitelu) a nema snage i hrabrosti to priznati... Samo u tom slučaju nažalost isto nema ni više nikakve nade da je dijete živo. I 2-3 dana bi bila čudo, 9 nemoguće. (iako je i to jako malo moguće, jer u toj dobi djeca prirodno traže mamu, a ne idu trčat okolo bezveze, to što neke mame filozofiraju po komentarima da kao ne znamo mi kako djeca znaju bit brza i nestat u sekundi su gluposti - znaju, ali ne sa godinu i 10 mjeseci i ne tako nestat. to kad nekom "nestane" dijete u parku jer se okrenula i onda vratila pogled i nije bio na mjestu pa je premrla od straha nema veze s ovim. jer je bio 10 metara dalje, a nije ga vidjela u daljini kako trči kilometar i pol udaljen). 2
radisa Posted April 3 Posted April 3 (edited) 12 minutes ago, Carolostadien said: Pa to čak i nije nemoguće generalno, bez obzira na potrage. Samo je nemoguće po maminoj verziji. Odnosno, nemoguće je da se tamo izgubila tj. potpuno nestala u roku od najviše minute. E sad, od početka postoji opcija da je mama bila duže odsutna (jel zaspala od zamora, jel se našla s ljubavnikom, jel se zagledala u neku glupost na mobitelu) a nema snage i hrabrosti to priznati... Samo u tom slučaju nažalost isto nema ni više nikakve nade da je dijete živo. I 2-3 dana bi bila čudo, 9 nemoguće. (iako je i to jako malo moguće, jer u toj dobi djeca prirodno traže mamu, a ne idu trčat okolo bezveze, to što neke mame filozofiraju po komentarima da kao ne znamo mi kako djeca znaju bit brza i nestat u sekundi su gluposti - znaju, ali ne sa godinu i 10 mjeseci i ne tako nestat. to kad nekom "nestane" dijete u parku jer se okrenula i onda vratila pogled i nije bio na mjestu pa je premrla od straha nema veze s ovim. jer je bio 10 metara dalje, a nije ga vidjela u daljini kako trči kilometar i pol udaljen). Nama se jednom desilo da nam je klinja, kada je imao oko 2 godine, izasao na ulicu kroz otverenu kapiju dok smo se pozdravljali sa gostima u odlasku i krenuo u setnju, i presao je oko 100 metara, krenuo je kod babe i dede... Nas subjektivni osecaj je bio da je to trajalo ne vise od 20ak sekundi, ali kada sam premotao film kasnije, skontao sam da je moralo proci vise vremena... Hocu na kazem da ljudi jako lose procenjuju vreme kada nisu skoncentrisani i njenih par desetina sekundi moze biti i 5 do 10 minuta... A deca su radoznala i idu svugde... Moj neki osecaj je da je jadnicak negde krenuo u istrazivanje jer se osetila slobodno, upala u neku rupu, udarila glavu i nije se vise probudila... Zato nije bilo dozivanja i trazenja mame... A sve se nadam da nije tako... Edited April 3 by radisa 5
Carolostadien Posted April 3 Posted April 3 To s vremenom stoji, ali je problem da ona i konkretno kaže šta je radila. A za otić do auta i uzet vodu joj sigurno nije trebalo 5 do 10 minuta. A da djeca znaju zbrisat - znaju, ali malo kasnije ipak, s tim da se u toj dobi to jako brzo mijenja. Za Danku je i deda jedan rekao (oko ove snimke, ne sjećam se dal s mamine ili tatine strane) da je još nesigurna u hodanju i da po tome misli da nije ona. Klinci jesu živahni ali nam skrate život u startu pa nam se isto tako čini da mogu više. Kladim se da 99% dvogodišnjaka ako ne i svi da ih staviš na neku livadu gdje su skroz sigurni i pustiš ih potpuno neće otići/stići dalje od 100 metara jer će ili pasti, ili se umoriti, ili se okrenut da vidi gdje ste i vratit se ako ga ne ganjate. U ovoj sad fazi koliko god je to preužasno nije ni ovo tvoje najgora stvar u nekom dubljem smislu, jer to bi bila "samo" jedna strašna tragedija. Ne bi još jedno dijete (odnosno dvoje) ostalo bez mame ili oba roditelja. 1
bestia Posted April 3 Posted April 3 Svi cemo se sloziti da majka nije duze pazila na malu.Da uzmemo 20min max,jasno je naravno i policiji..pa mi je nejasno da se ljudi hvataju za par min.Jer par min def nije.Ajde da malo i ja budem detektiv.Mozda je problem sto je policija krenula racionalno u potragu.Pri tome mislim da su se vodilo logikom,koliko daleko moze toliko malo dete da predje.Nazalost mnogi slucajevi nas ubede da cesto bude nesto van "normalnih"okvira.Nezamislivo je da toliko dete predje i 100m,po takvim terenima,ali mozda sa prednoscu od 20ak min za pocetak..i nakon alarmiranja mozda je Danka prosla mnogo vise.Zvuci nezamisliovo ali sve treba uzeti u obzir.Mozda potragu nije trebalo prekidati,naravno znam da su to ogromni resursi..ali mislim ne znam kako mogu sa sigurnoscu da kazu da nije na tim terenima.Razumem,prosto je neazmislivo da dete ne ostavi nikakav trag ako je proslo tuda itd..ali mozda treba logiku skroz iskljuciti.
mraki Posted April 3 Posted April 3 (edited) 1 hour ago, bestia said: Posle potvde da devojcica iz Beca nije Danka.Ja ostajem pri tvrdnji da se ona negde izgubila ,ma koliko to nakon svih ovh pretrega deluje nemoguce. I ja to mislim od početka, teren je vrlo težak. Mogla je negde skliznuti, upasti… Ti kanali mi nisu baš najjasniji, ima li šanse da je završila tu i da je voda negde odnela… U dokumenatcima o nestalim osobama je dosta slučajeva gde vrlo opsežne pretrage ne daju rezultate, da bi neko jednom slučajno našao ostatke blizu mesta gde je osoba zadnji put vidjena… Mislim da je zločin generalno lakše otkriti, tu policija prilično lako provali kad neko laže. Pored svedoka, dokaza i svega ostalog… Da je tako nešto ovde slučaj, verujem da bi već bilo hapšenja. Edited April 3 by mraki 1
gone fishing Posted April 3 Posted April 3 zaboravljate da je nisu tražili samo ljudi već i nosevi sa pogonom na sve 4 šape i to vrlo trenirani, koji su onomad u turskoj nalazili ljude ispod više metara šuta, od urušenih zgrada nakon zemljotresa...
bestia Posted April 4 Posted April 4 1 minute ago, mraki said: U dokumenatcima o nestalim osobama je dosta slučajeva gde vrlo opsežne pretrage ne daju rezultate, da bi neko jednom slučajno našao ostatke blizu mesta gde je osoba zadnji put vidjena… Gledao sam krs True Crime dokumentaraca(naravno to me ne cini detektivom)i upravo ovo.Jednostavno te silne potrage mogu da ne pomognu nista.U 99 posto slucajeva ostaci se nazalost nadju na mestu koje je procesljano 1000puta.Dovoljno je da se jednom predje preko neke rupe koju niko ne primeti i opet proci 20ak puta bez da iko konstatuje rupu.Nazalost vecina ljudi koji su bili u potrazi su sigurno prvi put su ucestvovali u tome...tako da nemaju isksutva.Opet za tako neke stvari trebaju ljudi koji imaju iskustva sa tim.Nije bas potraga samo prvnuti svaki kamen,sigurno tu ima dostva stvari koje se trebaju znati..imati iskustva
Recommended Posts