Jump to content
IGNORED

Pronađi me/Amber Alert

Zaboravan

Recommended Posts

Posted
56 minutes ago, pt 2.0 said:

Taj najgori od najgorih tabloida u svom TV programu emituje reportera iz Beča koji je nezvanično saopštio da su neke osobe privedene na razgovor (ali ne i zadržane) u policiji tamo zbog sumnje da imaju veze sa ovim slučajem, kao i da se u narednih nekoliko sati očekuje hapšenje.

mislim da ne postoji ni teorijska šansa da je neko iz policije rekao da se u narednih par sati očekuje hapšenje. to se naprosto ne govori medijima, a naročito se ne govori ako hapšenje neposredno predstoji.

• +1 4
Posted
1 minute ago, Ted said:

mislim da ne postoji ni teorijska šansa da je neko iz policije rekao da se u narednih par sati očekuje hapšenje. to se naprosto ne govori medijima, a naročito se ne govori ako hapšenje neposredno predstoji.

jasno mi je. stavila sam da ostane trag o tome šta pričaju tv kloake.

na drugoj tv smo jutros imali jurića koji je mrtav hladan izjavio da on misli da je dete negde zakopano.

talog talogovog taloga. 

• +1 3
Posted

ali informer koji kao izvor navodi 'rekao je dragan vucicevic na kolegijumu' :covid19:

• Haha 7
Posted
21 minutes ago, Patty Lee said:

Ja se izvinjavam, wtf is Biro za borbu protiv trgovine ljudima? Je l to neko državno telo ili je poput onog Okanovićevog Komiteta za bezbednost saobraćaja (zvuči mega zvanično, a ono udruženje građana)?

Datum osnivanja 25.03.2017.

Bonitetnu ocenu nije moguće utvrditi, jer ne postoji dovoljno podataka o privrednom subjektu. To znači da je privredni subjekt nov na tržištu, odnosno osnovan je u tekućoj godini i još uvek nije podneo godišnji finansijski izveštaj.

Sajt:

Screenshot_2024-04-03-22-07-59-107_com.android.chrome.thumb.jpg.8bf992e79b26c3b85c6786f2cc56b92a.jpg

• +1 1
Posted (edited)

u pitanju je neki NGO izgleda, koji je dao neke šire NGO

na Instargamu pronalazim

"Dekleracija kojom se potvrđuje da je NGO “IBSSA Biro za borbu protiv trgovine ljudima” koju predvodi i zastupa Željko Gajić, sastavni i punopravni deo međunarodne organizacije IBSSA (International Bodyguard Security Services Association). Zahvaljujemo se rukovodstvu IBSSA organizacije na podršci i poverenju."

https://www.instagram.com/p/CElr1NDJ0UU/

Edited by Ted
  • +1 1
Posted
35 minutes ago, Patty Lee said:

Ja se izvinjavam, wtf is Biro za borbu protiv trgovine ljudima? Je l to neko državno telo ili je poput onog Okanovićevog Komiteta za bezbednost saobraćaja (zvuči mega zvanično, a ono udruženje građana)?

Zeljko Gajic, kikboxer :isuse: a ako ti nesto nije jasno potrazi mu slike.. :D

• +1 1
Posted

Baš liči ova devojčica, baš.

Posted

Ta žena, Rumunka, tvrdi da na snimku nije Danka, već njena ćerkica, a "Kosmo" navodi da su ova najnovija saznanja dostavili austrijskoj policiji.

- Šta da im kažem? U paklu sam od nedelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom deli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog deteta. Odmah sam u nedelju otišla u policiju u Velsu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Juče sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, zaštite moje dete i moju majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim, obuzeo me strah da ću ostati bez posla - rekla je A.C.S(36).

https://www.novosti.rs/drustvo/vesti/1352374/paklu-sam-nedelje-sta-rekla-zena-koju-austrijski-medij-tvrdi-snimku-beca-pored-devojcice-koja-lici-danku

• Tužno 1
Posted (edited)

GT prevod celog članka:

EKSKLUZIVNO: KOSMO je pronašao ženu sa fotografije! „Ovo sam ja sa svojom ćerkom! Nije Danka!"

Na osnovu snimka koji je snimio Srbin koji živi u Beču, danima širom Austrije traje potraga za dve žene iz Rumunije i devojku za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić iz Bora u Srbiji. Ali misterija je rešena – žene na snimku nemaju nikakve veze sa kriminalnim miljeom i nemaju nikakve veze sa otmicom deteta!

Na osnovu priče iz Fejsbuk grupe, KOSMO je smislio A.C.S. (36), rumunski državljanin koji živi i radi u Beču. Očekivano, mlada žena je bila veoma nervozna:

„Šta da im kažem? U paklu sam od nedelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom deli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog deteta. Odmah sam u nedelju otišla u policiju u Velsu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Juče sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, moje dete i majku. Jednostavno su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim, obuzeo me strah da ću ostati bez posla“, rekla nam je A.C.S.

Razgovor sa A.C.S. bila je veoma emotivan i težak jer je ona bila u strašnom šoku. Razmišlja samo o tome šta bi se moglo desiti da je prepoznata na ulici i da je pozvana policija. Najviše stresa doživljava kada razmišlja šta bi se desilo da se ovako nešto dogodilo dok je bila sa detetom.

„Ono kroz šta prolazim je strašno! Niko na svetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevino da stradam. Ja sam majka, saosećam za dete iz Srbije i volela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće! Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim“, naglasila je mlada Rumunka na kraju razgovora.

Kada je bečka policija objavila svoje poslednje saopštenje i medijske izveštaje sa fotografijama sumnjivih žena u Fejsbuk grupi „Balkanski ženski klub”, u kojoj ih traži cela Austrija, članica grupe B.S. napisala je da se na slici vidi njena koleginica Rumunka, koji živi i radi u Beču. Ovu priču je potvrdila i Bojana u intervjuu za KOSMO magazin:

„Moja koleginica je za vikend otputovala u Vels sa svojom majkom i njenom dvogodišnjom ćerkom. Dok je bila tamo, saznala je da se za njom traga u Beču zbog nestale devojke iz Srbije. Iako je snimak bio mutan, ona se uplašila i otišla u policiju u Velsu. Očigledno tamo nisu ozbiljno shvatili njene motive, pa se u Beč vratila s nelagodom. Međutim, kada su se danas u medijima pojavile fotografije na kojima se jasno vidi njeno lice, pozvala sam je i upozorila. Bila je veoma uplašena jer nije lako kada nedužna osoba sazna da policija i građani intenzivno tragaju za njima zbog sumnje da su oteli dete. Dobro poznajem ćerku moje koleginice, kao i njenu majku koja brine o detetu.

Želim da se ovaj slučaj reši na najbolji mogući način, a to znači da se mala Danka nađe živa i zdrava i vrati kući. Voleo bih i da pomognem svojoj koleginici da nevino ne upadne u velike probleme“, rekla je B.S., koja je pokazala koliko je važno pravilno reagovati u vanrednim situacijama.

KOSMO je već podelio ovu informaciju sa bečkom državnom kancelarijom kriminalističke policije.

Edited by vememah
  • Hvala 2
Posted
53 minutes ago, Ted said:

Šifra Kosmajac

Ali zna se ko je iznad i policije i svih

Posted

Ali nevjerojatno da je i austrijska policija tako šlampava i neodgovorna da se žena još u nedjelju javila policiji u svom gradu i nikom ništa. Ovi danas, tri dana poslije, objave praktički potjernicu.

• +1 5
Posted
1 hour ago, Klara said:

Čemu podrugljiv ton.

Forenzika mi je bila nagoveštaj nečeg drugog u vezi sa iskopavanjem.

Izvini, nisam nameravao da tako zvuči, nego sam se začudio šta pišete.

Forenzičari se bave analizom tragova i prikupljanjem dokaza, sa iskopavanjem ima veze samo ako su dokazi pod zemljom.

• +1 1