jms_uk Posted April 3 Posted April 3 (edited) 43 minutes ago, ragasto said: Crno bela fotka zalepljena na kućici, kao papir o upozorenju za svinjsku kugu... To je bilo u petak na beogradskom aerodromu na svim onim salterima pasoske kontrole. ETA: i Dunja vec napisala. Edited April 3 by jms_uk
Patty Lee Posted April 3 Posted April 3 (edited) 25 minutes ago, mraki said: A ako je verovati medijima, na mesto nestanka je opet stigla gomila policije i forenzika. Forenzika nakon bagera. Blokirali su krug od 100m oko kuće i opet kopaju… Edited April 3 by Patty Lee
Carolostadien Posted April 3 Posted April 3 5 minutes ago, dillinger said: Ne mogu u datom kontekstu biti toliko operisane od realnosti da ne znaju kakva je kampanja u toku u zemlji u kojoj je dete oteto, Ili da ne znaju da je Bec otprilike treci srpski grad u Evropi po brojnosti Pa u biti mogu, jer opet kažem - ovo sigurno nije klasična otmica. A, ako je nekakva prodaja djeteta onda "kupci" uopće ne moraju pretpostavljati (a niti znati) da je u Srbiji nekakva panika oko toga. A drugo, ovo što se dogodilo s otkrićem, pogotovo ako je to zaista mala Danka, je samo po sebi nevjerojatno i pravo čudo, jer ni to se ne događa gotovo nikad, a pogotovo ne u velikim gradovima. Evo svi ovdje na temi su uznemireni od prve vijesti, ali tko je od vas (nas) išao ulicama ovih tjedan dana i zagledao malu djecu? Vjerojatno nitko. Ljudi idu svojim poslom, gledaju svoja posla, ne idu po ulici tražeći dijete koje je nestalo negdje u Srbiji (a da u tom trenutku nitko ni ne pomišlja da bi moglo biti u Beču).
pt 2.0 Posted April 3 Posted April 3 (edited) 8 minutes ago, Patty Lee said: ili je neko ugledao dete samo u dvorištu i u trenutku odlučio da iskoristi priliku ovo ima verovatnoću kao da ja postanem premijerka srbije.*** ako je otmica deteta u pitanju, onda je planirano da se otme baš ovo dete, i to je planirano neko duže vreme. ***ogradica: ima situacija kad je ovo moguće - ali onda nije otmica radi prodaje deteta, nego radi neke psihopatije, i onda je dete u blizini. Edited April 3 by pt 2.0 6
Klara Posted April 3 Posted April 3 Ma koja je više poenta tog kopanja oko kuće? Ne sviđa mi se što je prisutna forenzika. Mislim, verovatno po nekoj dužnosti moraju da budu tamo, ali opet...
Carolostadien Posted April 3 Posted April 3 1 minute ago, pt 2.0 said: ovo ima verovatnoću kao da ja postanem premijerka srbije. ako je otmica deteta u pitanju, onda je planirano da se otme baš ovo dete, i to je planirano neko duže vreme. Ma čak ni to, jer i tada je ovo suludi moment (ako mama nešto ne skriva - u ovoj opciji pretpostavljamo, jel, da je baš otmica a ne prodaja). Baš i da planiraju sigurno ne bi išli za njom u Banjsko Selo i nakon svih planova odlučili oteti dijete kad se mama makne na uvrh glave minutu (a što potencijalni otmičar ni ne zna, jer je moglo biti i na 5 sekundi). Nema nikakve šanse da je otmica.
duda Posted April 3 Posted April 3 1 minute ago, Klara said: Ma koja je više poenta tog kopanja oko kuće? Ne sviđa mi se što je prisutna forenzika. Mislim, verovatno po nekoj dužnosti moraju da budu tamo, ali opet... + beskonačno meni je to suludo sa tom forenzikom 1
pt 2.0 Posted April 3 Posted April 3 Just now, Carolostadien said: jer i tada je ovo suludi moment ja namerno tj. svesno ne izgovaram i ne pišem da je majka umešana.
Carolostadien Posted April 3 Posted April 3 Just now, pt 2.0 said: ja namerno tj. svesno ne izgovaram i ne pišem da je majka umešana. Ma razumijem. I grozna je ta pomisao. Ja, nažalost, mislim da jest (čisto jer ima više vjerojatnosti od svega drugog) pa mi se svejedno gade ljudi koji im opsjedaju profile, komentiraju eksplicitno i slično, ovo tu je ipak donekle "zatvorena zajednica". Ali i neovisno o tome ja mislim da je od svega uopće zamislivog najmanja šansa (čak uopće ikakva) da je to klasična otmica. Jer to zbilja nema baš nikakvog smisla. A i za dijete je prodaja bolja verzija od otmice. Prodaja koliko god je grozna može biti i nekom tko jednostavno želi imati dijete i neće joj nauditi. Pa i ako otkriju da ih hvataju neće joj nauditi. Ako je otmica mogućnosti su puno crnje. 4
pt 2.0 Posted April 3 Posted April 3 Ja gore mislim na otmicu sa ciljem prodaje. Nezamislivi su mi ljudi koji žele da imaju decu tako što ih kupuju. 3
morgana Posted April 3 Posted April 3 (edited) 10 minutes ago, Carolostadien said: Ma čak ni to, jer i tada je ovo suludi moment (ako mama nešto ne skriva - u ovoj opciji pretpostavljamo, jel, da je baš otmica a ne prodaja). Baš i da planiraju sigurno ne bi išli za njom u Banjsko Selo i nakon svih planova odlučili oteti dijete kad se mama makne na uvrh glave minutu (a što potencijalni otmičar ni ne zna, jer je moglo biti i na 5 sekundi). Nema nikakve šanse da je otmica. ti si mozda u pravu da je majka ucesnica u ovome ali to ne znaci da je nemoguce da neko tipujuci dijete koje ce kasnije prodati dodje do sela i iskoristi svoju sansu bas tu. tj ako je neko tipovao to dijete, pratio ih je dugo i djelovao kad je imao priliku. a majka koja hladnokrvno planira moze da smisli i bolju laz od desetosekundnog ili jednominutnog odlaska po vodu. sta god da se ispostavi kao tacno. Edited April 3 by morgana
duda Posted April 3 Posted April 3 5 minutes ago, Carolostadien said: A i za dijete je prodaja bolja verzija od otmice. Prodaja koliko god je grozna može biti i nekom tko jednostavno želi imati dijete i neće joj nauditi. Pa i ako otkriju da ih hvataju neće joj nauditi. Ako je otmica mogućnosti su puno crnje. Sačuvaj me bože, počela sam da razmišljam, ako je reč o prodaji, šta bi za to dete bilo bolje ..
Babu Bhatt Posted April 3 Posted April 3 13 minutes ago, Carolostadien said: Ma čak ni to, jer i tada je ovo suludi moment (ako mama nešto ne skriva - u ovoj opciji pretpostavljamo, jel, da je baš otmica a ne prodaja). Baš i da planiraju sigurno ne bi išli za njom u Banjsko Selo i nakon svih planova odlučili oteti dijete kad se mama makne na uvrh glave minutu (a što potencijalni otmičar ni ne zna, jer je moglo biti i na 5 sekundi). Nema nikakve šanse da je otmica. Ne samo to, da je otmica jer se eto tako poklopilo u tom trenutku, valjda bi trebali imati i neki dokument za dijete s kojim bi ušli u EU. Ne vjerujem da bi netko riskirao sa random otetim djetetom tek tako prelaziti granicu. Što bi opet značilo ovo što si napisao, da je puno izglednije da se radi o unaprijed dogovorenom scenariju, dakle prodaji, sa unaprijed odrađenim planom, logistikom, dokumentima...
Patty Lee Posted April 3 Posted April 3 (edited) 16 minutes ago, pt 2.0 said: ja namerno tj. svesno ne izgovaram i ne pišem da je majka umešana. Spoiler Ne mogu da objasnim koliko se suzdržavam od razmatranja tih scenarija gde su roditelji umešani. Pri tom, ne mislim uopšte da je to sad nešto nezamislivo ili nečuveno (ljudi, normalno izgledajući ljudi, rade jedni drugima strašne stvari, deci takođe, mnogo gore od prodaje). Ali valjda mi je još živa nada da će je naći živu i nepovređenu, to je sad no1. Edited April 3 by Patty Lee 8
Svemir Zeka Posted April 3 Posted April 3 3 minutes ago, Babu Bhatt said: Ne samo to, da je otmica jer se eto tako poklopilo u tom trenutku, valjda bi trebali imati i neki dokument za dijete s kojim bi ušli u EU. Ne vjerujem da bi netko riskirao sa random otetim djetetom tek tako prelaziti granicu. Što bi opet značilo ovo što si napisao, da je puno izglednije da se radi o unaprijed dogovorenom scenariju, dakle prodaji, sa unaprijed odrađenim planom, logistikom, dokumentima... ...a i granica se prelazi na razne načine. 1
Recommended Posts