Jump to content
IGNORED

Pronađi me/Amber Alert

Zaboravan

Recommended Posts

Posted (edited)

Rumunska policija 99% zna ko su njih dve, ako su stvarno Rumunke. Čovek koji ih je snimio tvrdi da su pričale na rumunskom, mada to može da bude i vlaški, ko nije iz tih krajeva ne pravi razliku. 

Posebno što ako se bave otmicama dece i trgovinom ljudima, jasno je da nisu do sad prodavale cveće ili predavale na fakultetu. Sigrurno imaju neku kriminalnu prošlost ili bar povezanost sa takvim ljudima, kreću se u tim krugovima.

Verujem da se zna njihov identitet i da nisu izašle van EU.

Edited by bejzbolka
  • +1 4
Posted (edited)
10 minutes ago, Tihajeza said:

Zašto mislite da su žene sa snimka iz Beča bile baš te koje su otmičarke?

Možda im je dato dete da se brinu o njemu dok je u Beču, bez da znaju o čemu se radi, a do sada ili nisu čule za slučaj ili su ucenjene na drugi način da ne idu u policiju (recimo ilegalne imigrantkinje)

naravno, 'lanac' nije slucajno u sintagmi 'lanac krijumcara djece'

Edited by morgana
Posted
4 minutes ago, bejzbolka said:

Rumunska policija 99% zna ko su njih dve, ako su stvarno Rumunke. Čovek koji ih je snimio tvrdi da su pričale na rumunskom, mada to može da bude i vlaški, ko nije iz tih krajeva ne pravi razliku. 

Upravo, uopšte ne moraju biti Rumunke

• +1 1
Posted

Pritom se i u Moldaviji govori rumunski.

• +1 2
Posted (edited)

mozda govore i vlaski, kad smo kod mogucnosti, ali bi ih onda srpska policija vjerovatno identifikovala, a i gradjani

Edited by morgana
Posted (edited)

Danas sam išla poslom u Cro, naš policajac ma granici je tražio da spustim zadnji prozor da baci pogled pa kaže "ne vozite neku decu?" Ja kontam zeza se pošto vidi prazna dečija sedišta iza, a onda vidim zalepljenu sliku Danke na kućici i to onu sliku sa mesta zločina, i to crno-belu (?!)

Kaže mora da pita, rekoh apsolutno razumem, ali što niste stavili njenu sliku onu gde se lepo vidi, gde je i onaj karakteristični viseći deo uha.. on gleda belo, kaže ne znam, nisam video :isuse:

Mislim se srećno, liče!

Jako se nadam da je Danka u Beču i da će je u panici ostaviti na nekom prometnom mestu.

Edited by Valkyrie
  • Tužno 3
Posted
1 hour ago, bestia said:

Daj boze da je ovo mala.Ali mi je neverovatno da se otmicari tako lagano setaju po Becu,mislim kidnapujes dete i vozis se javnim prevozom.Takodje one dve zene ne pokusavaju da zabrane da snima ovome sto snima.Takodje koliko god da su bile uspesne i stigle do Beca,verovatno u svoj toj panici bi ostavili dete..tj odustali od otmice,tj daljeg drzanja deteta.Mada jednostavno ljudi skloni kriminalu imaju nekada neracionalno razmisljanje.Samo da ne ispadne da su je kidnapovali na mah,tj videli u prolazu i pokupili...to ima za film da bude.

Meni je, recimo, njihovo ponašanje logičnije nego da su se krile. 

Posted

Crno bela fotka zalepljena na kućici, kao papir o upozorenju za svinjsku kugu...

:isuse:

• +1 2
Posted
1 hour ago, Ted said:

hipotetpički da. mada je meni najmanje verovatno da bi koristili avion kao prevozno sredstvo, pošto je na aerodromu najstroža kontrola i sve se snima. čak i da se radi o lažnim paošima i imenima, mislim da ne bi trebalo dugo, kada već postoje snimci i fotografije da se utvrdi u kom pravcu se otišlo, odnosno na koju destinaciju. na kraju krajeva pitanje je dal imaju lažne pasoše (sopstvene) pošto svakako nije bilo očekivano da ih neko snimi kamerom i da se snimak nađe na netu. sa druge strane, ako je tačno da su prošli kroz Rumuniju logičnije bi bilo da se hvata neki let odatle, nego da se ide u Austriju na aerodrom ili na neki drugi po Evropi. konačno, od nestanka do snimka je prošlo više dana, zašto bi neko čekao toliko dugo da odleti negde.

mnogo verovatniji je drugi vid prevoza, odnosno kopnom. sad, kada je policijska istraga na međudržavnom niovu i uključen je Interpol, kretanje je znatno teže, gde god da se nalaze, odnosno opasnost od otkrivanja je mnogo veća.

Da da, ovo sam i ja pričala pre dan dva, mnogo bezbednije za njih.

Posted
58 minutes ago, bestia said:

Ma ljudi meni ne moze da dopre da je dete prodato.Desava se to,Ali vecinom u romskim porodicama,i ne toliko cesto.Uzmimo kao teoriju da su zaista hteli da prodaju dete,kako bi "opravdali"nestanak deteta.Ja ne verujem da je majka,otac prodali dete a da neko ne bi primetio da su oni"nenormalni" i spremni na to.Neko bi od komsija to provukao negde.Ne moze neko da se ponasa normalno i da mu samo dodje da je osoba koja bi prodala dete.Mozda je majka imala neku postporodjajnu deprseiju,ali neko bi to primetio..

Ako je, dakle AKO je to istina

Molim te: sve je samo nije postporođajna depresija. 

Onda bi to bilo vrlo proračunato ponašanje.

I, kako tačno izgleda osoba koja bi prodala svoje dete koju bi prepoznali u Boru kao poremećenu? 

• +1 1
Posted (edited)

Ne mogu da prestanem da razmišljam o ovome.

Da ne budem sad negativan, ali meni je sve ovo jako tanko, na granici nemogućeg.

Ne znam koliko policija i sa svom dostupnom tehnologijom može sa većom sigurnošću reći biko šta na osnovu ovog dosta lošeg snimka i za dete tog uzrasta.

Ali dobro, grad je, ima kamera, mogu ispratiti kretanje i kontam da će naći te žene sa snimka, pa da se ili potvrdi ili demantuje. Samo da ne ostane nerešeno.

Edited by mraki
  • +1 3
Posted

A ako je verovati medijima, na mesto nestanka je opet stigla gomila policije i forenzika.

Forenzika nakon bagera. :isuse:

• Haha 1
Posted (edited)
39 minutes ago, Svemir Zeka said:

Meni je, recimo, njihovo ponašanje logičnije nego da su se krile. 

Ne mogu u datom kontekstu biti toliko operisane od realnosti da ne znaju kakva je kampanja u toku u zemlji u kojoj je dete oteto, Ili da ne znaju da je Bec otprilike treci srpski grad u Evropi po brojnosti

Edited by dillinger
Posted
43 minutes ago, Valkyrie said:

Danas sam išla poslom u Cro, naš policajac ma granici je tražio da spustim zadnji prozor da baci pogled pa kaže "ne vozite neku decu?" Ja kontam zeza se pošto vidi prazna dečija sedišta iza, a onda vidim zalepljenu sliku Danke na kućici i to onu sliku sa mesta zločina, i to crno-belu (?!)

Kaže mora da pita, rekoh apsolutno razumem, ali što niste stavili njenu sliku onu gde se lepo vidi, gde je i onaj karakteristični viseći deo uha.. on gleda belo, kaže ne znam, nisam video :isuse:

Mislim se srećno, liče!

Jako se nadam da je Danka u Beču i da će je u panici ostaviti na nekom prometnom mestu.

Ta crno-bela fotka je i na svakom od šaltera na pasoškoj na aerodromu (Beograd), pored papira sa tekstom. Sigurno su ili tako dobili, mejlom valjda, ili tako bili u mogućnosti da štampaju (verovatnije).

Posted
1 hour ago, Tihajeza said:

Zašto mislite da su žene sa snimka iz Beča bile baš te koje su otmičarke?

Nije poenta u njima, nego u samom činu otmice, nisu morale da budu njih dve lično nego neko deseti, mene prosto buni logistika, kako su to izveli jer, opet se vraćam na početak: majka iznenada, neplanirano posle x godina dolazi u to selo, nedođija bukvalno (sudeći po snimcima iz drona) da deca budu malo u prirodi, na vazduhu ili šta god, i neko zgrabi dete dok ona odlazi do kola da uzme vode… opcije su: da ju je neko ciljano pratio (i krio se gde tačno, dok je čekao priliku? ta kuća je na samom kraju ulice, a nije bilo drugih automobila koji su išli u tom pravcu, postoji taj jedan put, kamere nisu snimile druge automobile…) ili je neko ugledao dete samo u dvorištu i u trenutku odlučio da iskoristi priliku (dakle neko od meštana, ko je neverovatnim spletom okolnosti, i deo lanca trgovine decom?!).

• +1 5