Jump to content
IGNORED

Pronađi me/Amber Alert

Zaboravan

Recommended Posts

Posted (edited)

Daj boze da je ovo mala.Ali mi je neverovatno da se otmicari tako lagano setaju po Becu,mislim kidnapujes dete i vozis se javnim prevozom.Takodje one dve zene ne pokusavaju da zabrane da snima ovome sto snima.Takodje koliko god da su bile uspesne i stigle do Beca,verovatno u svoj toj panici bi ostavili dete..tj odustali od otmice,tj daljeg drzanja deteta.Mada jednostavno ljudi skloni kriminalu imaju nekada neracionalno razmisljanje.Samo da ne ispadne da su je kidnapovali na mah,tj videli u prolazu i pokupili...to ima za film da bude.

Edited by bestia
  • +1 1
Posted

Deluje da niko do danas nije ozbiljno shvatio da postoji mogućnost da je dete sa snimka Danka. To i jeste problem kod ovakvih istraga, moraš iscrpeti sve mogućnosti čim ti se otvore. Ne verujem da su imali 200 snimaka na kojima je potencijalno nestalo dete...

A što kažete, sa otvorenim granicama ko zna gde su do sad 

• +1 2
Posted
2 minutes ago, arheolog1981 said:

Deluje da niko do danas nije ozbiljno shvatio da postoji mogućnost da je dete sa snimka Danka. To i jeste problem kod ovakvih istraga, moraš iscrpeti sve mogućnosti čim ti se otvore. Ne verujem da su imali 200 snimaka na kojima je potencijalno nestalo dete...

A što kažete, sa otvorenim granicama ko zna gde su do sad 

Majka je psole par sec pogledanog snimka znala da li je ili nije Danka,Normalno je da se to nece objaviti.Ne znam da li ste primetili ali se nakon snimka nasa policija primirila,meni je to znacilo da je na snimku verovatno Danka

• +1 2
Posted
7 minutes ago, bestia said:

Daj boze da je ovo mala.Ali mi je neverovatno da se otmicari tako lagano setaju po Becu,mislim kidnapujes dete i vozis se javnim prevozom.Takodje one dve zene ne pokusavaju da zabrane da snima ovome sto snima.Takodje koliko god da su bile uspesne i stigle do Beca,verovatno u svoj toj panici bi ostavili dete..tj odustali od otmice,tj daljeg drzanja deteta.Mada jednostavno ljudi skloni kriminalu imaju nekada neracionalno razmisljanje.Samo da ne ispadne da su je kidnapovali na mah,tj videli u prolazu i pokupili...to ima za film da bude.

One se šetaju kao da ništa loše nisu uradile i ne očekuju da ih neko traži... posebno ne za kidnapovanje. Neko već reče na temi, koja je šansa da dve random Rumunke budu u selu fukin Banjska, vide dete i odluče na mah da ga kidnapuju. Bukvalno ne postoji šansa za ovo. Bez organizacije od strane nekog iz porodice ja ne vidim da se ovo moglo desiti ako je zaista Danka na snimku. Prodaja sve realnije zvuči 

Da je neko turističko mesto pa i da nategnemo da se ovako nešto desilo bez znanja ikog poznatog u tom vremenskom okviru o kome se priča... al zadnja kuća u selu, potpuno neugledna i da tu neko nabasa na dete radeći ne znam šta. Not a chance 

• +1 5
Posted

Ovo dete sa slike stvarno liči na Danku. Daj bože da je ona.

Posted
16 minutes ago, dùda said:

a jbt, pa pd kada je objavljen snimak pa do danas, te žene su sa detetom mogle da odu do australije :cry:

hipotetpički da. mada je meni najmanje verovatno da bi koristili avion kao prevozno sredstvo, pošto je na aerodromu najstroža kontrola i sve se snima. čak i da se radi o lažnim paošima i imenima, mislim da ne bi trebalo dugo, kada već postoje snimci i fotografije da se utvrdi u kom pravcu se otišlo, odnosno na koju destinaciju. na kraju krajeva pitanje je dal imaju lažne pasoše (sopstvene) pošto svakako nije bilo očekivano da ih neko snimi kamerom i da se snimak nađe na netu. sa druge strane, ako je tačno da su prošli kroz Rumuniju logičnije bi bilo da se hvata neki let odatle, nego da se ide u Austriju na aerodrom ili na neki drugi po Evropi. konačno, od nestanka do snimka je prošlo više dana, zašto bi neko čekao toliko dugo da odleti negde.

mnogo verovatniji je drugi vid prevoza, odnosno kopnom. sad, kada je policijska istraga na međudržavnom niovu i uključen je Interpol, kretanje je znatno teže, gde god da se nalaze, odnosno opasnost od otkrivanja je mnogo veća.

• +1 2
Posted

Kao što netko kaže roditelji i obitelj bi na ovim novim slikama trebali s puno više sigurnosti znati da li je to Danka.

Meni je iskreno rečeno na onom prvom videosnimku izgledala veća šansa (možda i zbog velike želje da bude) a na ovim sad "pročišćenim" fotografijama ne bih rekao da je to to dijete. Ali svakako da mi ne možemo ni na osnovu par fotografija znati kako zaista dijete izgleda, pogotovo što su osim ove zadnje većinom starije fotografije. 

Iako, opet, nadu mi budi to da se nitko ne javlja. Postoji mogućnost da jednostavno nije došla informacija do tih žena (nije da su iz Srbije/ovih prostora pa da prate slučaj), traži se sad sigurno i neko dijete u SAD pa mi nemamo pojma... ali kako vrijeme prolazi ta mogućnost je sve manja. A nitko se ne javlja. A valjda nitko nije toliko bolestan pa čak i da ga je uznemirila lažna sumnja da se ne bi javio i razjasnio stvar.

Posted

Ako uzmemo da je Danka 100% na tom snimku… Meni i dalje nije jasno kako su uspele da je kidnapuju, to dete je pre deset ili koliko već dana prvi put u životu dovedeno u to selo, majka godinama tamo nije bila, i koliko sam razumela tad joj je nešto dunulo da dovede decu da se istrče… ne znam da li mi je nadrealnije da su ih pratile pa čekale da se ukaže prilika (kako su znale da će se uopšte ukazati? A rizikuju da će štrčati i upasti meštanima u oči…) ili je crime of opportunity, a to je potpuno sumanut scenario, jer po tome što su u roku od odmah zapalile u Beč znači da su bile spremne. 

Mene nešto drugo muči, je l u ijednoj verziji kažu gde je bio dečak? Je l ga majka povela sa sobom da uzmu vodu a devojčicu su ostavili da čeka sama? Ili su oboje ostavljeni pa kad se majka vratila zatekla je samo dečaka?

• +1 1
Posted
5 minutes ago, arheolog1981 said:

One se šetaju kao da ništa loše nisu uradile i ne očekuju da ih neko traži... posebno ne za kidnapovanje. Neko već reče na temi, koja je šansa da dve random Rumunke budu u selu fukin Banjska, vide dete i odluče na mah da ga kidnapuju. Bukvalno ne postoji šansa za ovo. Bez organizacije od strane nekog iz porodice ja ne vidim da se ovo moglo desiti ako je zaista Danka na snimku. Prodaja sve realnije zvuči 

Da je neko turističko mesto pa i da nategnemo da se ovako nešto desilo bez znanja ikog poznatog u tom vremenskom okviru o kome se priča... al zadnja kuća u selu, potpuno neugledna i da tu neko nabasa na dete radeći ne znam šta. Not a chance 

Ma ljudi meni ne moze da dopre da je dete prodato.Desava se to,Ali vecinom u romskim porodicama,i ne toliko cesto.Uzmimo kao teoriju da su zaista hteli da prodaju dete,kako bi "opravdali"nestanak deteta.Ja ne verujem da je majka,otac prodali dete a da neko ne bi primetio da su oni"nenormalni" i spremni na to.Neko bi od komsija to provukao negde.Ne moze neko da se ponasa normalno i da mu samo dodje da je osoba koja bi prodala dete.Mozda je majka imala neku postporodjajnu deprseiju,ali neko bi to primetio..

Posted (edited)

@Patty Lee - Pa sigurno je nisu otele bez sudjelovanja nekog iz obitelji. To ni u filmu nema. To su bapske priče kad se narod uznemiri pa širi moralnu paniku. 

Jednostavno nema šanse da se na takvoj lokaciji nađu otmičari iz Rumunjske i onda još ukradu dijete dok je mama samo otišla do auta. 

Edited by Carolostadien
  • +1 4
Posted
8 minutes ago, Patty Lee said:

Mene nešto drugo muči, je l u ijednoj verziji kažu gde je bio dečak? Je l ga majka povela sa sobom da uzmu vodu a devojčicu su ostavili da čeka sama? Ili su oboje ostavljeni pa kad se majka vratila zatekla je samo dečaka?

O tome sam i ja baš razmišljao danas. Jasno da to dijete ne može dati nekakvu zakonski važeću izjavu, a i ne može ga ispitivati policija, ali ako nije išao s mamom do auta neka informacija bi ipak mogla postojati, koliko god bila neslužbena.

Jer u tom slučaju bi bilo sasvim normalno da ga i mama i tata pitaju pa i djed i baka (ako sam dobro shvatio da je sad kod njih), a i nije baš više tako mali da ne bi znao reći nešto. Hoću reći - u tom slučaju bi obitelj (a čak i ako su neki upetljani u sve ovo, sigurno nisu svi, to bi isto bila znanstvena fantastika) imala neke moguće pokazatelje, a valjda onda i policija.

Posted
38 minutes ago, dùda said:

a jbt, pa pd kada je objavljen snimak pa do danas, te žene su sa detetom mogle da odu do australije :cry:

Svajcarski mediji su upravo poceli da sire pricu o otetoj devojcici iz Srbije i tome da se traze dve rumunke sa snimka sa kojima je vidjena devojcica koja lici na nju u Becu!

Ne znam da li prosto prepisuju od austrijanaca ili imaju neki svoj intel da je informacija verodostojna?

Ako nista drugo i ovde ima pun "nasih" koji mogu da prate slucaj i eventualno prijave neko naknadno vidjanje :sad:

Ja ne smem pogledati snimak opet. Meni uopste ne lici na nju! Da je malko krupnija licila bi i na moju od 2.5 :cry: 

Da ne mracim dalje ali bojim se da je ovo samo jedina slamka spasa za koju se sad svi hvataju

• +1 1
Posted

Zašto mislite da su žene sa snimka iz Beča bile baš te koje su otmičarke?

Možda im je dato dete da se brinu o njemu dok je u Beču, bez da znaju o čemu se radi, a do sada ili nisu čule za slučaj ili su ucenjene na drugi način da ne idu u policiju (recimo ilegalne imigrantkinje)

• +1 5