Ted Posted April 3 Posted April 3 (edited) ne mora da znači da je majka umešana. može da bude i neko drugi iz porodice. a ne mora ni iz porodice već neko koje blizak porodici. dete bi bez problema otišlo sa poznatim licem. ovde je problem vremenski okvir koji navodi majka, kao jedina prisutna na licu mesta, a to je da je dete nestalo u intervalu koji je par desetina sekundi. to čitavu priču značajno komplikuje pošto vodi zaključku da, ako je bila otmica, da je izvedena neverovatno spretno i neverovatno brzo i bez ostavljanja i jednog traga Edited April 3 by Ted 1
morgana Posted April 3 Posted April 3 (edited) nije par desetina sekundi, to je bio prvi opis za koji su se mediji zakacili. zena je otisla do kola koja su iza kuce, a dijete ostavila ispred kuce, otvorila kola, uzela bocicu sa vodom i krenula nazad. mogao je tu da se nategne dobar minut, dva. ne kazem da mnogo mijenja stvar ali interval je duzi nego sto insinuira hitni medijski izvjestaj iz prvog dana. Edited April 3 by morgana 2
bejzbolka Posted April 3 Posted April 3 22 minutes ago, mraki said: Meni deluje skroz neverovatno da je dete sa snimka Danka, i da je tako pronadju. U tom slučaju bi bilo reči o otmici, i ne verujem da bi je otmičari tako neoprezno izvodili u park par dana nakon otmice, u gradu gde je puno naših ljudi. Pritom su je mogli malo maskrati, ošišati, šta god… Stvarno mi ne deluje realno to sa snimkom iz Beča, voleo bih da grešim. Koliko sam shvatio ono je snimak sa neke stanice nekog prevoza, vidi se i putna torba, verovatno su bili u nekom tranzitu u Beču. 3
Ted Posted April 3 Posted April 3 (edited) 8 minutes ago, morgana said: nije par desetina sekundi, to je bio prvi opis za koji su se mediji zakacili. zena je otisla do kola koja su iza kuce, a dijete ostavila ispred kuce, otvorila kola, uzela bocicu sa vodom i krenula nazad. mogao je tu da se nategne dobar minut, dva. ne kazem da mnogo mijenja stvar ali interval je duzi nego sto insinuira hitni medijski izvjestaj iz prvog dana. moguće, ali da je prošao i minut ili dva, opet bi se radilo o akciji koja je izvedena munjevito. ako pođemo od toga da majka nije umešana, to implicira da je neko morao da ih prati i da čeka pogodan trenutak, a kada trenutak dođe da izvede akciju munjevito pošto ne zna koliko će žena da se zadrži iza kuće. čekanje pogodnog trenutka podrazumeva skrivanje, skrivanje u seoskoj sredini je mnogo teže nego u velikom gradu, gde ljudi ne obraćaju pažnju šta se okolo dešava. takođe podrazumeva da je neko transportno sredstvo moralo da čeka u blizini. kolika je verovatnoće npr. da se dve Rumunke sakriju u selu u Srbiji sa nepoznatim vozilom i da čuče u zasedi, otmu dete i odvezu se a da baš niko ništa ne primeti ni u jednom trenutku. mislim da je prilično mršava mogućnost takvog scenarija. Edited April 3 by Ted 8
morgana Posted April 3 Posted April 3 slazem se s tim da nema osnova da pretpostavimo da su dvije rumunke otele kcerku iz dvorista, a ne neko treci, ako procjenjujemo vjerovatnocu da majka ne zna 2
Carolostadien Posted April 3 Posted April 3 3 minutes ago, Ted said: moguće, ali da je prošao i minut ili dva, opet bi se radilo o akciji koja je izvedena munjevito. ako pođemo od toga da majka nije umešana, to implicira da je neko morao da ih prati i da čeka pogodan trenutak, a kada trenutak dođe da izvede akciju munjevito pošto ne zna koliko će žena da se zadrži iza kuće. čekanje pogodnog trenutka podrazumeva skrivanje, skrivanje u seoskoj sredini je mnogo teže nego u velikom gradu, gde ljudi ne obraćaju pažnju šta se okolo dešava. takođe podrazumeva da je neko transportno sredstvo moralo da čeka u blizini. kolika je verovatnoće npr. da se dve Rumunke sakriju u selu u Srbiji sa nepoznatim vozilom i da čuče u zasedi, otmu dete i odvezu se a da baš niko ništa ne primeti ni u jednom trenutku. mislim da je prilično mršava mogućnost takvog scenarija. Ma ne da je mršava nego apsolutno ne postoji. AKO je ono u Beču Danka onda je mama umiješana 99%, a ovih 1% je netko drugi iz obitelji iako je i to jako nategnuto i praktički nemoguće jer opet nisu mogli znati da će ona ostaviti dijete izvan vida. Ono kaže se da je sve moguće, ali ovdje mislim da je u slučaju da je ono stvarno ta djevojčica apsolutno nemoguće išta drugo osim da je onda to preko mame. Osim eventualno u slučaju, što smo isto već spomenuli više puta, da je ona iz tko zna kojeg razloga bila odsutna puno puno duže.
ultra plasticni Posted April 3 Posted April 3 59 minutes ago, morgana said: i moj prvi utisak je bio da je ono dijete krupnije od danke i da ima drugaciju liniju kose kao i da su otmicarke budaletine ako su odabrale bec ali jebenga, valjda je policija proucila, i nasa i austrijska tu se radi antropolosko vestacenje 1 1
Ted Posted April 3 Posted April 3 31 minutes ago, Carolostadien said: Ma ne da je mršava nego apsolutno ne postoji. AKO je ono u Beču Danka onda je mama umiješana 99%, a ovih 1% je netko drugi iz obitelji iako je i to jako nategnuto i praktički nemoguće jer opet nisu mogli znati da će ona ostaviti dijete izvan vida. Ono kaže se da je sve moguće, ali ovdje mislim da je u slučaju da je ono stvarno ta djevojčica apsolutno nemoguće išta drugo osim da je onda to preko mame. Osim eventualno u slučaju, što smo isto već spomenuli više puta, da je ona iz tko zna kojeg razloga bila odsutna puno puno duže. pa jeste....indicije vode u tom pravcu za sada. mislim, ove koje su nama dostupne i za koje je dozvoljeno da se objave u medijima ali dok policija ne dodeli nekome svojstvo osumnjičenog apsolutno sve je u igri. ne jednom se dešavalo da slučajevi budu razrešeni na način koji nije delovao kako verovatan ili izvestan u početku. baram posmatračima spolja, koji nemaju uvid u sve tragove i prikupljene informacije
bags Posted April 3 Posted April 3 https://www.polizei.gv.at/wien/presse/aussendungen/presse.aspx?prid=4F7A43437141726D4132303D&pro=0 Prevo sa deepl: Suspicion of child abduction - order to publish photographs Date of incident: 26.03.2024 Place of incident: Serbia Facts: On 30.03.2024, a Serbian citizen living in Vienna reported the following observation to Serbian authorities: The man was in the first district of Vienna at around 20:00 when he became aware of a small child accompanied by two adult women at the "Schottenring" streetcar stop. As he noticed a resemblance between the girl and an almost two-year-old child missing in Serbia, he made a video of the three people. He made this available to the authorities for further investigation. The Serbian authorities then contacted the police in Austria, and the investigation on suspicion of child abduction was taken over by the Vienna State Criminal Police Office, Investigation Division 01/Leib-Leben-Leben 02. After viewing the photographic material, relatives of the missing girl assume that it is highly probable that the girl in question is from Serbia. The Vienna police are requesting the publication of the images by order of the public prosecutor's office. The persons themselves or witnesses who know the women and their whereabouts or the whereabouts of the child are urgently requested to contact the police. Information (also anonymous) is requested from the Vienna State Office of Criminal Investigation on 01-31310-33800 or at any police station. 2
mackenzie Posted April 3 Posted April 3 1 hour ago, Malvo said: Meni ono dete na snimku izgleda starije od dve godine... Daj bože da je stvarno ona. Kada djeca prestaju da koriste cuclu?
pt 2.0 Posted April 3 Posted April 3 (edited) 3 minutes ago, mackenzie said: Kada djeca prestaju da koriste cuclu? to je jako individualna stvar. imaš decu koja cuclu odbace jako brzo, imaš drugu koja baš dugo ostanu sa tom navikom. Edited April 3 by pt 2.0 autokorekt godna da jede. 8
vememah Posted April 3 Posted April 3 Austrijska policija objavila detaljniju sliku dveju Rumunki: kurir.rs/vesti/drustvo/4374542/nove-slike-rumunki-i-devojcice-koja-lici-na-danku-ilic-austrijska-policija-se-oglasila-hitnim-saopstenjem-apel-za-sve-gradjane
bejzbolka Posted April 3 Posted April 3 Sto se tice utvrdjivanja identiteta devojcice sa snimka iz Beča, kao što je rekao neko gore tu se radi veštačenje, ide se prema crtama lica, visini, kosi itd. Imao sam priliku da vidim dva takva veštačenja rađena kod nas i mislim da je šansa da se tu omaši minimalna, posebno uz danas dostupnu tehnologiju. Ako kažu da je visok stepen verovatnoće da je to Danka, onda je to gotovo izvesno. 7 1
duda Posted April 3 Posted April 3 a jbt, pa pd kada je objavljen snimak pa do danas, te žene su sa detetom mogle da odu do australije
mraki Posted April 3 Posted April 3 Držim palčeve da je ona, to bi značilo da je živa i zdrva… ali i dalje mi skroz neverovatno na više nivoa. Dok se ne potvrdi i ne reši, strepnja mi je dublja od nade. I Jurić daje neke izjave da očekuje da se reši u narednih dan-dva. Da li zna nešto više, ili se isto drži za ovo…
Recommended Posts