March 3Mar 3 6 minutes ago, hoffnung said: inace nikakvu poruku nisam dobio, a vidim da nisam jedini. Dok je meni stigla na srpski broj na telefon koji je u UK - ko zna koji kriterijum oni koriste....
March 3Mar 3 mozda to za gradjane i nije toliko vazno [ne znam, pricam mozda gluposti ali svakako treba svako da primi poruku] ali taj sistem je dobar jer se alarmiraju glavni punktovi - granice i sve ostale znacajne tacke. nego.. i pored sve te nove tehnologije, na nekom godisnjem nivou, ovo je i dalje znacajan broj nestale dece. Edited March 3Mar 3 by hoffnung
March 3Mar 3 Posle ovog otkrivenog užasa u Brčkom, teško da iko išta smisleno može da prokomentariše.
March 3Mar 3 Blic prenosi objave porodice u kojima se tvrdi da devojčica ima godinu i po dana. blic.rs/vesti/hronika/oglasila-se-majka-dunje-markovic-2-koja-je-nestala-u-ubu-molim-svakoga-ko-je-vidi/n0exv97
March 3Mar 3 Tviteraši u odgovoru na ovu objavu kače vremena kad im je stigao SMS, neki tvrde da su ga dobili još oko 20, drugima stizalo i posle 23, a nekima nije uopšte.
March 3Mar 3 1 hour ago, ragasto said: Posle ovog otkrivenog užasa u Brčkom, teško da iko išta smisleno može da prokomentariše. što teško! mafijaška korumpirana država u kojoj ne važe zakoni. raj za zlikovce raznih profila. nadam se da je odlutala pa je neko sklonio sa ulice i sad ne može da se snađe gde da je vrati. meni je stiglo u 21.44
March 3Mar 3 SMS jeste važan i ne postoji opravdanje zbog čega se te poruke cirkularno ne šalju odmah nego po nekom (da citiram Instituciju) "imbecilnom" algoritmu šalju satima. Ipak mislim da je podjednako važno outdoor, objavljivanje na bilbordima i najbitnije na onim svemirskim svetlećim tablama iznad auto puta, gde ih uopšte ima. Ako neko kidnapuje dete, verovatno ide sa njim preko grane. Pretpostavljam, onako laički.
March 3Mar 3 Ja ne verujem šta sam pročitao i koja su ovo objašnjenja. Dete od dve godine ne može da čuva dečak od osam godina.
March 4Mar 4 24 minutes ago, dvb-t manijak said: SMS jeste važan i ne postoji opravdanje zbog čega se te poruke cirkularno ne šalju odmah nego po nekom (da citiram Instituciju) "imbecilnom" algoritmu šalju satima. Valjda sama mreža ima ograničen kapacitet, nemoguće je svima poslati odjednom. Nadam se bar da je odradjeno tako da korisnici u blizini dobiju prvi. Meni stiglo u 22:55, yettel.
March 4Mar 4 oko 21h sam prošla auto-putem beograd - niš, smer ka beogradu, na onim digitalnim bilbordima sa porukama dobrodošlice, upozorenjima i slično, išlo je obaveštenje o nestaloj devojčici iz uba
March 4Mar 4 Nema mnogo smisla da šalju, ako smo svi čuli za nestanak pre nego što smo dobili poruku. Valjda postoji nekakva selekcija u slučaju da ne mogu svi da dobiju odjednom, na osnovu starosne dobi i područja pre svega.
March 4Mar 4 Sta je problem da se, ako je nestanak prijavljen u 17, koliko vec operativno odmah (15-20min maks) ne kontaktiraju sve medijske kuce sa hitnim zahtevom da dele alert. Ubedljivo najbrzi put, nema nikakvih tehnickih ogranicenja, javnost vec zna o slucaju najkasnije u 6. Ideja amber alerta jeste upravo da se najhitnije moguce uzbuni sto veci broj ljudi. A jako puno ljudi bulji u tv jos uvek. Zato mi je neshvatljivo da im je trebalo skoro 4 sati do prve vesti na tv. Jebo ih takav sistem.