slepa živana Posted December 17 Posted December 17 20 minutes ago, Fakundo Sava said: Stigao mi amber na sms isto takođe, pre dva minuta a u spejsu kod bore konja još pre pola sata objavljeno da je dečko pronađen 1
slepa živana Posted December 17 Posted December 17 2 minutes ago, giuseppe said: Joj bre Živka, spejs kod bore konja pa vidiš da je efikasniji od države 1
Klara Posted December 17 Posted December 17 Meni nije stigao sms, njima to uopšte ne funkcioniše kako treba, jbte. Ali srećna sam što je mali pronađen! <3 Hvala na inormaciji, nisam videla. 5
Klara Posted December 17 Posted December 17 Stigao mi je sms da se traži dečak. Ovaj mališan koji je pronađen. 1
jms_uk Posted December 17 Posted December 17 17 hours ago, Klara said: Meni nije stigao sms, njima to uopšte ne funkcioniše kako treba, jbte. Ali srećna sam što je mali pronađen! <3 Hvala na inormaciji, nisam videla. Ja sam mislio da to salju geolokacijski - stigao je meni taj SMS juce na srpski broj, na telefon koji je u romingu ovde (UK).
Klara Posted December 17 Posted December 17 Jel to bolje funkcioniše u inostranstvu, ako tamo građanima šalju sms obaveštenja (ne znam)? Vidim u medjima da se potencira kako je dečaka pronašla devojka koja je dobila sms. -_-
MrIncredible Posted December 18 Posted December 18 Mislim da u savremenom svetu to funkcionise na posebnom nivou, Wireless Emergency Alerts (WEA): https://www.gov.uk/alerts/how-alerts-work Ili neka slicna tehnologija. Pojavi se poruka na ekranu telefona nevezano za SMS, na svim telefonima odjednom. Kod nas operateri salju poruku na svaki mobilni broj posebno, i onda to bespotrebno dugo traje i plus ne stize recimo strancima koji su kod nas, kako sam razumeo. Zasto ne koriste WEA, pojma nemam, mozda zato sto nema svuda bar 4G, ili treba da se investira u neki dodatni hardver/softver. 1 1
copkillah Posted December 18 Posted December 18 On 17. 12. 2024. at 3:29, slepa živana said: pa vidiš da je efikasniji od države neke stvari su no-no, bora konj se zaobilazi kao da je okužen
dunja Posted December 18 Posted December 18 On 17. 12. 2024. at 21:15, jms_uk said: Ja sam mislio da to salju geolokacijski - stigao je meni taj SMS juce na srpski broj, na telefon koji je u romingu ovde (UK). Meni ništa nije stiglo (trenutno sam u romingu u Italiji) Možda je do operatera (ja sam kod Yettela)
jms_uk Posted December 18 Posted December 18 8 minutes ago, dunja said: Možda je do operatera (ja sam kod Yettela) Moguce, moj broj je MTS.
Recommended Posts