Jump to content
IGNORED

Pronađi me/Amber Alert

Zaboravan

Recommended Posts

Posted

Ova tema je jedna od najtužnijih na forumu. Najbeznadežnijih zapravo.

• +1 7
  • Tužno 2
Posted

Ako nabadaju u prazno, naći će nikad. 

Tu opet mora da se javi neko ko ništa ne zna i ništa nije video ali ipak možda nešto zna i nešto je video. A ima ih, glavu na panj stavljam.

• +1 2
Posted

Zasto se neko već ne bi javio, ako je video?

Posted (edited)
2 hours ago, Ayatollah said:

E, hajde da ne zamenjujemo teze. Borba protiv režima Aleksandra Vučića nema baš nikakve veze sa drugim apsolutno najvećim problemom srpskog državnog aparata, a to je bahat i arogantan odnos državnog aparata prema građanima ove države, koji se tretiraju kao podanici i kmetovi koji trebaju da generišu dovoljno veliki prihod da bi državni aparat mogao da se bavi svojim preuzvišenim delatnostima, i da baš nikada ne postavljaju nikakva pitanja o tome šta taj državni aparat u stvari radi i da li bi neko iz tog državnog aparata ponekad mogao da položi neke račune građanima ove zemlje za loše ili nikakve rezultate svog rada, i za sopstvene gluposti i propuste. To se odnosi kako politički deo državnog aparata, tako i tehnokratski deo državnog aparata, uključujući tu i javne službe. I ovo je endemski problem koji nema mnogo veze sa sadašnjom Vučićevom vlašću, već prati srpsku državu od osamostaljenja u 19. veku, uključujući tu i različite verzije Jugoslavije.

Evo, ja ću priznati da imam vrlo slabo poverenje u bilo koji državni organ ili javnu službu u Republici Srbiji, skoro do nivoa da im ne verujem baš ništa. Zbog čega - zato što nikada nisu spremni da priznaju svoje greške, da ih isprave, da se za njih izvinu, da na njima nešto nauče, da utvrde ko je za te greške odgovoran i da reaguju na bilo koji način prema odgovornima greške i propuste - a tih grešaka ima mnogo, i ima ih svaki dan, na raznim nivoima i u raznim stvarima. Svako ko se bavi advokaturom u Srbiji zna da je ubedljivo najveći prekršilac domaćih propisa upravo Republika Srbija, što je i logično, jer je ona njima najviše izložena. A zašto se to radi - pa zato što se građani ove zemlje smatraju isuviše nedostojnim i isuviše nebitnim da bi im iko iz državnog aparata polagao bilo kakav račun, i nije njihovo da postavljaju pitanja, već da slušaju šta im se kaže, jer se državni aparat bavi isuviše bitnim stvarima da bi se zamajavao nekakvim objašnjavanjima. Sve je uvek u najboljem redu, državni organi uvek sve rade po propisima, nikada nijedan državni službenik nije ništa pogrešio, nikada ništa loše nije urađeno, over and over again, godinama, decenijama - Čeda Jovanović pređe ulicu van pešačkog prelaza, snimi ga kamera, on kaže da misli da bi tu trebao da bude pešački prelaz, sutra dođe Beogradput da nacrta pešački prelaz na tom mestu umesto da Čeda plati kaznu (namerno biram primer iz pre-SNS ere), to ti je slika srpskog državnog aparata, zato ja i ne verujem ni policiji, ni tužilaštvu, ni RHMZ-u, ni RGZ-u, ni CSR-u,itd. već moraju da se dobro potrude da bi me ubedili da govore istinu. Kada mene državni aparat tretira na ovakav način, kao budalu i magarca, najnormalnija i najprirodnija reakcija je da im ne verujem baš ništa, jer znam da me gledaju kao budalu i magarca.

Zato ću i u ovom i u svakom sledećem slučaju da vrlo, vrlo sumnjam u bilo koju verziju koju daju zvanični državni organi, a rekao bih da je to i generalni sentiment. Zašto je to tako - pa trebaju da se zapitaju sami ti organi što im se toliko ne veruje, ali to se neće nikada desiti. Zašto - pa iz upravo navedenog razloga, "sve je uvek u najboljem redu, državni organi uvek sve rade po propisima, nikada nijedan državni službenik nije ništa pogrešio, nikada ništa loše nije urađeno", večita mrtva petlja državnih organa Srbije.

Naravno, ništa od ovoga ne predstavlja a priori kritički sud prema svim pojedincima koji čine taj državni aparat, već govorimo isključivo o karakteristikama samog aparata. Nadam se da ovo ne treba posebno objašnjavati.

sve ja ovo mogu da potpišem. to je opšti kontekst, ne samo Srbije. evo imali smo čak i u Austriji propust policije da uzme izjavu od žene i obavesti Bečku policiju o činjenici vezanoj za nestanak Danke. čime bi mnogo brže bila okončana ta neizvesnost.

ali sve ovo nema veze sa konkretnim slučajem, odnosno moralo bi da se dovede u nekakvu vezu. uopšte nije bitno dal ti i ja verujemo policiji ili ne već je bitno dal je policija u ovom slučaju uspela objektivno da utvrdi činjenice. do sada, je ne vidim neki krupan propust na osnovu dostupnih informacija.

ti ne veruješ policiji zato što ne veruješ bilo kom državnom organu bilo šta. moja procena je da je istraga do sada bila dobro sprovedena. medijski aspekt na stranu, to je drugi par cipela.

za definitivan sud mora da se sačeka konačan ishod istrage. previše je nepoznatih još uvek.

Edited by Ted
Posted
26 minutes ago, Malvo said:

Ako nabadaju u prazno, naći će nikad. 

Tu opet mora da se javi neko ko ništa ne zna i ništa nije video ali ipak možda nešto zna i nešto je video. A ima ih, glavu na panj stavljam.

Ostavio je, cini mi se @vememah, link do profila na Fb ovog momka koji je umro u pritvoru.

Na par fotki, on sa kolegama, kopaju rovove za vodovod, duboke toliko da su celi upali unutra. Ako je on zaista sakrio telo posle..mogao je da zna gde je sveze iskopano, kuda su cevi prosle, gde ce lakse da se iskopa rupa..To tek onda nikad nece naci.

• +1 1
Posted

Da, sad već deluje da je potrebno čudo da nađu telo nesrećne devojčice.

• +1 6
  • Tužno 1
Posted

Meni samo nije jasno kako ovi ne popuste pod tolikim pritiskom i kažu gde je telo zaista, nego ih vodaju na neke random lokacije?

Ne znam, nešto mi se tu opasno ne uklapa…

Posted

Posle kratkog predaha, tabloidi nastavljaju da pominju majku. Posredno, prema izjavama okoline kako "ima tu nešto".

• +1 1
Posted
26 minutes ago, Filozof manijak said:

Zasto se neko već ne bi javio, ako je video?

Pa javi se ti sad, pa reci da nesto znas. Samo pazi da te srcka ne uhvati. 

Posted
2 minutes ago, ragasto said:

Posle kratkog predaha, tabloidi nastavljaju da pominju majku. Posredno, prema izjavama okoline kako "ima tu nešto".

Osećam da im istražuju sve srodnike do petog kolena. Ima pola familije da privedu.

Posted

- depresivna tema, zaslužujemo neku priču sa srećnim krajem

• Wub 1
  • Hvala 1
Posted
10 minutes ago, ragasto said:

vidim na kuriru, ne znam gdje jos

Posted
8 minutes ago, bejzbolka said:

Osećam da im istražuju sve srodnike do petog kolena. Ima pola familije da privedu.

Majku devojčice.

• +1 3