Ted Posted April 8 Posted April 8 16 minutes ago, Uskebasi said: @Ted Po kom osnovu može da se odredi pritvor nekome ko ne može da odgovara za konkretno krivično delo? naravno da ne može i jako bih voleo da vidim ovaj akt. i tužilaštva i suda. ako je tako, najobičnija žalba sa ukazivanjem na očigledno morala bi da dovede do ukidanja pritvora odmah. mogu samo da nagađam šta su uradili.....tipa da su mu stavili 333. KD pomoć učiniocu ali ne sinu, nego ovom drugom liku, sa kojim nije u krvnom srodstvu. s obzirom da je informacija bila da su im izkazi podudarni osim što prebacuju krivicu za ubistvo sa jednog na drugog. recimo ima sudska praksa da za postojanje krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, nije potrebno da je poznat izvršilac prethodnog krivičnog dela u odnosu na koje se pruža pomoć
mraki Posted April 8 Posted April 8 (edited) Mislim da se sad već ne može pričati kako je sve uradjeno kako treba i da ozbiljnih propusta nije bilo. Dete je nestalo 26. i oni su imali svedoke koji su videli da se kreće putem u tom pravcu, snimke kamera i samo dva auta koja su izašla iz mesta. Do pomeranja tela je došlo 28. i pored svih ovih informacija to se apsolutno nije smelo desiti. Naravno da je istraga morala ići u više pravaca, ali nekim stvarima poput snimku iz Beča je dato previše značaja. Moralo se znati da je to vrlo tanak trag i na granici nemogućeg… Ovo što se nakon hapšenja dešava ne znam ni kako bih opisao, ali što više razmišljam o tome, nešto ozbiljno oko priznanja onog gnusnijeg dela priče i nepriznanja gde je telo nema nikakvog smisla… Edited April 8 by mraki 2
Halvard Posted April 8 Posted April 8 Meni sad nije jasno kako je ta priča o Beču toliko dobila na značaju ako je policija već tada manje-više znala šta se zapravo dogodilo.
SNARC Posted April 8 Posted April 8 8 minutes ago, Halvard said: Meni sad nije jasno kako je ta priča o Beču toliko dobila na značaju ako je policija već tada manje-više znala šta se zapravo dogodilo. Meni se cini, kako vreme prolazi, da su i tada znali oni sto znaju i sada...A to je manje vise nista. 5 1
Ted Posted April 8 Posted April 8 snimak iz Beča je dobio na značaju pošto je bio dovoljan se se posumnja u mogućnost da je dete oteto i da je u inostranstvu. dete jeste ličilo na Danku i moralo je da se proveri. Gašić je rekao da su proveravali i našto u Bratilsvi, a verovatno i još nešto, neće sigurno da izlistaju spisak svih radnji koje su preduzeli. moja pretpostavje je da je snimak iz Beča odložio hapšenje ove dvojice, jer se čekalo da se taj trag proveri, potvrdi ili opovrgne. realno, tu je do zastoja došlo i zbog policije Austrije (odnosno tog nekog lika koji je ignorisao obaveštenje) pošto se žena na snimka javila sutradan u neku lokalnu policijsku stanicu i to je moglo da bude raščišćeno brže. odnosno, pretpostavljam da bi ova dvojica bila uhapšena ranije, da nije bilo snikma iz Beča. u međuvremeno, policija je proveravala teren ovde zato što nije bilo razloga da prekine, odnosno tragovi i dokazi ovde su bili dobri, a ako postoji realna mogućnost da je telo na lokalu neće se prekidati potraga. 2
Tsai Posted April 8 Posted April 8 3 hours ago, Ted said: znači utvrdili smo, van svake sumnje, da su priznanja data pod torturom, da priznanja nisu istinita, da je čovek preminuo zbog torture. dokaz, to je tako u Srbiji i ne postoji nijedan slučaj gde tortura nije primenjena, pa ovaj ne može biti izuzetak. dokaz o suprotnom nije dozvoljen. izveštaj patologa o smrti osumnjičenog, osim ukoliko ne utvrdi tragove torture i mučenja, očigledno je lažan, da ne kažem Vučić, i treba da odbaciti a patologa uhapsiti najbolje bi bilo da osumnjičene pustimo (slučajno se zatekli na licu mesta, prelazili 150 metara 5 minuta iz nekog banalnog razloga, na deponiji popili pivo jer ne mogu na poslu, dete je eto naprosto nestalo a oni koji su bili na licu mesta nemaju ništa sa tim, neki tragovi koji su nađeni na autu, to je Vučić sigurno) i pohapsimo kompletnu operativu policije koja je radila na slučaju pošto nije uspela za 10 dana da u potpunosti rasvetli jednostavan slučaj nestanka deteta, a nesumnjivo je mučila osumnjičene kako bi dobila lažno priznanje. pri tome je u pitanju Vučićeva policija pa je nesumnjivo da ona primenjuje torturu u svakom slučaju, a svaki operativac u policiji ima samo jedno na umu, a to je Vučićev rejting. sa time se budi, sa time leže, o tome jedino razmišlja čak i ako bi telo uspela polcija da nađe, Vučič je već pripremio tim patologa, koji će nesumnjivo utvrditi da se radi o ubistvu davljenjem i bez pregleda tela. pošto je jasno da svaki patolog u Srbiji ima samo jedno na umu, a to je Vučićev rejting. sa time se budi, sa time leže, o tome jedino razmišlja biti protiv nekog režima, a ja sam svim srcem protiv ovog i ovakvog, ne znači da se moraju lepiti etikete nekompetencije, nemorala, nepostojanja profesionalnog dostojanstva isl na svakog čoveka koji radi u nekoj državnoj službi. ja sam radio u državnoj službi više od 10 godina. jesam li ja govno zbog toga? jel sumnjate u tako nešto, jesam li i ja prikriveni deo te mafijaške hobotnice na privremenom radu u advokaturi (takođe sumnjiva profesija za koju važi opšta percepcija da su đubrad)? moja supruga radi u državnoj službi celu karijaru. jel treba da se razvedem i da je prezrem, sigurno je nekoga unštila a da ja to ne znam? ili znam ali me boli uvo, pošto sam đubre. taman posla, bas volim da te citam na ovoj i slicnim temama. mada moram da priznam da, znajuci da si radio u sluzbi i da se bavis pravom, a kad vec pricamo o fingiranju slucajeva sa smrtnim ishodom, malo mi je skeri ovaj tvoj komentar na sudbinu one trojice bolesnika koji su ubili onog penzionera u celiji On 20. 3. 2024. at 23:58, Ted said: evo ja ću. treba ih izvesti iz ćelije noću, radi navodne kontrole sobe, a nakon toga konstatovati u zapisniku da je slučajno došlo do opaljenja iz službenog pištolja i da je metak prošao kroz lobanju sva tri monstruma. zatvoriti slučaj.....tela spaliti na deponiji, tamo gde se inače tretira smeće. raširiti priču među ostalima da je službeno oružije lošeg kvaliteta i da može doći do samoopaljenja, tako da pripaze. najozbiljnije, ja bi svu trojicu likvidirao. mirne duše. 1
Ted Posted April 8 Posted April 8 6 minutes ago, Tsai said: taman posla, bas volim da te citam na ovoj i slicnim temama. mada moram da priznam da, znajuci da si radio u sluzbi i da se bavis pravom, a kad vec pricamo o fingiranju slucajeva sa smrtnim ishodom, malo mi je skeri ovaj tvoj komentar na sudbinu one trojice bolesnika koji su ubili onog penzionera u celiji po mom skormnom mišljenju to je prva reakcija svakog normalnog čoveka na akte besmislenog ili besprizornog nasilja ili mučenja nemoćnih ljudskih bića. u prvom slučaju je bio nemoćni starac u pitanju, u drugom je dete (ostavljam da ovde može da izađe i nešto drugo jer tela nema). prvi slučaj je grozomoran pošto se dešava u državnoj ustanovi i sve to ide direktno na teret države ja sam ekstremno netolarantan na tako nešto i duboko me potresa, smatram to gnusnim podjednako kao i nacističke zločine i torture da ubijem ne bih mogao, ali kao sudija ne bih imao problem da izreknem smrtnu kaznu za takva (ne)dela, ako je dokazano van razumne sumnje 2
gone fishing Posted April 8 Posted April 8 The man who passes the sentence should swing the sword. If you would take a man's life, you owe it to him to look into his eyes and hear his final words. And if you cannot bear to do that, then perhaps the man does not deserve to die.
Spooky Posted April 8 Posted April 8 (edited) @Ted - ali tvrdio si ovde da ne veruješ u bilo kakvo ispitivanje batinama i sl, sve vodeći se time da si i sam bio u službi, ali onda pobijaš sebe sa primerom ove trojice kojima bi i ti rado ekstra-sudski presudio. Ja verujem da su detektivi koji su naterali ove na priznanje verovali da su ovi krivi, jer znamo, nema tamo mnogo drugih alternativa. I ja sam na prvu vest o njima potpuno poverovao. Ali je onda telo velika rupa, jer telo ne nestaje samo tako.... I zašto bi neko priznao i davljenje i upetljao i familiju, čime je posredno i brata ubio, a opet, telo se ne može naći. A pogledajte i izjavu novinarima oca osumnjičenog pre sopstvenog hapšenja (koji se i sam sad sumnjiči za premeštanje tela) - ja uopšte ne verujem da bi prost seljak mogao da učini tako nešto, a onda ovako relativno pribrano razgovara sa novinarima, ne verujući u policijsku verziju, ali opet ostavljajući otvorenu mogućnost da je tačna. (Ja čekam istinu. Ako je to uradio, ima da odgovara, ako nije, neka odgovaraju ovi iz policije koji su ga maltretirali) Pri tome spominje i policijsko maltretiranje i teranje na lažno priznanje (oni kažu da kažeš kako oni kažu). Edited April 8 by Spooky
pt 2.0 Posted April 8 Posted April 8 6 minutes ago, Spooky said: A pogledajte i izjavu novinarima oca osumnjičenog pre sopstvenog hapšenja Pa zar nije uhapšen otac drugog osumnjičenog, tj. vozača automobila DD? Zar nisu njegovi otac i brat privedeni, nakon čega je brat preminuo? (pogledala u brzini, možda grešim, ali ovaj spominje sina S.) 2
Mindaugas Žukauskas Posted April 8 Posted April 8 Ovi su ladno našli neku sirotinju da im napakuju ubojstvo. SNS posla. Daj bože da grešim 1
Ted Posted April 8 Posted April 8 (edited) @Spooky ja mislim da ovo nije otac koji je uhapšen, već je uhapšen otac drugog osumnjičenog (DD). ovo bi trebao da je otac SJ slobodno možeš da mi stavljaš na teret reakciju povodom mučke likvidacije starca, to je moja prva emotivna rekacija ne bestijalno nasilje i objasnio sam zašto je takva. ako lišiš nemoćnog čoveka dostojanstva i izložiš ga strašnom mučenju i oduzmeš mu život, nemoj da očekuješ od mene da te tretiram kao samo još jednog kriminalnca. čovek definiše sebe delima ili nedelima. Edited April 8 by Ted 5
Spooky Posted April 8 Posted April 8 Just now, pt 2.0 said: Pa zar nije uhapšen otac drugog osumnjičenog, tj. vozača automobila DD? Zar nisu njegovi otac i brat privedeni, nakon čega je brat preminuo? (pogledala u brzini, možda grešim, ali ovaj spominje sina S.) Da, čini se da si u pravu. Potpuno sam zaboravio da i ovaj drugi ima oca i ostalo mi u oamćenju ovaj intervju pa sam našao i ne proveravajući čiji je otac. Nego sad vidim izjavu oca DD koji kaže da mu jedino taj mlađi sin nije srčani bolesnik u porodici I baš on podlegne infarktu :( https://www.blic.rs/vesti/hronika/policija-odvela-na-saslusanje-i-majku-dejana-osumnjicenog-za-ubistvo-danke-ilic-otac/mkbz7fe
mire Posted April 8 Posted April 8 @Ted e, care, samo detaljčić vezan za tvoje neverovanje u, je li, torturu pre nekih 7- 8 godina sam, igrom slučaja, bukvalno uhapšen, hteli su još u "dačmanu" da mi nataknu lisice, reko' "jeste normalni, ovde mi poslovni partneri, idem ja za vama autom", tako i bi i završih u podrumu u kralja petra, glavni lik tamo me pitao "šta ćeš ti ovde, deluje mi da si normalan" ( ), ja nešto promrmljah, on "ajde ostani tu u čekaonici" i ostadoh, reko da zapalim, kaže može, samo bez mobilnog sedim ja tako i pušim, kad je krenuo priliv, dovode ovakve i onakve, lemaju redom preventivno, ja se šćućurio da se i mene ne sete da skratim, četiri jako zajebana sata, dođe najzad moj advokat, rešila se zavrzlama, slobodan sam i na kraju završim preko puta na pivu sa glavnim razbijačem još mu broj imam u telefonu, u fazonu "ako te neko pipne" rezime: biju, jebeno biju, i još pitaju "'oćeš još" 2
Malvo Posted April 8 Posted April 8 8 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Ovi su ladno našli neku sirotinju da im napakuju ubojstvo. SNS posla. Daj bože da grešim Na osnovu čega? Ko bi i zašto pristao na tako nešto? Ovo nije profil ljudi koji bi mogao da bude dužan.
Recommended Posts