Jump to content
IGNORED

Ruskinje /i poneki Rus ali retko/ - u Beogradu i Srpijici

Eleniko

Recommended Posts

Posted
26 minutes ago, morgana said:

znam bar 10 brakova ruskinja (a i ukrajinki i bjeloruskinja) i crnogoraca, ne vidim zasto bi u bgd bilo drugacije. isti profil rusa je stigao i u cg i ovdje, samo sto su u cg dosli prije 10ak godina.

ali naknadno vidim da se nadovezujem na staru diskusiju o slobodnim sisama tako da nebitno :D

mnogo manje znam sklopova rus-crnogorka ali mozda je slucajnost, ne bih hitro izvodila zakljucke

Ima gore na drustvu tema Brak, ali tamo se dave :D

• Haha 3
Posted
1 hour ago, Sandradjer said:

Ima gore na drustvu tema Brak, ali tamo se dave :D

samo nek se mladi dave

• Haha 1
Posted

Da. bolje ne idi na temu Brak :lol:

• Haha 3
Posted

I treba da ih dave kad pored nas finih momaka one biraju Crnogorce da im peru noge :dry:

• Tužno 1
Posted
1 minute ago, Shan Jan said:

I treba da ih dave kad pored nas finih momaka one biraju Crnogorce da im peru noge :dry:

Moj Crnogorac je lagao da je Srbin...

• Haha 2
Posted
5 minutes ago, Shan Jan said:

pa kad vi necete da im perete noge. :(

• Haha 5
Posted

Kad su zenske nozive u pitanju, priznajem samo gazenje po ledjima dok ti razbija cvorice :wub:

• Tužno 1
Posted

poznato je da su ruskinje smrt za muzeve, ili kako je vec pisao jedan forumski mudrac 

• 1 month later...
Posted

Iako ruski na ulici ili parku čujem gotovo svaki dan, nekada i po više puta, juče sam prvi put od kako su Rusi nadošli u Srbiju, znači 2 i po godine prozborila sa Rusom, i to vrlo atipičnim, jer sam mislila da svi imaju max.35 godina.

75 godina, došao sa ćerkom, srpski mu je mnogo težak, nije uspeo nijednu reč da nauči... Razgovor sam zapodela ja (oni neće nikad, to znamo) i to iz trećeg pokušaja -zastala sam sa decom da pomazimo njegovu kucu. Čuo je da ima u gradu ruskih restorana, reko ja: ima. Pitaće ćerku da odu jednom...

Osećala se neka nelagoda u glasu. Kao da sam i ja njemu prva Srpkinja sa kojom je progovorio za 2 i po godine.

• +1 2
  • Tužno 2
Posted

Ubi ga Beograd ko Rjepnina London.

Posted
55 minutes ago, Paul Gompitz said:

Ubi ga Beograd ko Rjepnina London.

uhvatila ga tiha jeza 

• +1 1
  • Haha 1
Posted

Moja velika prijateljica, Ruskinja, St Ptersburg, Dr nauka (1969), predaje na elitnom faksu u Nagoya (Od 20 Nobelovaca u Japanu, 12 su iz Nagoya).
Sreli se u jedinoj pravoslavnoj crkvi u Nagoji, Bozicni koncert, hor dosao iz Rusije, 2019, Rachmanjinov, Vespers. To sam isto slusao (Baltimomore hor) u National Cathedral Washington D.C. Ovo j ebilo bolje, cak i nego CD koje sam stalno slusao u kolima.
I dan danas, dodje mi kao rodjena sestra. Ona mi je objasnjavala sta u stvari znace dela Dostojevskog, Tolstoja, sto obican citalac, makar i na srpskom, ne bi shvatio.

• 1 month later...
Posted
On 17. 8. 2024. at 1:52, banecare1 said:

poznato je da su ruskinje smrt za muzeve, ili kako je vec pisao jedan forumski mudrac 

sta sta :)

sacu lepo da pojedem sve sto sam izasrao po topicu. tako mi i treba... ne znam sta ce mi to sad ..

sreca pa se brzo evakuisalo tamo gde zivi, ali sa opcijom dolaska za stalno, jer nasa banana nudi sve i svasta...

Posted
On 3. 7. 2024. at 17:46, Sandradjer said:

Bas je tuzna ova warpova poruka iznad :sad:, a dosla sam da napisem da sam jela neki ruski junk i bas je bzv (vareniki i peljmeni) 

Peljmeni su kao neke njihove raviole punjene mesom, s tim da ih oni ne proceđuju nego kao knedle u supi ih jedu.

Šavarma je dobra, ima na kraju Kameničke odličan njihov fast food.

• +1 1