kralj Posted April 29 Share Posted April 29 16 minutes ago, 189- said: on je par dana nakon sto je potpisao ugovor zavrsio sezonu. da nije potpisao verovatno ne bi zavrsio sezonu nego bi ranjen igrao i tako zaradio pare. mozda ne ovaj max ali nekih 5-6 miliona manje, sto u krajnjem slucaju ne pravi neku razliku. usput, ako vec kenjamo po mpju, mozemo i po murrayu koji zaradjuje iste pare kao npr. sga ili tatum, ali nije ni all-star a ne mvp kandidat... Ispostavilo se da je završio sezonu, ali nije tako trebalo da bude. Sećam se da je Meloun ceo decembar pričao da se vraća za 10 dana, do nove godine i slično. Nisu ga potpisivali sa idejom da propusti sezonu, ni slučajno. Link to comment
189- Posted April 29 Share Posted April 29 25 minutes ago, Mil@n said: Možemo i da kažemo da igraju za iste pare a da je Marej doprineo tituli 5 puta više nego MPJ. murray je nivo igraca dearon foxa koji ima nenormalnu srecu da igra sa najboljim igracem lige i top15 igracem u istoriji. da se jokic skrsi na dva meseca izgledali bi ko sixersi ove sezone sa maxeyem na celu. mozda 50%. to svakako ne vredi, 33 miliona, zar ne? Link to comment
uini Posted April 29 Share Posted April 29 14 minutes ago, Mil@n said: Prvo, MPJ nije vrunski igrač. Čovek ima previše mana u svojoj igri za takvo nešto. prvo, ja pod vrhunski igrac podvodim svakog top3 igraca xy ekipe. cesto i prvi igrac fransize ima puno mana a kamo treci mi srbi smo perfekcionisti, to nam je od raznih predsednika ostalo ali michael porter jr jeste vrj igrac. Link to comment
uini Posted April 29 Share Posted April 29 17 minutes ago, Mil@n said: MPJ bukvalno nije u stanju da odigra 1on1 sa nekoliko driblinga ili ne daj bože da spoji dve finte u procesu. Strašno je limitiran u tom aspektu, zato mu se poeni svode na trojke, otptke i katove. Tu je većinska razlika između njega i igrača sa liste gore, manje više svi mogu da iskreiraju sami, on je dečko šuter i... To je to. to je kao da ja napisem, murray nije u stanju da sutne preko cuvara tricu sa 35% uspesnosti naravno da nije kada je metar &zilet u odnosu na poretra prangiju visine duranta Link to comment
189- Posted April 29 Share Posted April 29 16 minutes ago, kralj said: Ispostavilo se da je završio sezonu, ali nije tako trebalo da bude. Sećam se da je Meloun ceo decembar pričao da se vraća za 10 dana, do nove godine i slično. Nisu ga potpisivali sa idejom da propusti sezonu, ni slučajno. mislim da si u pravu, ali je ipak sve ovo suvise idealno zavrsilo za njega i njegovog agenta. znalo se u krajnjem slucaju da nece biti nista od sezone zbog murraya. Link to comment
Mil@n Posted April 29 Share Posted April 29 (edited) 6 minutes ago, 189- said: murray je nivo igraca dearon foxa koji ima nenormalnu srecu da igra sa najboljim igracem lige i top15 igracem u istoriji. da se jokic skrsi na dva meseca izgledali bi ko sixersi ove sezone sa maxeyem na celu. mozda 50%. to svakako ne vredi, 33 miliona, zar ne? Upravo, i ako MPJ pored jednog Jokića koji bi pre dodao nego dao koš, a kao čistokrvni šuter ima 13 poena u play off-u, onda možemo zamisliti šta bi bilo kada bi igrao sa liderom u ekipi koji troši mnogo više lopti, čitaj: svi ostali glavni igrači u NBA. Pri tom, Jokić na stranu, Marej ume sam da odigra (kao što i odigra milion puta), MPJ ne može sam da odigra jer je spor i kontrola driblinga ne postoji u retkim slučajevima kada se usudi da spusti loptu na parket. Edit: i slab je fizički za kontakt igru. Edited April 29 by Mil@n Link to comment
reg Posted April 29 Share Posted April 29 U vezi teorijskog razmatranja da li bi za isti novac Denver mogao da uzme nekog igrača koji bi imao sličan doprinos i još da ostane za solidnog igrača koji će ulaziti sa klupe, recimo da bi u teoriji mogli (doduše nije bilo mnogo primera ko bi bili ti igrači sa boljim odnosom cene/kvaliteta). U realnosti i ne baš. Mislim da smo u ranijim pričama o ugovoru MPJ-a već prelazili FA tržište u godini potpisivanja. Takođe, Brus Braun je došao u Denver "kladeći" se na sebe, sa ugovorom od 6.5 miliona po sezoni, a dobio je 22.5 od Indijane, 16 miliona dolara više. MPJ je za prošlu sezonu dobio 31 milion. Kada pričamo o igračima sa klupe, Kevin Lav igra za 4 miliona, Vestbruk (recimo teorijski da bi mogao da pruži koliko i Džekson sa klupe) za 4 miliona, Kajl Lauri za 2.8 miliona. U teoriji bi trebalo ovaj tim Denvera da privuče neke veterane koji jure prsten i igraju za minimalac, u realnosti se to nije desilo, što nije samo do Denvera kao destinacije i Konelija/MPJ-a. Iz intervjua sa Butom na kraju sezone, u kome je pričao da ne želi da plaća veterane koji će igrati samo sezonu dve, i da ne bi želeo da potpiše Torija Krega već da razvija Votsona koji po njemu ima veći potencijal od BB-a (ne sećam se da je spominjao druge veterane o kojima je razmišljao) je jasno da GM Denvera ni ne želi da plaća veterane, posebno ne MLE koji je valjda oko 10-12 miliona, a koji bi mu dali bolju klupu u plejofu, a to nije do Tima Konelija i ugovora MPJ-a. Kao što do njih nisu nova CBA pravila. Čovek je rekao da misli da će Jokić još 5-6 godina da igra na vrhunskom nivou i da neće da juri tamoneke veterane umesto razvijanja svojih pikova koji će odmah moći da doprinesu. 2 hours ago, Mil@n said: On da bi dao 40 poena mora da ubaci 10, 11 trojki jer drugačije ne ume tako da teško da ćemo taj film gledati. Malo su mi pase te fore uzeli su titulu - isplatio se, on je po doprinosu 4i igrač tog tipa, ako ne i peti, jer su mi lično bile vrednije energične sekvence Brusa Brauna nego njegove random trojke što je u suštini 80% njegovog napadačkog doprinosa. A šta reći o šutu u finalu (podsetimo, samo za šut je i plaćen toliko) kada je njegova trojka posle 20+ promašaja dočekana kao 2. gol na marakani protiv Bajerna. Taj ubitačni šuter i igrač pod max ugovorom u prošlom plej ofu je imao 0.1 poen više od 1 Gordona koji je objektivno u napadu više drvo nego što nije (ako ne zakuca), i 1,4 više od 1 Brusa Brauna koji je ulazio sa klupe. Teško da je on bio neki šraf u toj ekipi koji je bio presudan, tačnije njegovo odsustvo bi bilo ubedljivo najlakše nadoknaditi. Ne postoji igrač u NBA uz koga bi on (a sa njim i ceo ostatak ekipe) uzeo titulu u ovoj ligi u ovom timu a da se ne zove Nikola Jokić. Razumem sve, i da se pobednički tim ne rasklapa i da stanje na tržištu i dostupni slobodni agenti i mogući trejdovi određuju dosta toga pa i cenu koju je Denver u nekom momentu morao da plati. Ali ovo što on igra ne vredi 35 miliona, mada je ovo što igra ove godine mnogo bliže tome nego ono što je igrao prošle. Možda su pase fore, ali je to cilj igre. Prošle godine je u to vreme bilo 12 franšiza koje nikada nisu uzele tilutu, sada ih je 11. Od tih preostalih 11 neke su se pošteno ukopale sa all-in pokušajima (Finiks, Bruklin). 2 Link to comment
Mil@n Posted April 29 Share Posted April 29 1 minute ago, reg said: Možda su pase fore, ali je to cilj igre. Prošle godine je u to vreme bilo 12 franšiza koje nikada nisu uzele tilutu, sada ih je 11. Od tih preostalih 11 neke su se pošteno ukopale sa all-in pokušajima (Finiks, Bruklin). Sve je to OK, kao što rekoh, dok se uzimaju titule, niko neće ništa da preispituje. A videćemo šta će se desiti kada do toga ne dođe, i ko će biti prvi ili među prvima na tapetu kada bude nešto trebalo da se promeni u rusteru. Njegov udeo u tituli može lako da se utvrdi i jasno je da je bio manji nego što bi se očekivalo od nekoga ko dobija 35 miliona i da je to pokriveno Jokićem koji ceo tim diže za 20, 30% i koji je odigrao jedan od najboljih play off-ova u istoriji lige. Mnogo je lakše igrati sa takvim igračem koji ume da zamaskira mnogo individualnih problema saigrača, mislim da se preko toga olako prelazi koliko je Jokić zapravo efikasan na svim poljima igre. Voleo bih da ga vidim u timu koji mnogo više zavisi od njegovih poena, mislim da se ne bi tako dobro proveo kada bi morao konstantno da isporučuje 20+. Ova sezona mu je svakako uzlazna, pa ćemo da vidimo gde je limit, vreme će pokazati. Link to comment
1n54jd3r Posted April 29 Share Posted April 29 Tim Koneli je jedan od najplacenijih GM-ova u ligi. Verovatno zna dobro da radi svoj posao, pretpostavljam. Posao GM-a i front office-a je najlaksi za kritikovanje, po sistemu posle bitke svi su generali. A zapravo je ekstremno kompleksan i to vecina navijaca ne moze ni da pojmi. I vracam se na primer Milsapare koji je doveden a posle i produzen (cini mi se team option aktiviran) za sulude novce u tadasnje vreme. I da neko sad da vremeplov ljudima iz Denvera, isto bi verujem opet postupili. Doneo je nesto sto se bas ne moze najbolje brojkama predstaviti a sto je imalo znacajan uticaj na razvoj kulture tima/organizacije kao i mentorstvo Jokicu da izraste u lidera ekipe. 5 1 Link to comment
reg Posted April 29 Share Posted April 29 9 minutes ago, Mil@n said: Sve je to OK, kao što rekoh, dok se uzimaju titule, niko neće ništa da preispituje. A videćemo šta će se desiti kada do toga ne dođe, i ko će biti prvi ili među prvima na tapetu kada bude nešto trebalo da se promeni u rusteru. Njegov udeo u tituli može lako da se utvrdi i jasno je da je bio manji nego što bi se očekivalo od nekoga ko dobija 35 miliona i da je to pokriveno Jokićem koji ceo tim diže za 20, 30% i koji je odigrao jedan od najboljih play off-ova u istoriji lige. Mnogo je lakše igrati sa takvim igračem koji ume da zamaskira mnogo individualnih problema saigrača, mislim da se preko toga olako prelazi koliko je Jokić zapravo efikasan na svim poljima igre. Voleo bih da ga vidim u timu koji mnogo više zavisi od njegovih poena, mislim da se ne bi tako dobro proveo kada bi morao konstantno da isporučuje 20+. Ova sezona mu je svakako uzlazna, pa ćemo da vidimo gde je limit, vreme će pokazati. Mislim da niko na topiku ne spori Jokićev uticaj na tim. Da nema Jokića ne bi ni dali 30+ miliona MPJ-u (možda ga ne bi ni draftovali), ali ne bi ni BB uzeo 22,5 miliona od Indijane. Mislim da je team option ugovor, pa ćemo videti kako sad izgleda taj ugovor kada nema Jokić efekta. Da se nadovežem na 1n54jd3ra, prošli godine je Minesota bila predmet sprdnje sa pikovima datim za Gobera, tučom na klupi, izgubili prvu plejin utkamicu, ove su počistili Finiks sa dobrim šansama za titulu. Ako uzmu titulu da li će bilo koga biti briga za te pikove? 3 1 Link to comment
Fins fleet Posted April 29 Share Posted April 29 32 minutes ago, 1n54jd3r said: BTW ovo zvuci mind blowing: A jbg, verovatno bi mogli da napravimo slucnu listu od igraca koji su ostali. Nije da su anonimusi dobili zvezde, vec je liga prepuna istih. Nije samo prosecan NBA igrac bolji danas nego 90ih, 30i najbolji isto. Tj razlika izmedju 10. I 30. maltene ne postoji, mogu se obrnuti ocas posla. 1 Link to comment
mackenzie Posted April 29 Share Posted April 29 37 minutes ago, 1n54jd3r said: BTW ovo zvuci mind blowing: Pola su overrated. 1 Link to comment
johan nagel Posted April 29 Share Posted April 29 Дебело се потцењује допринос Мареја титули Денвера, буквално је било момената када је вукао и више него Јокић а о њиховој 2 на 2 игри да не причамо. Како би изгледао као прва звезда тима можемо да нагађамо али то је мање битно, као други играч је идеално компатибилан с Јокићем и чине најбољи дуо лиге. Али не вреди, код многих се запатио некакав наратив да свемогући Јокић игра са 4 богаља које он чини довољно добрим помоћним особљем да ето освоји титулу и то је то. 3 Link to comment
kralj Posted April 29 Share Posted April 29 Just now, reg said: Da se nadovežem na 1n54jd3ra, prošli godine je Minesota bila predmet sprdnje sa pikovima datim za Gobera, tučom na klupi, izgubili prvu plejin utkamicu, ove su počistili Finiks sa dobrim šansama za titulu. Ako uzmu titulu da li će bilo koga biti briga za te pikove? Ok, naravno da titula briše sve, ali Minesota je baš loš primer. Oni su u poslednjih 10 godina dobili tri generacijska talenta na draftu kao prve pikove - igrače koji nisu bili plod nekakve vizije i kreativnog tumačenja talenta, nego igrače koje bi svaki GM bez izuzetka uzeo. Pritom, do tih pikova nisu dolazili posle rebuilda, uz promišljenu trgovinu pikova (kao recimo OKC), nego tako što su decenijska kesa, koju nije šamarao samo onaj ko žuri na autobus. Sa GSW i Denverom, koji su korpus napravili tako što su pravili korpus birajući nosioce šampionskih timova po kasnoj prvoj i drugoj rundi, tek nemaju nikakvih dodirnih tačaka. I sad su još na sav taj kapital, dali i budućnost tima za 1 Gobera, ispali u prvoj sezoni u plejinu, a sad treba da ih uzimamo za afirmativan primer zato što su konkurentni kao 3rd seed. I to po prvi put u poslednjih 20 godina. 2 Link to comment
Recommended Posts