garmonbozia Posted April 29 Share Posted April 29 Just now, goofs said: Koji omiljeni? freakns, mešam ih 2 Link to comment
Hele Posted April 29 Share Posted April 29 Ljudi koji vode sada Denver su ih doveli do prve titule u istoriji. I sada su glavni favoriti ili jedan od glavnih favorita. Izgradili su tim bez da su imali top pikove na draftu, bez da su superstarovi dolazili kod njih... I sta sad ima da im se kaze i zameri? U okviru budzeta koji imaju su napravili sampionski tim. Kako su raspodelili novac i koliko su kome dali, njihova stvar, rezultate imaju i to najbolje u istoriji kluba. 4 Link to comment
napadaj Posted April 29 Share Posted April 29 Ni ja ne kapiram MPJ rant. Dečko ove sezone igra sjajnu košarku, u plejofu je odličan i zapravo je zaslužio svaki dolar. 3 Link to comment
Hele Posted April 29 Share Posted April 29 (edited) 34 minutes ago, goofs said: Koji omiljeni? Ja kontam šta je Mos hteo reći, zameniš MPJa sa nekim Badi Hildom i na tih 10-15 ušteđenih meleona pojačaš drugu postavu. To je sad ŠBBKBB priča, ali nije kao da nema zdravog rezona. S druge strane, da se ne zajebavamo, MPJ ne bi dobio max nigde van Denvera, čovek je ugovor potpisao kao još uvek nedokazan igrač za taj nivo, sa ozbiljnom istorijom povreda. A poređenje sa Durantom tek nema smisla, KD bi procvetao u Denveru i teško da bi iko mogao da im oduzme titulu bar jedno 3-4 Denver je izgradio kulturu. Vode ih igraci koje su draftovali. Verovali su u njih i isplatilo im se. U tog MPJ-a su jos dodatno verovali jer je bio upitan da li ce uopste i igrati kosarku sa ledjima kakva ima ili kakva je imao. Verovali su u jednog debelog tinejdzera iz Sombora i njega uzeli kao vodju i osnovu za gradjenje tima i igre. Tako funkcionisu i tako imaju rezultate. Ne prodaju svoju decu za instant rezultate, napravili su tim da traje. A Durenta nisu mogli ni da su hteli. Mozda bi sad tek mogli, ali nece ti Durent od 40 godina donositi titule u naredne 3-4 godine uz Jokica i Mareja. A i rusis timsku hemiju i kulturu koja je napravljena. Preterevali su mnogi sa pljuvanjem Milsapa, ali on jeste bio lik koji je morao da uzme svoje suteve, koji god rezultat bio. Normalna stvar u sustini za NBA zvezde. Ali su nasli onda Gordona koji nije u tom tripu i koji se savrseno uklopio. Rade oni dobro i pametno, nema potrebe za kritikom. I MPJ napreduje u svakom smislu, i ljudski i igracki. To je njihov rizik bio, i ja sam kritikovao ugovor MPJ-a, ali ljudi su prvaci. Sta sad da im kazes? Kao, da su trejdovali MPJ-a i da mu nikad nisu dali toliki ugovor, onda bi bili prvaci, ali bi dobili svaku seriju sa 4-0? Edited April 29 by Hele 1 Link to comment
spaceploitator Posted April 29 Share Posted April 29 brda je napredovao mpj, u odbrani, skoku, a u poslednjih godinu dana i u driblingu. konacno smisleno napada close-outove i redovno pravi visak ili solidno zavrsava kad mu izadju na sut. kad bi se vratio na atleticnost iz srednje skole bio bi prezajeban, ali i ovako je brutalna treca opcija. bas ne kapiram sto se u ovom trenutku pise o njemu i njegovom ugovoru, kad je mnogo veci problem marejev nivo i ova povreda. sa njim ovakvim tesko da mogu da dobiju sotu, pritom ce igrati protiv mekdenijelsa i edvardsa a ne protiv diandjela i rivsa. imam beskrajno poverenje u njegovu sposobnost da se izdigne i odgovori prilici, dokazao je to mnogo puta, ali ako fizicki nije na nivou a deluje da nije, nece se to moci samo duhom prevazici 4 Link to comment
1n54jd3r Posted April 29 Share Posted April 29 Ima jos jedna stavka koja se zaboravlja. Kada je MPJ dobio ekstenziju (nije imao garantovan pun max, imali su klauzulu vezanu za povrede), nisu postojala ogranicenja koja sada postoje za klubove koji udju u luxury tax. Nije postojao 1st i 2nd apron uopste. Iako stoji cinjenica da je za ogromnu vecinu kosarkaskog sveta van kancelarije Tima Konelija taj ugovor bio WTF momenat. Mislim da za dosta timova (a pogotovo Denver koji nije top destinacija za ostvarene zvezde) odluka o ugovorima se svodi i na oportunitetni trosak - ok, sta ako izgubimo nekoga jer mu nismo ponudili max ili neku jaku cifru. Da li cemo biti u stanju da nadomestimo taj gubitak, da ne dobijemo potencijalno nista zauzvrat, i dzaba nam taj novac sto smo ustedeli ukoliko necemo privuci nikakvo jako ime. Pricamo o starteru, koji je 3. ili 4. najbitniji igrac tima. U sampionskom timu. Takvi ne rastu na drvecu. Razumem da ovde pricamo o tome kako bi se mogao pojacati 2nd unit, ali starter je bitniji od kvaliteta 6. ili 7. igraca. Elem, kad god se povede ovakva prica, volim samo da se prisetim sta je dobio Jaylen Brown. Onda mi nikakav ugovor ne izgleda sulud 3 1 Link to comment
189- Posted April 29 Share Posted April 29 5 hours ago, Venom said: Inače možda je vreme da se okonča diskusija stari VS novi NBA. Ja ne znam šta bih rekao nakon jučerašnjih utakmica i generalno plej ofa osim da je ovo najbolja košarka svih vremena. Možda je MJ bolji od Lebrona, ali prosečan igrač nikad nije bio bolji. ovo je bilo ocigledno i bez ovog playoffa. 2 Link to comment
kralj Posted April 29 Share Posted April 29 Morali su MPJa da potpišu. Istina, sa naknadnom pameću, verovatno bi bolje bilo da su uzeli option i produžavali ga dogodine, ali bio bi to veliki rizik posle one eksplozije te sezone, koja je započela Marejevom povredom. Dogodine se sigurno ne bi timovi utrkivali da mu daju max, ali rizik je bio da ga se izgubi. Link to comment
johan nagel Posted April 29 Share Posted April 29 Две дискусије које никад неће изумрети на овој теми.. Стааари вс нови нба и да ли се Денвер зајебао што је дао макс уговор Мајклу Портеру Џуниору. 2 1 Link to comment
189- Posted April 29 Share Posted April 29 2 minutes ago, johan nagel said: да ли се Денвер зајебао што је дао макс уговор Мајклу Портеру Џуниору. ovo je reseno proslog juna. 4 Link to comment
goofs Posted April 29 Share Posted April 29 Pa rešeno je ako je cilj bio da se dovuče titula u franšizu koja joj u životu nije niti prismrdela. U tom slučaju nikakve zamerke za potpisane ugovore, cilj ispunjen, igraće se još malo seksi košarke, biće pobeda, biće poraza, bumo vidili. Ako je cilj bio da kapitalizuješ činjenicu da imaš višestrukog MVP igrača u svojim prime godinama i da treba pojuriti neku dinastiju, onda kod tog potpisa i dalje stoje upitnici i vreme će pokazati da li je bio dobar ili ne. Denver se kladio na to da će MPJ da poraste kao igrač i istina je da je ove godine bolji nego prošle, ali takođe je i istina da još uvek ne pruža igre u skladu sa svojim ugovorom. Max igrači bi trebalo da budu u stanju da se useru nekome u život sa 40p (eno videli smo ih sinoć nekoliko komada) kada sve ostalo stane. Ja nemam utisak da je MPJ sposoban za tako nešto, možda bude bio dogodine, ko zna. O ugovoru će se tek pisati za godinu dana kada Gordon i KCP dođu na obnovu i bude postojala mogućnost da ostanu bez obojice. Ako MPJ ne poraste igrački do tada, može da bude belaj. Link to comment
Mil@n Posted April 29 Share Posted April 29 (edited) 21 minutes ago, goofs said: Max igrači bi trebalo da budu u stanju da se useru nekome u život sa 40p On da bi dao 40 poena mora da ubaci 10, 11 trojki jer drugačije ne ume tako da teško da ćemo taj film gledati. Malo su mi pase te fore uzeli su titulu - isplatio se, on je po doprinosu 4i igrač tog tipa, ako ne i peti, jer su mi lično bile vrednije energične sekvence Brusa Brauna nego njegove random trojke što je u suštini 80% njegovog napadačkog doprinosa. A šta reći o šutu u finalu (podsetimo, samo za šut je i plaćen toliko) kada je njegova trojka posle 20+ promašaja dočekana kao 2. gol na marakani protiv Bajerna. Taj ubitačni šuter i igrač pod max ugovorom u prošlom plej ofu je imao 0.1 poen više od 1 Gordona koji je objektivno u napadu više drvo nego što nije (ako ne zakuca), i 1,4 više od 1 Brusa Brauna koji je ulazio sa klupe. Teško da je on bio neki šraf u toj ekipi koji je bio presudan, tačnije njegovo odsustvo bi bilo ubedljivo najlakše nadoknaditi. Ne postoji igrač u NBA uz koga bi on (a sa njim i ceo ostatak ekipe) uzeo titulu u ovoj ligi u ovom timu a da se ne zove Nikola Jokić. Razumem sve, i da se pobednički tim ne rasklapa i da stanje na tržištu i dostupni slobodni agenti i mogući trejdovi određuju dosta toga pa i cenu koju je Denver u nekom momentu morao da plati. Ali ovo što on igra ne vredi 35 miliona, mada je ovo što igra ove godine mnogo bliže tome nego ono što je igrao prošle. Edited April 29 by Mil@n Link to comment
Hele Posted April 29 Share Posted April 29 (edited) Covek je 23. u istoriji po procentu suta za 3 poena. Ima 25 godina. Nijedan aktivni igrac koji je ispred njega po procentu suta za 3 nije bolji igrac od njega. Osim Karija, normalno. A petorci koju ima Denver pre svega nedostaje suter. Koga bi boljeg od sopstvenog deteta? Ne zaboravite da su oni svaki dan zajedno, znaju gde je nekome plafon i koliko moze, koliko je disciplinovan, kakav je covek... Siguran sam da su svi ucestvovali u toj odluci da mu se da taj ugovor, i uprava i trener, a i Jokica su gotovo sigurno pitali. Lepo rade ljudi i stvarno nema potrebe za pljuvanjem. Ne povredjuje se vise, ima tek 25 i tek mu sledi prajm. Edited April 29 by Hele 2 1 Link to comment
189- Posted April 29 Share Posted April 29 1 hour ago, goofs said: Pa rešeno je ako je cilj bio da se dovuče titula u franšizu koja joj u životu nije niti prismrdela. U tom slučaju nikakve zamerke za potpisane ugovore, cilj ispunjen, igraće se još malo seksi košarke, biće pobeda, biće poraza, bumo vidili. Ako je cilj bio da kapitalizuješ činjenicu da imaš višestrukog MVP igrača u svojim prime godinama i da treba pojuriti neku dinastiju, onda kod tog potpisa i dalje stoje upitnici i vreme će pokazati da li je bio dobar ili ne. Denver se kladio na to da će MPJ da poraste kao igrač i istina je da je ove godine bolji nego prošle, ali takođe je i istina da još uvek ne pruža igre u skladu sa svojim ugovorom. Max igrači bi trebalo da budu u stanju da se useru nekome u život sa 40p (eno videli smo ih sinoć nekoliko komada) kada sve ostalo stane. Ja nemam utisak da je MPJ sposoban za tako nešto, možda bude bio dogodine, ko zna. O ugovoru će se tek pisati za godinu dana kada Gordon i KCP dođu na obnovu i bude postojala mogućnost da ostanu bez obojice. Ako MPJ ne poraste igrački do tada, može da bude belaj. za fransizu kao sto je denver, nema tu mnogo razmisljanja oko davanja ugovora kakav je mpjov. ili ga potpises ili rizikujes, bespotrebno. zato je bio 'preplacen' i millsap. nisu oni neki miami ili la, pa da mogu svake dve-tri godine dovoditi novog igraca. 3 Link to comment
Mil@n Posted April 29 Share Posted April 29 Nema veze što su ga platili, naravno da dok se uzimaju titule niko neće praviti pitanje. To nas ne sprečava da pričamo o tome da li on vraća pare na terenu. U to ime, evo nekih imena koja dobijaju 3+- miliona u odnosu na MPJ: Devin Booker Kyrie Irving James Harden Ja Morant Shai Gilgeous-Alexander Donovan Mitchel Jason Tatum Bam Adebayo De'Aaron Fox Jalen Brown 1 Link to comment
Recommended Posts