Jump to content
IGNORED

KKPFC u epizodi 23/24 “It’s coming home” part two

kud u maglu Simoviću

Recommended Posts

Posted

Pre ili kasnije cete se svi sloziti sa mnom i reci "Da, bravo..u pravu si, mora psiholog" :)

Na stranu sto bih ja to pre radio Vujosevicevim metodama, tipa sutra svi pred Arenu u 6 izjutra.

Posted (edited)
4 hours ago, Jimmy Kowalski said:

Jedna stvar koju vec neko vreme hocu da napisem, sad mu dodje bas zgodan trenutak jer se tice skracene rotacije. Naravno, mi ne prisustvujemo treninzima, ne znamo ko kako radi i kako se ponasa, Zeljko odlucuje o minutazi vodeci racuna sta je najbolje za tim (sto ce svaki trener rec jelte). Svaki igrac naravno ima oscilacije tokom sezone, ali zato je tu strucni stab da gleda da one budu sto manje izrazene.

Ono sto upada u oci je da npr Kaminsky ne igra 2 utakmice zaredom, pa onda udje, odigra minut i po i ekspresno se salje na kraj klupe, po internetu komentari da mu se sprema otkaz, besni navijaci na tviteru teraju "govedo", "najgori igrac u istoriji Partizana" i sl. I onda odjednom minutaza od po 15-20 minuta i njegova dobra igra u napadu uz standardne boljke u odbrani. I sta, isto nije mogao da isporuci u prethodnim utakmicama nego je morao da bude zakucan na klupi?

Ne lezi vraze, bas sad kad je on usao u dobru formu, Bruno se izgubio. Sad je on postao igrac manje. A nije sad nista "gluplji" nego sto je bio kad je bio u formi, ali ispada da nista ne moze. Ukupno 3 skoka na prethodne 3 utakmice. Smajli isto igra promenljivo cele sezone, posle dobrih partija protiv Makabija i Paoa, sad je opet u kanalu.

Paradoks je da ti u situaciji kada imas 15 zdravih igraca, cedis trojicu nosilaca (Leday, Punter i Nunnally) da igraju back2back preko 30 minuta, verovatno bi im se prikljucio i Dozier da ne pravi toliko faulova. Isti kurac da li su Andjusa i Smith prekobrojni ili Jaramaz i Ponitka, kad nikog od njih ne koristis (ili vrlo malo). Jel stvarno moguce da pola tima nije u stanju da ispunjava ono sto trazis od njih? Uopste? Koji je rezon da ti igrac presedi 3/4 i onda ga ubacis u 4/4? Pa jos vise takvih igraca istovremeno? Nisu dovoljno dobri da igraju u 2/4, ali jesu za 4/4?

Kako ono ide "igrac mora da bude spreman da pruzi maksimum igrao 39 minuta ili minut". Cudo jedno kako to ne funkcionise u praksi.

dao bi se izvući zaključak da tim nije dobro selektiran, i da nije baš najbolje ni vođen (minutaža, tempiranje forme, sulude oscilacije....)

dozvoljavam da, iz moje laičke vizure, moguće propuštam da vidim neku širu sliku ili plan. ali to nije problem, ekipa može lagano da demantuje sve to tako što će ući u formu i početi da realizuje potencijal. 

treba reći i da kkp nikad nije ostvarivao velike uspehe sa ovih pozicija koje sada ima ili se trudi da ih ima. mislim na veliki budžet, ogromne plate, avansnu euforiju, ulogu favorita. kad smo osvojili EL, na da nismo bili u krugu favorita, nego realno nismo bili ni u razmatranju. plus igranje u inostranstvu, neiskusan trener, mladi nosioci igre. ni ona Duletova ludačka sezona nije započeta sa takvih pozicija, već je euforija rasla tokom sezone kako se ekipa zahuhtavala.

verovatno zato i imam i neku mentalnu prepreku u prethodne tri sezone.....jeste to kkp al kao da mi o nije onaj pravi. ne leži mi ova uloga favorita, više mi leži ona kad to nisi, ali svi znaju da ćeš da ih poravnaš sa zemljom ako se opuste tri minta ili skrenu pogled. ono, nisi najjači ali si najzajebaniji ubedljivo. Duletov kkp, odnosno ekipu, sam podržavao bezuslovno i baš sam bio emotivno angažovan. sa ovim timom, mislim na prethodne tri sezone, ne mogu da napravim takvu konekciju, pa da me jebeš sto puta.

Edited by Ted
  • +1 2
  • Hvala 1
Posted

Čuvajte se grobari ovog Teda, možda je neka Vazurina struja pa je ovde došao da budeš "objektivan" :fantom:

• Haha 1
Posted
4 hours ago, Jimmy Kowalski said:

Jedna stvar koju vec neko vreme hocu da napisem, sad mu dodje bas zgodan trenutak jer se tice skracene rotacije. Naravno, mi ne prisustvujemo treninzima, ne znamo ko kako radi i kako se ponasa, Zeljko odlucuje o minutazi vodeci racuna sta je najbolje za tim (sto ce svaki trener rec jelte). Svaki igrac naravno ima oscilacije tokom sezone, ali zato je tu strucni stab da gleda da one budu sto manje izrazene.

Ono sto upada u oci je da npr Kaminsky ne igra 2 utakmice zaredom, pa onda udje, odigra minut i po i ekspresno se salje na kraj klupe, po internetu komentari da mu se sprema otkaz, besni navijaci na tviteru teraju "govedo", "najgori igrac u istoriji Partizana" i sl. I onda odjednom minutaza od po 15-20 minuta i njegova dobra igra u napadu uz standardne boljke u odbrani. I sta, isto nije mogao da isporuci u prethodnim utakmicama nego je morao da bude zakucan na klupi?

Ne lezi vraze, bas sad kad je on usao u dobru formu, Bruno se izgubio. Sad je on postao igrac manje. A nije sad nista "gluplji" nego sto je bio kad je bio u formi, ali ispada da nista ne moze. Ukupno 3 skoka na prethodne 3 utakmice. Smajli isto igra promenljivo cele sezone, posle dobrih partija protiv Makabija i Paoa, sad je opet u kanalu.

Paradoks je da ti u situaciji kada imas 15 zdravih igraca, cedis trojicu nosilaca (Leday, Punter i Nunnally) da igraju back2back preko 30 minuta, verovatno bi im se prikljucio i Dozier da ne pravi toliko faulova. Isti kurac da li su Andjusa i Smith prekobrojni ili Jaramaz i Ponitka, kad nikog od njih ne koristis (ili vrlo malo). Jel stvarno moguce da pola tima nije u stanju da ispunjava ono sto trazis od njih? Uopste? Koji je rezon da ti igrac presedi 3/4 i onda ga ubacis u 4/4? Pa jos vise takvih igraca istovremeno? Nisu dovoljno dobri da igraju u 2/4, ali jesu za 4/4?

Kako ono ide "igrac mora da bude spreman da pruzi maksimum igrao 39 minuta ili minut". Cudo jedno kako to ne funkcionise u praksi.

Одличан пост, ово су ствари које мене већ дуго збуњују а очито и многе друге.

Невероватно је да Поњитка и Смит не могу да имају одређену улогу у овом тиму. Ако су толико лоши онда неко мора да сноси одговорност што су уопште доведени јер ми нисмо баш толико богати да нам 13. и 14. играч буду нимало јефтини странци.

Прошле сезоне смо цедили до крајњих граница 5-6 играча јер су остали били клинци недорасли нивоу евролиге (и срећом то се одлично завршило без неких тежих повреда) док ове опет цедимо носиоце максимално док се поред Тегелтије ладе тридесетогодишњи Пољак и годину дана млађи Американац. Наравно обојица нису неки анонимуси већ играчи који су имали коректне евролигашке сезоне пре нас.

Ово да играч преседи типа 32 минута и онда уђе обично кад се ломи меч ми такође никада неће бити јасно, посебно што су у питању углавном играчи типа Анђушић или Јарамаз који су и овако танки са (квалитетом) самопоуздањем и без неке рутине и минута у ногама стварно не знам шта могу да пруже.

Опет водиш се логиком да Жељко има више кошарке у нокту малог прста од свих нас на форуму заједно па ваљда зна шта ради али ето ове неке ствари ми просто нису јасне.

• +1 2
Posted

E, to sa uvodjenjem igrača u 33. minutu, ja kontam da mu treba neko da popuni 4-5 minuta poslednje četvrtine da bi se Panter ili PJ odmorili i odigrali završnicu jako i do samog kraja. Anđus i Jaramaz koliko god bili kljakavi, će bolje da se nose sa izmorenim protivnicima u četvrtoj četvrtini nego na početku utakmice.

To mi je ok, i to po pravilu bude samo jedan igrač.

Ovo sve ostalo je čudno, za mene zabrinjavajuće. Nula minuta za Pontiku, susijeda, Jaramaza, pa i Balšu, nemoguće da pravi veća sranja od Kabokla sinoć. Nemoguće.

• +1 2
Posted
17 minutes ago, Ted said:

treba reći i da kkp nikad nije ostvarivao velike uspehe sa ovih pozicija koje sada ima ili se trudi da ih ima. mislim na veliki budžet, ogromne plate, avansnu euforiju, ulogu favorita. kad smo osvojili EL, na da nismo bili u krugu favorita, nego realno nismo bili ni u razmatranju. plus igranje u inostranstvu, neiskusan trener, mladi nosioci igre. ni ona Duletova ludačka sezona nije započeta sa takvih pozicija, već je euforija rasla tokom sezone kako se ekipa zahuhtavala.

verovatno zato i imam i neku mentalnu prepreku u prethodne tri sezone.....jeste to kkp al kao da mi o nije onaj pravi. ne leži mi ova uloga favorita, više mi leži ona kad to nisi, ali svi znaju da ćeš da ih poravnaš sa zemljom ako se opuste tri minta ili skrenu pogled. ono, nisi najjači ali si najzajebaniji ubedljivo. Duletov kkp odnosno ekipu, sam podržavao bezuslovno i baš sam bio emotivno angažovan. sa ovim timom, mislim na prethodne tri sezone, ne mogu da napravim takvu konekciju, pa da me jebeš sto puta.

Јбг Дулетове сезоне и све оно што их је пратило се свакако никада неће поновити, негде није ни фер да ово сада поредимо са тим. Лично све и да сада освојимо евролигу, онај период би ми и даље остао неупоредиво дражи.

Ово сад је чињеница за нас неприродно и негде смо сви свесни неодрживо на дуже стазе. Опет свакако се надам да можемо да урадимо нешто велико и да на крају отрежњење ипак неће бити превише болно.

• +1 4
Posted
2 hours ago, copkillah said:

Onda si izgleda preskočila neke obrisane postove kada se desio napad na navijače, a ja sam samo ukazao da je razlika između opravdavanja i relativizacije jednog i drugog minimalna.

Ja ih nisam preskocio i znam ko je sta pisao, pa bih se slozio sa drugaricom Valkirom da nas ima Cigans raznih, van tih vasih (ili nasih?) ustanovljenih kalupa koji se gnusamo nasilja prema bilo kome i bilo cemu. Moze tako postavka, a onda da se malo laganije i preciznije lepe etikete? Kad vec insistirate na istim

• +1 2
  • Hvala 2
Posted
59 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

pa da im protiv zadra i obilaze ih ko čunjeve

Ja o tome i pričam. Prvo ih nedeljama ne jebe na klupi, a onda im uvali najgoru kosku, sve sa izdrkavanjem po njima. 

You’re going to reap just what you sow

Posted (edited)
5 hours ago, Valkyrie said:

Nadam se da je ova generalizacija samo šala, iako neukusna.

Sori na generalizaciji (i na slovnim greškama thanks to autocorrect) , ali to je realna priča sa ovog foruma, samo Hijene nisu tukle Smailagića već neke random likove. Uostalom, to je razlog što neko komunicira samo emotikonima u poslednje vreme.

Edited by Djolle
  • +1 9
  • -1 1
Posted
14 minutes ago, MeanM@ said:

Ja ih nisam preskocio i znam ko je sta pisao, pa bih se slozio sa drugaricom Valkirom da nas ima Cigans raznih, van tih vasih (ili nasih?) ustanovljenih kalupa koji se gnusamo nasilja prema bilo kome i bilo cemu. Moze tako postavka, a onda da se malo laganije i preciznije lepe etikete? Kad vec insistirate na istim

Ne ne, niko nije ni mislio na sve navijače Zvezde, ni u ludilu, vrlo je jasno na šta se mislilo i na koga se mislilo. Naravno da bi verovatno većina vas najviše volela da hijene i slični (sa čije god strane) nestanu sa lica zemlje, što bi bio neki civilizacijski skok za ovo društvo.

• +1 3
  • Hvala 1
  • -1 1
Posted

@April ama koja koska, pusti ih u jazine da igraju, jedino da se mi sa topika skupimo pa da demonstriraju silu nad nama i bustuju samopouzdanje

ako nisu u stanju luku božića da reše kako će šengeliju sutra

juče ili u nedelju bio kadar na tristana, on u civilu blene u telefon

jebo te telefon da te jebo

možda stanislavski sistem by obradović ne paše njima i bolje bi im dule legao da ih propituje kastropova razmišljanja, al jbg drugari niste imali sreće što vam je upao najveći košarkaški ceotm koji od vas traži da metlate po terenu, pa kad se nametlate za trojicu e ond može da se pripali jedna sa 7m

Posted
1 hour ago, April said:

Ono što meni upada u oči je odnos prema drugoj petorci. Lako je naduvati Tristana i Balšu kurcem kad ih trpaš u petorku sa Anđom i nesnađenim Hrvatom spolja, pa se posle čudiš kako su loši. Daj im deset minuta u petorci sa nosiocima, pa im onda kenjaj. 

Naravno, Panteru se liže bulja i kad ima 5 izgubljenih lopti i 0 poena. 

jeste ovo jako primetno

Posted

Nemojmo da se bavimo šatro huliganskim bulažnjenjima lika koji se bavi seoskim turizmom po grčkim zabitima, ako Boga znate.

• Hvala 1
Posted
8 minutes ago, Milošica said:

Dobijamo sutra.

aha, onako, sto bi rada rekla - mazohisticki i kako najvise volimo ove sezone - po pitčci.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...