Jump to content
IGNORED

Fudbalska alternativna historija


ArleKino

Recommended Posts

Mrtva je sezona (OK, ima još dva evropska trofeja da se uruče, ali znate na šta mislim), nema velikog takmičenja ovog ljeta i sad moramo da skratimo vrijeme.

 

Pripremajući suđe za mašinu skontah kako bi karijera Diega Tristana bila potpuno drugačija da se nije desio senzacionalni transfer Luisa Figa u Real. Da Perez nije imao dogovorenog Figa, Lorenzo Sanz bi možda ostao predsjednik Reala (najzad, Real je osvojio dvije Lige šampiona u tri godine), a pojačanje koje je obećao u kampanji je bio Diego Tristan, odlična devetka koja će zenit imati u Deportivu, a prije toga iskoračiti na veliku scenu u Mallorci.

 

No, šta da Perez nije imao dogovor sa Figom?

 

Šta da je Tristan otišao tog ljeta 2000.godine u Real, a ne u Deportivo?

 

Projekt Galacticos se nikad ne bi desio.

 

Gdje bi otišao Zidane godinu dana kasnije? Kod svojih vršnjaka iz generacije Figa i Rivalda u Barcelonu? Ili bi on, a ne Juan Veron, bio taj plemeniti veznjak kojeg je tražio Alex Ferguson da osvježi tim?

 

Ideja topica je da napišete neke svoje upitnike koje ste imali u vezi nekih bitnih detalja iz fudbalske prošlosti?

 

Šta bi bilo da nije bilo magle na revanšu Zvezde i Milana? Da li bi iko kad se pomene Saki prvo pomislio na Arriga ili na negativca iz Nindža-kornjača?

 

Šta bi bilo da je Savićević zabio Argentincima na pas Prosinečkog?

 

I tsl.

  • +1 1
Link to comment

Da Aca Lukas nije utisao Park Princeva novembarske veceri '93, Zerar Ulije bi uzo SP '94.

Dzerard bi s 18 godina duvo lepak i preso u Everton

Kantona, Papen i Zinola bi bili slavljeni kao najveci ikada, a Bartez, Zidan, Anri i Trezege bi bili Cicovic, Drulovic, Perica i Kezman  :fantom:

Edited by Plajvi
Link to comment

Šta bi bilo da Mijat nije polomio prečku onomad u Tuluzu protiv Nizozemske.....

 

Spoiler

Ništa , izjednačili bi Nizozemci do kraja i zabili nam još tri u produžetku. 

 

  • +1 1
  • Tužno 1
Link to comment

šta bi bilo da je west ham početkom 2000-ih imao bogatijeg vlasnika, da nisu ispali iz lige 2003. i da su zadržali joea colea, michaela carricka, jermaina defoea, di cania, glena johnsona, a pre toga i ria ferdinanda i lamparda...

Link to comment

Ako može reprezantitvni fudbal, šta bi bilo da je sudija Ali Bin Nasir video Maradoninu ruku 86. i poništio gol? Da li bi Englezi prošli dalje i da li bi Dijego dao onakav drugi gol?

Link to comment
Just now, vorda said:

Ako može reprezantitvni fudbal, šta bi bilo da je sudija Ali Bin Nasir video Maradoninu ruku 86. i poništio gol? Da li bi Englezi prošli dalje i da li bi Dijego dao onakav drugi gol?

 

Naravno. Otud u uvodnom postu i momenat sa Savićevićevim promašajem protiv Argentine.

 

 

 

Neki moji upitnici kad je u pitanju Arsenal...

 

1.Šta bi se desilo sa Georgeom Grahamom da Michael Thomas nije dao onaj gol na Anfieldu 26.maja 1989.godine?

 

2.Da Nayim nije dao onaj gol za Zaragozu u produženima finala KPK 1995.godine, da li bi Seaman ponovo na penalima bio heroj kao i u polufinalu protiv Sampdorije?

 

3.Da je Bergkamp zabio penal u 90.minuti FA Kupa 1999 protiv kasnijih osvajača treblea i tako donio Arsenalu 2-1, da li bi Arsenal odbranio i ligašku titulu?

 

4.Da je Van Nistelrooy zabio penal u sudijskoj nadoknadi na Old Traffordu 2003-04, da li bi Arsenal uopće osvojio titulu - o nepobjedivosti da ne pričam?

 

5.Da li bi sudbina Wengera i Arsenalovog prelaska sa Highburyja na Emirate tekla lakše da je Henry zabio zicer za 2-0 u finalu 2006.godine protiv Barcelone?

 

6.Da li bi Arsenal osvojio titulu 2007-08 da je Clichy loptu napucao u pet pizdi materina u sudijskoj nadoknadi umjesto što je omogućio Deanu da okreči? Ne bi se desio Gallasov meltdown, Arsenal bi imao dva boda više.

 

7.Da rahmetli Cheick Tiote nije izabrao baš Arsenal za svoj gol, da li bi Arsenal osvojio nešto 2010-11?

 

8.Šta bi bilo da se Ramsey i Walcott nisu ozlijedili krajem decembra i početkom januara respektivno™ u sezoni 2013-14?

 

9.Da je Wenger pristao na zahtjeve Kanteovog agenta i doveo njega, a ne Xhaku u ljeto 2016, da li bi sudbina Arsenala, Wengera i Contea bila drugačija?

 

10.Da je Henrikh Mkhitaryan mogao ući u Azerbejdžan bez straha od hapšenja i igrati finale EL 2019, da li bi sudbina Unaija Emeryja u Arsenalu bila drugačija?

 

11.Da se Saliba nije ozlijedio protiv Fulhama...?

Link to comment
1 hour ago, Sundance Kid said:

šta bi bilo da je west ham početkom 2000-ih imao bogatijeg vlasnika, da nisu ispali iz lige 2003. i da su zadržali joea colea, michaela carricka, jermaina defoea, di cania, glena johnsona, a pre toga i ria ferdinanda i lamparda...

 

Tamo neki forumaš koji postuje pod nikom  Jean Luc Picard sa PPP foruma bi u tom slučaju danas verovatno navijao za naki Fulam ili Bornmut ili Burnley

  • Haha 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...