Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted (edited)

Naravno da bi za ovakvu polusezonu i solidan potop trebalo da odgovaraju i najodgovorniji, dakle Tvorzan i klika oko njega uključujući i pola ovih za koje se ne zna ni čemu služe u klubu tipa Mrkela i oni silni sekretari i direktori kluba, sportski sektor za koji ne znamo ni ko ga sve čini (ni famozni Marin se nije proslavio ove polusezone), ali ne kapiram bilo kakvo branjenje ove prevare od trenera, red je reći da su se u klubu zajebali sa istim. Čova je imao situaciju u kojoj nikad niko u srpskom fudbalu nije bio - nije igrao kvalifikacije za LŠ, imao je 3-4 mjeseca do prve ozbiljne utakmice, nikad goru ligu i konkurenciju (srpski klubovi su imali jednu pobjedu i 2 remija u koliko, 28 utakmica u Evropi), imao je slobodu da dovede sebi komplet roster i da rastjera gardiste (jedini potez koji je imao smisla), imao je mogućnost da dovodi igrače od 4-5 miliona evra što je do prije par godina za srpske uslove bilo nezamislivo

a dobili smo šta - panične kupovine na kraju prelaznog roka, par drveta uključujući Šerifa koji su plaćeni kao čitav prosječan klub lige koju igra, nijednom istu postavku i istih 11 igrača, potpuno iščeznuće nekih igrača a da ne znamo šta se desilo (Ado, Degenek, Kangva), blamiranja kao ona protiv Voždovca, prodaju igrača koji startuju za druge, mnogo uspješnije klubove u LŠ, na deficitarnim pozicijama (Azarov - Šahtjor, a mi gledamo Rodića), i na kraju poslije sprčenih desetina miliona nama igraju Mijatović i Nedeljković, omladinci kluba. Što raduje, ali što su se onda kupovali igrači na tim pozicijama. Sem njih dvojice, svi igrači igraju i izgledaju lošije nego ljetos, a ovako iz glave nama sem golmana i Dragovića i donekle Bukarija i nesretnog Mijailovića koji je igrao ono što nikad nije (on generalno nije neko ko je trebalo da bude doveden, ali je pošteno odrađivao svoj posao, iako se koncepcijski nije uklapao, niti je ekstra klasa niti ima neki potencijal za prodaju), niko nije sačuvao status prvotimca od ekipe iz vremena priprema (da li je moguće da velikom treneru propadnu i Stamenić i Mitrović i Kraso i pola zadnje linije i da opet nemamo desnog beka i da na kraju se vade i Kanga i Katai iako su bili poluotpisani). Što možda ima veze sa glasinama da se ovaj umišljeni i utripovani lik što slaže zajebane face i bojkotuje novinare i ne voli baš pojavljivati u klubu i držati treninge već da je on to uvalio pomoćnicima a da je on više na vezi sa Izraelom i gledanjem kako da utekne odavde. Poštujem njegovu patnju zbog njegove porodične situacije, ali prijatelju red bi bio da kažeš "trenutno nisam u stanju da vodim ekipu, rastresen sam, stresiran, neka neko drugi radi ovo ko može da se posveti 100%" mada djeluje da to nema veze sa događajima od 7. oktobra već da je od samog dolaska bio ovakav i gledao ovo kao mrsku tezgu dok se ne dohvati kakve jače lige. Sad može da se vrati u Izrael u najboljem slučaju, mada, kakav ugovor ima, ne kapiram i što bi se toliko cimao. Rijetka prevara, ala nas je nasankao, alal mu kurac.

Naravno, to ne abolira ovu upravu koja bi trebalo da se samotorpeduje ali od toga naravno ništa jer Duh koji lebdi ih čuva, koja nam je populistički dovela arhaičnog trenera što će da smara i fudbalom koji forsira i porukama oca Tadeja i vladike Nikolaja, ali on u poređenju sa prevarom od Bahara makar ima neke rezultate i digao je CZ rezultatski i statusno, a možda i neko od igrača opet progleda. Mada ako ovaj krene da vraća svoje pulene u koje ima povjerenja, samo 5 godina starije, tek smo ga ugasili na duge staze. Ovu propast koju nam je natovario na vrat Bahar i uprava koja ga je podržala ćemo tek da iskijamo u narednim sezonama, 31 igrač na platnom spisku od kojih su njih par ostvarili neki napredak i imaju neku vrijednost na tržištu i neke bukve preplaćene nenormalno, plaćamo i dalje ljude koje je i bog zaboravio, a što je najgore i dalje će se gurati (državne pare) u ovaj klub jer jebiga, tako smo glasali.  

Edited by James Marshall
  • +1 9
Posted

Možda neko Miloju pokaže kasete™ kako je "igrao" Šon Dajš sa Barnlijem a kako sad igra sa Evertonom.

U protivnom opet ćemo "uživati" u pobedama 1:0.

Iskreno mi je žao Bahara, jer nije baš realno da su isti oni igrači koji su briljirali na početku sezone, zaboravili da igraju fudbal preko noći.

Želim mu da što pre nadje klub i bude uspešan.

• +1 7
Posted
On 20. 12. 2023. at 19:58, dragance said:

Kakva gluma i prenemaganje. Imali gadnije ekipe od ovog smeca?

Nema

• Wub 1
Posted
4 hours ago, booyaka said:

Steram kurac u VIP dok su mi obe noge u vodi u toaletu svih ostalih tribina. Pardon maj frenč.

I onaj sramotni parking na “ćošku” iza istoka i juga, večito polu prazan. Pitao sam drugara koji je 1 od kondicionih, šta običan smrtnik treba da uradi da bi tu parkirao? Potpuna misterija.

Posted
On 20. 12. 2023. at 19:58, dragance said:

Kakva gluma i prenemaganje. Imali gadnije ekipe od ovog smeca?

Meni je tsc odvratniji. 

Posted

Koji mi ceh plaćamo od ove nestručnosti stručnog štaba, čast izuzecima,  ali ovo kao da mi prosto sami biramo sve nevolje u koje upadamo.  Ovakvu odskočnu dasku kakvu smo mi imali u ovoj sezoni nije imao gotovo niko i mi smo s te odskočne odskočili u 2009 godinu kad nismo znali jesmo li na kraju ili na početku jedne priče! 

• +1 1
Posted (edited)
32 minutes ago, Ćenta said:

Koji mi ceh plaćamo od ove nestručnosti stručnog štaba, čast izuzecima,  ali ovo kao da mi prosto sami biramo sve nevolje u koje upadamo.  Ovakvu odskočnu dasku kakvu smo mi imali u ovoj sezoni nije imao gotovo niko i mi smo s te odskočne odskočili u 2009 godinu kad nismo znali jesmo li na kraju ili na početku jedne priče

Ovo je preterivanje.  Zvezda je ove godine prvi put u kontinuitetu igrala dobro u svim utakmicama u Evropi.  Iako je igrala protiv mnogo jacih protivnika, Zvezda je napadala, stvarala sanse i bila kompetativna tokom celog meca.  Problem Zvezdinog tima, tj. strucnog staba, je bila slaba igra u odbrani.  U svakoj utakmici Zvezda je morala da juri rezultata ili zbog rano primljenog gola ili zbog preokreta.  A svi primljeni golovi su uglavnom bili posledice loseg organizovanja odbrane i/ili nedopustivi kiksevi pojedinih odbrambenih igraca.  Ovo se nije dogadjalo samo u evropskim utakmicama, vec i u domacim utakmicama.  Ta losa igra u odbrani je rak rana ovog Zvezdinog tima i razlog za Baharov odlazak iz kluba.  Da je samo malo vise utegnuo odbranu, da nije na gotovo svakoj utakmici pravio rokade u odbrani uvodjenjem igraca na mesta na kojima nikada ranije nisu igrali, da nije eksperimentisao sa promenom formacije (s trojcom ili cetvoricom u zadnjoj liniji), da nije eksperimentisao sa zadnjim veznim, vec da je imao ustaljenu odbranu, pogotovo stopersku liniju, Baharov tim bi imao bolje rezultate.  Milojevic je doveden upravo zato da resi problem igre u odbrani.  To ce verovatno da se odrazi na nasu igru u napadu s obzirom na to da je Milojevic pretezno odbrambeni tip trenera.  Medjutim, rezultati u domacoj ligi mogu da budu bolji u smislu da ce biti manje kikseva. 

Edited by Dimitrije
  • +1 2
  • Haha 1
Posted
On 23. 12. 2023. at 16:48, John Coltrane said:

Pitao sam drugara koji je 1 od kondicionih, šta običan smrtnik treba da uradi da bi tu parkirao? Potpuna misterija

Treba ti specijalna dozvola kluba, sta god to znacilo. Meni je pomogla kartica za invalide dok mi je cale bio ziv, posle toga ni lova ne pomaze, ni zlatna clanska karta.

Posted
3 hours ago, Milosh76 said:

Treba ti specijalna dozvola kluba, sta god to znacilo. Meni je pomogla kartica za invalide dok mi je cale bio ziv, posle toga ni lova ne pomaze, ni zlatna clanska karta.

Инвалидска само за домаће првенство осим дербија.

Posted
1 hour ago, ZeeGerman said:

Инвалидска само за домаће првенство осим дербија.

To je bilo pre 3 godine, nije bio derbi svakako. 

Posted

Ok, ali stalno zvrji prazan. Jel se napuni za LŠ?

Posted
11 hours ago, MiddleClass said:

Ok, ali stalno zvrji prazan. Jel se napuni za LŠ?

Ma jok.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...